- 23 Nisan 2011
- 2.702
- 661
- 363
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.681
Ben kızımı da götüreceğim yarın şeker yüklemesine giderken. Sıkılıp bunalacak orada biliyorum ama bırakacak kimsem de yok. O kadar saat napıcam bakalımhadi ya desene 3 saate yakın hastanede kalcaz
Bende sürekli olan bir problem buTünaydın kızlar. Sizden de ara ara beyaz akıntı geliyormu böle krem kıvamında
renkli değil siyah beyaz görünüyor renkliyi ekstradan yüzünü gösterirse açıp gösteriyorlar ama 6-7 dkda neyine baktı kigerçekten baştan savma olmuş bizim el ayak gösterme o kadar sürdü sadece
bi sıkıntı yaşamadı canım serumun da faydası oluyordu tabiki
Özellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.Kızlar ayrıntılı kısa sürdü diyenler var devlette yaptırmışlar. Ben de devlette yaptıracağım. Tereddüt ettim şimdi. Bütün devlet hastaneleri böyle mi yapıyor. Eğer öyleyse ben de özel de yaptırırım. Ya o kadar bekliyoruz bunları sonuçta
Tünaydın kızlar. Sizden de ara ara beyaz akıntı geliyormu böle krem kıvamında
Be
Ben kızımı da götüreceğim yarın şeker yüklemesine giderken. Sıkılıp bunalacak orada biliyorum ama bırakacak kimsem de yok. O kadar saat napıcam bakalım
Kesinlikle katılıyorum savsakladıklarını düşünmüyorum. Hızlı hızlı anlatmadan bakıyor olabilirler. İlla bana anlatması gerekmiyor ayrı ayrı şurası beyni şurası kalbi bak 4 odacıklı falan gerek yok. Benimkini prof yaptı o da 15 dk sürdü. Bakarken tek kelime dahş etmedi bana sadece uzun boylu olacak ve çok hareketli dedi. Yan taraftaki sekretere yazdırdı bi şeyler ama tıp dilinde olduğu için anlamadım en son da bana her şey yolunda dedi bu kadar. Sonuçta rapor veriyorlar ve doktorun adı yazıyor orda Allah korusun problemli doğsa dava açarsın doktor normal demişti dersin bunu göze alamazlar.Özellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.
Ben ilk hamileliğimde hem devlet hem özele giderdim, devlete girince , "günaydın, satınız nedir? Hım tamam uzanın, pıt pıt , tamam kalkabilirsiniz sıkıntı yok, cart alın bu da fotoğrafı, sıradaki hamileee lütfen " ile 4 dakikada çıktığım olurduözelde de aynı işlem yarım saat sürerdi.
açıkcası aynı şekilde düşünmüyorum en azından bana bakan 2 doktorda bak annesi elleri diyip orda 10 dk geçirmedi. radyolojide bakan doktor böbrek normal ciğer normal bağırsaklar normal vs vs diye bakıp geçti ama kalpte beyinde rahim çevresin de plasentam da baya oyalandılar. ayrıca bebeğin ölçümleri yapıldı. kendi doktorum özellikle rahmim de dirençlere falan baktı oraların atımını dinledi memnun kalmadı baştan yaptı bunlar yapılırken ciddiyetsiz bir konuşma vs geçmedi aramızda gayet ciddi bir şekilde 25-30 dk baktı aynı şekilde radyolojide 25-30 dk baktı. benim cdmde sadece bebeğimin görüntüsü var. ayrıca 1 sayfa kağıt verdi doktoruma göstermem için. ben devlettekilerin daha sırada 10 kişi var düşüncesiyle hızlı geçtiğine inanıyorum 5-6 dk sürdü diyen arkadaşlar var çünküÖzellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.
Ben ilk hamileliğimde hem devlet hem özele giderdim, devlete girince , "günaydın, satınız nedir? Hım tamam uzanın, pıt pıt , tamam kalkabilirsiniz sıkıntı yok, cart alın bu da fotoğrafı, sıradaki hamileee lütfen " ile 4 dakikada çıktığım olurduözelde de aynı işlem yarım saat sürerdi.
