- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #17.021
Radyolog dediginiz radyoloji uzmanidir ve tıp mezunudur. Yani tıp fakültelerinde bile radyoloji diye ana bilim dalı var. Radyologu fizyoterapist falan gibi zannetmek yanlış olur. Onlar da doktor. Makine basında duran teknisyenler değil yani.evet kadın doğum uzmanıları aynı zamanda da riskli gebelik konusunda uzmanlaşmış doktorlar, Radyologlarda iyidir bu işlerinde kötü oldukları anlamına gelmez bazılarının raporlarını beğeniyorum dedi doktorum, ama sen riske atma perinatologa git dedi
Bir tane ozel merkeze ve bir kac tane kendime yakin hastaneye sordum. 400 500 civari genelde. Hem perinatolog hem radyolog olan hastaneler de var. Fiyat farki yok ikisi arasinda.aradaki farktan bahsettim, biri 500 iken biri 200, özel güngören hasatanesi 200 tl mesela radyolog bakıyor
Radyoloji Uzm. Dr. Halil Toprak var orada cok öven arkadaşım var cok ilgili bi doktormuş bilgin olsun, ama randevu alamıyosun hastaneye gidip beklemek gerekliymiş, aradığımda danışmadaki arkadaş bu şekilde bilgi verdi. Riske atamadım şimdi izin alır giderim doludur vs tekrar tekrar gidemem çalıştıgım için..Bir tane ozel merkeze ve bir kac tane kendime yakin hastaneye sordum. 400 500 civari genelde. Hem perinatolog hem radyolog olan hastaneler de var. Fiyat farki yok ikisi arasinda.
En uygun da 320ye duydum. Bi de ozel güngoreni arastirayim tesekkur ederim. Işlem ayniysa 2 kati fiyat vermenin bi anlami olmadığını düşünüyorum
ilk gebelikte erkeklerde bu tedirginlik normal sanırım bırak ilişkiyi benim eşim yanımda bile yatmak istemiyor elim kolum bacağım karnına gelir diyo. sanırım bazı adamlar baya hassas bu konuda ama ben kıyamıyorum eşime
ben ayrıntılı ultrasonumu koşuyolu medipolde perinatologa 425 tl. ye yaptırıcam. randevuyu 1 ay öncesinde aldık çünkü çok yoğun oluyormuş.
ben ayrıntılının çok önemli olduğunu ve mutlaka ehil ellerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. olay sadece parmağı bacağı tam mı meselesi değil, kalp kapakçıklarından beyin damarlarına kadar her şeye bakıyorlar. doğar doğmaz hemen müdahale edilmesi gereken durumlar olabilir. geç farkedilirse çocuğun hayatını etkileyecek sıkıntılar olabilir. bu yüzden işinin ehli biri bakmalı bence. ben olsam radyolojiye gitmezdim çünkü adamların dalı çok geniş, onlar da kendi aralarında uzmanlaşıyor, mesela çocuk radyolojisi diye bir dal var, o konunun uzmanını bulursanız ne ala, ama perinatolog'un işi yani uzmanlığı zaten hep anne karnındaki bebekle. günde onlarca bebek analiz ediyorlar, yani perinatolog tercih edilmeli bence.
ben de böyle düşünüyorum, doktorumun uyarısıyla tabii, bi de içim bu şekilde daha rahat edicek, 500 tele feda olsun bakalım bıcırığa, sağlıklı olsunlardaben de senin gibi düşünüyorum. cuma günü doktorumla görüştükten sonra, eğer ekstra bir bilgi vermezse perinatolog randevusu alacağım. bunun için gebeliğin illa riskli statüde olması gerekmiyor zaten , kadın doğum ile ilgili özel ihtisas yapmış doktorlar sonuçta.
Onlar ne kadar düşünceli olurlarsa, biz de o kadar kıyamıyoruz işte. Bu tur tipler çocuklarına çok çok düşkün oluyor emin olabilirsin bundan. Kızım evde koşarken düşüyor nasıl düşmesine engel olamadım diye kendine iki gün kızar :))ilk gebelikte erkeklerde bu tedirginlik normal sanırım bırak ilişkiyi benim eşim yanımda bile yatmak istemiyor elim kolum bacağım karnına gelir diyo. sanırım bazı adamlar baya hassas bu konuda ama ben kıyamıyorum eşime
Bende mustelanin catlak öncesi yağini kullaniyorum. Bembeyaz tenli olup en ufak bi kilo alip vermede catlamama ragmen hamilelik boyuca hic catlak olmadi cok memnun kaldim fikir olabilir.Çatlaklar için jel kullanıyorum ben. Yağ fikrine ısınamadım :) O şekilde kullanmayı düşünenler varsa bilinen bir çatlak kremi olan Lierac Phytolastil'i önerebilirim.
