2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
bence 2 kardeş arası denk getirilebiliyorsa 3 yaş olmalı. hem aklı başında hem sütten kesilmiş oluyor hem tuvalet eğitimini almış oluyor. diğer 1-2 yaş iyi değil bence. biri zaten anaya muhtaçken 2.ye hiç gerek yok. ben haklarının ellerinden alındığını düşünüyorum ve gerçekten acıyorum. anne bakabilme kapasitesini değil bence çocuklarına verdiklerini ya da kestiklerini düşünmeli. biri memeden kesilmeden diğerine hamile kalmak hem emen çocuğun hakkı gidiyor hemde doğacak olanın hakkı bence arayı bulmak lazım. ilgide aynı şekilde 1-2 yaş bebek ana kuzusu daha ne olduğunu kavrayamadan ister istemez ilgi yeni doğana kayıyor. dediğim gibi denk getirilebilirse 3 yaş belki 4te olabilir.

kıyamam kuzuya :) bende hamile olduğumu ogrenir öğrenmez biraktirdim ama çok zor zamanlar yaşadım o zaman psikolojik olarak da çok zor maalesef halen bile üzülüyorum gece kalkar emerdi kuzum falan diye :) hayırlısı olsun bebislerimiz hakkında benimki koca dana olmuştu artık(iki yaşını yeni bitirmişti) yoksa sanırım bende emzirirdim halen sağlık konusunda sıkıntım olmadığı surece

bende evde çekeceğim sancı mı hastanem çok yakın benim. maşallahı varmış bizim gelin ilk bebeğini yolda doğurmuştuyani ilki 2.si falan fark etmiyor geleceği varsa geliyorlar
ayy öylemiymis ilk doğum zor oluyor derler hep gerçi belli olmaz dimi benimde ilki kolaydı bu belki zor olcak falan ama galiba bende evde sanci çekmeyi tercih edeceğim çünkü hastanede sürekli yatırdıkları için daha uzun sürdu sancı cekmem ve aci veriyordu öyle halbuki ayakta sancı çekince yürüyünce falan çok ağrım olmuyordu ne zamanki yataga yatirdilar kalkmak yasak dediler çok ağrım oluyordu o zaman. Sancı kısmı zor doğum anı kolaydı benim çok şükür ki zaten doğduktan sonra hiç acı falan hissetmiyor insan bir rahatlık geliyor dikisleri bile hissetmedim hic. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin insallah

Benim oglusla aralarında yaklaşık 3 yaş olcak canım bende emziriyordum ama hamileliğimi öğrenir öğrenmez biraktirdim zaten iki yaşını geçmişti yeterli olmuştur diye düşündüm tuvalet egitiminide yeni yeni öğreniyoruz ve kıskançlık konusundada inşallah oğluma güveniyorum çünkü hamileligimin başından beri gelip karnımı seviyor kardeşim diye bu aralar hatta çok düşkün gece sürekli uyanıp kardeşimi istiyorum diyip gobegime sariliyor gobisi açarak (öyle uyuyacakmis beyfendi) inşallah doğunca da bu sevgisi devam eder kıskançlık falan olmaz :) ayy şimdi düşündüm de aşırı sevgide iyi değil dogdugunda ya gelip kardeşime sarilcam derse o zaman geceleride o zaman kizamam da bebeği sevdiğimi onu sevmedigimi kardeşiyle arasını actigimi falan düşünür mü ki

yatırdıkları zaman nstye bağlıyorlar dimi canım. aslında ayaktada bağlanabilir diyor doğal doğum yaptıran doktorlar ama malesef her hastane ve doktorlar bir olmuyor. ben doktorumun tarzını çok bilmiyorum açıkcası ama bazen kesin kati kuralları olabiliyor. eğer baktım benim isteklerime karşı çıkıyor sancımı çekip gideceğim inşallah açılmamda olurda. senin dediğin gibi herkes yatarken çok zorlandıklarını söylüyorlar halbuki ayakta durmak çömelmek ya da yatağın üstünde dizlerini ve ellerini yatağa koyarak durmak daha da rahatlatıyormuş. amin inşallah hepimiz bir avazda doğuralım inşallah. hatta Allah herkese ablamın ki gibi doğum nasip etsin saat 9bucukta girdi 10da çıktı hastaneye vardıklarında hemen suyu gelmiş açılmasıda varmış gece çekmiş sancılarını ve sürekli tuvalete çıkmış vücudum resmen kendini doğuma hazırladı der hep. lağmana falan gerek kalmadı diyordu

senin oğlunun bırakma zamanı gelmiş zaten ablamında oğlu 2 yaşında oldu 2.yi düşünüyorsan başlayın çalışmalara diyorum çok hareketli nasıl olcak diyor ee mecbur hareketli olacak çocuk bu valla ben 20 yaşıma kadar yorulmak nedir bilmedi hep enerjiktim 20 yaş yap ozaman aralarını diyip alay ediyorum bazendoğduktan sonra sevgilerini nasıl göstereceklerini bilemeyebiliyorlar sürekli takipte olacaksın canım ya da güzel bir dille öyle yaparsan kardeşinin canı yanar falan dersen kızmak değilde daha dikkatli olacağını anlayacaktır.

