- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.801
kıyamam kuzuya :) bende hamile olduğumu ogrenir öğrenmez biraktirdim ama çok zor zamanlar yaşadım o zaman psikolojik olarak da çok zor maalesefDoktorum doğumu başlatacak kadar kasılmazsın dedi ama diğer bebeğe süt yetmez, bir de canına yazık bırak dedi/ diyor 5 haftalıktan beri. Sütüm azaldı ama kızım beni emzik gibi kullanıyor çok sütle işi yok. Canı sıkılınca, düşünce, uykuya dalmak için, uyanınca keyfi olsun diye, vs vs.. emiyor. Ben de ha bıraktı ha bırakacak diye bekliyorum.
ayy öylemiymis ilk doğum zor oluyor derler hep gerçi belli olmaz dimi benimde ilki kolaydı bu belki zor olcak falan ama galiba bende evde sanci çekmeyi tercih edeceğim çünkü hastanede sürekli yatırdıkları için daha uzun sürdu sancı cekmem ve aci veriyordu öyle halbuki ayakta sancı çekince yürüyünce falan çok ağrım olmuyordu ne zamanki yataga yatirdilar kalkmak yasak dediler çok ağrım oluyordu o zaman. Sancı kısmı zor doğum anı kolaydı benim çok şükür ki zaten doğduktan sonra hiç acı falan hissetmiyor insan bir rahatlık geliyor dikisleri bile hissetmedim hic. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin insallahbende evde çekeceğim sancı mı hastanem çok yakın benim. maşallahı varmış bizim gelin ilk bebeğini yolda doğurmuştuyani ilki 2.si falan fark etmiyor geleceği varsa geliyorlar
Benim oglusla aralarında yaklaşık 3 yaş olcak canım bende emziriyordum ama hamileliğimi öğrenir öğrenmez biraktirdim zaten iki yaşını geçmişti yeterli olmuştur diye düşündüm tuvalet egitiminide yeni yeni öğreniyoruz ve kıskançlık konusundada inşallah oğluma güveniyorum çünkü hamileligimin başından beri gelip karnımı seviyor kardeşim diye bu aralar hatta çok düşkün gece sürekli uyanıp kardeşimi istiyorum diyip gobegime sariliyor gobisi açarak (öyle uyuyacakmis beyfendi) inşallah doğunca da bu sevgisi devam eder kıskançlık falan olmaz :) ayy şimdi düşündüm de aşırı sevgide iyi değil dogdugunda ya gelip kardeşime sarilcam derse o zaman geceleridebence 2 kardeş arası denk getirilebiliyorsa 3 yaş olmalı. hem aklı başında hem sütten kesilmiş oluyor hem tuvalet eğitimini almış oluyor. diğer 1-2 yaş iyi değil bence. biri zaten anaya muhtaçken 2.ye hiç gerek yok. ben haklarının ellerinden alındığını düşünüyorum ve gerçekten acıyorum. anne bakabilme kapasitesini değil bence çocuklarına verdiklerini ya da kestiklerini düşünmeli. biri memeden kesilmeden diğerine hamile kalmak hem emen çocuğun hakkı gidiyor hemde doğacak olanın hakkı bence arayı bulmak lazım. ilgide aynı şekilde 1-2 yaş bebek ana kuzusu daha ne olduğunu kavrayamadan ister istemez ilgi yeni doğana kayıyor. dediğim gibi denk getirilebilirse 3 yaş belki 4te olabilir.
