2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Arkadaşlar günaydın :)
Azkullanilmiskaynanamvar çok haklısın bende mümkün mertebe yazılan soruları tekrar sormamaya çalışıyorum ama takip etmeye çalışıyorum. :)
Bu arada kızlar sizi korkutmak istemiyorum ama bir şey paylaşmak istiyorum sizinle ... Geçen gün facede bir anne-bebek grubunda bir yumurta ve tavuk markası ile ilgili ciddi şeyler okudum. Bir anne yakınlarında olan tavuk fabrikasındaki tavukların hastalandığı için imha edildiğini ve tüketirken dikkatli olmamız gerektiğine dair sağolsun herkesi uyarmış. Tam olsun ben nasılsa küçük bir ilçede yaşıyorum kayınvalidemin de bir sürü tavuğu olduğundan organik köy yumurtası yiyiyorum diyordum ki köydeki bütün tavuklara hastalık bulaştı ve hepsi ölmeye başladı. Biz eşimle bundan dolayı yumurta yeme olayına biraz ara vermeyi düşünüyoruz. Ama bu aralar iyi yumurta yemem lazım ne yapacağım bilmiyorum.

benimde içmediğim zamanlar oluyor dediğin gibi midem bulanıyor içerken

o firmayla çalışıyoruz ve mailime az önce bildirge gönderdiler canım karalama kampanyası diye. kesinlikle başka bir üreticiye yumurta ürettirmemiz ya da tüketiciye satmak üzere başka bir üreticiden mal almamız kesinlikle söz konusu değildir yazıyor. Cumhuriyet Başsavcılığına dava açmışlar konu ile ilgili.bence gıda mühendisleri olan sürekli Gıda Tarım ve Hayvancılık tarafından kontrol edilen markalara güvenmek lazım. ben adı geçen firmanın ürünlerini güvenle tüketiyorum.

Ben hazır yumurta tüketmiyorum tavuklarımız var diye ki baya da var ama bunu duyup hemen arkasından da köydeki bütün tavuklara hastalık bulaşınca tedirgin oldum açıkçası. Kayınvalidem tavuklarını çok sever kızlarım der hep iki gündür kadın çok üzülüyor valla yeni yavrularımız bile hastalık kaptı

hayvanlar arasında bulaşıcı bir hastalık olabilir canım bence veterinere göstersinler bazen kıran girebiliyor ve malesef hayvanlar zebil oluyor.

ayrıca haberlerin asılsın olduğunu markanın üretim yerinin manisada olması ve mardin il sağlık müdürlüğü tarafından kontrol edilmesi olarak düşünürsen bulabilirsin o nedenle gözün korkmasın. Türkiyenin bir ucundan bir ucu yani ordan buraya kontrol mümkün değil. ama hayvanlarınızı ihmal etmeyin mutlaka bir veteriner görsün

Götürdük canım veterinere biliyorsun burası kuş cenneti olarak geçtiği için inanılmaz bir göçmen kuş popilasyonu var ve doktor olabilir kapmışlar göçmen kuşlardan mecburen telef olacaklar dedi ve eğer sen diyorsan sıkıntı yok diye güveniyorum sana :) o zaman yumurta tüketmeye devam

Yaa öylemiymiş ne kadar olur acaba özelde fiyatı
Sağlık ocağında neden yapmıyorlar ki

Çok pahalı değildi ama atıyorum eczanede 7 liraya satılıyordu biz 50 lira vermiştik 2 sene önce gibi, tabii işlem parası, çalışanın emeği vs vs de var.

Evet vücut şekeri kontrol altına alamamış.
Açlık şekerine indirememiş.
Özel diyetler veriliyor şekeri kontrol altına alan. Şeker bebekteki suyu ve olası hastalık risklerini arttırıyor canım bence bir uzmanla görüş.
Ben de 18 kilo aldım haftaya bakalım şeker çıkacak mı ama kızımda da 30 kilo almıştım şeker çıkmamıştı.
Benim 2 sene önce şöyleydi ekliyorum sonucumu.

benimde içmediğim zamanlar oluyor dediğin gibi midem bulanıyor içerken
Hangi marka kullanıyorsunuz hanımlar ben MAGNORM 365mg kullanıyorum tadı çok güzel hatta bazen buz atıyorum içine bu havalarda soğuk soğuk iyi gidiyo portakal suyu gibi aynı tabii insandan insana değişebilir o o şekil içer bu bu şekil içer kimse kimsenin içmesine karışamaz

ay ilahi çok güldüm valla bende buz gibi suyla içiyorum benimde aynı magnorm ama ne bileyim sevemedim bir türlü tadını

valla ben organik yumurtasından alıyorum canım biraz pahalı ama sürekli mi dersen her gün yiyemiyorum ama yediğimde içimde acaba olmadan tüketiyorum.

