- 15 Nisan 2016
- 492
- 445
- 23
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #19.641
Çok teşekkür ederim canım. Bende bir araştırmaya gireyim bakalım inşallah hevesim kursağımda kalmaz
Benim prof makinem var. Hevesim olduğu için. Ama o durumda kim çekebilir kim onu düşünür bilmiyorum.rica ederim canım, dilerim gönlüne göre olur. doğumhaneye girmese bile en azından girmeden önceki ve çıktıktan sonraki ilk pozlarınızı almayı önerebilirsin
Benim prof makinem var. Hevesim olduğu için. Ama o durumda kim çekebilir kim onu düşünür bilmiyorum.
Eşi doğum sırasında yanında olacak kimse var mı?
Büyük ihtimalle eşimde bu şekilde düşündüğü için biraz böyle karşı çıkıyor. Bir de bana şey demişti. Eğer birine yaparsan diğerine de yapmak zorunda kalırsın. O zaman ki imkanı bilmiyoruz sonuçta gibi gibi.
Benim eşim bu konuda da katı sağ olsun. Bense girmesini yanımda olmasını çok istiyorum. En azından destek amaçlı.Ben yeğenlerim olduğunda yengem doğumhaneye girmeden önce de çıktıktan sonra da an be an fotoğrafladım. Bir tek doğum anı yok diyebilirim. İlk kucağa alış, ilk emzirme, oda süsleri vs hiçbirini kaçırmamaya çalıştım. Ama o zaman bekardım ve bir küçük kardeş olmanın tüm avantajlarını yaşattım. :) Kendimi düşünüyorum, bizim de profesyonel makinamız var. Ancak onunla peşimizde dolaşacak biri yok. Dış destek lazım bana o nedenle.
Eşim çekiniyor girmeye, ama doğum anıyla ilgili şeyler izlettirince duygulanıyor. :) Abim de bu hayatta şahit olabileceğin en özel an dedi ona bir keresinde. Bilmiyorum yalnız bırakmamak için gelir galiba. :)
Benim eşim bu konuda da katı sağ olsun. Bense girmesini yanımda olmasını çok istiyorum. En azından destek amaçlı.
Merhaba Arkadaşlar,
Bir sorum olacak, konuşmaları okudum ama kaçırmış olabilirim.. 22. haftamdayım bebek hareketlerini gece ve sabah saatlerinde hissediyorum, gün içerisinde bir iki tıktan başka hareket yok, hamile olduğumu bile unutturuyor. Bu normal bir durum mu? Bu haftalarda hareket sıklığı nasıl olmalı?
Aynen canım okuyunca fark ettim ki böyle zevki bir masraf için çokta baskıya gerek yok. Ve aslında daha hiç bir şeyimiz tam değil önümüzü göremiyoruz. Ne kadar eksiğimiz var ne kadar daha harcama yaparız bilmiyoruz ki zaten her zaman düşündüğün şeyin extrası çıkıyor.eşin haklı olabilir canım ama içinde kalacaksa illa istiyorum diyorsan düşük bütçeli bir şey olabilir. diğer çocuk mevzusunu hiç düşünmedi ama eşin haklı.ne zaman ne olacağı belli değil. mesela biz eşimle çok üşüyen kişiler değiliz o nedenle evlendiğimizden beri hep elektrikli soba ile ısındık çoğu zaman açmadık bile şükür evlerimiz hep korunaklıydı. ama şimdi durum değişti dün birden aklıma bebek doğunca nasıl ısınacağımız geldidoğal gaz yaptırmaya karar verdik ee o da az buz değil fiyat alacağız bakalım inşallah iyi bir şeyler bulabiliriz. birde eşimin marangoz arkadaşı var o demiş bebeğe beşik dolap yapalım diye beşik var diye istemedim ama dolap yaptırmamız söz konusu bu harcamalar olunca foto çekimi gibi ekstralar bizim için hayal oldu
Son kez bunu da deniyim o zaman. Ama eşim çok aşırı duygusal bir adam. Ve sevdiği birini ağlarken canı yanarken gördüğünde aşırı hırçın, kavgacı oluyor. Biraz da beni o durumda görmekten korkuyor gibi. Normal doğum düşünüyorum. Beni acı çekerken görse doktora falan saldırabilir. Acıların normal olduğunu şuan bilse de o an bu psikolojiyle kendini tutamayabilirsosyal medyada kısa kısa videolar var, bebek doğunca babanın tepkilerinin de içinde olduğu. onları izletmeyi denedin mi? belki ayıp karşılıyordur kendi içinden. ama duygusallık içeriğini görünce acaba der belki.
22. haftamdayım ben de senin gibi unutuyorum. 2 hafta öncesine kadar daha net hissedip görebiliyordum. Ama normal olduğunu duymuştum.Merhaba Arkadaşlar,
Bir sorum olacak, konuşmaları okudum ama kaçırmış olabilirim.. 22. haftamdayım bebek hareketlerini gece ve sabah saatlerinde hissediyorum, gün içerisinde bir iki tıktan başka hareket yok, hamile olduğumu bile unutturuyor. Bu normal bir durum mu? Bu haftalarda hareket sıklığı nasıl olmalı?
başkaları burada benden çok önce hissetmeye başlamıştı canım. 24'ü doldurdum, en çok bu hafta belirgin hissettim. 22'deyken çok yeni yeni hissediyordum ve sıklığı bu günlerdeki gibi değildi. şöyle bir durum da var, benim plesantam karnımda ön tarafa yakınmış dolayısıyla karnımda çok belirgin hisler duyamayabileceğimi söyledi doktor. nispeten konforlu geçer dedi. çok da erken hissedemeyebilirsin demişti ilk tekmeleri bu nedenle. gerçekten de başkaları net duysa bile ben 21'in sonlarına yakın, o da belli belirsiz duymuştum. iç yapından kaynaklı olabilir benimki gibiyse.
