- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #17.121
cnm bu hafta aldığım son listem aşağıdaki gibi... ama belirtmekte fayda görüyorum, bu benim kiloma ve değerlerime göre hazırlanan bir gebelik beslenme planı. belki bir fikir olabilir sizler için ama yine de kendinize göre adapte etmeniz daha iyi
Kahvaltı (07:30)
2 dilim esmer ekmek + 1 dilim peynir + 1 yumurta + 1 yemek kaşığı lor peyniri + 2 ceviz + Bol yeşillik + Şekersiz açık çay
Ara (10:00)
1 meyva + 3 ceviz
Öğle (12:00)
4 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık + Etsiz sebze yemeği/Evde yapılmış salata + 2 dilim esmer ekmek + 1 bardak yoğurt
Ara (14:30)
1 meyva + 2 ceviz
Ara (17:00)
1 meyva + 10 çiğ badem/2-3 ceviz
Akşam (19:00) seçenekler:
Etsiz sebze yemeği + 2 dilim esmer ekmek + 1 kase yoğurt
Etli sebze yemeği + Yarım kase yoğurt + 2 dilim esmer ekmek
8 kaşık kurubaklagil + Salata + Yarım kase yoğurt + 1 dilim esmer ekmek
1 tam ve 2 yumurta beyazı ile yapılmış menemen + 2 dilim esmer ekmek + 1 bardak ayran
Ara (21:00)
Akşam yemeğine eklenebilir, 1 bardak kefir/1 kase yoğurt/1bardak süt veya laktozsuz süt
Her gün 3 litre su
işte tiroit için de aylık kontrole gidiyorum ve her gün ilaç kullanıyorum, doğuma kadar da böyle gidip kullanmam gerekiyor. şükür şimdiye dek bir sıkıntı yaşatmadı bana inşallah daha da olmaz. ama bence sen kalp çarpıntısını buna yorma neden biliyo musun, bu aralar akciğerlerin kapasitesi ve vücutta dolanan kan miktarı arttığından çok sık nefes alıyormuşuz. bu da basit bir yürüme mesafesinde veya merdiven çıkmada vs bizi nefes nefese bırakıyormuş. bende de oluyor:) teyzeler gibi hissediyorum kendimi:) ama değerlere baktırdığımda (ki en son dün akşam tsh kontrolü için kan verdim) normal...
bu arada diyetisyen de bu aydan sonra kg alacaksın dedi ondan ben diken üstündeyimdün son bir cornetto yuvarladım ühü
Selam hanımlar... bugün ayrıntılı ultrasona girdim. Çok şükür bebeğimin herşeyi normal
çıktı. Doktor senin vücudunda ödem var dedi. Kan ve idrar tahlili verdim. Gebelik zehirlenmesi diye bir rahatsızlık varmış. Ondan şüphelendi inşallah sonuçlarım temiz çıkar. Bugün bebeğim zafer işareti yaptı ultrasonda Resmini attım parmaklarını yiyeceğim onun
Çok iyimiş. Ben ekmeğinde yemeğinde anasını ağlatıyorumo saatler benim kalkma, işe gidiş, öğle tatilim, dönüşüm vs gibi şeylere ayarlı canım. bi nevi ben bu saatlerle yaşıyorum diyim :) ondan belirtilen saatlerde yiyorum ama hafta sonları kayıyor tabi.
biyiklari mi var
Nasil bir mutluluksun sen sukurler olsun yasatana.
