- 26 Mayıs 2014
- 2.266
- 1.549
- 83
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.321
Ben de yaptırmak istemiyorum ama daha doktorumla konuşmadım. Birkaç gündür her öğünde ölçüyorum şekerimi. Normal seyrediyor. Yediklerime de dikkat ediyorum ama ailemde şeker var ve ikiz olduğu için doktorum yine de yaptırmamı isterse yaptırıcam.Arkadaşlar şeker yuklemesi 24. Haftada oluyor diye biliyorum ben randevu aldım ama açlık tokluk şekerime baktirmayi teklif edeceğim direkt şeker yüklemesini istemiyorum siz bu konu da ne düşünüyorsunuz yaptıracak misiniz şeker yüklemesini
Eczanede satılıyor sanırım o pedlerden. Alıp yapabilirsin canım içim rahat etsin dersen.Cnm ne kadar geliyodu bendede oluyo surekli ama ben akıntı diye takmiyorum kafayi gidince bende bi doktoruma sorayim icime kurt dustu simdi benimde genelde yoruldugumda daha fazla geliyo.
Bizim evde de var sinir oluyorum yaa. Bu sene birkaç kişide daha duydum. Her yer o ufak sineklerden. Canım bu arada aman dikkat böcek ilacı soluma.Arkadaşlar belim kopuyor evi kör sinek bastı
İki saattir temizlik ilaç falan sağolsun eşim yardım ediyor ama bittim resmen ama sinekler bitmedi ne yapacağım bilen eden var mı ? Ya da daha önce başına gelen ?
Büyük ihtimalle böbrek ağrısı benim ki 17 simde detaylı usg var orda böbreğime de bakılmasını istiycem tabi o zamana kadar dayanabilirsemArada sancılar benımde oluyor inşallah bişey yoktur normal dediyse bende bi soruyum haftaya cuma gidecem inş
Ben de yaptırmak istemiyorum ama daha doktorumla konuşmadım. Birkaç gündür her öğünde ölçüyorum şekerimi. Normal seyrediyor. Yediklerime de dikkat ediyorum ama ailemde şeker var ve ikiz olduğu için doktorum yine de yaptırmamı isterse yaptırıcam.
Eczanede satılıyor sanırım o pedlerden. Alıp yapabilirsin canım içim rahat etsin dersen.
Bizim evde de var sinir oluyorum yaa. Bu sene birkaç kişide daha duydum. Her yer o ufak sineklerden. Canım bu arada aman dikkat böcek ilacı soluma.
Sakin ol canım çoook güzel haberlerle bekliyoruz seni dualarım seninle inşallahKızlar iyi akşamlar yarın ayrıntılı ultrasona giricem biraz ensişeliyim kendi kendime panik yaptım sanırım dua edin lütfen
Bu konuyu biraz önce dayımın kızı ile konuştum 6 aylık oğlu var ona şeker yüklemesini bir kutu gazozla yaptırmışlar sende öyle yaptır glukoz çok kötüydü içemedim dedi bende bunu sorcam doktorumaBen oğlumda şeker yüklemesi yaptırmamıştım, açlık ve tokluk şekerime bakılmıştı. Gene öyle yaptırmak istiyorum, tabii doktorum da onaylarsa..
Merak ettiğim birşey var. Şeker yüklemesi için hani bir kutu gazlı içeceğin içindeki kadar şeker var ya da bir porsiyon baklavadaki kadar şeker var deniyor ya; peki niçin illa o şeker şerbetini içmemizi istiyorlar o halde? Yani o zaman bir kutu içecek içelim ya da bir porsiyon tatlı yiyelim öyle bakılsın şekerimize, neden böyle bakılmıyor? Bunu soran oldu mu? Şeker yüklemesini muhtemelen bu ayki kontrolümde konuşacağız, ben soracağım ama şimdiden sormuş olan varsa gerçekten merak ediyorum.
Cok sagl inşallah bakalımSakin ol canım çoook güzel haberlerle bekliyoruz seni dualarım seninle inşallah
Rabbim yardımcın olsun. Güzel haberlerle dönersin inşallahKızlar iyi akşamlar yarın ayrıntılı ultrasona giricem biraz ensişeliyim kendi kendime panik yaptım sanırım dua edin lütfen
Tibbi bir gereklilik olmadikca her seyin normal seyrinde gitmesi gerektigini dusunen kesimdeyim.
