Bazen doktorların tavırlarından bazı şeyler anlaşılabiliyor. Mesela bi kez, folik asit çok bulantı yapıyor ilk aylar gecene kadar kullanmasam olur mu demiştim. Doktorun gözleri yuvalarindan firladi, asla olmaz kesinlikle aklindan bile gecirme vs dedi.
Tetanoz aşısı için iki ayrı doktora sordum, olabilirsin bi mahsuru yok dediler. Olmalisin, oneriyoruz demediler. Hatta benden 11 hafta ileride arkadaşımın takibi için sağlık ocağına gittik. Tetanoz aşısı olmayacağını, imzalanacak birşey varsa imzalamak istediğini söyledi ve doktorum gerek görmedi dedi. Bütün hemsireler bir anda başına toplanıp, aa doktorunuz kim, aşı olma mı dedi, vs gibi sorular sordular. Sonradan öğrendik ki, sağlık bakanlığının destekledigi aşılara laf söyleme hakkı yokmus doktorların. Bu kafami karıştırdı mesela. Ama en kötü ihtimalle aktif bir aşı olmadığından, bebeğe zarar vermeyeceği kesin..
Yine arkadaşımın doktoru, hem bebeğin hem kendisinin kilo alimi normal oldugundan ve ailede şeker hastalığı olmadigindan, seker yuklemesine gerek yok demis. Benim icin bunlar önemli. Doktorlar birseye bakarak karar veriyor olmalilar. Ihtiyacı olsun olmasin, herkese aynı tahlili istemek insanları somurmek gibi geliyor bana. 18.haftadayim henüz kilo almadim. Bebegin kilosu da haftasina göre alt sınırda. Ailede şeker yok. Bunlar birer ölçü kabul edilmeli diye düşünüyorum. Zaten beyaz ekmek 2 yildir hic yemiyorum, çok canım çekince hamilelikte yemeye başladım, o da haftada 5 6 dilimi geçmez. Pilav, çikolata, paketli ürünler ağzıma surmuyorum. Zaten eskiden beri abur cubur sevmem. Bunlara dikkat ediyor olmama rağmen de, gebelik şekeri çıkabilir mi, evet. Ama çıksa da zaten yapılacak birşey yok çünkü yasakli olacak herşeyden zaten kaciniyorum. Bunlar şahsi dusuncelerim tabii ki.