2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kizlar Sağlık ocağından beni de salı günü şeker yüklemesi için çağırıyorlar internetten baktım 24-28 haftalar arası olur deniliyor napsam acaba carsmb. günü bebisi görmeye gitcez kontrole o zaman sorsam doktora sonra mı gitsem. Aç karna gelincek diye yazmış bir de tetanoz aşim var o gün. Benim 4.doz falan sanirim 3 sene önce olmuştum ilk dozlari..

Canım sağlık ocağını ben pek sallamiyorum açıkçası.beni 3 hafta önce aşıya çağırdılar gitmedim.doktora sorup öyle gittim geçen hafta.ayrica şeker yüklemesi 24.haftadan önce yapılmıyor.yani 24+1 e başlamış olman gerekiyor.dokroruna sormadan gitmemeni tavsiye ederim.ayrica hem hastanede hem sağlık ocağında mi yaptircaksin şeker yuklemesini? Ben hiç yaptırmmayi düşünüyorum şeker yuklemesini,herkesin fikrine saygım var.

Benim son bir aydir var ilk su gibiydi rengi simdi sarimsi beyazimsi sut gibi :)
Ben genelde çamaşırıma bulaşmış görüyorm rengini o yüzden pek ayırt edemedim bazen ucunda birşey kuruyor akan sıvı galiba onu temizleyinve altta beyazimsi oluyor inşaallah bebişimize yeticek kdr çok sütümüz olur sağlıkla emzirmek nasip olur hepimize

Doktoruna sormadan yaptirma canim ben tetanozuda sordum cunku 16. Haftada cagirmislardi beni yok erken 20. Haftadan sonra yaptir demisti doktorum. Senin seker yuklemesinide erken yapacaklar ayrica saglik ocaginin seker yuklemesi yaptigini duymadim hic

Sağol canım fikirlerin için bende doktora sorayım yapmami isterse yaparım çünkü çok korkuyorum sekerden meyve çok yiyorum canım çekiyor ona göre bırakayım yemeyi

bir garip oblomov bende sağlık ocağında yapılıyor sanıyorum canım aşı gibi bunuda orda yapıyorlar sanıyorum ilk gebeliğimde de sağlık ocağından yapmışlardı çünkü bana o zaman doktora falan da pek gitmezdim sormak da aklıma gelmemisti aşı gibi mecburi birşey diye yaptirmistim

Kızlar sağlık ocakları şeker yüklemesi yapıyor ancak bazı drlar kabul etmiyor orda yapılanı. Ben kızımda sağlık ocağında yaptırdım ama şuanki doktorum illaki bizim hastanede olsun dedi

Sigortali fiyatimi 4000 lira cnm ben tüp bebek tedavisine bile o kadar para vermedim ya niye o kadar pahali.. tabii bebislerimiz icin herseye deger ama yinede pahali geldi.

Aşıya gittiğim gün sordum şeker yüklemesini yapmıyoruz dedi sağlık ocağı

Kızlar hepiniz normal dogum mu düsünuyonuz tabii doktor ne derse odur ama sizin fikirlerinizi merak ettim..

ben sezeryan istediğimi söyledim doktora. bebeğe zarar gelme olasılığının yüksek olduğunu düşündüğümden vajinal doğum beni korkutuyor. vakumla çekmeler, oksijensiz kalmalar, kordona dolanmalar vs. gibi bebek için bir çok risk var. sezeryanın dezavantajı dikiş atılması diye bilinir ama çoğu normal doğumda da vajinaya kesi yapılıyor. dar kalçalı ve ilişkide bile zorlanan biri olarak vajinamın yırtılması yerine karnıma dikiş atılmasını tercih edeceğim, bebek için de riskleri bertaraf etmiş olacağım diye düşünüyorum şimdilik.

doktor da zaten korkun varsa hiç normal doğuma kalkışmayalım dedi.
normal doğumun bebek için bir artısı doğum yolundan geçerken ordaki yararlı bakterileri alarak bağışıklığının güçlenmesi durumu fakat doktor sen onu düşünme biz zaten ordan alıp bebeğin yüzüne gözüne sürüyoruz o bakterileri dedi.
yani kısacası doğuma kadar fikrim değişmezse direkt sezeryan yapıcam ben.

Cenemi tutamadım ban yedim ama butuun mesajları okudum.
Ben normal dogum istemiyorum açıkçası. Bebek ve anne için sağlıklı olanın bu olduğunu biliyorum ama ben yolunda giden şeyleri bile o anki panikle rayından çıkarabilirim diye düşünüyorum. Doguma da pek eşimin girmesi taraftarı değilim, düşer bayilir, kalkıp onu teselli etmem gerekir. Malesef annem de bana patolojik boyutta düşkün. Ben kusarken hüngür hüngür aglardi ilk haftalarda. Bana destek olacak güçlü biri olsun cok isterdim. Onun dışında, normal doguma bir eşin şahitlik etmesini çok da anlamlı bulmuyorum ama tabi şahsi fikrim.
33 haftalik bi arkadaşımı suyu azaldığı için hastaneye yatirdilar, gozum kulagim hep onda çok korkuyorum
Bana doktor 16.haftadaki kontrolde tetanozu sorduğumda bu haftadan itibaren olabilirsin demişti. Bugün 20+0 ❤ ama hala karar veremedim olup olmamaya.
Bebeğimin hareketleri gozle cok net görülüyor, elini koyan cok net hissediyor. Bu duygunun güzelliğinden kendimden geçiyorum ❤
Ve hala hiç kilo almadim. Tatli, beyaz ekmek ve pilava dikkat ediyorum elimden geldiğince. Insallah bebegimin kilosu iyidir, 2 hafta sonra ayrıntılı var.