Iki çocuk arasındaki ideal yaş farkı kesinlikle çocuğa ve anne babaya bağlı. Kiskanacak olan çocuk 15 yaşında bile olsa kıskanıyor. Bazen de ebeveynler istemeden bu kıskançlığı besliyor. Yegenlerimin arası 2 yaş, evet kardessiz gün bilmedi, dolayisiyla kiskanmaz dedik ama bu sefer büyük 4 küçük 2 olduğunda karşılıklı kıskançlık başladı. Bazen küçükte daha çok sorun çıkabiliyor. 2 yaşında bebek daha anne kuzusuyken, planlı bi sekilde bunu elinden almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sürpriz gebelikler ve ileri yaş faktörü istisna tabii ki.
Ben 4 veya en fazla 5 yaşı doğru buluyorum. 4 yaşında en azından hamilelik başında krese giderse, arkadas edinir, biraz paylaşmayı öğrenir, hem eğlenir hem de anneye biraz nefes alacak zaman kalır. Bebek dogunca bi süre devam etmek istemezse zorla evden uzaklastirmayin diyorlar, belki bir kac hafta ara verir falan. Birinci dogmadan ikinciyi hayal ediyorum ❤ hic bir çocuk kardessiz kalmasin isterim

benim kardeşimle aramda 9 yaş var hiç istemedim annemden kopardılar beni sanki o derece içerlemiştim çok net hatırlıyorum. okuldan geldikten sonra öğlen sarılıp uyurduk onların hiç biri kalmamıştı. birde annemin sütü olmadı mamayla beslediler sırf yemesin diye ben kaşık kaşık yerdim kardeşimin mamasınıkıskançlık çerçevesinde bakılacaksa yaş ne kadar büyürse kıskançlık o kadar artıyor diğeri bence çocukluktan ve kardeş kavgasından başka bir şey değil ama akıl erince kıskançlık bambaşka bir boyuta ulaşıyor

Oo sizinki de fenaymis 4 5 yaşındaki çocuğun kıskançlığı biraz daha kabul edilebilir ama 9 yaş iyice aklın erdigi bi yaş, 4 yaş kadar musamaha gosterilmeli mi bilmiyorum. Iki abimin arası 5 yaş, benim de biriyla 15 diğeriyle 10 yaş. Epey sonra gelen surpriz bebeğim. Ama hala evin prensesiyim el üstünde tutarlar. Hiç kıskançlık da yasanmamis. Biraz çocuğuna bağlı. Olmazsa olmaz zaten bi süre, önemli olan bunu beslememek, büyüğü ezmemek ve doğru yonlendirebilmek. Anne babaya çok iş düşüyor

ya aslında kişilik meselesi şimdi abiler anneye düşkün değilse kıskanmamaları çok normal ama ben anneme olağan üstü düşkündüm bir anda boşluğa düştüm. annem hiç ayırmadı bizi ama kardeşim acayip bir bebekti ne zaman annemle yatacak olsak ciyak ciyak ağlardı benim sinirler tepeme çıkıyordu tabi ama şimdi iyi ki olmuş can yoldaşımız diyorum 4 senedir evliyim ve bizle yaşıyor vermem kimselere anlaşamadığımız durumlar oluyor ama neticede kardeşiz

Muayeneye girdim herşey yolunda şuan. 985gram olmuş minnoşum boyu da uzun gidiyor dedi dr. 11 buçukta son kez kan vericem şeker yüklemesi için ama çok kötü oldum tansiyonum düştü

Masallah canim oglusun baya buyumus :)) ahh o tansiyonlar mahvediyor zaten bizi.

Masallah gozleri aydin diyelim :)) Sancilari evde cekmek beni korkutuyor acikcasi. Hastanede nstye falan bagli oluyosun bebisin durumu anlik kontrol altinda oluyor. doktor hemsire her an elinin altinda. Bebiste ya da kendimde bir sikinti olursa derhal mudahale edilmelik durum soz konusu.o yuzden ben hastanede olmayi tercih ediyorum.

MinikKelebegimm sağol canım :) hayırlı haberlerle gelesin inşallah saat kaçta kontrolun

16.30 da canim randevum. Insallah guzel haberlerle donerim.

Evde sancı çekme durumu tam olarak nasıl oluyor? Yani Allah korusun suyu tamamen bitebilir, kalp atışları yavaslayabilir, kordon dolanip çocuk aşağı inemiyor olabilir, kakasini yapabilir, kafasini yana dayayabilir. Fazla mi felaket senaryosu urettim evet hastanede bazen suni sanciya mecbur birakiyorlar, nst esnasında yatmak zorundasin. Evde kendi belirledigin pozisyonlarda yatmak ve hareket etmek daha iyidir. Ama hastanedeki kontrollerin hiç biri yapılamaz. Riskli değil mi?

[QUOTE="Cennetcicegimm, merhaba arkadaslar ende istanbum pe dikte marmara egitim arastirmadadun detayli ultrasona uzun bir sure kaldik icerde tabi merakla soruyorum hep nasil nasil diye insanin kalbi urkek kus gibi yuregi agzinda bekliyo sonuc herseyimiz normal fakat kizimin kalbinin solunda parlaklik goruldu ikili ve uclu sonuclariniz duauk oldugu icin panik yapma dedi ama dunden beri aklim karisti ozelde kendo doktorumu bekliyorum yonlendirmesi icin dua iatiyorum sizden

Eki Görüntüle 2020771 kizlar buda bebisle bizim son halimiz sicaktan ayaga kalkacak derman yok
Oo maşallah ❤ tam karnı burnunda olmuşsun. Benimki bunun yarısı kadar bir de her goren karnin cok aşağıda diyor. Hareketlerini de çok asagida hissediyorum,göbek deligimden 1 karış aşağıda taa çamaşırımın iç kısmında hissediyorum. Normal midir acaba?

evde yatınca benimde hem kasıklarımda ama iş yerinde otururken göbek deliğim de ya da hada üstünde hissediyorum. bence normaldir her alan onların çünkü rahim sonuçta kasıklarımızdan ayrılmıyor sadece yukarı doğru büyüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…