- 1 Ocak 2017
- 615
- 701
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #19.621
cok hareketliydi ama suyum arttigi icin hissedemiyorum artık. Ben hep iyi dusunmeye calisiyorum. Bebisim iyi olacak. Normalde 24 haftalik olmamiz gerekiyordu ama suan 27 hafta gozukuyor ultrasonda. Ve ultrasonda o kadar hareketli ki anlatamam :) sanrm ustune görme dedigimiz durumu yaşadım ondan satla uyusmuyor bebis.
Tedavisi yok. Tek yapabildikleri antibiyotik verip olası zararli enfeksiyonları önlemek. Bebegin dış dünyadan enfeksiyon almasida kötü sonuclar dogurabilir. Su icmekle evet kesinlikle alakasi yok. Fazla su 2 seyden kaynaklanirmis bir bebekteki genetik rahatsizliklardan. Ikinciside annedeki rahatsizliklardan seker vs gibi. Cocukta suan belirgin bir genetik rahatsizlik yok. Bende seker yuklemesi yaptrdim sınırda çıktı. Bazen yarık dudak yarık dalak gibi dogustan olan rahatsizliklar olabilirmis . Ve ya yemek borusu tikanikligi gibi. Bunlar ancak dogumdan sonra belli olurmus. Bebek suyu yutamazmis ve su annede birikirmis felan. Ama bazende nedensiz olabilirmis su fazlalgi. Rabbim hayirlisini versin. Kotu sonuclari dusunmek bile istemiyorum. En kotusude hareketlerini hissedemiyorum artik cok nadir. Fazla su oldugundanmis bu da
Kızlar daha önce muhakkak konuşulmuştur ama ben kaçırmış olabilirim. Ben hergün doğal maden suyu içiyorum içine limon sıkıp. Bi zararı var mıdır sizce. İnternette kimi yerde zararlı diyor, kimi yerde hergün için diyor, kimi yerde de içilse de olur içilmese de diyor :) doktora danıştınız mı hiç?
canım atlamışım kusura bakma Allah kabul etsin ağzına sağlıkbir garip oblomov canim 15. Cüzü tamamladım çok sukur.1 hafta demiştim 2 hafta oldu hakkınızı helal edin.
Doğum fotoğrafçısı tutacak mısınız?
Bana da bilgi verebilir misin bu konuda canım. Bende çok istiyorum ama eşim biraz bu duruma karşı. Yinede belki ikna edebilirim.evet ben istiyorum hatta bu aralar paket içeriklerini ve fiyatlarını araştırıyorum.
Çok geçmiş olsun inşallah hayırlısıyla sıkıntısız atlatırsın bu günleri yarık dudak olda ultrasonda görünürdü aslındaTedavisi yok. Tek yapabildikleri antibiyotik verip olası zararli enfeksiyonları önlemek. Bebegin dış dünyadan enfeksiyon almasida kötü sonuclar dogurabilir. Su icmekle evet kesinlikle alakasi yok. Fazla su 2 seyden kaynaklanirmis bir bebekteki genetik rahatsizliklardan. Ikinciside annedeki rahatsizliklardan seker vs gibi. Cocukta suan belirgin bir genetik rahatsizlik yok. Bende seker yuklemesi yaptrdim sınırda çıktı. Bazen yarık dudak yarık dalak gibi dogustan olan rahatsizliklar olabilirmis . Ve ya yemek borusu tikanikligi gibi. Bunlar ancak dogumdan sonra belli olurmus. Bebek suyu yutamazmis ve su annede birikirmis felan. Ama bazende nedensiz olabilirmis su fazlalgi. Rabbim hayirlisini versin. Kotu sonuclari dusunmek bile istemiyorum. En kotusude hareketlerini hissedemiyorum artik cok nadir. Fazla su oldugundanmis bu da
Geçmiş olsun iyi ki pazar gitmişsin hastaneye.Tedavisi yok. Tek yapabildikleri antibiyotik verip olası zararli enfeksiyonları önlemek. Bebegin dış dünyadan enfeksiyon almasida kötü sonuclar dogurabilir. Su icmekle evet kesinlikle alakasi yok. Fazla su 2 seyden kaynaklanirmis bir bebekteki genetik rahatsizliklardan. Ikinciside annedeki rahatsizliklardan seker vs gibi. Cocukta suan belirgin bir genetik rahatsizlik yok. Bende seker yuklemesi yaptrdim sınırda çıktı. Bazen yarık dudak yarık dalak gibi dogustan olan rahatsizliklar olabilirmis . Ve ya yemek borusu tikanikligi gibi. Bunlar ancak dogumdan sonra belli olurmus. Bebek suyu yutamazmis ve su annede birikirmis felan. Ama bazende nedensiz olabilirmis su fazlalgi. Rabbim hayirlisini versin. Kotu sonuclari dusunmek bile istemiyorum. En kotusude hareketlerini hissedemiyorum artik cok nadir. Fazla su oldugundanmis bu da
hastanenin yoksa ben istiyordum ama şu aralar bir sürü ek masrafımız çıktı. ona ayıracağım bütceyi bebeğim ve evim için harcayacağım inşallah ilerde maddi anlamda geniş bir zamanımız olursa bebişimizle çekilirizDoğum fotoğrafçısı tutacak mısınız?
canım bebişinin maşallahı var demekki. sana da geçmiş olsun yat dinlen inşallah kısa zamanda atlatırsınGünaydın kızlar. Dün doktora gittim yatış verdi yine. Hem suyum cok fazla hemde suyum geliyor. Aşağı baskı yaptıgından fazla su birden zari yirtma ihtimalı varmiş . Bu arada 27 haftalik gozukuyor. Tahmni dogm tarihi 22 ekim diyor
Canım 27 hafta 1003 gram 34 cm boyuÇok tatlı yaa :) ben hiç hareketli halini görmemiştim ne zaman gitsem uyuyordu ama en son gittiğimde o kadar hareketliydi ki eşimin bile gözleri doldu. Benim zamanında oğluş ama bende sürekli kan serumları alıyorum artık damarlarım tahriş olmuş çok zor oluyor damar yolu açmak canım yanıyor bakalım doktor tekrar verecek mi ? Boyu ve kilosu için ne dedi peki ?
