2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

bende çok severdim abur cubur hele hazır cipsler için canımı verirdim aldım mı 3 paket falan alırdım sadece kendime ama 4 aydır yemiyorum bu bir mucize çikolata ise çok sevmem arada canım istiyor ama ardından mide bulantısı yapıyor güya erkek bebişe hamileler tatlı tüketirmiş yok valla bende bulantı yapıyor ilk zamanlar yedim ama şimdi ondan da uzak duruyorum

Bi muayene ol istersen canım. Akıntı artışı ve ağrı varsa enfeksiyon olabilir.

Kizlar bu mide yanmasi bebek saclandigi icin mi oluyo ?
Mide kapakçığı yumuşadığı için diye okumuştum canım. Geçen günlerde çok oldu bana da. Ağlatacak kadar rahatsız ediyordu. Doktor gaviscon şurup verdi. Mucize gibi birşey kalmadı sonra. Çok rahatsız ederse çekme boşuna doktoruna sor.

çok sevindim canım gözün aydın olsun inşallah hep sağlıkla sürer hamileliklerimiz

benim de hamileliğimin başından beri tatlı canım istemez. Geçenlerde soğan doğrarken çok alakasız bir tatlı çekti canım aklıma geldikçe gülüyorum

Gözün aydın canım çok sevindim :)

Kızlar ben de hiç et yiyemiyorum. Tavuk da yemiyorum. Balık ayda bir anca zorla yiyorum. Yumurtadan da tiksindim haftada 3-4 anca yiyorum. Bu yüzden hiç sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum ya bebeğim yeterli beslenemezse diye endişeliyim ama napim yiyemiyorum. Eti anca kıymalı bir şey olursa köfte, lahmacun falan öyle yiyebiliyorum. Hazır gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum bisküvi, cips falan yememeye dikkat ediyorum. Kola, hazır meyve suyu da içmiyorum. Hergün muhakkak ceviz, fındık, badem yiyorum. Meyve, salata, yoğurt, süt hergün tüketiyorum.

yatış pozisyonlarından bahsetmişken, ben geceleri yan yatıyorum ama geçen haftadan beri sabaha karşı kaburga batmasıyla acılar içinde uyanıyorum. göğüs kafesimdeki ön kemikler midemin olduğu yere batıyor ve ağrısı bir süre geçmiyor. bunu yaşayan var mı aranızda? hamile yastığı sorunu çözer mi? kullanıp memnun kalanlar yastık tavsiyesi verirse süper olur :)

Kizlar monovit d vitamini kullanan var mi saglik ocagindan verdiler ama tereddut ettim kullansam mi tahlil falan yapilmadi cunku bir de marka olarak monovit nedir ne deildir bilgisi olan kullanan var mi

Kendim kullanmıyorum ama oğluma monovit kullanmıştım. Damla şeklinde devit3 gibi bir ilaçtı. Piyasadaki damla şeklinde olan d vitaminlerinin içeriklerinin aşağı yukarı aynı olduğunu söyledi doktor arkadaşlarım. Aile hekimliği monoviti ücretsiz veriyor, için rahat etmezse eczaneden dengi olan başka damla da alabilirsin. Ama şöyle birşey de var; aile hekimliği ülke genelinde herkese veriyor yani ihtiyaç olduğunu kabul ederek dağıtıyor. Ayrıca yanılmıyorsam monovitte paraben yoktu ama bi yardımcı madde vardı. Kuzenim bu yardımcı maddeden dolayı kullanmamamı söylemişti, başka bir tane ilaç ismi vermişti. (Şu an hatırlamıyorum, doğumdan sonra bebeklere de monovit verecekler o zaman gene konuşuruz..)
Ama şöyle birşey de var; ben oğlumda tahlil yaptırtıp öyle kullanmıştım. Yani hemen başlamamıştım, zaten kısa süre kullandım, tahlillere göre ihtiyacı olmadı. Güneş kremi vs sürmeden günde yarım saat güneşe çıkarırsanız (tabii öğle güneşinde kalmadan, cam ardından olmamak kaydıyla) vücut ihtiyacı olan d vitaminini alır düşüncesi de yaygın. Aynı pencereden bakarsak bence; kadın doğumcuna söyle, tahlil yaptırt ve değere göre ihtiyaç varsa doz ayarlaması yapsın. İlaç için de araştır derim. İçerisindeki maddeyi hatırlayamadım. Alternatifi ve o maddenin olmadığı vardı diye aklımda kalmış. Eksikliği de sıkıntı olduğundan kar zarar dengelemesiyle kullanmak lazım tabii, yapacak birşey yok.. Monoviti kullanan da çok ama bu arada. Hatta kendisi doktor olan kuzenim kendi bebeğine de kullandı. Biraz pimpiriklilik meselesi de olabilir tabii :)

Ben canım ne isterse yiyorum. Abur cubur isterse onu, çikolata isterse çikolata, patates kızartması zaten vazgeçilmezim. Burgere bir gidiyorum Allaaaaaah mayonez ketçap ranch barbekü bandır bandır ye.
Aynen cnm abur cubur ve fast fooda devam bende. Son zamanlarda çikolata da çok yemeye başladım nolucak bakalım sonum

Aynısı zaman zaman bana da oluyor göğsümün tam altındaki kemikler batıyor çok acı verici uyutmuyor bazı geceler hele bi de mide yanması olunca ikisi bir arada daha kötü oluyor.

Doktorumu aradim sordum canim su an icin erken bir dahaki kontrolde degerlerine tekrar bakariz ona gore degerlendiririz dedi kullanmicam simdilik.bugun tetanoz asisini da yapacaklardi saglik ocaginda doktoruma onu da sordum kanaman yoksa yaptirabilirsin dedi kanamam yok Allah'a sukur ama kararsizim bazi yerlerde ciddi zararli oldugunu okuyorum bazi yerlerdeyse yaptirmamanin zararli oldugunu

Benim de sag kaburgam batiyor o tarafta bir damar varmis rahim buyudukce agri olmasi normalmis baglar esniyor sanirim ondan :)

Kızlar mercimeğin suyunu dökerseniz vitaminlerini de dökmüş olursunuz. Tamam görüntüsü kötü oluyor koyu bi renk ama dökmeden yapıyorum ben yemeğini ya da çorbasını. Salatasını yapacaksam döküyorum sadece o yüzden onu pek tercih etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…