2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

tabi simdi onun da bi beslenme programi olacak değil mi pazartesi sali her günü belirli, bebek de yeni gelmiş olacak...

inşallah hepsinin altından kalkarsin canım bi şekilde düzen kuruyo insan, seninki ekstra zahmetli olcak okula yeni baslamis bi çocukla yeni doğmuş bi bebek

ama Allah herşeyin bi kolayini veriyo inşallah öğretmeni sınıfı da güzel olur, bebeğin de uslu seni yormayan bi bebek olur

İstersen bırak elin ayağına dolaşır öyle ağlıyorlar etini koparmışlar gibi
Canı sağ olsunda olsun yine Yanımda taşırım

öyle tabi benim ilk bebeğim olcak simdiden neler düşünüyorum neler hissediyorum doğduktan sonra bambaşka oluyodur

minicik sana muhtaç bi insan, Allah yokluklarini gostermesin

Amin canım sağol güzel duaların için

İnan ki canım çok haklısın benim de aklımdaki rakam o idi yani benim şuan 1yaşında bir evladım var ve 1buçuk yaşında veya 2yaşında tekrar hamile kalmayı düşünüyorum..çünkü büyüdüğünde kıskançlık başlıyor dediğin gibi benimi de ablamın büyük kızı 4yaşında iken tekrar anne oldu ve kızı kıskançlıktan ölüyor o yüzden bende çok arazi uzatmadan yapmayı düşünüyorum haklısın

Ben kızım 14 aylıkken hamile kaldım araları 2 yaştan da az olacak inşallah ama ben iş hayatına ara vermiştim ve yaşım ileri diye acele ettim. Bir çok avantajı var tabii ama zorlukları da var.
6. Ayımdayım hala kızımı emziriyorum, düştüğünde kalktığında sürekli kucağımda, üzerimde. Hamileliğin getirdiği uyku, yorgunluk vs olduğunda yatıp dinlenemiyorsunuz çünkü kendi kendine oynamayı bilmeyen bir bebek henüz kucağınızdaki. Yemeği, banyosu, sokağı, etkinliği...
Acelem olmasa 3-4 yaşındayken denerdim. Hem tuvalet alışkanlığı edinmiş, kreşe başlamış daha kendini kurtarmış olurdu sanki.
Şimdi 2 bebek gibi olacaklar ve bu beni korkutuyor.

Emziriyormusun halen zararlı değil mi acaba erken doğuma neden olur diye biliyorum çocuk emdikce rahim kasılıyormus falan.. gorumcemde kızı 13 aylıkken falan tekrar hamile kalmıştı hemşire ona emzir zaten bir süre sonra kendidiliginden kesilcek sütün demişti senin kesilmedimi yada azalmadimi diyeyim

MinikKelebegimm geçmiş olsun canım inşallah herşey yolundadır merakta bırakma bizi sen bahsedince aklıma progestan kullandığım zamanlar geldi benimde çok kötü bişey basdonmesi bilirim

Ni5AN sağol canım bu akşam deneyeyim karabiber bal karışımını halen öksürüyorum rahatsız etmeye başladı doktora sordum sadece Parol yazdı ve kuru tutma boğazını sık sık ılık su iç dedi

Canim onlarida buzluktan cikarip tekrar pisireceksin cozulunce sulaniyorlar eski tatlari kalmiyor o nedenle ben sevmiyorum ama hazirlamak istersen yapabilirsin zamaninda cok yaptim calistigim icin ama inan bana cozulmesini beklemek pratik gelmedi hic inan benimde yapacak kimsem yok ama ben her zorlugun kolayligi olduguna inaniyorum sling ya da kanguru icinde bebisimle pek ala mutfaga girebilirim. Ya da ana kucagiyla mutfagin bir kenarinda durup uslu bebgim beni izler bakalim yasayip gorecegiz

Kesinlikle hiç düşünme tabi biraz anne kendinden ödün verecek ama sonucu saha iyi olacagından eminim inşallah güzel olacak bende uzatmayı düşünmüyorum hiç bi an önce ikinciyide düşünmek lazım :)

İstek durumunuz nedir peki? @bir garip oblomov @kkk91

Yani bende pek yok. Onceki hamileligimde de isteksizdim cunku aklim hep bebiste odaklanamiyorum o yuzden. Acikcasi esim icin oluyor.

Yushus Ahh canim bende progestan kullandigimda yasadim bas donmesi en azindan insan neden oldugunu biliyor o zaman. Ama simdi sebebi aklima takiliyor hayirlisi bakalim. Yarin ne diyecek doktorum. Bu arada sanada cok gecmis olsun canim. Hic giremez oldum son zamanlarda buraya daha yeni yorumundan anladim.

Ya adı üstünde detaylı ya nasıl böyle geçiştirirler anlamıyorum. İnsanı da strese sokuyorlar.

