- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #19.341
Bende çok yaşadım canım sabah uyanır uyanmaz çok şiddetli kramplar giriyodu bacağıma 3 günde anca geçti benim ama 3 gün boyunca topalladım magnorm istedim doktordan onu içince daha azaldı ve şimdi yatakta gerinmeyince kramp girmiyo sende gerinmemeye çalış
Alt taraflarda hissettiğimi söylediğimde genelde normal diyorlar. Zaten ben ilk hissettiğim zamanlardan bu yana hep alt taraflarda hissediyorum öyle bi risk olsa ultrasonda görülürdü, doktor söylerdi.Bende hep camasırımın hizasında hissediyorum hareketleri kendi kendime acaba erkek dogum riski mi fln diye evham yapıyodum
Benim de rahim hızlı büyüdüğünde Ağrım artıyor ve dediğin gibi hep sağ taraf sanki kasığımda lastik varmış da onu gerip gerip bırakıyorlarmış gibi hissettiriyorbenim sabah sağ kasığım çok ağrıdı bağırttı yani o kadar soldan sağa dönüyordum canım çok yandısanırım yine rahim büyümesi atağı yaşıyorum rahmim büyüdüğünde hep sağ tarafım ağrıyor araştırdım rahim kasları sağ taraftaymış o nedenle ağrı yaparmış
Lansinoh kullanmıştım ben çok da memnundum ikili old için aynı anda sağabiliyordum bir de hız ayarı vardı göğsünüz çok dolu old hızlı sağmak acı veriyor baştan yavaş Sağıp boşaldıkça hızlandırıyordum oldukça pratik oluyordu
Diğer markaları bilemiyorum tabi
Ben avent marka natural elektronik olanını kullanmıştım oğlumda. Allah nasip ederse şimdi kızımda da aynısını kullanıcam. Ben memnundum, sağma için kademeleri var. Sağarken ilk başta ben alışana kadar ve süt gelene kadar en yavaş modda çalıştırıp sonradan işim çabuk bitsin diye maksimuma geçiriyordum. Avent natural biberonları takabiliyorsun pompanın sağdığın ucuna, mesela bazen direkt biberona sağıp buzdolabına kaldırıyordum. Bazı yorumlarda makinenin sesli olduğunu okumuştum ama bence rahatsız eden bir sesi yoktu. Doğumdan hemen sonra sağmaya başladım, bir ara her emzirmeden sonra sağıyordum, baya uzun bir süre fazlaca kullandım yani. Randımanında bi düşüş olmadı, arıza vs çıkarmadı. Ben memnundum yani, tavsiye edebilirim :) bazıları çift göğüs için başlıklı olanları tavsiye ediyor, bu tek başlıklıydı ama bence yeterliydi. He şu var doğumdan hemen sonra sağmaya başlamıştım ben ve ilk başlarda yani düzgün sağmayı öğrenene kadar biraz canımı yakmıştım, göğsüne oturttuğun kısım silikonlu ve yumuşak ama hem daha yeni emzirmeye başlamışken hem de düzgün oturtmamışken sızı hissediyordum. Ama sonradan göğüs ucunu tam oturtmayı öğreniyorsun, çekme kademelerini düzgün kullanmayı öğreniyorsun vs bir sıkıntı olmuyor ama her pompa için geçerli olabilir sanırım bu dediğim :)
CANIM BEN DAHA ÖNCE MEDELA KULLANDIM AŞIRI MEMNUNDUM benden sonra çok kişi faydalandı helali hoş olsun şimdi lansinoh aldım şimdi arkadaş çok memnun medela çok pahalı geldi bana lansinoh 250 ye aldım
Kızlar affınıza sıgınarak bisey soylicem hic sizide normal dogumla ilgili korkutuyolar mı ? Kesiliyor dikis atiliyor eskisi gibi olmuyor iliski falan diyolar hic byle olanlari duyan var mi ?
