- 26 Mayıs 2014
- 2.266
- 1.549
- 83
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #16.081
Hamilelikte çıkabiliyor canım. TSH önemli ama takibini yaptığında endişelenmeni gerektirecek birşey değil.
Enfeksiyondan en iyi korunma yöntemi bol su içmek ve sürekli iç çamaşırı değiştirmek. Günlük pedler de enfeksiyon yapıyor. Gün içinde 3-5 defa çamaşır değişrtimek mümkün olmayabiliyor, ben peçete ya da tuvalet kağıdı koyuyorum ve sürekli değiştiriyorum en güzel böyle yöntem buldum kendime.
Canım birden yormasaydın kendini. Dinlenmen lazım senin.Bu arada sabahtan beri sokaklardayim saglik ocagina gittim doktor yoktu.onu beklerken kahvalti yaptik kardesimle cuma gunu sirketin iftari var kiyafet ayakkabi aldim mayo aldim derken bu saat oldu yoruldum mesai saatini doktorun gelmesini bekliyorum
Tatlim cok durmazsan ve islak kalmazsan bence hic korkma hatta yuzmek cok yararli. Valla ben bu enfeksiyonu atlattiktan sonra girmeyi dusunuyorumKızlar benim de içim gidiyo çok istiyorum denizi tam bir deniz aşığı olarak yalnız enfeksiyon falan kapmaktan korkuyorum ya da mantardan endişeleniyorum sanırım bu yaz girmeyeceğim ya da dayanamazsam girerim ama emin değilim.
Benim ilk değerim 4.85 ti canım. 3 haftada 2.97 ye düşmüştü. Ben 11. Hafta kullanmaya başlamıştım. O zamana kadar bilmiyordum. Allaha emanetler bilemeyiz canım ama o kadar kısa bir sürede bebeği etkilemez. Doktorlar da böyle söylüyor.Hamilelikten önce her tahlil yapıldı hic sorun yoktu. 4.haftada 2.6 çıktı. Doktor bir sonraki ay takip edelim dedi. Hep 1.3 falandi. Ilac kullanmadım.
Şimdi 16.haftada 5 çıktı çok moralim bozuldu. En son 12.haftada baktirmistim. Bu 4 haftada hep yuksektiyse bebeğim zarar görmüş müdürpersembe sabah kadın dogum randevum var. Persembe aksama dahiliyeden ve cumaya endokrinden randevu aldım. Kadin dogumun yonlendirmesine göre giderim, randevu elimde bulunsun da.
Bebeğin beyin gelisimini etkiledigi için aşırı huzursuz oldum anlatamamilaç hemen etkisini gösteriyor mu, dozunu ayarlayip düşük seviyeye getirene kadar daha da zaman geçer mi aklımda deli sorular
Canım gönlünü ferah tut. İnşallah sağlıkla gelir bebeğin. Bu sadece bir ihtimal biliyorsun. Kendini harap etme. Ayrıntılı ultrasona girince daha net bir şey söylerler.Selam kizlar hatirlayanlar cardir belki bebegimin kalbinde beyaz bir leke cikmisti bugun dirtlu test sonucum da 50/1 gibi cok kotu bir oran cikti. Ne yapacagim cok caresizim , testi kotu cikan arkadaslar bana bir yol gosterin.. aglamaktan mafoldum
Ben de korkuyorum ama gidicem. Denize girmeyi çok istiyorum ama girmesem bile kumda yürüyüp ayaklarımı suda şapırdatmak istiyorumKızlar benim de içim gidiyo çok istiyorum denizi tam bir deniz aşığı olarak yalnız enfeksiyon falan kapmaktan korkuyorum ya da mantardan endişeleniyorum sanırım bu yaz girmeyeceğim ya da dayanamazsam girerim ama emin değilim.
Canım dikkat ediyorum tam uyduğum söylenemez tekrar şeker baktırcam perşembe günüyasemin bu diyeti uyguladın mı sonrasında merak ettim nasıl sonuclar?