Hamilelikten önce de ciddi bir gece uykusu sorunum vardı. Şimdi sicaklarla beraber iyice arttı. Bazen 3 4 hatta 5i buluyor uyumam dolayısıyla acikiyorum. Yoğurt, salatalik veya az meyve ile gecistirmeye çalışıyordum ama bir kaç gündür resmen midem acıyor açlıktan, iyice uykum kaçıyor. Gece uyuyamayan ve acikanlar var mi, neler yapıyorsunuz

Haklısın canım. Ben de şu an hem özele hem devlete gidiyorum dediğin gibi oluyor. Özelde anneyi hoş tutmaya çalışıyorlar hasta sayısıda çok olmuyor rahat rahat bakıyorlar. Bebişlerimiz iyi olsun da gerisi önemli değil zaten. Hani o kadar kısa sürede acaba kontrol bitiyor mu diye kafama takılıdı. Sonuçta yavrularımızın sağlığı söz konusu

Doktorum doğumu başlatacak kadar kasılmazsın dedi ama diğer bebeğe süt yetmez, bir de canına yazık bırak dedi/ diyor 5 haftalıktan beri. Sütüm azaldı ama kızım beni emzik gibi kullanıyor çok sütle işi yok. Canı sıkılınca, düşünce, uykuya dalmak için, uyanınca keyfi olsun diye, vs vs.. emiyor. Ben de ha bıraktı ha bırakacak diye bekliyorum.

kızlar size bir sorum olacak...sizce 2. bebek ne zaman yapılmalı ilk bebekten sonra aralarında 2 yaş filan mi olmalı yoksa baya bir ara mi verilmeli cevaplarinizi bekliyorum hanımlar

Bence anneye hatta anneden önce ilk bebeğe bağlı. Yani gördüğüm kadarıyla öyle. Benim şu an 22 ayını doldurmuş bir oğlum var, doğumumda allah nasip ederse 2,5 yaş civarında olacak. Dürüst olmam gerekirse çok çok zor bir bebek değildi ve şu anda da çok zorlanmıyorum. Bu yüzden bu yaş aralığı bana yerinde geliyor ama arkadaşımın oğlumla yaşıt oğlu var ve ona göre en az 4 yaş olmalı ki oğlunu kreşe vermiş olabilsinmiş çünkü hakikaten zor bir bebek. Bu yüzden galiba anne ve bebekle alakalı göreceli birşey yaş farkı. Bana sorarsan 2,5 yaş gayet iyi :) şahsen ben oğlumun henüz önce ben dediği döneme gelmediği, oyun için arkadaş aramaya başladığı hem de anneden biraz bağımsızlaşmaya başladığı bir dönemdeyim. Bu yüzden bence ideal. Tek dezavantajı hamileliğin getirdiği yorgunluk mevcut yorgunluğuna ekleniyor :) bir de emzirmeyi bırakmamışsan daha da bitkin düşüyorsun.