Tibbi bir gereklilik olmadikca her seyin normal seyrinde gitmesi gerektigini dusunen kesimdeyim.
Dr umda benimle ortak paydada bu konuda. Kaldi ki epidurali bile ilk adimda istemiyorum durum nasil ilerler bilemem, dr uma gerek olmadikca kesi atilmasina karsi oldugumi belirttim, eger erken gelmek istemiyorsa sunni sanci ile de gelmeyecek, ben beklemek istedigimi belirttim, o da su an icin erken bunlar diyor ancak ben olabildigince dogal yollardan dogumumu gerceklestirmek istedigimi onceden soylemekte zarar gormuyorum. Ama ayrintilida bebegin olmasi gereken sagliginda oldugunu ve bebegin yukarda oldugunu ogrenince dr umda benimle ayni fikri paylastigini soyledi. Kizim keyfi ne zaman istiyorsa o zaman gelecek :)

Ben de aynı fikirdeyim. Dayanabiliyorsam epidural bile taktırmayacağım. Bi denemek istiyorum. Kesi olmaması için de 30lu haftalardan sonra perine masajına başlayacağım. Zaten ufak ufak yoga ve nefes çalışması da yapıyorum. İnşallah bebekler de bizi destekler :))))

Kizlar bende sizinle ayni gorusteyim zaten sezeryan dogum degil ameliyattir. Dogum seklini bebek belirler o gidisata saygi duymak cok onemli benim icin zaten bebek dogduktan sonra sahibiymis gibi davranan bebegine birey olarak saygi duymayan cok fazla ebeveyn varken en azindan doguma saygi duyulmali bence. Kesi olayina gelirsek tamamen vajinanin yapisiyla alakali kimi vajina yuvarlak olarak aciliyor onda genelde kesi olmuyor ama uzun nir sekilde acilirsa kesi oluyor zaten uyusturuyorlar ve kesilen diklen bir sey hissedilmiyor ayrica dogumu baslatan ve bitiren hormonlardan o an hic bir mudahele etmeselerde anlasilmayacagini soyleyenler var. Insallah bizlerde dogumu en ust hazla yasayanlardan oluruz. Ha su da var bebek makat gelislidir suyu azalmistir ne olursa olsun acilma sanci olmuyordur bebegin kalp atislari yavaslar annenin tansiyonu izin vermezse mecbur sezeryan olacak gozuylede bakarim ben. Ameliyat hayatimizin bir gercegi ve illa normal dogum isteyerekte bebegimin hayatini ve kendi hayatimi riske atmam. Instagramda o kadar guzel siteleri takip ediyorum ki bir tanesinde kiz cocugu annesinin vajinasindan kardesini cikariyordu. Bence dunyanin en normal seyi yurt disinda herkes her seyin farkinda doguma esler eslik ediyorlar bu cocugu tek basimiza yapmiyoruz o anin muhtesemligine bence eslerde sahit olmali. Burda Peygamberimize korkup gelen bir adamin hikayesi geldl aklima. Adamin biri bir gun Peygamberimize gidip esinin dogumuna sahit oldugunu ve artik esine yanasamadigini soyler bunun ustune Peygamberimiz bir kase bal ister ve getirirler Peygamberimiz parmagini bal kasesine batirir ve boylu boyun caceker birakir iate kadin vucudu boyledir dogum esnasinda boyle acilir dogumdan sonra boyle hizla kapanir esinden tiksinme korkma der. Yani bu durumun normalligini eslerimize simdiden empoze etmek lazim benim yapacagim ilk is normal dogum egitimlerine katilmak olacak. Yasadiginiz sehirlerde de varsa bence sizlerde arastirin ve katilin. Normal dogum isteyipte korkanlara da cok fazla yardimci oluyorlar. Hatta o anda sezeryan mi normal dogum mu bebekleri ve kendileri icin en faydali olani ogreniyorlar. Bence bebegin agzina yuzune bakteri surmek kadar basit olmayan seyler var..

Ben gebelik eğitimlerine başladım 20. Haftadan sonra başlanabiliyormus devlet hastanesi ücretsiz veriyor haftada bir gün toplam beş hafta sürüyor egitim ve ben Doğumdan korkuyordum açıkcası kendime bu konuda güvenim
Geldi arkadaşlar sizde bulunduğunuz ilde hastaneye sorun gidin faydasını göreceksiniz bir takım nefes egzersizleri ve plates hareketleri de yapacakmışız ama daha o derse geçmedik :)))

Kizlar benim sorun var ya.... plasentam asagidaymis benim suan 23 haftamdaym 22 haftada bunu doktor söyledi bana. Ve bebekde bsi asagi dönmüs cok erken insallah daha degisir yeri ve insallah yükselir plasentam yoksa cok sorun olabilir (( benim gibi ayni sorunu paylasan varmi?

Evet izmirde de var veren devlet hastanesi ama benim is saatlerim uymadigi icin gidemedim ben ozele gidecegim her ay ayri ayri aciyorlar bakalim agustos ya da eylulde istiyorum bende

Ben 17. Haftada ogrenmistim plasentamin asagiya dustugunu yukselmezse erken dogum riaki var ama genelde yukseliyor demisti doktorum ve 21m haftamda yukari ciktigini ama ucunda kanama oldugunu ogrendim. Ama sıkınti yaratmaz dedi doktorum sukur icim rahatladi insallah seninkide yukselir canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…