Kilo almaklada alakası varmı kızlar şekerin ben 88 kilo ile hamile kaldım 3 kilo almışım 91 oldum ama kilolu bi başlangıç yaptım çıkmama ihtimali varmıki hemşire arkadaşlarım şeker yüklemesi yaptırmamamı söyledi ben çok kararsız kaldım yaptırmayınca risk daha yüksek gibi görünüyo pazartesi gidicem hastaneye inş o zaman yaparlarmı acaba 22 haftalıkken yapıyorlarmı ?

uzmanla görüş demişsin ya canım uzman bir diyetisyen mı yoksa dahiliye doktorunumu kasteddin acaba.. ve o zamanki sonuçların ne güzelmiş bende üç sene önce yaptirmistim hatırlamıyorum değerleri ama normaldi herşey şeker çıkmamıştı yani.. demekki kilo ile alakası yok bu durumun ben hızla kilo aldım bu haftalarda ve çok su içiyordum korktum şekerden ve başıma geldi korktuğum artık dikkat edeceğim.

24 ile 28 haftalar arası yapılıyor canım. Ve kilo almakla almamakla alakası yok sanırım kuzenim çok zayıf bildim bileli şuan yedi bucuk aylık hamile ve pek kilo almadı zayıf halen ama ondada şeker çıkmış diye duydum. Ben şahsen yapılması gerektiğine inanıyorum bende gebelik şekeri çıktı ve eğer yaptirmasaydim bilmeden her istediğimi yemeye devam edecektim ve sonucunda erken doğum,iri bebek dogmasi gibi sonuçları varmış. İyiki öğrendim de artık yedigime dikkat edeceğim zaten doğumdan sonra düzelen bir durummuş diye okudum bebişim için diyeti uygulayacagim surda ne kaldı hem :))

ablam yanında limon götürmüş içine sıkıp içmişbende öyle yapmayı düşünüyorum şeker oranına etki eder mi diye soracağım ilk başta
Canım bana laboratuardaki kan alan hemşire demişti limon al gel tadı içmeden daha uygun olur diye.

Ben de küçük oğlumda yaptırmadım ama büyük oğlumla arasında 1.5 yaş var.doktoe önceki aşının koruyuculuğu devam ediyor gerek yok yaptırma demişti.ama bu defa yaptırdım.uzerinden 6 yıl geçti. Tetanoz çok önemli bana göre.yaranin iyileşmesi ,vücuduna birseylerin batmasında fln iyileşme sürecinde çok etkili.tabii senin kararın canım

Kilo ile alakalı değil canım ama genel olarak kilolular boğaza ve şekere daha meyilli oluyorlar. Benim arkadaşım çok şişman başladı hamileliğe 2 kiloyla mı ne tamamladı hamileliği ama şeker çıktı hep diyet yaptı ve zaten obeze yakındı , kilo alacak yeri ve durumu yoktu gibi.
Başka arkadaşım da gayet zayıftı toplam 7 kilo ile doğuma gitti ama onda da şeker çıktı ve sürekli dikkat edip diyet yaptı. Kilo alımı belirleyici değil yani. Çok tatlı yiyorsan, yedikten sonra ağırlık çöküyorsa genel olarak halsizsen, ağız kuruluğu çok yaşıyor çok su içiyorsan vs vs bunlar belki işaret verebilir.
24-28 arası şeker testi yapılıyor.

evet gebelik şekeri neyse ki geçici doğum sonrası geçer gider. Uzmanı bilmiyorum, ilk etapta diyetisyen geldi aklıma ama eğitim araştırmalarda belki özel gebelik diyetisyenleri falan olabilir mi ki sadece gebelere bakan?

bütün belirtiler var bende ağzım değil midem bile kuruyor gibi hissediyorum o kadar çok su içitiğim halde bakalım ne çıkacak benim

aa demek normal sıkılabiliyor. bende götüreyim o zaman

Şeker testi konusunda bende kararsizim.doktorumu dinleyeceğim ama siz olsaydınız ne yapardınz diyesoracagim. önümüzdeki ay yaptırabilirsin istersen dedi.ama detaylı konuşmamıştık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…