Ben de özelde yaptırdım epey uzun ve detaylı sürdü , ben şunu demeye çalıştım aslında; maddi durumu olmayan olabilir, bütçesi sıkışık olan olabilir, devlete gitmek zorunda kalan olabilir orada da tüm işlemler yapılıyor, belki daha hızlı, daha az açıklamalı , daha az sohbetle geçiyor ama yapılıyor demek istedim.açıkcası aynı şekilde düşünmüyorum en azından bana bakan 2 doktorda bak annesi elleri diyip orda 10 dk geçirmedi. radyolojide bakan doktor böbrek normal ciğer normal bağırsaklar normal vs vs diye bakıp geçti ama kalpte beyinde rahim çevresin de plasentam da baya oyalandılar. ayrıca bebeğin ölçümleri yapıldı. kendi doktorum özellikle rahmim de dirençlere falan baktı oraların atımını dinledi memnun kalmadı baştan yaptı bunlar yapılırken ciddiyetsiz bir konuşma vs geçmedi aramızda gayet ciddi bir şekilde 25-30 dk baktı aynı şekilde radyolojide 25-30 dk baktı. benim cdmde sadece bebeğimin görüntüsü var. ayrıca 1 sayfa kağıt verdi doktoruma göstermem için. ben devlettekilerin daha sırada 10 kişi var düşüncesiyle hızlı geçtiğine inanıyorum 5-6 dk sürdü diyen arkadaşlar var çünkü
Kizlar cok cok cok özür dilerim çok uzun zamandır giremedim hakkınızı helal edin okudum kuzum ama dönemedim. Kayinvalidemlerdeydik ne İnternete girebildim ne elime tel alabildim. Zaten orda çok da mutlu değildim saçma sapan günler geçirdim. Psikolojimi bozdu sevgili kaynanam...kızlar cüzümüzde 3 kişi kaldı ve kaç sefer yazdım cevap alamadım bugün @Gamzeli0603 yine girdi ama bir şey yazmadı diğer kızlarismetbeyinbiricikhanimi ve @Tuba_m bayadır girmiyor. nasıl yapalım bekleyelim mi bu haftayı da yoksa yerlerine okuyalım mı? ismetbeyinhanımı ramazan sonuna bitiririm demişti ama yazmadığı için emin olamıyorum zaman vermedim ama çoğu insan bitiripte 3 kişi kalınca emaneti teslim edelim artık istiyorum inşallah kızlar görürler kısa zamanda
Ben dun saglik ocagi ile konuştum. Açlık sekeri için 8 saat yeterli dediGunaydinlar:) bende sağlık ocagindan geldim şimdi şeker yüklemeyi yapmadılar çünkü akşam 11 gibi meyve yediğim için açlık sekerim yüksek çıktı saat 8 den sonra bişey yenilmiyormus söylemişti geçen ay ama unutmuşum onu ben salı gününe kaldı bir yandan iyi oldu kan verdim tahliller için hepsi bir arada olmadı yani:) bir de hemşire dedi ki salı günü mutlaka yapalım daha da geciktirmeyelim dedi ben erken olduğunu dusunurken
Önemli değil canım sen hbr verdin çok sağolay gerçekten mi hemen yazdım oysa demek stok azalınca yapıyorlar bu indirimleritekrar denk gelirsem yazarım ben
Ben de özelde yaptırdım epey uzun ve detaylı sürdü , ben şunu demeye çalıştım aslında; maddi durumu olmayan olabilir, bütçesi sıkışık olan olabilir, devlete gitmek zorunda kalan olabilir orada da tüm işlemler yapılıyor, belki daha hızlı, daha az açıklamalı , daha az sohbetle geçiyor ama yapılıyor demek istedim.
Her konuda olduğu gibi bunda da doktorlar ikiye ayrılmış durumda. Ailesinde şeker olmayan, aşırı tatlı tüketmeyen, bebeğin ve kendisinin kilo alımı normal seviyelerde olan, açlık ve tokluk şekeri normal çıkan hamilelere şeker yuklemesi yapilmamali bence. Ama bazi doktorlar kesinlikle kabul etmiyor bunu. Açlık tokluk sekeriyle, yuklemenin cok farklı olduğunu, açlık tokluk sekerinin gebelik sekeriyle ilgili bilgi veremeyecegini söylüyor. Cok can sıkıcı bi durum. Insanın kafasi karışıyorBenim dün randevum vardı şeker yüklemesini konuştuk pek istekli değilim dedim doktor ailende varmı şeker dedi yok dedim o zmn bir hafta boyunca evde açlık tokluk şekerini ölç ona göre karar verelim dedi bende kayinvalidemin şeker ölçme aletiyle bugün başladım ölçmeye
Kizlar cok cok cok özür dilerim çok uzun zamandır giremedim hakkınızı helal edin okudum kuzum ama dönemedim. Kayinvalidemlerdeydik ne İnternete girebildim ne elime tel alabildim. Zaten orda çok da mutlu değildim saçma sapan günler geçirdim. Psikolojimi bozdu sevgili kaynanam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?