2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Oyy ikisine de maşallah detaylıyı ben de iple çekiyorum :)

Ay ben bunlari yerim ya masallah bende ozledim oglumu temmuz gel bir an once

Maşallah canım bebisine inşallah temiz çıkar sonuçların :)
Hemide pos biyikkkk maşallah bin kere Allah bağışlasın canım

Hayirli geceler,
Kac gundur giremiyorum ramazan telasesinden.
Ins herkes iyidir, ben biraz once uykumdan bi uyandin karnim taslasmaya basliyo sanci miydi neydi bilemedim. Cok erken degil mi karnin tas gibi sert olmasi? Ilk hamileligimde 23. hafta bole sık sık olmaya baslamisti ve rahim agzi kisamasi baslamisti. Doguma kadar hastanede kalmistim 4 ayAyni seyleri tekrar yasayacagim diye cok korkuyorum. Bu sefer kizim da varHickira hickira bi agit tutturdum birden sinirlerim bosaldi

bende dün akşamdan beri var kasıklarımda özellikle kaskatı taş gibi oluyor ben bebeğime yordum ama ovalayınca geçiyhor ve canımı da çok yakıyor

öncelikle günaydın herkese :)
cnm şöyle ki, 5. haftada doktor kontrolüne ilk gittiğimde 83 kg idim. bunun üzerine doktorum tarafından ennnnn fazla 90 kg olmalısın, ki olma, diyetisyene gidip bu kiloyu sabit tut dedi. almamı istemiyorlar ileri dönemde şeker sıkıntım çıkabilir düşüncesiyle. mevcutta şeker düşüklüğüm nedeniyle ileri yıllar için potansiyel bir diyabet adayıyım dikkat etmezsem zaten. aynı zamanda haşimato da var bünyemi yavaşlatan bir etkisi var onun da. bu nedenle kontrol altında tutuluyorum. ama aynı zamanda düzenli beslenmek için de gidiyorum, zaten fazla kg ile başladım, alacağım doğum kiloları sonradan beni her anlamda olumsuz etkileyebilir

canım 90a kadar olan kilonun hepsini 6. aydan sonra almanı istiyorlardır kime sorduysam 5. aydan sonra hiçbir şey yemediğim halde inanılmaz kilo aldım diyor hatta şimdi patronun eşiyle konuştum o da aynı şeyi söyledi şimdiden 8 kilo alanlar var dedim onlar 25 kiloyla kapatırlar heralde dedi3 çocuk sahibi kendisi hep 8-9 kiloyla bitirmiş hamileliğini ve bebekleri hep 3kilo üstü doğmuş annenin kilosu annede kalıyor bebeğim iyi olsun da ben kilo alırım düşüncesi çok yanlış diyetisyene gitmekle en iyisini yapmışsın hele haşimaton da varsa. şu troitlerden nasıl kurtyulcaz bilmiyorum bende hep diken üstündeyim biraz yorulsam kalbim çarpsa acaba değerim mi düştü diye korkuyorum hep

işte tiroit için de aylık kontrole gidiyorum ve her gün ilaç kullanıyorum, doğuma kadar da böyle gidip kullanmam gerekiyor. şükür şimdiye dek bir sıkıntı yaşatmadı bana inşallah daha da olmaz. ama bence sen kalp çarpıntısını buna yorma neden biliyo musun, bu aralar akciğerlerin kapasitesi ve vücutta dolanan kan miktarı arttığından çok sık nefes alıyormuşuz. bu da basit bir yürüme mesafesinde veya merdiven çıkmada vs bizi nefes nefese bırakıyormuş. bende de oluyor:) teyzeler gibi hissediyorum kendimi:) ama değerlere baktırdığımda (ki en son dün akşam tsh kontrolü için kan verdim) normal...
bu arada diyetisyen de bu aydan sonra kg alacaksın dedi ondan ben diken üstündeyim dün son bir cornetto yuvarladım ühü

tam listeni yazabilir misin

cnm bu hafta aldığım son listem aşağıdaki gibi... ama belirtmekte fayda görüyorum, bu benim kiloma ve değerlerime göre hazırlanan bir gebelik beslenme planı. belki bir fikir olabilir sizler için ama yine de kendinize göre adapte etmeniz daha iyi

Kahvaltı (07:30)

2 dilim esmer ekmek + 1 dilim peynir + 1 yumurta + 1 yemek kaşığı lor peyniri + 2 ceviz + Bol yeşillik + Şekersiz açık çay

Ara (10:00)

1 meyva + 3 ceviz

Öğle (12:00)

4 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık + Etsiz sebze yemeği/Evde yapılmış salata + 2 dilim esmer ekmek + 1 bardak yoğurt

Ara (14:30)

1 meyva + 2 ceviz

Ara (17:00)

1 meyva + 10 çiğ badem/2-3 ceviz

Akşam (19:00) seçenekler:

Etsiz sebze yemeği + 2 dilim esmer ekmek + 1 kase yoğurt

Etli sebze yemeği + Yarım kase yoğurt + 2 dilim esmer ekmek

8 kaşık kurubaklagil + Salata + Yarım kase yoğurt + 1 dilim esmer ekmek

1 tam ve 2 yumurta beyazı ile yapılmış menemen + 2 dilim esmer ekmek + 1 bardak ayran

Ara (21:00)

Akşam yemeğine eklenebilir, 1 bardak kefir/1 kase yoğurt/1bardak süt veya laktozsuz süt

Her gün 3 litre su

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.

Canım listen çok güzel görünüyor. Saatlere uymak zorunlu mu?

Günaydın kızlar.

Canım listen çok güzel görünüyor. Saatlere uymak zorunlu mu?

o saatler benim kalkma, işe gidiş, öğle tatilim, dönüşüm vs gibi şeylere ayarlı canım. bi nevi ben bu saatlerle yaşıyorum diyim :) ondan belirtilen saatlerde yiyorum ama hafta sonları kayıyor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…