- 19 Mart 2017
- 5.859
- 6.269
- 148
- 34
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #16.481
Ondan deil de ne biliyim alttan dikis fikri hic hosuma gitmiyoralttan dikiş konusunda agricak diye korkuyorsan hiç acimiyor canım yani o an doğumun verdiği rahatlıkla onun ağrısını hissetmiyor insan şahsen ben oyleydim az da değildi dikişlerim bı 15 dk içinde hallettiler bebisiminin yanına gittim tadını çıkarttım o anın :)) sonrasında da zaten kendin bile pansuman yaparak iyileşiyor hemencik dikisler düşüyor kendiliginden..
Kızlar bende pazrtesiue randevu aldm ayrintili ultrason için. Ozamn 19 +1 olcam insallah :) duyduguma göre 17-23 haftalar arasi yapiliyrmus. Ama cogu hastaneyi aradigimda 20-23 haftalar arası dedi. Umarım erken demezler. Ayrıca kızlar artık devlet hastanelerinde de yapılıyor detaylı ultrason. Ama ben baska bir doktordan da bilgi almak lazim die bir ozel hastanede yaptrcam. Burada fiyatlarda cok uygn. Bu sayfada soylenen fiyatlari duyunca cok sasırmstm
o kadar geri gelir mi acaba ? seninle aramızda 1 gün var 12-13 gün önce doğum sanki olmaz gibi geliyor bana olsa olsa 1 haftaama tabi tecrübeli olmadığım için bir şey de diyemiyorum sadece benim düşüncem
benim amacım herseyden cok bebegimi uzun uzun izleemek :) Gerisi zaten Rabbime emanet :)benim doktorum 20 den sonra dedi ben 21+2 de çektireceğim bence ne kadar geç. o kadar iyi gibi geliyor amabirde geçen doktora gittiğimde bayanın biriyle muhabbet ettim daha yeni çektirmişti ayrıntılıyı doktor çöekerken garanti olmadığını söylemiş. organ yapılarını görüyorlar ama bazen hastalık varsa görünmeyebiliyormuş birde 20. haftada organlar geliştiği kadar görülüyormuş bu ayrıntılının daha üstü varmış adını söyledi bayan ama unuttum şimdi. yaptırdığımız testler ultrasonlar hiç birisi garanti sonuç vermiyor bebeklerimiz Allah'a emanetler
Zaman ilerledikçe stres başlıyor gibi ama ben pozitif olmayı tavsiye ederim. İyi düşünelim iyi olsun. Benim sezaryenim de, dikişim de sütüm de her şey olması gerektiği gibi oldu, meme ucu yarası dahi yaşamadım. Yapı olarak çok rahattım hala da öyleyim. Kafaya takıp endişelendikçe, insan korktuğu şeyi kendine çekiyor bence. Her şey çok güzel olacak , sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alacağız inşallah.
Daha son aylara girdiğimizde "bunlar sizin iyi günleriniz, Bebekler doğsun tuvalete bile gidemeyeceksiniz, neler yaşayacaksınız neler" baykuşları gelecek. Hiç canınızı sıkmayın, evellalah uyuyacağız da tuvalete de gideceğiz, kimsenin enerjinizi, mutluluk ve heyecanınızı çalmasına izin vermeyin.
Benim yarın kontrolüm var, 6 hafta falan olacak gitmeyeli, artık göreyim mapus damındaki minnoşu dedim, inşallah güzel haberlerle gelirim.
Merhaba kızlar :)
Doğum olayı ve seeryanı kafaya takanlar için çok güzel br kitap önerim var "Hypno Birthin Mongan Yöntemi" diye bir kitap Gün yayıncılığın bana psşkolog arkadaşım tavsiye etmişti endişelerim için ve doğum yapan çoğu arkadaşım okudu ve inanılmaz rahatladıklarını söylediler bence edinin birer adet gerçekten çok güzel bir kitap :)
benim amacım herseyden cok bebegimi uzun uzun izleemek :) Gerisi zaten Rabbime emanet :)
ben doğum kurslarına katılacağımhazirandakini kaçırdım temmuz ağustosta denk gelirsem 2 günlük harika bir eğitim veriyorlar en azından doğum koçu kadındoğum doktoru ve psikolog konuştukça daha da bilgileniriz ayrıca canlı olduğundan soru sorma imkanım olur
bu görstgm doktor yaklasik 40 dk kadar yapıyor. Daha once yaknlarimdan yaptirinda varuzun uzun derken ne kadar uzun olabilir ki?