Dr umda benimle ortak paydada bu konuda. Kaldi ki epidurali bile ilk adimda istemiyorum durum nasil ilerler bilemem, dr uma gerek olmadikca kesi atilmasina karsi oldugumi belirttim, eger erken gelmek istemiyorsa sunni sanci ile de gelmeyecek, ben beklemek istedigimi belirttim, o da su an icin erken bunlar diyor ancak ben olabildigince dogal yollardan dogumumu gerceklestirmek istedigimi onceden soylemekte zarar gormuyorum. Ama ayrintilida bebegin olmasi gereken sagliginda oldugunu ve bebegin yukarda oldugunu ogrenince dr umda benimle ayni fikri paylastigini soyledi. Kizim keyfi ne zaman istiyorsa o zaman gelecek :)
Ben de aynı fikirdeyim. Dayanabiliyorsam epidural bile taktırmayacağım. Bi denemek istiyorum. Kesi olmaması için de 30lu haftalardan sonra perine masajına başlayacağım. Zaten ufak ufak yoga ve nefes çalışması da yapıyorum. İnşallah bebekler de bizi destekler :))))
Ben 17. Haftada ogrenmistim plasentamin asagiya dustugunu yukselmezse erken dogum riaki var ama genelde yukseliyor demisti doktorum ve 21m haftamda yukari ciktigini ama ucunda kanama oldugunu ogrendim. Ama sıkınti yaratmaz dedi doktorum sukur icim rahatladi insallah seninkide yukselir canim
Iyi günler kızlar. Çok yorulduğum zaman ic camasırımda ıslaklık hissediyordum. Gidiyordum bakıyrdum sadece su. Terlemis gibi. Sonra bunu doktorumla paylaştım. Doktorumda seni yatiralim bu bebeginde suyu olabilir dedi ki gercekten oyleymis. Turnusol ped verdi . Aradan kirmizi serit geciyor. Eger o kirmizi seritin rengi mkra donusurse cocugun suyu demekmis ki oylede oldu. bu arada ultrasonda suyumun cok fazlalaştgı ortaya çıktı. Bu da suyun azalmasi kadar önemliymiş. Bu da 2 seyden kaynaklanirmis ya cocuktaki genetik rahatszlklardan ya da annedeki rahasizliklardan mi cok sukur cocukta bir sey yok temiz cikti hersey. Buyuk ihtimalle sende gebelik sekeri var dendi. Yarn seker yuklemesi yaplcak. 3 gundur yatıyorum. Gebelik erteleyici geciktirici ilaclar veriliyor damardan. Cok sukur ki erken farkettim. Oysaki damla damla sızıntı. Birden acıladabilirdi.
İlk hamileliğimde ben de aynı düşüncelerdeydim, ki bunda da fikrim aynı. Doktorumla birlikte fikir birliği yaptık ve kızımı 42. haftaya kadar bekledik. Son iki günü kalmıştı, yoksa suni sancı ile doğum başlatılacaktı. Neyse ki doğum kendiliğinden başladı. Ama sancıların şiddeti de beni korkutmuyor değildi ve bu yüzden kendimi epidural için de hazırlattım. Fakat anesteziyi hemen yaptırmadım dayanamazsam alacağımı söyledim ve başladım beklemeye. Ancak kızıma kucağıma almama son yarım saat kala öyle şiddetlendi ki dayanamadım ve acilen yapılmasını istedim. Doktoruma güveniyordum ve çok şükür ki herşey sorunsuzca ve hızlıca gerçekleşmişti. Bakalım bunda da herşey yoluna girerse (şimdilik pleasanta aşağıda) inşallah yine normal olur. Ha bu arada, dikişte atıldı.
Ben iki oğlumda da yaptırdım bu defa düşünmüyorum.kucuk oğlumda yaptırdıktan sonraki iki gün boyunca hiç hareket etmemişti bebek daha doğrusu ben hiç hissetmemistim çok paniklemistim ve pişman olmuştum yaptırdigima.bu defa açlık tokluk sekerime baktiracam ve mümkün oldukça yaptırmama taradtariyim.sonucta şeker çıksa bile verilecek olan bir diyet diye düşünüyorum,bu konuda herkesin fikrine saygınlığını,herkesin kendi öz iradesi.Arkadaşlar şeker yuklemesi 24. Haftada oluyor diye biliyorum ben randevu aldım ama açlık tokluk şekerime baktirmayi teklif edeceğim direkt şeker yüklemesini istemiyorum siz bu konu da ne düşünüyorsunuz yaptıracak misiniz şeker yüklemesini
Kesinlikle canim konforlu bir dogum gerceklestiOhhhh ne kadar güzel son ana dek beklemişsiniz :))) Eminim harika geçmiştir doğum.
Günaydın :) benim şu an sadece vurulan yer ağrıyor. Ellemekten de bişey olacağını sanmıyorum açıkçasıBenim sadece vurulan yer agriyor hareket ettiriyorum ama surekli ovalama hissi oluyor ellemek sakincali degildir heralde
Bende de cok yogun ıslaklık oluyor bazen sordum bende yok olmaz demişti doktorum sonradan anladım sıcak havlardan dolayı biraz terliyorumP Pembe42
Geçmiş olsun.. Çamaşırındaki ıslaklık çamaşırının ön kısmında mı yoksa orta kısmındamıydı? Bir de ıslaklık pantalonuna da geçecek kadarmıydı? Ben 2 kere suyumun geldiğinden şüphelendim, ultrasonla bakıldı bebeğin suyu iyi göründüğünden pedle kontrol gereği duymadı doktorum. Bana da bu soruları sormuştu. Bebeğin suyu olsa çamaşırının orta kısmında ve pantalonuna da hafif de olsa geçecek kadar ıslaklık olur demişti. Bu yüzden soruyorum, farklı da olabiliyor mu diye merak ettim.
Günaydın :) benim şu an sadece vurulan yer ağrıyor. Ellemekten de bişey olacağını sanmıyorum açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?