- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.761
Keki ilk kez duydum poğaça hamuru da atılıyor bir sürü alternatif var araştırmak lazım
Birde benim oğlum var 6 yaşında bu sene okula başlayacak sorumluluklarım bi hayli ağır ve zor olacağı için bunları şimdiden hazırlamam gerekiyor
İstersen bırak elin ayağına dolaşır öyle ağlıyorlar etini koparmışlar gibi
Canı sağ olsunda olsun yine Yanımda taşırım
Amin canım sağol güzel duaların içintabi simdi onun da bi beslenme programi olacak değil mi pazartesi sali her günü belirli, bebek de yeni gelmiş olacak...
inşallah hepsinin altından kalkarsin canım bi şekilde düzen kuruyo insan, seninki ekstra zahmetli olcak okula yeni baslamis bi çocukla yeni doğmuş bi bebek
ama Allah herşeyin bi kolayini veriyo inşallah öğretmeni sınıfı da güzel olur, bebeğin de uslu seni yormayan bi bebek olur
İnan ki canım çok haklısın benim de aklımdaki rakam o idi yani benim şuan 1yaşında bir evladım var ve 1buçuk yaşında veya 2yaşında tekrar hamile kalmayı düşünüyorum..çünkü büyüdüğünde kıskançlık başlıyor dediğin gibi benimi de ablamın büyük kızı 4yaşında iken tekrar anne oldu ve kızı kıskançlıktan ölüyor o yüzden bende çok arazi uzatmadan yapmayı düşünüyorum haklısınCanım ben çocuk gelişimi mezunuyum ayrıca şuan sosyoloji artı çift ana dal yapıp psikoloji de okuyacagım kismet olursa bana sorarsan aldığım eğitim ve okuduğum bir çok kitaplardan çıkarduğım benim şu iki bucuk yaş en güzel yaş çünkü çocuk ileride iki yaşında bir olayı cok iyi hatırlayamaz bu da kıskançlığı getirmez misal ben kız kardeşimle aramda iki yaş sekiz ay var ben kız kardeşimi hep olduğunu biliyorum annemin hamile olduğunu zorlandığını hiç hatırlamıyorum ve bizim aramızda nerdeyse cok az kıskanclık oldu ve şuan o kadar iyi ki yaş farkımızın az olması her yastada bunun farkını gorduk bence annem içinde iyi olduğunu düşünüyorum biz birbirizls oynarken o işine bakabiliyordu :)
Canım diyet günlüğü ne. Ben de 9kilo aldımGel canım gel bi kaç arkadaş olduk orda birbirimizi motive ederiz
Ben kızım 14 aylıkken hamile kaldım araları 2 yaştan da az olacak inşallah ama ben iş hayatına ara vermiştim ve yaşım ileri diye acele ettim. Bir çok avantajı var tabii ama zorlukları da var.İnan ki canım çok haklısın benim de aklımdaki rakam o idi yani benim şuan 1yaşında bir evladım var ve 1buçuk yaşında veya 2yaşında tekrar hamile kalmayı düşünüyorum..çünkü büyüdüğünde kıskançlık başlıyor dediğin gibi benimi de ablamın büyük kızı 4yaşında iken tekrar anne oldu ve kızı kıskançlıktan ölüyor o yüzden bende çok arazi uzatmadan yapmayı düşünüyorum haklısın
Canım diyet günlüğü ne. Ben de 9kilo aldımNasıl katılabiliyoruz
Emziriyormusun halenBen kızım 14 aylıkken hamile kaldım araları 2 yaştan da az olacak inşallah ama ben iş hayatına ara vermiştim ve yaşım ileri diye acele ettim. Bir çok avantajı var tabii ama zorlukları da var.
6. Ayımdayım hala kızımı emziriyorum, düştüğünde kalktığında sürekli kucağımda, üzerimde. Hamileliğin getirdiği uyku, yorgunluk vs olduğunda yatıp dinlenemiyorsunuz çünkü kendi kendine oynamayı bilmeyen bir bebek henüz kucağınızdaki. Yemeği, banyosu, sokağı, etkinliği...
Acelem olmasa 3-4 yaşındayken denerdim. Hem tuvalet alışkanlığı edinmiş, kreşe başlamış daha kendini kurtarmış olurdu sanki.
Şimdi 2 bebek gibi olacaklar ve bu beni korkutuyor.