Canım elbette ki bebek başlı başına bir zorunluluk..sadece kansızlık sorunu olanların da olmayanların da aynı tür bir tedaviye tabi tutulması garip geliyor bana. Yarar-zarar ilişkisi söz konusu değil yani burada. Enfeksiyon veya herhangi bir vitaminin eksikliğinin yaratacağı bir problem değil bu eğer gereksiz bir şekilde içiliyorsa boş yere sindirim ve boşaltım sorunları yaratacak bir uygulama sadece. Örneğin ingiltere de yok böyle bir uugulama abd de de yok ama türkiyede var çünkü kansızlık daha sık görülüyor ve d vitamini eksikliği de fazla görülüyor. Doktorlar da otomatiğe bağlamış bir şekilde direk yazıveriyorlar bu ilaçları bazen. Bu nedenle kafama takılıyor.Hamilesin ve o bebegin sorumlulugu sende baska bir zorunluluk olmasi mi gerekiyor sence? Artik sadece kendi acindan degil bebegin acisindan da dusunmelisin ve o ilaclari takviyeleri veren doktorlar bu ise senelerini veriyorlr gereksiz hicbir seyi vereceklerini dusunmuyorum gunde 2 kere antibiyotik iciyorum ama bir kere bile acaba demedim ki ben ilaca asiri derecede karsi bir insanim ama enfeksiyonumun bebegime verecegi zarar ilacin verecegi zarardan daha fazla oldugunu biliyorum. Bu konular aslinda daha oncede konusuldu yarar zarar iliskisi yani
Baristirmak icin mi gidiyor esin eger davalar acildiysa bosanma son noktaysa bence gitmesinin anlami yok ama destek olmaknicin gidiyorsa kardesinin yaninda olmak istiyorsa bence engel olma ignenide eczanede vs yaptirabilirsin benceKızlar sizinle dertlesmek istedim benım kaynım boşanıyor ve eşimde kaynımla konusmak için memleke gidecek haftaya doktorumuz bana izin vermiyor gitmem konusunda kız kardesim gelecek yanıma ama ben her gun iğne oluyorum eşim vuruyor kimseye güvenemiyorum beni bırakıp gitmesi cok ağrıma gidiyor sizce cokmu bencil düşünüyorum yoksa cokmu duygusal ama haksızmıyım istemiyorum gitmesini
Değerlerin olması gerekenden daha yukarıda olması için ise mantıklı tabi evetBence kullan canim dogum sirasinda kan kaybediliyor bu yuzden kansizlik olmasa da degerlerinin yuksek olmasi onemli
Yazdiginin icinde cevabi vermissin zaten Turkiye de goruluyor kansizlik d vitamini eksikligi diye. Ayrica abd de ve ingilteredeki uygulama benim umrumda olmazdi bu konuda bence artik doktorlarimizi kucumsemeyi birakmak gerekiyor. Tabi sinek kucuktur mide bulandirir mutlaka kotu olarak nitelenditilebilecek doktorlar oluyor ama benve hepsini ayni kefeye koymak cok yanlis.Canım elbette ki bebek başlı başına bir zorunluluk..sadece kansızlık sorunu olanların da olmayanların da aynı tür bir tedaviye tabi tutulması garip geliyor bana. Yarar-zarar ilişkisi söz konusu değil yani burada. Enfeksiyon veya herhangi bir vitaminin eksikliğinin yaratacağı bir problem değil bu eğer gereksiz bir şekilde içiliyorsa boş yere sindirim ve boşaltım sorunları yaratacak bir uygulama sadece. Örneğin ingiltere de yok böyle bir uugulama abd de de yok ama türkiyede var çünkü kansızlık daha sık görülüyor ve d vitamini eksikliği de fazla görülüyor. Doktorlar da otomatiğe bağlamış bir şekilde direk yazıveriyorlar bu ilaçları bazen. Bu nedenle kafama takılıyor.