Canim disari ciktigimda falan emzirme sıkıntı olabiliyor. Emzirecek ortam her zaman bulunmuyor. Birde sutu sagdikca cogalir. Bebis diyelim ki emmedi sutu indirdi birakti emmeyi. O anda sagmak hem sutun bosa gitmemesini saglar6 hem de memeyi rahatlatir. Birde diyelim misafirliğe falan gittin. Emzirmek icin baska odaya gecmene de gerek yok. Sagdigin sutu ilit ver. Cunku kis bebegi olacak bunlar diger odanin sogukolmasi vs gibi sikintilarida var.Kızlar sut sagma makinasini tercih etmenizin sebebi calisiyo olmaniz mi?
Cogu kisi aliyo kullanım amacları neler acaba?
Kızlar iki gündür bir şeyler soruyorum ama hep arada kaynıyor cevap gelmiyor
Bu soruma geri dönüş yaparsanız sevinirim :) Pijama takımı aldınız mı ? aldıysanız nerelerden aldınız ?
ben henüz almadim kendime hala cok rahat ediyorum pijamalarimla
ama kuzenime ve teyzeme almistim onlar çok memnun kalmıştı
ben bulunduğum semtte bi magazadan almıştım malı hoşuma gitmişti çok da iyi çıktılar
onun dışında kuzenime set almıştım. sabahlik pijama gecelik vs. o takim penyeydi lohusalıgi icin onu da baska bi magazadan almistim, coklu parcali bi setti
bide baska sehirde yasayan arkadasima gidemedigim icin internetten almıştım. o da sabahlik ve pijama üçlü setti o da çok memnun kaldığını söyledi.
ama tüm bunları alirken markaya dikkat etmedim sanırım hiç birini hatırlamıyorum
Ben de öyle tek biberonla başlamak istiyorum sonra gidişata göre alınır ama elinde kalması daha kötüBence şimdilik sadece bi tane al canım ilk aldığın cam olsun bence ben oğluma çeşit çeşit biberon ve emzik almıştım hepsi çöp oldu ağzına bile sürmedi memeden başka bişey almadı ileride kullanır belki dedim 4-5 aylıkken yine öyle devam etti suyu dahi sulukta içmedi bardakla içti
Bazı bebekler böyle olabiliyor o yüzden bebeği tanımadan abartmamak lazım
Hoşgeldin canım,oğlumuz olacak inşallah.ben de daha alışverişe başlamadım,hicbisi almadım.eylul gibi fln insalalh alırım diyorumHerkese selam uzun süredir yazmıyodum da bakamıyodum dabugün ayrıntılı ultrasona girdim şükür bi sorunumuz yok inş sağ salim gelir bebişlerimiz herkes bi alışveriş telaşında ben bi çöp bile almadım daha yavaş yavaş alırız ya ablasından beşiğimiz faln var zaten kıyafet biberon falan alıncak bakalım
utkumuz sayfaları gezip bakamadım çok canım cinsiywt bellidir artık merak ettim kız mı yoksa erkek bebiş mi geliyo
Ben netten bir model buldum ama daha açıkçası çarşıya falanda bakmadım ama merak ediyorum siz nerelerden aldınız diye fikir olur birde dantelli gecelik istemiyorum daha sonrada kullanabileceğim bir şey istiyorum.
Önce parmak ucundan kan alınıyor bu sizin açlık şekeriniz oluyor, sonra bir kutu içecek veriliyor elmalı gazoz gibi, onu içiyorsunuz bir süre sonra tekrar kan veriyorsunuz bu vücudunuza ani şeker girdiğinde ne kadar şekeriniz zıplıyor diye, bir saat sonra da tekrar kan alıyorlar bunda da vücut şekerle nasıl mücadele etmiş, kendi kendini dengeleyebilmiş mi değer düşmüş mü eskiye inmiş mi vs diye bakılıyor.Kızlar pazartesi benimde şeker yüklemem var kısaca bahsedermisiniz neler yapılıyor bi de çok mu kötü aç karna gidicem sabah 8de
Eminönünden gecelik almıştım sanırım aynısını kullanırım. Bana rahat gelmişti.Kızlar iki gündür bir şeyler soruyorum ama hep arada kaynıyor cevap gelmiyor
Bu soruma geri dönüş yaparsanız sevinirim :) Pijama takımı aldınız mı ? aldıysanız nerelerden aldınız ?