Eki Görüntüle 2012117
Haftaya radyoloji uzmani organlarini incelesin dedi doktorum randevu verdiler. biz kadin dogumcularda bakiyoruz ama rapor verme yetkisi onlarda dedi. mecbur gidilecek yani. bunun bir ara konusu gecmisti o yuzden paylasmak istedim
cnm bu hafta aldığım son listem aşağıdaki gibi... ama belirtmekte fayda görüyorum, bu benim kiloma ve değerlerime göre hazırlanan bir gebelik beslenme planı. belki bir fikir olabilir sizler için ama yine de kendinize göre adapte etmeniz daha iyi
Kahvaltı (07:30)
2 dilim esmer ekmek + 1 dilim peynir + 1 yumurta + 1 yemek kaşığı lor peyniri + 2 ceviz + Bol yeşillik + Şekersiz açık çay
Ara (10:00)
1 meyva + 3 ceviz
Öğle (12:00)
4 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık + Etsiz sebze yemeği/Evde yapılmış salata + 2 dilim esmer ekmek + 1 bardak yoğurt
Ara (14:30)
1 meyva + 2 ceviz
Ara (17:00)
1 meyva + 10 çiğ badem/2-3 ceviz
Akşam (19:00) seçenekler:
Etsiz sebze yemeği + 2 dilim esmer ekmek + 1 kase yoğurt
Etli sebze yemeği + Yarım kase yoğurt + 2 dilim esmer ekmek
8 kaşık kurubaklagil + Salata + Yarım kase yoğurt + 1 dilim esmer ekmek
1 tam ve 2 yumurta beyazı ile yapılmış menemen + 2 dilim esmer ekmek + 1 bardak ayran
Ara (21:00)
Akşam yemeğine eklenebilir, 1 bardak kefir/1 kase yoğurt/1bardak süt veya laktozsuz süt
Her gün 3 litre su
bir garip oblomov canım sen rapor almıştın, hemen dondun mu işe? Tekrar bi kontrole gittin mi, bence yorma kendini. Bana 12.haftada gunde 2 fındık 2 ceviz yesen, baska hicbirsey yemesen seni idare eder demişti. 5 6 badem, 5 6 findik, 2 ceviz yemeye çalışıyorum. Mümkünse çiğ badem olmali ama bulmasi zor. Cevizdeki yağın kilo olacağını sanmıyorum. Yine de her gun kocaman bi corba kasesi yenmez herhalde
Lierac kremden memnun olan cok arkadaşım var. Ama önemli olan suyla icerden ve herhangi bir kremle disaridan nemlendirmek. Yağ ile krem arasinda bi fark olacagini sanmıyorum. Kimyasal kremleri karnima boca etmek hic icime sinmiyor. Yağ daha sağlıklı gibi hissediyorum.
Bebegimi 10 gun önce ilk defa hissettim ve gunde en az 15 20 kere hissediyordum. 3 gündür hiç hissetmiyorumen son ptesi akşamı bi sertlesme kasilma gibi bi hareket yapti ama tekme değildi. Ondan sonra hiç birsey hissetmedim. Zaten çok erken olduğunu biliyorum ama ilk hissettigim hagta her gun 15 20 kere hissettim. Şimdi böyle olunca çok moralim bozuldu randevum da cuma günü
Dun aksam okudum bir kismini bugunde okurum insaallah biter diye dusunuyorum .Gamzeli0603 19. Cuz
YaKaMoZz-z 27. Cuz
J Jellybon_ 7. cüz
parle 8. cüz
utkumuz 11. cüz
T Tuba_m 15. cüz
ismetbeyinbiricikhanimi 30. cüz
misss_girl 17. cüz
Lady10 28. Cuz
F Fatimasevket 29. cüz
kızlar cüzler ne durumda özellikle bayadır girmeyenler var J Jellybon_ T Tuba_mmisss_girl ve yeni cüz alanlar arifeye kadar biter mi? arife akşamı bağışlamasını yaparım diyorum biterse. bilgilendirirseniz sevinirim birde kızlar K kuzucuk87 Gamzeli0603 Merymavi Y yakamozz masal_41 J Jellybon_ parle S sulltan EslemM001 utkumuz nupeldaa E esramtirak T Tuba_m ismetbeyinbiricikhanimi misss_girl Lady10 zeynepleyya F Fatimasevket bana özelden isimlerinizi ve özel duanız varsa atarsanız onlarıda duaya katarım okuyanların ismini ayrı ayrı söylemenin feyzi başkadır
canım 90a kadar olan kilonun hepsini 6. aydan sonra almanı istiyorlardır kime sorduysam 5. aydan sonra hiçbir şey yemediğim halde inanılmaz kilo aldım diyor hatta şimdi patronun eşiyle konuştum o da aynı şeyi söyledişimdiden 8 kilo alanlar var dedim onlar 25 kiloyla kapatırlar heralde dedi 3 çocuk sahibi kendisi hep 8-9 kiloyla bitirmiş hamileliğini ve bebekleri hep 3kilo üstü doğmuş annenin kilosu annede kalıyor bebeğim iyi olsun da ben kilo alırım düşüncesi çok yanlış diyetisyene gitmekle en iyisini yapmışsın hele haşimaton da varsa. şu troitlerden nasıl kurtyulcaz bilmiyorum bende hep diken üstündeyim biraz yorulsam kalbim çarpsa acaba değerim mi düştü diye korkuyorum hep
20 haftada 13 kilo di mi?ya bende oyle deli gibi yemiyorum ama dun tartilinca sok oldum. 3hafta icinde 3kilo almisim. suan toplamda 13kilo almisim yani delircemmhayranim az kiloyla doguma kadar ulasanlara.