kıyamam kuzuya :) bende hamile olduğumu ogrenir öğrenmez biraktirdim ama çok zor zamanlar yaşadım o zaman psikolojik olarak da çok zor maalesefhalen bile üzülüyorum gece kalkar emerdi kuzum falan diye :) hayırlısı olsun bebislerimiz hakkında benimki koca dana olmuştu artık(iki yaşını yeni bitirmişti) yoksa sanırım bende emzirirdim halen sağlık konusunda sıkıntım olmadığı surece
ayy öylemiymis ilk doğum zor oluyor derler hep gerçi belli olmaz dimi benimde ilki kolaydı bu belki zor olcak falan ama galiba bende evde sanci çekmeyi tercih edeceğim çünkü hastanede sürekli yatırdıkları için daha uzun sürdu sancı cekmem ve aci veriyordu öyle halbuki ayakta sancı çekince yürüyünce falan çok ağrım olmuyordu ne zamanki yataga yatirdilar kalkmak yasak dediler çok ağrım oluyordu o zaman. Sancı kısmı zor doğum anı kolaydı benim çok şükür ki zaten doğduktan sonra hiç acı falan hissetmiyor insan bir rahatlık geliyor dikisleri bile hissetmedim hic. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin insallah
Benim oglusla aralarında yaklaşık 3 yaş olcak canım bende emziriyordum ama hamileliğimi öğrenir öğrenmez biraktirdim zaten iki yaşını geçmişti yeterli olmuştur diye düşündüm tuvalet egitiminide yeni yeni öğreniyoruz ve kıskançlık konusundada inşallah oğluma güveniyorum çünkü hamileligimin başından beri gelip karnımı seviyor kardeşim diye bu aralar hatta çok düşkün gece sürekli uyanıp kardeşimi istiyorum diyip gobegime sariliyor gobisi açarak (öyle uyuyacakmis beyfendi) inşallah doğunca da bu sevgisi devam eder kıskançlık falan olmaz :) ayy şimdi düşündüm de aşırı sevgide iyi değil dogdugunda ya gelip kardeşime sarilcam derse o zaman gecelerideo zaman kizamam da bebeği sevdiğimi onu sevmedigimi kardeşiyle arasını actigimi falan düşünür mü ki
benim kardeşimle aramda 9 yaş var hiç istemedim annemden kopardılar beni sanki o derece içerlemiştim çok net hatırlıyorum. okuldan geldikten sonra öğlen sarılıp uyurduk onların hiç biri kalmamıştı. birde annemin sütü olmadı mamayla beslediler sırf yemesin diye ben kaşık kaşık yerdim kardeşimin mamasınıIki çocuk arasındaki ideal yaş farkı kesinlikle çocuğa ve anne babaya bağlı. Kiskanacak olan çocuk 15 yaşında bile olsa kıskanıyor. Bazen de ebeveynler istemeden bu kıskançlığı besliyor. Yegenlerimin arası 2 yaş, evet kardessiz gün bilmedi, dolayisiyla kiskanmaz dedik ama bu sefer büyük 4 küçük 2 olduğunda karşılıklı kıskançlık başladı. Bazen küçükte daha çok sorun çıkabiliyor. 2 yaşında bebek daha anne kuzusuyken, planlı bi sekilde bunu elinden almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sürpriz gebelikler ve ileri yaş faktörü istisna tabii ki.
Ben 4 veya en fazla 5 yaşı doğru buluyorum. 4 yaşında en azından hamilelik başında krese giderse, arkadas edinir, biraz paylaşmayı öğrenir, hem eğlenir hem de anneye biraz nefes alacak zaman kalır. Bebek dogunca bi süre devam etmek istemezse zorla evden uzaklastirmayin diyorlar, belki bir kac hafta ara verir falan. Birinci dogmadan ikinciyi hayal ediyorum ❤ hic bir çocuk kardessiz kalmasin isterim
Oo sizinki de fenaymisbenim kardeşimle aramda 9 yaş var hiç istemedim annemden kopardılar beni sanki o derece içerlemiştim çok net hatırlıyorum. okuldan geldikten sonra öğlen sarılıp uyurduk onların hiç biri kalmamıştı. birde annemin sütü olmadı mamayla beslediler sırf yemesin diye ben kaşık kaşık yerdim kardeşimin mamasınıkıskançlık çerçevesinde bakılacaksa yaş ne kadar büyürse kıskançlık o kadar artıyor diğeri bence çocukluktan ve kardeş kavgasından başka bir şey değil ama akıl erince kıskançlık bambaşka bir boyuta ulaşıyor