Ben hep kiz bebek gördüm ama erkek hissediyordum. Daha belli degil cinsiyetimiz. Basta erkek denmisti sonra kiza benziyir dedi ayrintilida belli olcak insallah :)Kızlar rüyasında bebeğinin cinsiyetini görüp gerçek olanınız var mı?
Onlar ne kadar düşünceli olurlarsa, biz de o kadar kıyamıyoruz işte. Bu tur tipler çocuklarına çok çok düşkün oluyor emin olabilirsin bundan. Kızım evde koşarken düşüyor nasıl düşmesine engel olamadım diye kendine iki gün kızar :))
ben ayrıntılı ultrasonumu koşuyolu medipolde perinatologa 425 tl. ye yaptırıcam. randevuyu 1 ay öncesinde aldık çünkü çok yoğun oluyormuş.
ben ayrıntılının çok önemli olduğunu ve mutlaka ehil ellerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. olay sadece parmağı bacağı tam mı meselesi değil, kalp kapakçıklarından beyin damarlarına kadar her şeye bakıyorlar. doğar doğmaz hemen müdahale edilmesi gereken durumlar olabilir. geç farkedilirse çocuğun hayatını etkileyecek sıkıntılar olabilir. bu yüzden işinin ehli biri bakmalı bence. ben olsam radyolojiye gitmezdim çünkü adamların dalı çok geniş, onlar da kendi aralarında uzmanlaşıyor, mesela çocuk radyolojisi diye bir dal var, o konunun uzmanını bulursanız ne ala, ama perinatolog'un işi yani uzmanlığı zaten hep anne karnındaki bebekle. günde onlarca bebek analiz ediyorlar, yani perinatolog tercih edilmeli bence.
Ben hamile olduğum ama henüz öğrenediğim Zamanda görmüştüm sarışın renkli gözlü bir oğlan emziriyordu o kadar güzeldi ki çok şükür Rabbim rüyamdaki gibi erkek nasip etti ama sarışın renkli gözlü olur mu bilmemKızlar rüyasında bebeğinin cinsiyetini görüp gerçek olanınız var mı?
Canım ben bir diyetisyenden 3 tam cevizici bir gün için hamilelere yeterli diye duymuştumküçük bir kase kadar çok değil mi kilo olarak geri dönmesin sakın
bende 5 tane mi yesem acaba
Canım ben bir diyetisyenden 3 tam cevizici bir gün için hamilelere yeterli diye duymuştum
tam listeni yazabilir misinbelki kişinn ihtiyaçlarına göre değişebilir. çünkü ben de diyetisyene devam ediyorum, sabah kahvaltısında 2 ceviz, öğleden sonraki ara öğünde 3 ceviz, ve yine ara öğünde 10 iç badem olarak dağıttı kuruyemiş porsiyonlarımı.
Olabilir elbette siz ara öğün olarak tüketiyorsunuz herhalde ben o kadar düzenli yiyemiyorum başlardan iyi geliyordu mideme ana şimdi o kadar çok tüketemiyorum zaten sağlıklı şeyler fazlası da bir şey yapmaz diye düşünüyorumbelki kişinn ihtiyaçlarına göre değişebilir. çünkü ben de diyetisyene devam ediyorum, sabah kahvaltısında 2 ceviz, öğleden sonraki ara öğünde 3 ceviz, ve yine ara öğünde 10 iç badem olarak dağıttı kuruyemiş porsiyonlarımı.
İlk aylarda kanamam falan çok olunca bizde de yasaklanmıştı hiç yanaşmadık birbirimize ama şimdi yasaklar klkınca tabicanım açıkcası ben eşimden böyle bir şey beklemiyordum. ilk gebeliği öğrendiğimizden bu yana hep yanımda geldi doktora ve ilk 3 ay ilişki yasak dedi doktor o oldu bir kere bile istemedi. bence sana da yasak konulsaydı eşin hassas olurdu. tabi insanız arada nihayetine varmayan şeyler yaşıyoruz özledik birbirimizi inan bizimki mi sizinki mi iyi bilmiyorumbirde çok küçükmüşsünüz çok normal heyecanlar tavan şimdi 4 senelik evliyiz 4 aydır bir şey olmuyor ya sanki 40 senelik evli gibi olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?