Bozma moralini geçen hafta aynısı banada oldu 2 gün hiç hareket etmedi bende korktum çünkü benimde bebek erken hissettirmmisti sonra bi hali yikadim yoruldum ben uzandım o kıpır kıpır di biz dinlenince onlarda dinleniyor biz yorulunca onlarda hareket fazlalaşıyor
Bebısım ben bugun okurum ve yazarm ıns.ısmım fatma bebısımıze saglıklı kolay bı sekılde kavusmak ıcın ve tayın ıstedık hayırlı bı yere cıkması ıcın dua edersen sevınırmGamzeli0603 19. Cuz
YaKaMoZz-z 27. Cuz
J Jellybon_ 7. cüz
parle 8. cüz
utkumuz 11. cüz
T Tuba_m 15. cüz
misss_girl 17. cüz
Lady10 28. Cuz
F Fatimasevket 29. cüz
kızlar cüzler ne durumda özellikle bayadır girmeyenler var J Jellybon_ T Tuba_mmisss_girl ve yeni cüz alanlar arifeye kadar biter mi? arife akşamı bağışlamasını yaparım diyorum biterse. bilgilendirirseniz sevinirim birde kızlar K kuzucuk87 Gamzeli0603 Merymavi Y yakamozz masal_41 J Jellybon_ parle S sulltan EslemM001 utkumuz nupeldaa E esramtirak T Tuba_m ismetbeyinbiricikhanimi misss_girl Lady10 zeynepleyya F Fatimasevket bana özelden isimlerinizi ve özel duanız varsa atarsanız onlarıda duaya katarım okuyanların ismini ayrı ayrı söylemenin feyzi başkadır
tamam canımDun aksam okudum bir kismini bugunde okurum insaallah biter diye dusunuyorum .
çalışırken sıcak içme şansım yok koli aldım 200ml sütlerden hergün cıkmadan cantama 1-2 tane atıyorum yani soğuk ya da normal içiyorum =) ama 21.00 civarı ısıtıp içiyorumvisnelikurabiye totoroo bir garip oblomov
Kızlar sütlerinizi sıcak mı içiyorsunuz. Yoksa normal dolaptan çıkarıp içiyor musunuz?
Canim.ben dün çok sukur tamamladimGamzeli0603 19. Cuz
YaKaMoZz-z 27. Cuz
J Jellybon_ 7. cüz
parle 8. cüz
utkumuz 11. cüz
T Tuba_m 15. cüz
misss_girl 17. cüz
Lady10 28. Cuz
F Fatimasevket 29. cüz
malesef oyle20 haftada 13 kilo di mi?
ya bende oyle deli gibi yemiyorum ama dun tartilinca sok oldum. 3hafta icinde 3kilo almisim. suan toplamda 13kilo almisim yani delircemmhayranim az kiloyla doguma kadar ulasanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?