Oo sizinki de fenaymis4 5 yaşındaki çocuğun kıskançlığı biraz daha kabul edilebilir ama 9 yaş iyice aklın erdigi bi yaş, 4 yaş kadar musamaha gosterilmeli mi bilmiyorum. Iki abimin arası 5 yaş, benim de biriyla 15 diğeriyle 10 yaş. Epey sonra gelen surpriz bebeğim. Ama hala evin prensesiyim el üstünde tutarlar. Hiç kıskançlık da yasanmamis. Biraz çocuğuna bağlı. Olmazsa olmaz zaten bi süre, önemli olan bunu beslememek, büyüğü ezmemek ve doğru yonlendirebilmek. Anne babaya çok iş düşüyor
Muayeneye girdim herşey yolunda şuan. 985gram olmuş minnoşum boyu da uzun gidiyor dedi dr. 11 buçukta son kez kan vericem şeker yüklemesi için ama çok kötü oldum tansiyonum düştü
Kızlar bir ara ssvd yapan bir akrabamizdan bahsetmiştim ya hatırlayanlar vardır belki kadın üst üste doğum yapmıştı biri iki bucuk yaşında biri 1 yaşında bebislerinin hamileydi yine ve dün akşam doğurmuş şok oldum duyunca. Evde sanci çekiyor bilerek suyu gelince hastaneye gitmeye karar veriyorlar sonra merdivenlerde doğum yapmış ambulans falan gelmişvücudu heralde alışmış artık pat diye doguruvermis maşallah oğlusu olmuş kendide bebiside iyiymis. Bende sancıları evde cekmeyi düşünüyordum fakat bu olayı duyunca vazgeçtim bu fikirden korktum baya
MinikKelebegimm sağol canım :) hayırlı haberlerle gelesin inşallah saat kaçta kontrolun
Yaa cok sirinlerOğluşun odası için tablo ayarlaması yaptım şimdi =)
yirim ya, ikeadan 2 siyah-2 beyaz çerçeve alıp içlerine yerleştircem
Özellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.
Ben ilk hamileliğimde hem devlet hem özele giderdim, devlete girince , "günaydın, satınız nedir? Hım tamam uzanın, pıt pıt , tamam kalkabilirsiniz sıkıntı yok, cart alın bu da fotoğrafı, sıradaki hamileee lütfen " ile 4 dakikada çıktığım olurduözelde de aynı işlem yarım saat sürerdi.
Özellikle eğitim araştırmaların savsakladığını düşünmüyorum, sadece biraz hızlı ve pratik bakılıyor bence. Özellike büyük şehirlerde ayrıntılı özel hastanelerdr 300den başlıyor, dolayısıyla sohbet muhabbet bak annesi yüzünü döndü , eli ayağı vs diye anne hoş tutuluyor, fotolar, cdler , bir de bıradan bakalım şuradan sevelim sevimliliği oluyor ama devlette her 15 dakikada başka hasta alınıyor, doktorun amacı sağlık mı hızla tarama yapmak, yüzüdür minnoşluğudur ona bakmaya zamanı olmuyor.
Ben ilk hamileliğimde hem devlet hem özele giderdim, devlete girince , "günaydın, satınız nedir? Hım tamam uzanın, pıt pıt , tamam kalkabilirsiniz sıkıntı yok, cart alın bu da fotoğrafı, sıradaki hamileee lütfen " ile 4 dakikada çıktığım olurduözelde de aynı işlem yarım saat sürerdi.
Oo maşallah ❤ tam karnı burnunda olmuşsun. Benimki bunun yarısı kadarEki Görüntüle 2020771 kizlar buda bebisle bizim son halimiz sicaktan ayaga kalkacak derman yok
evde yatınca benimde hem kasıklarımda ama iş yerinde otururken göbek deliğim de ya da hada üstünde hissediyorum. bence normaldir her alan onların çünkü rahim sonuçta kasıklarımızdan ayrılmıyor sadece yukarı doğru büyüyorOo maşallah ❤ tam karnı burnunda olmuşsun. Benimki bunun yarısı kadarbir de her goren karnin cok aşağıda diyor. Hareketlerini de çok asagida hissediyorum,göbek deligimden 1 karış aşağıda taa çamaşırımın iç kısmında hissediyorum. Normal midir acaba?
yaa çok güzeller pinterestte de var çok çeşit. bende hep filli tema yaparım diyordum ama eşim denizli olsun diyince vazgeçtimOğluşun odası için tablo ayarlaması yaptım şimdi =)
yirim ya, ikeadan 2 siyah-2 beyaz çerçeve alıp içlerine yerleştircem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?