En kabus kamu kurumlarından birindeyim Yenidoğanından yaşlısına kadar herşey bizde, herkesin illa bi işi düşüyo bananerde çalışıyon bakim kıskandım valla
bizde bugün şirket iftarına gitcez bebeğim otel görsünaçık büfe hayaliyle akşamı bekliyorum
Çok çok çok üzüldüm başınız sağolsun rabbim acını hafifletsin inşallahBeni hatırlayan var mı?
Çok zor bir dönem geçirdim,16 gün önce annemi kaybettimBenden çok istiyordu bu bebeği,ve benden daha çok sevinmişti... Kardeşimin nişanından sonraki gün yattı hastaneye,daha onun düğününü görecekti,torununu görecekti.Hala inanamıyorum...
Tüm bu acıya rağmen bebeğim gayet iyi çok şükür.Gelişimide 1 hafta öndeydi geçen hafta gittiğimde.
Bu hafta da doktor 4 lü test için çağırmıştı ama birde ev taşımak zorunda kaldık,gidemedim.Önümüzdeki hafta gideceğim inşallah...
Canım şimdiden belli olmaz ki benimde 10 gün önde şimdilik ama çünkü çok değişiyor bu durumdaBende ekim sonu gibi dogururum herhalde allah nasip ederse benim 1 hafta önden gidiyomus normalde 1 kasim di ama simdi 27 ekim olarak gözüküyor bakalim kismet ne olucak hayirlisiyla gelsinde..
Aman aman sus arkadaşım, sonra mazallah doktoru eleştiriyo,amma da çok şey biliyonuz derler.. Neyse ki bilinçlisin ve birşey plmaz demeyip gitmişsin endokrine.. Geçmiş olsun canım..Dün doktora defalarca tekrar tekrar sordum TSH degerimi. Yüksekti çünkü. Normal dedi hep. Defalarca sordum. 5 yuksek dedim. Hayır zaten 4 uzeri olmasini istiyoruz dedi. Şok oldum! Ilac kullanıyor musun diye bile sormadi. Endokrine veya dahiliyeye git bile demedi.
Icim rahat etmedi, bugün endokrine gittim. Çok yüksek olduğunu hemen 2 ye dusurmemiz gerektiğini söyledi.
Troid için 5in yüksek olduğunu ben bile biliyorum ve ısrarla soruyorum. Bir kadin dogum doktoru nasıl normal der anlayamıyorumsözüne güvenip ihmal etsem, sorumlusu kim olacak çok moralim bozuk. Bebeğimizin canı kimlere emanet.. Allah işinin ehli ve insaflı doktorlar çıkarsın karşımıza
Canım şimdiden belli olmaz ki benimde 10 gün önde şimdilik ama çünkü çok değişiyor bu durumda
Normalde 9 kasım olan Doğum tarihi 30 ekim olarak otomatik hesaplanıyor ileriki gebelik haftasında düzeliyor bu durum genelde
O yüzden şuan için Doğum tarihi belirlemek için çok erken
1 ay önce burda kadın doktor demedim, bayan doktor dedim diye olay çıktıAman aman sus arkadaşım, sonra mazallah doktoru eleştiriyo,amma da çok şey biliyonuz derler.. Neyse ki bilinçlisin ve birşey plmaz demeyip gitmişsin endokrine.. Geçmiş olsun canım..
Gerçekten mi :))) hormon da hormonlugunu bilsin pes dedim :))1 ay önce burda kadın doktor demedim, bayan doktor dedim diye olay çıktıartık hormonlara veriyorum, ne diyeyim keşke birbirimize karşı daha tahammüllü olsak..
12.haftada doçent perinatolog bir kadin doktordan randevu aldim ama odadaki erkek asistani cikarmasini rica etmeme ragmen, cikarmadi. Ben de muayene olamadan, bebegimi göremeden döndüm. Cok aglamıştım. O heyecanla buraya yazdım. Neymis, bayan doktor değil kadın doktor diyecekmisim. Ne meslegim kaldi, ne cahilligimGerçekten mi :))) hormon da hormonlugunu bilsin pes dedim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?