2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

benim 2-3gün hareketliyse 2-3 gün durgun bugün durgun günümüzdeyiz.sabah bir iki pıt pıt yaptı döndü şimdide uyuyor büyük ihtimalle bayramda maşallahı vardı deniz kenarında uyumuştum 2 kere öyle bir vurdu ki yerimden zıpladım yanımdakiler de korktular ne oluyor diye

ben lavaboya çıkıp kollarımı koltuk altımı boynumu göğüslerimi yıkıyorum ve kurulamadan çıkıyorum klima olunca biraz serinletiyor ama klima yoksa bozuksa zor Allah yardımcın olsun

Buzdolabının içine girip oturasim var :)
Sözde battaniyeyi bitirip bebek şekerleri yapmaya başlayacaktım. Bu sıcaklarda ne mümkün. Kızımla kendimi sırayla duşa sokmaktan başka bir is yapamıyorum.

Şeker yüklemesi ile ilgili yazdıklarına başından sonuna kadar katılıyorum

Slm kızlar nasılsınız yazamıyorum bi kaç gündür öyle takip ediyorum bende yarın yola çıkcam evime döncem inşallah
Salı günü ayrıntılı var 10-15 gün evimde kalıp tekrar annemin yanına gidip bir ay kalmak istiyorum

Bazen doktorların tavırlarından bazı şeyler anlaşılabiliyor. Mesela bi kez, folik asit çok bulantı yapıyor ilk aylar gecene kadar kullanmasam olur mu demiştim. Doktorun gözleri yuvalarindan firladi, asla olmaz kesinlikle aklindan bile gecirme vs dedi.

Tetanoz aşısı için iki ayrı doktora sordum, olabilirsin bi mahsuru yok dediler. Olmalisin, oneriyoruz demediler. Hatta benden 11 hafta ileride arkadaşımın takibi için sağlık ocağına gittik. Tetanoz aşısı olmayacağını, imzalanacak birşey varsa imzalamak istediğini söyledi ve doktorum gerek görmedi dedi. Bütün hemsireler bir anda başına toplanıp, aa doktorunuz kim, aşı olma mı dedi, vs gibi sorular sordular. Sonradan öğrendik ki, sağlık bakanlığının destekledigi aşılara laf söyleme hakkı yokmus doktorların. Bu kafami karıştırdı mesela. Ama en kötü ihtimalle aktif bir aşı olmadığından, bebeğe zarar vermeyeceği kesin..
Yine arkadaşımın doktoru, hem bebeğin hem kendisinin kilo alimi normal oldugundan ve ailede şeker hastalığı olmadigindan, seker yuklemesine gerek yok demis. Benim icin bunlar önemli. Doktorlar birseye bakarak karar veriyor olmalilar. Ihtiyacı olsun olmasin, herkese aynı tahlili istemek insanları somurmek gibi geliyor bana. 18.haftadayim henüz kilo almadim. Bebegin kilosu da haftasina göre alt sınırda. Ailede şeker yok. Bunlar birer ölçü kabul edilmeli diye düşünüyorum. Zaten beyaz ekmek 2 yildir hic yemiyorum, çok canım çekince hamilelikte yemeye başladım, o da haftada 5 6 dilimi geçmez. Pilav, çikolata, paketli ürünler ağzıma surmuyorum. Zaten eskiden beri abur cubur sevmem. Bunlara dikkat ediyor olmama rağmen de, gebelik şekeri çıkabilir mi, evet. Ama çıksa da zaten yapılacak birşey yok çünkü yasakli olacak herşeyden zaten kaciniyorum. Bunlar şahsi dusuncelerim tabii ki.

Zaten genellikle o modda bünye hep alışık araba ev hep klimayla hatta geçen sene sürekli acıktı hiç kapatmadık ama şimdi hamileyim diye eşim cok üzerime düşüyor ilaç içemeyeceğim için hasta olmamdan korkuyor

Ayy cok fenaa aman dikkat edin vantilatör de carpar allah korusun

Selam kızlar doktordan geliyorum bir sorun yok çok şükür her şey yolunda. dondurma yemiştim girmeden önce, beklerken tepik atıp durdu, sakın uyuma dedim içimden ultrasona girinceye kadar :) öyle de oldu kıpır kıpırdı ultrasonda maaşallah kızıma :) ayrıntılı için haftaya yaptır dedi radyologdan gün aldım 20+1 de yapılmış olacak. Tetanos aşımı da oldum bugün sağlık ocağında. hafif ağrı var kolumda, çok ağrırsa buz koy dedi ebe. Şeker yüklemesini de sordum. doktor 24-28 haftalar arasında yapacağız dedi.

3 kilo almışım bu arada. Doktor bi de ailede kalp anomalisi varsa muhakkak kalp ekg si çektir dedi. Bizde yok kalp sorunu yaşayan ama doktorum yine de öneriyoruz kalp ekg sini dedi. Bebekteki kalp anomalisine bakılıyormuş. Pek bilgim yok bu konuda.

canımm daha 19. haftandasın sanırım, ben de 18+4teyim ancak daha hiiiç hareket hissedemiyorum. tekmeleri hissettiğini okuyunca şaşırdım. acaba ne sıklıkta ve ne hissiyatta oluyor bu tekmikler? :)

canımm daha 19. haftandasın sanırım, ben de 18+4teyim ancak daha hiiiç hareket hissedemiyorum. tekmeleri hissettiğini okuyunca şaşırdım. acaba ne sıklıkta ve ne hissiyatta oluyor bu tekmikler? :)
19+1 im canım daha 3-4 gündür falan çok net hissediyorum bazen tekme şeklinde bazen ne olduğunu anlayamadığım şekilde sanki içimde takla atıyormuş gibi :) öncesinde çok hafif ve seyrek hissediyordum damar atması gibiydi. Dediğim gibi son 3-4 gündür net hissediyorum. Senin de oluyordur da sen fark etmiyorsundur belki hafif olduğundan. Karında yağlanma vs.varsa o zaman da geç hissedilirmiş. Endişe etme 22.haftaya kadar hissetmemek normalmiş canım :)

Oglumu görmeye gittim çok güzeldi ya renkli de gördük kızlarda hiç görmemistim çok değişik ve güzel geldi büyümüşüz bayag 30 cm 343 gram olmuş maşallah yanlız doktorum hiç est yapmadık yinede 3 lu test yapalım dedi 5 gün sonra sonuç alicaz bebek iyi durumdaymis bu arada şişlikleri sordum herkes ve kendim için şeker tuz yasak yorgunluktan da oluyormuş bol su iç ve yorma kendini dedi kısacası yatın dinlenin imkanınız varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…