2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
hem doktorum hem de sağlık ocagı 20. haftada yapıcaz dedi aşıyı , erken olmuş aynen =) hadi bakalım hayrlı olsun =)
Tarihi belirleyince hiç sorgulamadım. Hemencik olsun bitsin dedim. Ama ablamda şimdi diyor ki 'ben seni 3 gün sonra görcem ağrısı sonradan çıkıyor'

Canim peki bu triscreen ne kadar da feliyor sonucu?

Bizim sağlık ocağı da 20. Haftada gel demişti tatlım, zaten bi kayıt yaptırmaya gitmiştim bi de aşıya gidicem..
Ben de sadece aşı için gidicem ama gittiğimde kan tahlili falanda yaptırttılar. Tansiyon kilo ölçümü falan yapıyorlar. Bu sayede hem tansiyonumun düşük olduğunu gördüm hem de zaten yerlerde olan b12 vitaminimin iyice yerlere düştüğünü gördüm

Bizim sağlık ocağı da 20. Haftada gel demişti tatlım, zaten bi kayıt yaptırmaya gitmiştim bi de aşıya gidicem..
ben de öyle hatat gitmedm hiç telefnla konusuyoruz hemşireyle, aşı olmaya gittiğinde sabah aç karnına git kan değerlerinde bakıyolarmış, ben de baktırcam

günaydın kızlar bugün iş başı yaptım yapmaz olaydım 5 günlük evrak dağ gibi yığılmış masamda muhasebeciyle kavga ettim 5 gün boyunca ne yaptın burda diye kıl güya dedim 5 günlük evrak birikmez burda diye bana güveniyor sanki. evde olaydım keşke alışmışım normalde sıkılırdım ama bebişimle güzel vakit geçirdik yayılıyordum koltuğuma tekmelerini sayıyordum

Bazı arkadaşlar karınlarının sertleştiriniz söylüyorlar o bebeğiniz oluyormuş arkadaşlar bazen toparlanıyormuş böle hafif ağrıyla kendini belli ediyormuş bende doktoruma söyledimde bana bu şekilde anlattı bide kaç defa oluyor dedi bende 2-3 defa oluyo demiştim

aynı durumdayız canım...sabahları sürünerek kalkıyorum yataktan,her sabah bugün istifamı vericem diye işe geliyorm emekliliğe de çok var daha

merhaba kasım anneleri bir sorum var özellikle benimle aynı haftalarda olan gebelere, 16+0 haftamdayım 2 gündür özellikle akşamları ellerim yüzüm ve ayaklarım şişiyor, ama baya şişiyor ellerimi yumruk yaparken canım yanıyor, bu haftalar bildiğim kadarı ile şişmek için erken , gebelik zehirlenmesinden korkuyorum genelde 20. haftalarda oluyor yarın doktor kontrolüm var dile getireceğim, gerekirse idrar vereceğim, sizde nasıl durumlar benzer şikayeti olan var mı?

aynı durumdayız canım...sabahları sürünerek kalkıyorum yataktan,her sabah bugün istifamı vericem diye işe geliyorm emekliliğe de çok var daha
Benim şuanki tek beklentim doğum izni. O doğum izni raporunu bir alim bayram edicem Ondan sonrada en az 1 sene kadar çalışmayı düşünmüyorum.

Ayrıntılı ultrasonda dediğin şeylere de bakılıyor. Doktorun belki bu konuda bilgili biridir, belki kendisi ayrıntılı ultrasonu yapabiliyordur ama 20.haftadan sonra inceliyorlar genelde. Yani 20-24.haftalar arası ayrıntılı ultrason yapılıyor. Kadın doğum uzmanı, radyolog veya perinatolog inceliyor. Maksat allah korusun bebeğin ve annenin doğum öncesi, doğum anında ya da doğum sonrası müdahale edilmesi veya dikkat edilmesi gereken bir durumu var mı onu görmek. Tüm organları, damarları, rahim, kordon, plasenta ultrasonla inceleniyor.

doktor hakkında bilginiz var mı kuzucuk87

Oğlumda da aynı doktora gitmiştim hem ikili tarama testi için, hem detaylı ultrason için. Açıkcası o zaman herşeyi açıkladı, tüm sorularımızı cevapladı, ilgili ve bilgiliydi diye gene ona gitmek istiyordum ki doktorumun da söylediği 3 doktordan biri olunca randevu aldım gene. Yani memnundum oğlumda gittiğimde. Çok korkulu bir hamilelik geçiriyordum, hem o anki hamileliğimi ve bebeğimi bem de ilk bebeğimi neden kaybetmiş olabileceğimi dahi konuşmuştuk ve açıklamalarıyla beni rahatlatmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…