Ben doktoruma sordum sadece güneş koruyucu kullanmaya dikkat et denize girebilirsin dedi sanırım ben de önümüzdeki ay tatilde giricem denize :)Ben de korkuyorum ama gidicem. Denize girmeyi çok istiyorum ama girmesem bile kumda yürüyüp ayaklarımı suda şapırdatmak istiyorum
Avukat falan tutulmus vazgecmez diyor ama tabi bende engel olmayo istemiyorum iğnem saatli gece 11 de oluyoruz burada yakınımda akrabamız falanda yokBaristirmak icin mi gidiyor esin eger davalar acildiysa bosanma son noktaysa bence gitmesinin anlami yok ama destek olmaknicin gidiyorsa kardesinin yaninda olmak istiyorsa bence engel olma ignenide eczanede vs yaptirabilirsin bence
Evet çok sık görüldüğü için bakmadan direk yazıyorlar kan değerlerin onu demek istedim ayrıca doktorları küçümsediğimi de nereden çıkardın ki..Doktorları küçümsesem galiba doktora gitmeyip evde geleneksel bir şekilde doğum yapardım :))Yazdiginin icinde cevabi vermissin zaten Turkiye de goruluyor kansizlik d vitamini eksikligi diye. Ayrica abd de ve ingilteredeki uygulama benim umrumda olmazdi bu konuda bence artik doktorlarimizi kucumsemeyi birakmak gerekiyor. Tabi sinek kucuktur mide bulandirir mutlaka kotu olarak nitelenditilebilecek doktorlar oluyor ama benve hepsini ayni kefeye koymak cok yanlis.
Direk abd ve ingiltereyle kiyasliyorsun ama.aslinda senin sorun bahane oldu Kucumseme meselesini senin soruna cevap yazdigim icin arada yazdim dunden beri doktor onu demeli bunu dememeli hassas olmali vs bir cok sey yaziliyor doktorlar hakkinda bende her gittigim doktordan %100 memnun kalmiyorum ama sonucta bu isin senelerce egitimini almis senelerce calismis insanlar hakkinda genel bir onyargi var islerini ticarete dokmelerinden tutunda sorumsuzluklarina kadar tabi her meslekte oldugu gibi uckagitcilarida var bunu kimse inkar edemez.ustlerinde acayip bir baski var cunku hayatlarimizi emanet ediyoruz. Tahlil yapmadan takviye yazmalarindan aman hamileye o denir mi bu denir mi soylemediler mi neden bilgilendirmedin diye kapilarina dayanmaya hatta ameliyat massinda kurtaramadiklari hastalara karsilik kendi canlarindan olmaya kadar is gidiyor. Bazen bende yazilanlari gorunce icimden diyorum begenmiyorsan evinde kendi imkanlarinla dogur diye.Evet çok sık görüldüğü için bakmadan direk yazıyorlar kan değerlerin onu demek istedim ayrıca doktorları küçümsediğimi de nereden çıkardın ki..Doktorları küçümsesem galiba doktora gitmeyip evde geleneksel bir şekilde doğum yapardım :))
Haksız eleştiriye ve hakarete elbette karşıyım ancak bunun dışındaki eleştiriler ve kıyaslamalar bence birşeyleri ileri taşımak açısından faydalıdır. Eleştirel bakabilmeyi ve sorgulamayı getirir beraberinde. Eminim buraları takip eden doktorlar da vardır. Ayrıca insanlar kafalarına takılan veya paylaşmak istedikleri birtakım şefleri burada yazabilirler. Forumun amacı da bu değil midir zaten? Eleştirilerini ve yorumlarını beğenmediğin kişilere uygun bir dille kendi düşüncelerinle karşılık verebilirsin veya hiç yorumda bulunmayabilirsin bu kadar basit bence sinirlenmeye gerek yok...Direk abd ve ingiltereyle kiyasliyorsun ama.aslinda senin sorun bahane oldu Kucumseme meselesini senin soruna cevap yazdigim icin arada yazdim dunden beri doktor onu demeli bunu dememeli hassas olmali vs bir cok sey yaziliyor doktorlar hakkinda bende her gittigim doktordan %100 memnun kalmiyorum ama sonucta bu isin senelerce egitimini almis senelerce calismis insanlar hakkinda genel bir onyargi var islerini ticarete dokmelerinden tutunda sorumsuzluklarina kadar tabi her meslekte oldugu gibi uckagitcilarida var bunu kimse inkar edemez.ustlerinde acayip bir baski var cunku hayatlarimizi emanet ediyoruz. Tahlil yapmadan takviye yazmalarindan aman hamileye o denir mi bu denir mi soylemediler mi neden bilgilendirmedin diye kapilarina dayanmaya hatta ameliyat massinda kurtaramadiklari hastalara karsilik kendi canlarindan olmaya kadar is gidiyor. Bazen bende yazilanlari gorunce icimden diyorum begenmiyorsan evinde kendi imkanlarinla dogur diye.