Bana da bilgi verebilir misin bu konuda canım. Bende çok istiyorum ama eşim biraz bu duruma karşı. Yinede belki ikna edebilirim.
bayldim cok guzelmis buKızlar bu arada tecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum amcamız bize uyku arkadaşı aldı .
Sizin bebişler kullanmış mıydı ya da ne bileyim uyurken herhangi bir şeye bağlandılar mı ? Battaniye, biberon, oyuncak vb. ?
Uyku arkadaşımızda bu :)
emziğe bağlı dimi canım uyku arkadaşından çok emzik aksesuarına benzetmiştim igde gördüğümde eğer emzikle bir vereceksen sakıncalı gibi geldi burnunu falan kapatır mı acaba uyku arkadaşını daha çok sarılma refleksi geliştikten sonra tercih et bence yenidoğanlar zaten çok sık uyuyorlar uykuya direndikleri zaman uyku arkadaşı baya yardımcı oluyor. ablam kendi dikmişti polar vs alerji yapar diye. ayıcıklı hastane çıkışının ayıcık kısmını kesip içine elyaf doldurdu sonra bedenini yaptı falan kocaman bir şeydiKızlar bu arada tecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum amcamız bize uyku arkadaşı aldı .
Sizin bebişler kullanmış mıydı ya da ne bileyim uyurken herhangi bir şeye bağlandılar mı ? Battaniye, biberon, oyuncak vb. ?
Kızlar bu arada tecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum amcamız bize uyku arkadaşı aldı .
Doğru bir örnek mi bilmiyorum ama ablamın oğlu, ablamın bir hırkasına bağlandı. Onsuz asla uyumadı. Hırka yırtıldı yine de o hırkadan vazgeçmedi. Artık yırtıklarını ayak parmaklarına takıp evin içinde bile onla dolaşıyordu. Sonra geçti nasıl geçti bilmiyorum.Kızlar bu arada tecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum amcamız bize uyku arkadaşı aldı .
Çok teşekkür ederim canım. Bende bir araştırmaya gireyim bakalım inşallah hevesim kursağımda kalmazcanım gördüğüm kadarıyla paketleri 3'e ayrılıyor. her birini tek tek alabileceğin, ikisini birlikte alabileceğin ya da hepsini dahil edebileceğin şekilde. bunlardan biri doğum öncesi (tercihen 32 haftalıkken) hamile çekimi. 1 saat filan sürüyor. doğum çekimi de işte hastanedeki süreç... bir de yenidoğan çekimi var, doğumdan 1 hafta sonra bebeğe şirin kostümlü şeyler giydirerek yapılan. paketlerin haricinde bir de doğum videosu ürünleri var. o da hastanedeki süreçlerden birkaç saniyelik video alarak 2-4 dakikalık klip yapıyorlar. doğururkenki video değil yanlış anlaşılmasın. :) ilk buluşma anları, ameliyathaneye giderkenki gibi filan... fotoğraf baskısı için paketlerde boy boy albüm seçenekleri var, paket içeriği arttıkça yancılar da ekleniyor. anneanne-babaanne albümleri, büyük duvar resmi gibi. paket içinde seçeceğin belli bir adet kadar albüme veya kağıda düzenlenmiş baskı var veya hiç bastırmadan düzenlenmemiş haliyle dvd'de de alabiliyorsun. bazı hastaneler için özel çalışan fotoğrafçılar da var, bu hastaneye gelir misin şeklinde çalışan da var. ücretin bir kısmını anlaştığın zaman alıyorlar. kalanı çekim günü hastanede. iptal olursa ön ödediğin yanıyor. benim takibimi yaptırdığım ve bir aksilik çıkmazsa doğumu düşündüğüm hastanede önceden çekim yapan 3 farklı fotoğrafçıdan paket öğrendim. birine sıcak bakıyorum ama henüz anlaşmadım. buradan isim vs paylaşmak sanırım olmayacak di mi :)
eş konusuna gelince, eşim doğum esnasındaki çekime aslında sıcak bakmadı. ama ben dedim tutup da o bölgeyi çekmeyecekler zaten diye. istiyorsan bakalım dedi sonra.
Büyük ihtimalle eşimde bu şekilde düşündüğü için biraz böyle karşı çıkıyor. Bir de bana şey demişti. Eğer birine yaparsan diğerine de yapmak zorunda kalırsın. O zaman ki imkanı bilmiyoruz sonuçta gibi gibi.hastanenin yoksa ben istiyordum ama şu aralar bir sürü ek masrafımız çıktı. ona ayıracağım bütceyi bebeğim ve evim için harcayacağım inşallah ilerde maddi anlamda geniş bir zamanımız olursa bebişimizle çekilirizama iyi araştırın ve mutlaka web sitesindeki fotolara bakın ya da instagram face adreslerine. bazıları ucuz ama kaliteli bazılarıda pahalı ama çok baştan savma olabiliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?