Canim onlarida buzluktan cikarip tekrar pisireceksin cozulunce sulaniyorlar eski tatlari kalmiyor o nedenle ben sevmiyorum ama hazirlamak istersen yapabilirsin zamaninda cok yaptim calistigim icin ama inan bana cozulmesini beklemek pratik gelmedi hicçok geç cevap yazıyorum canım kusura bakma
benim esim pek beceremez bakacak gelecek kimse de yok mecburen idare edicez
şimdi bebek doğmadı huyunu suyunu bilmiyorum
kuzenimin ilk bebeği kuzenim odadan cikar cikmaz uyuyosa bile uyanip ağlardi hissediyo gibi, kız birak dus almayi tuvalete gidemiyodu
son yıllarda gördüğüm bebeklerde hep anneye yapışık
insallah hic birimizin gazli kolik huzursuz olmaz bebisleri çok zor yoksa insanliktan cikiyo kadın ister istemez
Kesinlikle hiç düşünme tabi biraz anne kendinden ödün verecek ama sonucu saha iyi olacagından eminim inşallah güzel olacak bende uzatmayı düşünmüyorum hiç bi an önce ikinciyide düşünmek lazım :)İnan ki canım çok haklısın benim de aklımdaki rakam o idi yani benim şuan 1yaşında bir evladım var ve 1buçuk yaşında veya 2yaşında tekrar hamile kalmayı düşünüyorum..çünkü büyüdüğünde kıskançlık başlıyor dediğin gibi benimi de ablamın büyük kızı 4yaşında iken tekrar anne oldu ve kızı kıskançlıktan ölüyor o yüzden bende çok arazi uzatmadan yapmayı düşünüyorum haklısın
İstek durumunuz nedir peki? @bir garip oblomov @kkk91
Ya adı üstünde detaylı ya nasıl böyle geçiştirirler anlamıyorum. İnsanı da strese sokuyorlar.Valla canım belki hepsi aynı değildir. Ankara kalabalık bi şehir belki ondandır. Ama imkanın varsa özelde yaptır derim. Çünkü insan çocuğuna dair bişeyler sormak istiyo en azından yüzünü görmek istiyor. Ama maalesef ben yaptırdığımda doktor hiç muhatap bile olmadı benimle. 3kişi girdik içeriye 10dakikada yaptı 3ümüzü
Haklısın canım. Ben de şu an hem özele hem devlete gidiyorum dediğin gibi oluyor. Özelde anneyi hoş tutmaya çalışıyorlar hasta sayısıda çok olmuyor rahat rahat bakıyorlar. Bebişlerimiz iyi olsun da gerisi önemli değil zaten. Hani o kadar kısa sürede acaba kontrol bitiyor mu diye kafama takılıdı. Sonuçta yavrularımızın sağlığı söz konusuÖzellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.
Ben ilk hamileliğimde hem devlet hem özele giderdim, devlete girince , "günaydın, satınız nedir? Hım tamam uzanın, pıt pıt , tamam kalkabilirsiniz sıkıntı yok, cart alın bu da fotoğrafı, sıradaki hamileee lütfen " ile 4 dakikada çıktığım olurduözelde de aynı işlem yarım saat sürerdi.
Doktorum doğumu başlatacak kadar kasılmazsın dedi ama diğer bebeğe süt yetmez, bir de canına yazık bırak dedi/ diyor 5 haftalıktan beri. Sütüm azaldı ama kızım beni emzik gibi kullanıyor çok sütle işi yok. Canı sıkılınca, düşünce, uykuya dalmak için, uyanınca keyfi olsun diye, vs vs.. emiyor. Ben de ha bıraktı ha bırakacak diye bekliyorum.Emziriyormusun halenzararlı değil mi acaba erken doğuma neden olur diye biliyorum çocuk emdikce rahim kasılıyormus falan.. gorumcemde kızı 13 aylıkken falan tekrar hamile kalmıştı hemşire ona emzir zaten bir süre sonra kendidiliginden kesilcek sütün demişti senin kesilmedimi yada azalmadimi diyeyim
kızlar size bir sorum olacak...sizce 2. bebek ne zaman yapılmalı ilk bebekten sonra aralarında 2 yaş filan mi olmalı yoksa baya bir ara mi verilmeli cevaplarinizi bekliyorum hanımlar
Bende oglumu emziriyodum canım ama ciddi agrilarim olunca biraktirdim emzirmeyi bide şöyle dusundum bebek dogunca biraktirmak daha zor olucak bebegi emerken gorunce oda istiycek emmek.Doktorum doğumu başlatacak kadar kasılmazsın dedi ama diğer bebeğe süt yetmez, bir de canına yazık bırak dedi/ diyor 5 haftalıktan beri. Sütüm azaldı ama kızım beni emzik gibi kullanıyor çok sütle işi yok. Canı sıkılınca, düşünce, uykuya dalmak için, uyanınca keyfi olsun diye, vs vs.. emiyor. Ben de ha bıraktı ha bırakacak diye bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?