Çok sık giremiyorum. Tüm sayfaları okuyamadım ama dondurucuya yiyecek atma mevzusu çarptı gözüme :) bence kurtarıcı olarak birkaç birşey atın dondurucunuza :) bebeğiniz sakin bir bebek dahi olsa ben şahsen başlarda hayattaki tek görevi emzirmek olan bir insancığa dönüşmüştüm. Çok sık emiyordu oğlum. Emmediği zaman da aman azalmasın sağayım diye uğraşıyordum. Haliyle mutfakta geçirecek çok vaktim olamıyordu. Bir de bulduğum fırsatta uyumak istiyordum :) evlendiğimde okul, iş ve evi aynı anda götürmüştüm bir dönem. O ara dondurucuyla fazla samimi olduk :) ama doğumumda da faydasını gördüm ne yalan söyliyim. Çok gelenim olsa da mesela annem yemek yapmak için çok uğraşmadı ya da misafir geliyorken ne hazırlıycaz derdi olmadı. Gene elimden geldiği kadar birşeyler atmaya çalışacağım ben dondurucuya. kk birinci noteri sen sormuşsun sanırım ilk :)
Ben her yaz bolca fasülye atıyorum dondurucuya. Biraz haşlayıp soğuyunca poşetleyip koyuyorum. Ayrıca taze barbunya da alıp ayıklayıp yıkayıp poşetleyip atıyorum.
Pazı ve ıspanak alınca fazla alıp yıkayıp iyice kuruluyorum. Dilimleyip çiğ halde poşetle koyuyorum. Mesela çözdürmeden soğan kavurup üzerine ekliyorum yemek yapıyorum ya da börek yapacakken çözdürüp kullanıyorum.
Yaz domateslerinden yemeklik doğrayıp gene poşetleyip koyuyorum. Menemenlik bile elimin altında olmuş oluyor.
Dr oetkerin tatlı ve tuzlu kurabiye unları var ya, onları hazırlayıp poşetleyip dondurucuya atıyorum. Gece çıkarıp sabah fırınlıyorum. Daha bi gevrek oluyor bence dondurulunca :) poğaça hamuru da güzel oluyor.
Yufkadan börek sarıp koyuyorum gene. Biraz çözdürüp fırınlıyorum. En kolayıma gelen börek dondurulmuş patatesli rulo börek diye geçen tarif. Tam yufkaya harcı yayıp rulo halinde sarıyorum, 2 parçaya bölüp atıyorum dondurucuya. 2-3 saat önce çıkarıp biraz çözündüğünde dilimleyip fırınlıyorum. Kolay ve misafir geldiğinde de çabuk hazırlanan bir tarif bence :) hiç olmadı hazır su böreği alınca kalanı atıyorum donduruya, çözülünce tavada ısıtınca güzel oluyor.
Köfte yoğurup şekil verip aralarına streç film koyup donduruya atıyorum. Hazır yemek oluyor elimin altında. Aynı şekilde kıyma ya da parça et dondurucuda bulunduruyorum. Mesela onları da yassı şekilde poşetliyorum, çabuk çözünüyorlar yassı poşetleyince. Bir de et suyu hazırlıyorum. Hazırladığım et suyunu yassı bi tencereyle buzdolabında dondurup sonra da üstünden yağını alıp bazısını bulyon gibi bazısını da miktarca fazla olacak şekilde poşetliyorum.
Buğday haşlayıp soğuyunca poşetliyorum gene. Çözününce yoğurtlu salata yapması kolay oluyor ya da yoğurt çorbası yapacakken elimin altında oluyor. Aynı şekilde biraz biraz nohut ve yeşil mercimek de haşlayıp koyuyorum.
Sarma sarınca fazla sarıp bir pişirimlik olacak şekilde tenceresiyle koyuyorum. Gene geceden çıkarıp sabah çözünmüşken suyunu sosunu ekleyip pişiriyorum.
Mozaik pastayı (şu bisküvili yaptığımızdan) kalıbıyla koyuyorum. 2 ay dayanıyormuş diyorlar ama ben 1 aydan fazla bekletmiyorum.
Cheesecake dondurucuda dayanıyor, tecrübeyle sabit :) pişirip kalıbı sadece 2ye bölüp koyuyorum. 2-3 saate çözünüyor oda sıcaklığında. Dilimleyip servis yapıyorum. Bunu da gene 1 ay içerisinde tüketiyorum, bekletmiyorum.
Vişne, kızılcık, erik bunları komposto yapmak için resmen stok yapıyorum :)
Kışın da kereviz koyuyorum ben. Çiğden dilimleyip poşetliyorum, yemeğini yaparken tadı değişmemiş oluyor. Hem et suyunda da kullandığımdan elimin altında oluyor.
Donducuruda tadı-kokusu karışmasın diye ben iyice streçleyip ya da poşetleyip türüne göre de ayrı raflarda tutuyorum. Poşetlerin havasını alıp ağzına da düğüm atıp sonra da mandal takıyorum. Dondurucum yokken çok çeşit koymuyordum. Et ve sebze rafları yapmıştım sadece. Sebzeye meyve,tatlı ve börekleri de koyuyordum.
Şu an doğum zamanı için özel birşey hazırlamadım ama kısmet olursa 1 ay kala falan poğaça, kurabiye, sarma, tatlı tarzı şeyleri özellikle hazırlamayı planlıyorum. Bence kurtarıcı olarak 2-3 yemeklik birşey bile olsa kar :)

Bende oglumu emziriyodum canım ama ciddi agrilarim olunca biraktirdim emzirmeyi bide şöyle dusundum bebek dogunca biraktirmak daha zor olucak bebegi emerken gorunce oda istiycek emmek.
tamam emsin ikisi beraber ama buyuk cocugun sutten kesilme zamani gelince kucuk cok ufak olcak benim gozum kesmedi acikcasi dogumu beklemeyi.
Oglum emmeye cok duskun bir bebek olmamasina ragmen geliyor opuyor ustune yatiyor falan ama verince emmiyor artik daha 1 ay olmasina ragmen.
Evet kabul emzirerek uyutmak buyuk kolaylik gece uyaninca emzirip hemen uyutmasida ama bu sekilde kardesinin en azindan emmesini kiskanmiucagini dusunuyorum.

Günaydın kızlar, şeker yüklenmeye gidiyoruz birazdan.
K kuzucuk87 ıspanak ve pazıyı buzluğa atmamıştım hiç, yapayım mutlaka. Bu yıl çok ihtiyacım olacak. Doğumdan sonra fazla kalamayacağım evde, doktora derslerim başlamış oluyor devam etmem lazım ayaklanınca. İş okul bebek ve diğer kızım derken mutfağa giremem heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…