Insallah:) dua her kapiyi acarmis:) Allah'in izniyle saglikla kucagimiza aliriz insallah:)hepimizin evladina saglik versin Rabbim:)S Sarisinbebek
domestic
Riskli çıkması tedirgin etmiş üzmüştür belki sizleri ama gerçeği bilemeyizki, bunlar sadece ihtimal. Oğlumun hamileliğinde bu forumda eylül annelerinde bir arkadaşımız vardı. Tüm testleri kötü çıkmıştı hatta bilindik perinatologlardan birinin de olduğu heyet bebeğin sağlıksız olduğuna dair heyet raporu vermişti. Doğsa bile yaşamaz bile denmişti. Arkadaş o kadar üzüntülü, tedirgin, korkulu bir hamilelik geçirmiştiki hazırlık dahi yapmamıştı doğru dürüst. Grupta hepimizin aklındaydı dua ediyorduk. Ama çok şükür bebek gayet sağlıklı doğdu ve büyüdü. Tam tersini de kuzenimde yaşadık; bebek sağlıklı dendi. Doğdu, yenidoğan hemşireleri bebeğin yüzüne bakıp down sendromlu bu çocuk demişler daha doğumhanede.. Testler yapıldı ve evet down sendromu varmış bebeğimizde.. Bu testlerin hepsi ihtimalleri gösteriyor. Sizde riskli çıktı diye sağlıksız, bizde risksiz çıktı diye sağlıklı doğacaklarının garantisi yok untmayın. Delinin teki kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış hesabı bir kere insan tedirgin oldu mu rahatlatamaz sanırım kendini.. Ama gene de bu sonuçların sadece ihtimali gösterdiğini unutmamaya çalışın.. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alıp büyüteceğiz evlatlarımızı
Benim burda kimseye sinirlendigim yok. Elestrilerin bence mantik cercevesinde yapilmasi gerekiyor ama sadece bizim kafamizdaki dusunceyle degil daha genis kapsamli burda doktorlar elestrilirken benim senin bizim dusuncemizle beklentimizle olmamasi gerekiyor. vitamin yazmadi neden yazmadi troidlerime neden bakmadi neden bana hemen en kotusunu soyledi vitamin yazdi neden neden neden burda bunlarin cevabini verecek yetki bizde yok. Direk doktora sorulsa daha mantikli olmaz mi? Sen kan ilacini soruyorsun ben cikip desem kullanma bende kullanmiyorum ama bir ay sonra kontrolunde sende kansizlik ciksa kan takviyesi gerekse vs vs bir suru sorun olussa sende ve bebeginde bunun vebali kime? Peki doktoruna ne diyeceksin yazdigin vitamini gereksiz gordum kullanmadim!! Ha nedir burda manevi anlamda destek oluruz kiyafet anlaminda paylasim yapariz. Guzel gunumuzu paylasiriz. Agrimizi kanamamizi yazariz siz ne yapmistiniz diye sorariz ki bir cok kisi sakin kalip doktora gitmeyi oneriyor... ama HAYATİ bir durum soz konusu olursa (ki vitamin kullanmamanin sonucunda hayati durum soz konusu olabilir)bunun yorumu bizde olmamali annenin vicdani doktorun ilgisi ve tecrubesi burda devreye girer. Yazdigi gunden beri kullanmayip zorunlulugu sormussun ya bunun zorunlu oldugu olmadigi sana kalmis.Haksız eleştiriye ve hakarete elbette karşıyım ancak bunun dışındaki eleştiriler ve kıyaslamalar bence birşeyleri ileri taşımak açısından faydalıdır. Eleştirel bakabilmeyi ve sorgulamayı getirir beraberinde. Eminim buraları takip eden doktorlar da vardır. Ayrıca insanlar kafalarına takılan veya paylaşmak istedikleri birtakım şefleri burada yazabilirler. Forumun amacı da bu değil midir zaten? Eleştirilerini ve yorumlarını beğenmediğin kişilere uygun bir dille kendi düşüncelerinle karşılık verebilirsin veya hiç yorumda bulunmayabilirsin bu kadar basit bence sinirlenmeye gerek yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?