kına kullanıyorum.kizlar normal boya kullanan var mi. doktorum organikle boyayabilirsin dedi ama ben ombre yaptirmak istiyodum ve o da organikle olmuyomus.
Tabi ki bulundurulmalı sadece ilk doğduğunda biraz daha dikkatli kullanmak lazım her bebek farklı ben de kızımda hiç sorun yaşamadım memeye çok düşkündü ama çevremde ilk günlerde biberonla sütünü verdiği için aylarca biberonla devam etmek zorunda kalanlar oldu ki sürekli sütünü sağmak zorunda kalmak anne için çok yorucu oluyor. Sadece biberondan bahsedilince paylaşmak istedimbebek aç olunca o kadar güzel emiyor ki biberonu da memeyi de ablam mecbur kalınca biberonu kullandı istemese de ama oğlu memeyi hiç bırakmadı inatla süt getirene kadar uğraştı. keyfi verilmemeli bencede ama zorunda kalınınca yapacak bir şey de yok her ihtimale karşı biberon bulundurulmalı bence
Yaa sorma bende de acayip bi şekilde var abartısız üç dilim pandispanya keki yedim üstüne iki tabakda rus salatası yedim sonradan yuh dedim kendime ben nasıl bişi oldum yakızlar benim son zamanlarda canım acayip tatlı çekiyorsürekli yiyesim var. bir de bu sabah sürekli ağız kuruluğu yaşadım hatta midem bile kuruydu sanki 5 gündür su içmiyormuşum gibi. şeker alımımla alakalı olabilir mi? 1 tüp çikolata almıştım onu 3 günde bitirdim birde ev yapımı kreması vs her şeyini kendim yaptığım pasta yedim dün ve bugün 1er dilim. çokta yememişim şimdi yazınca ama
Ben de kokusunu sevmiyorum aslında da işte doğal olsun kafasından dolayı yakıyorum bir de beyaz saçlar sebep tabiiAzkullanilmiskaynanamvar ayy ben cok seviyorum kinayi kucukken babaannem hem ellerime hem sacima yakardi. Ama esim hic sevmiyor. Dugunumde bile ben kina yaktirmadim. Avucuma pecete koydurdum kinayida pecete ustune koyup elimi oyle bagladilar. ilk geceden bosarim seni dedi de
Bu arada senin oglusun kordonuyla son durumu nedir canim duzelme yok mu. Son zamanlarda ben giremedim pek gecmisi okuma firaatimda olmadi kacirmis olabilirim.
Çok teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için bakalım nasıl yaptırıcaz benim en büyük korkum bu şeker yaÖnce parmak ucundan kan alınıyor bu sizin açlık şekeriniz oluyor, sonra bir kutu içecek veriliyor elmalı gazoz gibi, onu içiyorsunuz bir süre sonra tekrar kan veriyorsunuz bu vücudunuza ani şeker girdiğinde ne kadar şekeriniz zıplıyor diye, bir saat sonra da tekrar kan alıyorlar bunda da vücut şekerle nasıl mücadele etmiş, kendi kendini dengeleyebilmiş mi değer düşmüş mü eskiye inmiş mi vs diye bakılıyor.
Parmak ucu biraz acıtmıştı, içecek lezzetliydi ve aç aç beklemek çok sıkıcıydı.(eski deneyimimden aklımda kalanlar)
Ben haftaya 27. Haftamda yaptıracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?