- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.781
Çok sık giremiyorum. Tüm sayfaları okuyamadım ama dondurucuya yiyecek atma mevzusu çarptı gözüme :) bence kurtarıcı olarak birkaç birşey atın dondurucunuza :) bebeğiniz sakin bir bebek dahi olsa ben şahsen başlarda hayattaki tek görevi emzirmek olan bir insancığa dönüşmüştüm. Çok sık emiyordu oğlum. Emmediği zaman da aman azalmasın sağayım diye uğraşıyordum. Haliyle mutfakta geçirecek çok vaktim olamıyordu. Bir de bulduğum fırsatta uyumak istiyordum :) evlendiğimde okul, iş ve evi aynı anda götürmüştüm bir dönem. O ara dondurucuyla fazla samimi olduk :) ama doğumumda da faydasını gördüm ne yalan söyliyim. Çok gelenim olsa da mesela annem yemek yapmak için çok uğraşmadı ya da misafir geliyorken ne hazırlıycaz derdi olmadı. Gene elimden geldiği kadar birşeyler atmaya çalışacağım ben dondurucuya.kk birinci noteri sen sormuşsun sanırım ilk :)
Ben her yaz bolca fasülye atıyorum dondurucuya. Biraz haşlayıp soğuyunca poşetleyip koyuyorum. Ayrıca taze barbunya da alıp ayıklayıp yıkayıp poşetleyip atıyorum.
Pazı ve ıspanak alınca fazla alıp yıkayıp iyice kuruluyorum. Dilimleyip çiğ halde poşetle koyuyorum. Mesela çözdürmeden soğan kavurup üzerine ekliyorum yemek yapıyorum ya da börek yapacakken çözdürüp kullanıyorum.
Yaz domateslerinden yemeklik doğrayıp gene poşetleyip koyuyorum. Menemenlik bile elimin altında olmuş oluyor.
Dr oetkerin tatlı ve tuzlu kurabiye unları var ya, onları hazırlayıp poşetleyip dondurucuya atıyorum. Gece çıkarıp sabah fırınlıyorum. Daha bi gevrek oluyor bence dondurulunca :) poğaça hamuru da güzel oluyor.
Yufkadan börek sarıp koyuyorum gene. Biraz çözdürüp fırınlıyorum. En kolayıma gelen börek dondurulmuş patatesli rulo börek diye geçen tarif. Tam yufkaya harcı yayıp rulo halinde sarıyorum, 2 parçaya bölüp atıyorum dondurucuya. 2-3 saat önce çıkarıp biraz çözündüğünde dilimleyip fırınlıyorum. Kolay ve misafir geldiğinde de çabuk hazırlanan bir tarif bence :) hiç olmadı hazır su böreği alınca kalanı atıyorum donduruya, çözülünce tavada ısıtınca güzel oluyor.
Köfte yoğurup şekil verip aralarına streç film koyup donduruya atıyorum. Hazır yemek oluyor elimin altında. Aynı şekilde kıyma ya da parça et dondurucuda bulunduruyorum. Mesela onları da yassı şekilde poşetliyorum, çabuk çözünüyorlar yassı poşetleyince. Bir de et suyu hazırlıyorum. Hazırladığım et suyunu yassı bi tencereyle buzdolabında dondurup sonra da üstünden yağını alıp bazısını bulyon gibi bazısını da miktarca fazla olacak şekilde poşetliyorum.
Buğday haşlayıp soğuyunca poşetliyorum gene. Çözününce yoğurtlu salata yapması kolay oluyor ya da yoğurt çorbası yapacakken elimin altında oluyor. Aynı şekilde biraz biraz nohut ve yeşil mercimek de haşlayıp koyuyorum.
Sarma sarınca fazla sarıp bir pişirimlik olacak şekilde tenceresiyle koyuyorum. Gene geceden çıkarıp sabah çözünmüşken suyunu sosunu ekleyip pişiriyorum.
Mozaik pastayı (şu bisküvili yaptığımızdan) kalıbıyla koyuyorum. 2 ay dayanıyormuş diyorlar ama ben 1 aydan fazla bekletmiyorum.
Cheesecake dondurucuda dayanıyor, tecrübeyle sabit :) pişirip kalıbı sadece 2ye bölüp koyuyorum. 2-3 saate çözünüyor oda sıcaklığında. Dilimleyip servis yapıyorum. Bunu da gene 1 ay içerisinde tüketiyorum, bekletmiyorum.
Vişne, kızılcık, erik bunları komposto yapmak için resmen stok yapıyorum :)
Kışın da kereviz koyuyorum ben. Çiğden dilimleyip poşetliyorum, yemeğini yaparken tadı değişmemiş oluyor. Hem et suyunda da kullandığımdan elimin altında oluyor.
Donducuruda tadı-kokusu karışmasın diye ben iyice streçleyip ya da poşetleyip türüne göre de ayrı raflarda tutuyorum. Poşetlerin havasını alıp ağzına da düğüm atıp sonra da mandal takıyorum. Dondurucum yokken çok çeşit koymuyordum. Et ve sebze rafları yapmıştım sadece. Sebzeye meyve,tatlı ve börekleri de koyuyordum.
Şu an doğum zamanı için özel birşey hazırlamadım ama kısmet olursa 1 ay kala falan poğaça, kurabiye, sarma, tatlı tarzı şeyleri özellikle hazırlamayı planlıyorum. Bence kurtarıcı olarak 2-3 yemeklik birşey bile olsa kar :)
günaydın kuzucuk neler neler yapiyormussun öyle helal olsun
fasulyeleri kaldirdim da küçük kuruyemis posetleri oluyor ya agzi kilitli onlardan bulmaya çalışıyorum ben de, domatesleri robottan gecirip kaşıkla içine koyuyorum sonra bi paket duruma göre iki paket bi yemekte kullanmak icin hazir ölçülü oluyo, asagi yukarı bi domates aliyo içine
hazırladığın şeyleri ben de yapabilirim aslında çok guzel pratik seyler
ben de evlendikten sonra sinava hazirlanip atandim o yüzden senin gibi buzlugum dolu oluyordu tabi anne takviyesi de aliyordum, maalesef başka şehire atandım artık tek başına yapabildiğimi yapcam. her hafta pazardan bişey alıp buzluga atsam epey idare eder bizi galiba, çünkü ben yemek yaparken en fazla vakti ne yapsam diye harciyorum düşün düşün aklima gelmiyo, buzlukta olursa elime ne gelirse onu yaparim
zaten bana gelecekler hep yasitim olan memur arkadaşlar, yemeğe gelen olmaz pek, çay için gelirler geneli bende senin tariflerini uygularim