2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
renkli değil siyah beyaz görünüyor renkliyi ekstradan yüzünü gösterirse açıp gösteriyorlar ama 6-7 dkda neyine baktı kigerçekten baştan savma olmuş bizim el ayak gösterme o kadar sürdü sadece

bi sıkıntı yaşamadı canım serumun da faydası oluyordu tabiki

evet içime hiç sinmedi salı gününe özelden randevu aldım bir daha giricem detaylı ultrasona .
Allah kimseyi devlet hastanelerine gitmek zorunda bırakmasın. ders oldu daha da gitmem

Özellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.
Ben ilk hamileliğimde hem devlet hem özele giderdim, devlete girince , "günaydın, satınız nedir? Hım tamam uzanın, pıt pıt , tamam kalkabilirsiniz sıkıntı yok, cart alın bu da fotoğrafı, sıradaki hamileee lütfen " ile 4 dakikada çıktığım olurduözelde de aynı işlem yarım saat sürerdi.

Be

Ben kızımı da götüreceğim yarın şeker yüklemesine giderken. Sıkılıp bunalacak orada biliyorum ama bırakacak kimsem de yok. O kadar saat napıcam bakalım

ay evet çocukla daha zor olur. kantininde vakit geçirmek lazım bakalım ben olmadı eve iner çıkarım sıcakta da zor ama

Kesinlikle katılıyorum savsakladıklarını düşünmüyorum. Hızlı hızlı anlatmadan bakıyor olabilirler. İlla bana anlatması gerekmiyor ayrı ayrı şurası beyni şurası kalbi bak 4 odacıklı falan gerek yok. Benimkini prof yaptı o da 15 dk sürdü. Bakarken tek kelime dahş etmedi bana sadece uzun boylu olacak ve çok hareketli dedi. Yan taraftaki sekretere yazdırdı bi şeyler ama tıp dilinde olduğu için anlamadım en son da bana her şey yolunda dedi bu kadar. Sonuçta rapor veriyorlar ve doktorun adı yazıyor orda Allah korusun problemli doğsa dava açarsın doktor normal demişti dersin bunu göze alamazlar.

Şeker yüklemesini 24-28 haftalar arasında yapıyorlar ama rutin tahlillerde bir problem görürlerse daha önceden de yapılabiliyor. Ben son gittiğimde doktora geceleri ağzımın aşırı kuruduğunu hala sık sık idrara gittiğimi ve aşırı su içtiğimi söyleyince tokluk şekerine baktı bir anormallik olsaydı şeker yüklemesini geçen hafta yapacaktı tokluk normal çıkınca 24.haftada tekrar bakarız dedi yani açlık tokluk normal çıkarsa bebeğin gelişimi suyu vs.normalse ve ben fazla kilo almazsam şeker yüklemesi yaptırmayacak bana.

açıkcası aynı şekilde düşünmüyorum en azından bana bakan 2 doktorda bak annesi elleri diyip orda 10 dk geçirmedi. radyolojide bakan doktor böbrek normal ciğer normal bağırsaklar normal vs vs diye bakıp geçti ama kalpte beyinde rahim çevresin de plasentam da baya oyalandılar. ayrıca bebeğin ölçümleri yapıldı. kendi doktorum özellikle rahmim de dirençlere falan baktı oraların atımını dinledi memnun kalmadı baştan yaptı bunlar yapılırken ciddiyetsiz bir konuşma vs geçmedi aramızda gayet ciddi bir şekilde 25-30 dk baktı aynı şekilde radyolojide 25-30 dk baktı. benim cdmde sadece bebeğimin görüntüsü var. ayrıca 1 sayfa kağıt verdi doktoruma göstermem için. ben devlettekilerin daha sırada 10 kişi var düşüncesiyle hızlı geçtiğine inanıyorum 5-6 dk sürdü diyen arkadaşlar var çünkü

kızlar size bir sorum olacak...sizce 2. bebek ne zaman yapılmalı ilk bebekten sonra aralarında 2 yaş filan mi olmalı yoksa baya bir ara mi verilmeli cevaplarinizi bekliyorum hanımlar

Ben de özelde yaptırdım epey uzun ve detaylı sürdü , ben şunu demeye çalıştım aslında; maddi durumu olmayan olabilir, bütçesi sıkışık olan olabilir, devlete gitmek zorunda kalan olabilir orada da tüm işlemler yapılıyor, belki daha hızlı, daha az açıklamalı , daha az sohbetle geçiyor ama yapılıyor demek istedim.

selamın aleyküm hanımlar, iisiniz bebeklerde iidir inş.
ya dün ben annemgilden eve dönerken küçük oğlum yanlışlıkla karnımın üstüne düştü bastırdı biraz sonra bebeğim abisinin düştüğü yere tekme attı 5-10 dk sonra diğer bölgelere baya hareket etti sonrada duruldu şuan hareket edior çok şükür ama birşey olmuşmudur diye korkuorum şuanda doktora gidecek durumum yok hemen acil :S

Kizlar cok cok cok özür dilerim çok uzun zamandır giremedim hakkınızı helal edin okudum kuzum ama dönemedim. Kayinvalidemlerdeydik ne İnternete girebildim ne elime tel alabildim. Zaten orda çok da mutlu değildim saçma sapan günler geçirdim. Psikolojimi bozdu sevgili kaynanam...

Ben dun saglik ocagi ile konuştum. Açlık sekeri için 8 saat yeterli dedi

Benim dün randevum vardı şeker yüklemesini konuştuk pek istekli değilim dedim doktor ailende varmı şeker dedi yok dedim o zmn bir hafta boyunca evde açlık tokluk şekerini ölç ona göre karar verelim dedi bende kayinvalidemin şeker ölçme aletiyle bugün başladım ölçmeye

tabi malesef herkesin maddi durumu bir değil çalıştığım halde bende çok zorlandım ki burda bir çok kişiden daha ucuza çektirdim. benim dediğim 200-300 lira verildi diye zaman doldurduklarına inanmıyorum. devlettekilerde özeldekilerde neticede rapor veriyorlar elimize imzalı ve savsaklasalarda ciddi yapsalarda sorumluluk almış oluyorlar

Her konuda olduğu gibi bunda da doktorlar ikiye ayrılmış durumda. Ailesinde şeker olmayan, aşırı tatlı tüketmeyen, bebeğin ve kendisinin kilo alımı normal seviyelerde olan, açlık ve tokluk şekeri normal çıkan hamilelere şeker yuklemesi yapilmamali bence. Ama bazi doktorlar kesinlikle kabul etmiyor bunu. Açlık tokluk sekeriyle, yuklemenin cok farklı olduğunu, açlık tokluk sekerinin gebelik sekeriyle ilgili bilgi veremeyecegini söylüyor. Cok can sıkıcı bi durum. Insanın kafasi karışıyor

helal olsun canım tahmin ettim zaten bu kadar uzun süre girmemezlik yapmazdın kesin bir yerlere gittiğini düşünmüştüm. sen zaten ramazan sonuna bitiririm dedin ama işte insanlık hali okuyamamışta olabilirsin yardımcı olalım diye soruyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…