2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
böyle durumlarda internete yazıp doktor sitelerindeki yorumları okuyorum ben canım. şimdiki gittiğim doktoru da o şekilde tercih ettim ve gerçektende çok memnunum yazılanlar azmış bile ayrıntılı yapıp yapmadığınıda hastaneyi arayıp öğrenebilirsin

Kızlar nasıl biberon almalı?
Şimdi sütüm gelir de mama vermeme gerek kalmazsa aldığım biberonlar elimde patlar mı diye düşünüyorum.
Kesinlikle dr.browns biberon alacağım cam küçüklerden mi alsam lazım olursa diye başlangıç olarak kaç ml olması gerek?
Plastik almak istemiyorum aslında en azından bir süre. Suyu da cam biberonla veririm. Olmaz mı?

Merhaba can sıkmak gibi olmasın ama ben de cam düşünüyodum yakın zamanda komşumuzun bebeği düştü biberonla cam yüzünü kesti ve his kaybı oluşacakmış. Bem de senin gibi cam düşünüyodum ama o olaydan sonra plastik almaya karar verdim

Dr browns cam büyük dar akışlı almıştım tepe tepe kullandım, içinde gaz yapmayan özel aparatı var, tak yıka temizle çok kolay. Ben mama verdim, elma suyu verdim şimdi 2. İçin de kullanacağım inşallah.
Su için almak pek makul değil ama, ilk 6 ay bebelere su verilmiyor sonra da kendi içmeyi öğrensin diye özel alıştırma bardakları var plastik onlara geçiş yapılıyor, biberonda su hiç vermedim ben mesela.
İlk bebeğim olsa her şekilde alırdım, bunun mastiti var başka hastalığa bağlı ilaç kullandığımız zamanları var, bebeğin meme reddi yapacağı aylık dönemler var, sütümüzün yeterli gelmeyeceği ya da başka başka durumlar olabilir, en basiti kendi sağdığımız sütü bile bebeğe içirmek için bir biberon şart.

ben aventin plastiklerinden aldım gayet sağlıklılar. ablam cam biberonun patladığını söyledi steril ederken ayrıca uyku sersemi bebeğin yüzüne düşürenleri de çok okudum 260 ml aldım ben bir tane su için daha sonra alacağım en miniklerinden zaten doktorlar 6 ay sadece anne sütü diyorlar gerçi ablam doğduğundan beri kaşıkla az da olsa verdi su ama ben verir miyim bilmiyorum

aynen bende her duruma karşı ne olur ne olmaz diye aldım. hatta saydıklarına birde meme ucu olmaması varı da ekleyeyim benim en çok korktuğum şey inşallah hemen çıkar meme ucumda sağlıklı bir şekilde emziririm

Evet çok var, süt gelmemesi de var.
Benim sütüm 12.gün geldi, ister istemez 12 gün mama ile besledik. Bu da aklımıza gelmeyen bir ihtimaldi başımıza geldi

O zaman küçük almaktansa direkt büyük almak iyi uzun süre kullanma açısından diyorsun özetle . Doğru nuyum ?

Dr. Browns biberonlara gaz yapmasını engelleyecek aparat olduğunu biliyorum. Anne memesine en yakın akımı o biberon sağladığı için bir kaç kişi almış. Hatta arkadaşımın bebeklerinde gaz sorunu vardı. Dr. Browns sayesinde yendi diyebilirim.

mormelodi ,
Evet ben büyük boy almıştım, kavraması kolay ne bileyim ağzına kadar dolu olmuyor, taşmıyor, akmıyor, boş payı kalıyor. İleride daha bol miktarlı şeyler de konulup başlığı değiştirip aynı biberon kullanıma devam edilebilir.

