2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Radyolog dediginiz radyoloji uzmanidir ve tıp mezunudur. Yani tıp fakültelerinde bile radyoloji diye ana bilim dalı var. Radyologu fizyoterapist falan gibi zannetmek yanlış olur. Onlar da doktor. Makine basında duran teknisyenler değil yani.
Yine de çekilen merkeze sormak lazım çeken kişi doktor mu diye. Radyoloji teknisyeni baska cunku

aradaki farktan bahsettim, biri 500 iken biri 200, özel güngören hasatanesi 200 tl mesela radyolog bakıyor
Bir tane ozel merkeze ve bir kac tane kendime yakin hastaneye sordum. 400 500 civari genelde. Hem perinatolog hem radyolog olan hastaneler de var. Fiyat farki yok ikisi arasinda.
En uygun da 320ye duydum. Bi de ozel güngoreni arastirayim tesekkur ederim. Işlem ayniysa 2 kati fiyat vermenin bi anlami olmadığını düşünüyorum

Meraba hanımlar nasıl gidiyor hamilelikler
İyice alıştık hamilelige:)
Bayag konular konuşulmuş geriye dönüp okuyamadım gördüğüm kadarıyla yatak odaları mevzusu bnm doktorum bu konuda bize hiç yasak koymadığı için haftada 1 ,2 dwvam ediyor yani yasin ya da yeni evliliğin etkisi olduğunu düşünmüyorum bn 9 yıllık evliyim eşim 35 bn 29 hep ayniydi
Bu arada bize doktor kesin perinataloga bi aksilik görürsem yönlendircem dedi bakıyorum herkes gidiyo bi biz kaldık endişe mi etsem bilemedim

Radyoloji Uzm. Dr. Halil Toprak var orada cok öven arkadaşım var cok ilgili bi doktormuş bilgin olsun, ama randevu alamıyosun hastaneye gidip beklemek gerekliymiş, aradığımda danışmadaki arkadaş bu şekilde bilgi verdi. Riske atamadım şimdi izin alır giderim doludur vs tekrar tekrar gidemem çalıştıgım için..

benim eşim de tedirgin oluyor. miniğin rahatını bozar veya bana zarar verir diye endişeleniyor, o kadar zaman bekledik, şimdi de beklerim sorun değil diyor. ben de kanka diye sesleniyorum bazen hatta yatarken döndüğünde çarpacak diye de korkuyormuş geçen gün söyledi. bu süreçte ne dersen de yapamam dedi

ben ayrıntılı ultrasonumu koşuyolu medipolde perinatologa 425 tl. ye yaptırıcam. randevuyu 1 ay öncesinde aldık çünkü çok yoğun oluyormuş.
ben ayrıntılının çok önemli olduğunu ve mutlaka ehil ellerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. olay sadece parmağı bacağı tam mı meselesi değil, kalp kapakçıklarından beyin damarlarına kadar her şeye bakıyorlar. doğar doğmaz hemen müdahale edilmesi gereken durumlar olabilir. geç farkedilirse çocuğun hayatını etkileyecek sıkıntılar olabilir. bu yüzden işinin ehli biri bakmalı bence. ben olsam radyolojiye gitmezdim çünkü adamların dalı çok geniş, onlar da kendi aralarında uzmanlaşıyor, mesela çocuk radyolojisi diye bir dal var, o konunun uzmanını bulursanız ne ala, ama perinatolog'un işi yani uzmanlığı zaten hep anne karnındaki bebekle. günde onlarca bebek analiz ediyorlar, yani perinatolog tercih edilmeli bence.

ben de senin gibi düşünüyorum. cuma günü doktorumla görüştükten sonra, eğer ekstra bir bilgi vermezse perinatolog randevusu alacağım. bunun için gebeliğin illa riskli statüde olması gerekmiyor zaten , kadın doğum ile ilgili özel ihtisas yapmış doktorlar sonuçta.

ben de böyle düşünüyorum, doktorumun uyarısıyla tabii, bi de içim bu şekilde daha rahat edicek, 500 tele feda olsun bakalım bıcırığa, sağlıklı olsunlarda

Onlar ne kadar düşünceli olurlarsa, biz de o kadar kıyamıyoruz işte. Bu tur tipler çocuklarına çok çok düşkün oluyor emin olabilirsin bundan. Kızım evde koşarken düşüyor nasıl düşmesine engel olamadım diye kendine iki gün kızar :))

Çatlaklar için jel kullanıyorum ben. Yağ fikrine ısınamadım :) O şekilde kullanmayı düşünenler varsa bilinen bir çatlak kremi olan Lierac Phytolastil'i önerebilirim.
Bende mustelanin catlak öncesi yağini kullaniyorum. Bembeyaz tenli olup en ufak bi kilo alip vermede catlamama ragmen hamilelik boyuca hic catlak olmadi cok memnun kaldim fikir olabilir.

iyi baba olacağından şüphem olmadı hiç çünkü baba sevgisi görmemiş her şeyi şimdiden düşünüyor biraz eli ağır o kadar ama kurduğu hayaller ince düşünüşleri çok hoşuma gidiyor

tabi canım haklısın ama %70 tam anlamıyla doğruluk oranı varmış yani perinatologlarında bilgileri bir yere kadar göremedikleri hastalıklarda olacak illa ki... çocuklarımız Allah'a emanetler inşallah hepimizin sonuçları güzel çıkar

Kızlar rüyasında bebeğinin cinsiyetini görüp gerçek olanınız var mı?
Ben hamile olduğum ama henüz öğrenediğim Zamanda görmüştüm sarışın renkli gözlü bir oğlan emziriyordu o kadar güzeldi ki çok şükür Rabbim rüyamdaki gibi erkek nasip etti ama sarışın renkli gözlü olur mu bilmem

Canım ben bir diyetisyenden 3 tam cevizici bir gün için hamilelere yeterli diye duymuştum

belki kişinn ihtiyaçlarına göre değişebilir. çünkü ben de diyetisyene devam ediyorum, sabah kahvaltısında 2 ceviz, öğleden sonraki ara öğünde 3 ceviz, ve yine ara öğünde 10 iç badem olarak dağıttı kuruyemiş porsiyonlarımı.

Olabilir elbette siz ara öğün olarak tüketiyorsunuz herhalde ben o kadar düzenli yiyemiyorum başlardan iyi geliyordu mideme ana şimdi o kadar çok tüketemiyorum zaten sağlıklı şeyler fazlası da bir şey yapmaz diye düşünüyorum

İlk aylarda kanamam falan çok olunca bizde de yasaklanmıştı hiç yanaşmadık birbirimize ama şimdi yasaklar klkınca tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…