2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sağol canım tavsiyelerin için mutlaka denicem birazdan idrar tahlili için gitcem dün gece gidemedim
Oğlum uyuyordu kimse yoktu bırakacak
Yalnız olmanın en kötü yanı da bu

kızlar günaydınlar hepinize =) bize kadın doğum hastanesinde çalışan bi ablamız koca bi koli prima perimum care hediye etmişte pişik kremleriyle beraber , bu yenidoğan bezler ne kadar gidiyo ki 1 numara gereksiz fazla oldu sanki 400-500 tane yenidoğan bez oldu elimde tecrübeli anneler ışıklandırsın beni ne kadar kullanılıyo bu yenidoğan bezler

maşallah canım yarısını gönderebilirsin günde 10 taneden hesapla 1 aylık ne kadar gideceğini bence çokta değil ekstradan fazla altını kirlettiğini de düşünürsen tam gelebilir.

günaydın kızlar bugün çok ağrım var hep göbek deliğimin altı ağrırdı bu sefer üste çıktı ağrım mide tarafım şişmiş sanki bebek büyümesinden mi kaynaklı acaba iç karnım genişliyor galiba

Canım krsinlıkle alttan muyene yaptırma acılman oluyor . Ben bu yuzden erken doğum yaptım . aman diyim .başka dr a gorun derim. Bende de kasık agrısı var dr um normal diyor.dinlen bol bol

en son gittiğimde hiç düşünmeden alttan muayene oldum plasentanın aşağıya düştüğü ultrasonda net belli olmadı ayrıca doktorlar afedersin komple sokmuyorlar ki uçundan baktı çıkardı bence gerekli görüldüğünde alttan muayene kesinlikle olmalı. senin durumun istisnai olabilir alttan muayene olduğun için mi açılman oldu dışardan müdaheleyle oluyor mu ki açılma?

ya evet bence de muayene olunması lazım saçma geldi açılma muhabbeti azcık , o zaman her ilişkiye girdiğimde acılmam olurdu

dediğim gibi olup olmayacağını bilmiyorum istisnai bir şeyse bile arkadaşa denk gelmiş olabilir hoş bir şey değil erken doğum ama
Öyle şey olsa hiç bir doktor alttan muayene edermi
Ben ilk hamileliğimde 5,5 aylıkken operasyon geçirdim rahim ağzından 20 dk sürdü anestezi verilmişti bi dünya işlem uygulandı çok şükür hiç bişey olmadı
Zaten erken Doğum riski vardır arkadaşın doktorun muayenesi üstüne gelince sebep olmuştur diye düşünüyorum
Düşünsene açılma varmı diye defalarca parmaklıyorlar çoğu yine sezeryan oluyor

dediğim gibi olup olmayacağını bilmiyorum istisnai bir şeyse bile arkadaşa denk gelmiş olabilir hoş bir şey değil erken doğum ama
7.aydan sonra her kontrolde çatı muayenesi oldum kızımda. Üstelik o uçtan falan da değil derin bakıyor. Arkadaşların dediği gibi açılma olduysa o kişiye özel bir durum olabilir. Erken doğum da olmadı 39 haftamin içinde doğumu yaptım.

yani bana da öyle geldi önceden riski vardı ama karar verdim artık düşüncelerimi dan diye söylemeyeceğim sonra pis kaka ben oluyorumalttan muayene gerekli durumlarda bence hayat kurtarıcı kesinlikle olma demesi de kendi başına böyle bir şey gelmiş olmasından kaynaklı sanırım.

biz de denedik ama olmadı dediğin gibi ilk defaymış gibi oldu vajina tekrar kapanmış gibi hissettim normal mi acaba

Öncelikle günaydın herkeseee...
Ben de aynıyım arkadaşım. İşten eve gelmem akşam 6.30-7.00 arası oluyor ve çok uykulu oluyorum. Yemeği bazen adam gibi hazırlayamıyorum, hazırlayınca ve kaldırınca da külçe gibi yığılıyorum ki göya akşamları yürüyüş yapacaktık hep. Gündüz iş yerinde öğle yemeklerinden sonra yürümek iyi geliyor hem güneş alıyorum ama akşam o fırsat olamıyor ve belki de bu sebepten aşırı mide şişkinliği yaşıyorum. Sanki dünyaları yemişim gibi. Sanırım bu ara mide sorunu çoğumuzda var. Rahim büyüdükçe bağırsak ve mideyi sıkıştırıyor o nedenle diye biliyorum. Bir de hamilelik hormonu sindirim sistemini yavaşlatıyormuş.

Canım krsinlıkle alttan muyene yaptırma acılman oluyor . Ben bu yuzden erken doğum yaptım . aman diyim .başka dr a gorun derim. Bende de kasık agrısı var dr um normal diyor.dinlen bol bol

Bence sizin öyle denk gelmiştir. Geçmiş olsun, inşallah erken ama sağlıklı bir doğumunuz olmuştur.. Doktorunuz bir açıklama yapmadı mı o zaman erken doğum sebebinizle ilgili?
Benim erken doğum riskim var ama gene de servikal uzunluğu her seferinde vajinal ultrasonla ölçüyor doktorum. Hatta açıklık kontrolü yapıp ardından spekulumla da baktı son kontrolde. Eminim ki dediğiniz gibi bir risk olsa zaten erken doğum riski olan bir hastasını bu şekilde muayene etmezdi benim doktorum da. Bazılarımız mecbur kalıyoruz vajinal muayeneye, dediğiniz kötü bir tecrübe ama size öyle denk gelmiş olabilir. Bence erken doğum sebebinizi bir daha araştırmalısınız.

Arkadaşlar alttan muayene ile ilgili bazı gönderilerde çekincesi olan arkadaşları görüyorum. Bence bu konuda çekimser olmayın. Bu muayene şekli duruma göre gerekli görülüyorsa yapılıyor ve zararı da yok, olsa doktorlar neden yapsın? Kaldı ki gerektiği için birkaç sefer rahim ağzı bölgeme de bakıldı (ismi yanılmıyorsam spektrum denilen şeyle) o zaman benim çok tehlike altında olmam gerekirdi. Alttan yapılan ultrasonun görüntüsü karından bakılana göre çok daha net gösteriyor doktora bölgeyi, birşeyi inceleme fırsatını engellemiş olmayın bence. Utanıyorsanız kadın doktora gidin, ki bence bu da bir çözüm değil, yeterki korkmayın tıp için ne gerekiyorsa yapılsın derim.

biz de denedik ama olmadı dediğin gibi ilk defaymış gibi oldu vajina tekrar kapanmış gibi hissettim normal mi acaba

ay böyle yazılanları görünce korkuyorum ilk 3 ay ilişki yasaktı tam 4. aya girdik rahat oluruz dedim plasenta aşağı düştü şimdi yukarı kalkınca haftada 1 de olsa ilişki olur diyordum ama zorlanma mı oluyor gerçi bizim ilk gece bile olmadı ama şimdi bebek falan olunca rahat olamam heralde vay eşime vah eşime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…