Ben daha hiçbirşey almadım desem yeridir ama alırsam plastik alıcam. Mama yiyen çocuğa bizim aile büyükleri su veriyor ama anne sütü alanlara su vermiyorlar. İnşallah bizim bebeklerimizin mamaya ihtiyacı kalmaz

canım philips aventin de aynı anne memesine en yakın emziği var biberonun tercih senin iki markada güzel

inşallah canım ablam ağustosta doğum yaptığı için verdi ve aile büyükleri de vermesini söylemişler emzirdiği halde kaşığın ucuyla içirdi yani. hatta sarılık olmamasını su vermesine bağladı ablam ne kadar doğru bilmiyorum. sanırım yazın doğum yapsaydım bende verirdim ama kış olacağı için duruma göre bakacağım artık

kızlar benim son zamanlarda canım acayip tatlı çekiyor sürekli yiyesim var. bir de bu sabah sürekli ağız kuruluğu yaşadım hatta midem bile kuruydu sanki 5 gündür su içmiyormuşum gibi. şeker alımımla alakalı olabilir mi? 1 tüp çikolata almıştım onu 3 günde bitirdim birde ev yapımı kreması vs her şeyini kendim yaptığım pasta yedim dün ve bugün 1er dilim. çokta yememişim şimdi yazınca ama

mormelodi
Benimki gibi cins bir bebeğin olursa kendisi karar verecektir biberon seçimine.. Benim velet klasik biberon almadı. Arkadaşlarımdan ödünç aldığım dr browns, medela calma biberonları da tutmadı. Sadece avent natural biberonu tuttu Gerçi onu da kısa süre aldı ama en azından ihtiyacımı görebildi.. Bence biberona fazla yüklenmeyin. Her ihtimale karşı doğum zamanı elinizde 1 tane olsun yeter bence. Sonrasında ihtiyaca ve tercihe göre alırsınız. Ben cam biberon almıştım, en çok da küçük boyunu kullandım. (Sağdığım zamanlarda büyük boy biberon takıyordum pompaya, büyük olanı da hiç kullanmadım değil yani) Cam biberon için kılıf da almıştım, kazara yere düşürdüm birkaç kere ama kırılmamıştı. Oğlumun eline vermedim hiç. Ben suya da alıştırma bardağı ile geçtim ki zaten suyu da ne biberonla ne şu ağızlıklı olan suluklarla içmemişti benim cins evladım.. Munchkin markasının alıştırma bardağı var, dışarıda onu kullanmıştım. Evde de bardakla kendim içirmiştim başlarda. Şimdi de klasik kendinden kapaklı pipetli suluklardan aldım ev dışı kullanım için, gece yatağına bile bırakıyorum uyandığında kendi içiyor. Kısacası su içeceği dönemi düşünüp hareket etmeyin bence, belli olmaz belki sizlerinkiler de bardakla içmek ister :) plastik olandan da vardı elimde ama bence cam biberonu temizlemesi daha kolay. Ben sterilizatörle de, kaynatarak da steril ettim. Kaynatma olayına dikkat etmezsek cam biberonun patlama ihtimali olduğu gibi plastiğin de erime ihtimali var sonuçta :) 1 tane küçük boy plastik, 1 tane küçük boy cam, 1 tane de büyük boy cam biberonum vardı, yeterliydi bence hatta küçük boy tek de olsa dert değildi.

Bence şimdilik sadece bi tane al canım ilk aldığın cam olsun bence ben oğluma çeşit çeşit biberon ve emzik almıştım hepsi çöp oldu ağzına bile sürmedi memeden başka bişey almadı ileride kullanır belki dedim 4-5 aylıkken yine öyle devam etti suyu dahi sulukta içmedi bardakla içti
Bazı bebekler böyle olabiliyor o yüzden bebeği tanımadan abartmamak lazım

Merhaba kızlar nasılsınız son sağlıklı ahi aşımı yaptırdım.cok.sukur. bebeğimin beşiğinide aldık ahşap beyaz ay birşey karar veremedim sonrada evideadan aldim. Bakalım inşallah iyi cikar. Benim.haftalrda olup ne gibi durumlar yaşıyorsunuz oğlum daiki gündür hareket de kısıtlama yasiyoruz pek yavs korkaar oldum yaa temmuz 29da şeker yükleme.var Allah'ım.saglikla.kuvagimiza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…