Aynen canım okuyunca fark ettim ki böyle zevki bir masraf için çokta baskıya gerek yok. Ve aslında daha hiç bir şeyimiz tam değil önümüzü göremiyoruz. Ne kadar eksiğimiz var ne kadar daha harcama yaparız bilmiyoruz ki zaten her zaman düşündüğün şeyin extrası çıkıyor.
Son kez bunu da deniyim o zaman. Ama eşim çok aşırı duygusal bir adam. Ve sevdiği birini ağlarken canı yanarken gördüğünde aşırı hırçın, kavgacı oluyor. Biraz da beni o durumda görmekten korkuyor gibi. Normal doğum düşünüyorum. Beni acı çekerken görse doktora falan saldırabilir. Acıların normal olduğunu şuan bilse de o an bu psikolojiyle kendini tutamayabilir
22. haftamdayım ben de senin gibi unutuyorum. 2 hafta öncesine kadar daha net hissedip görebiliyordum. Ama normal olduğunu duymuştum.
Zaten genelde anne hareketiyle uyurlarmış galiba bebekler. Sallanmaya alışmaları oralardan geliyormuşTeşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için, demek ki normal. Yatıp uzandığımda hissedebiliyorum ama işteyken, hareket halindeyken hissedemeyince endişelenmiştim.
doğru canım mantıklı:) ben bir soru daha soracağım biraz saçma olabilir ama :) bebiş ilk doğduğunda nasıl giydirmek lazım içine zıbın üstüne uzun kollu takım/tulum gibi mi , bu tulumların üstüne de hırka gerekecek mi acabaZaten genelde anne hareketiyle uyurlarmış galiba bebekler. Sallanmaya alışmaları oralardan geliyormuş
O işi büyüklerime bırakıyorum.doğru canım mantıklı:) ben bir soru daha soracağım biraz saçma olabilir ama :) bebiş ilk doğduğunda nasıl giydirmek lazım içine zıbın üstüne uzun kollu takım/tulum gibi mi , bu tulumların üstüne de hırka gerekecek mi acaba
bayldim cok guzelmis bu
emziğe bağlı dimi canım uyku arkadaşından çok emzik aksesuarına benzetmiştim igde gördüğümde eğer emzikle bir vereceksen sakıncalı gibi geldi burnunu falan kapatır mı acaba uyku arkadaşını daha çok sarılma refleksi geliştikten sonra tercih et bence yenidoğanlar zaten çok sık uyuyorlar uykuya direndikleri zaman uyku arkadaşı baya yardımcı oluyor. ablam kendi dikmişti polar vs alerji yapar diye. ayıcıklı hastane çıkışının ayıcık kısmını kesip içine elyaf doldurdu sonra bedenini yaptı falan kocaman bir şeydi
Ben de oğlumda bundan almıştım, aynısı filli hatta bendeki de :) uyku arkadaşı diye de geçiyordu ve evet başlarda oğlum emziği tutmamasına rağmen bu fili sıkı sıkıya tutup uyuyordu. Sonradan yumuşak polar battaniyesine sardı. Battaniyeye sarılıp yüzünü de battaniyeye gömüp uyumaya başlamıştı. Daha birkaç aylıktı. Gece uyandığında battaniyeyi arar olmuştu. Battaniyenin alternatifi de ikeanın baykuş kuklasıydı :) ama tüylü ve kalınca şeylerdi her ikisi de. Ben de gidip cuski diye bir markanın uyku arkadaşını almıştım. Böyle minik bir battaniye gibi birşey aslında o da, havlu malzemesi de ama yüzüne kapatırsa nefes almasını engellemiyor dokuması sayesinde. Önce kendim o arkadaşla yatmıştım, kendi kokum sinsin diye. Sonradan onu verdim eline. Son 4-5 aydır da o uyku arkadaşını da bırakıp peluş bir oyuncağına sardı. Sanırım onların varlığıyla kendini güvende hissediyor diye düşünüyorum. Korktuğunda, hastayken, çok uykusu geldiğinde hemen tutup getiriyor. Kucağımda yatacaksa bile üçümüz birlikte yatıyoruz :) Keyifliyken de oyununa dahil ediyor. Açıkcası bebekken biraz alışsın diye istemiştim hatta battaniyeyi bıraksın da havlu olana alışsın diye zorlamıştım bile diyebilirim ama zorlamıyorum artık ne alması için ne bırakması için. Birkaç haftadır bazı geceler peluş oyuncağını kendisi koltuğa yatırıp yalnız uyumaya başladı. Bazıları aman niye verdin sonra bırakamıyorlar demişti bana. (Doğruluk payı olabilir bu bırakamama mevzusunun çünkü bizzat kendim neredeyse liseye kadar peluş bir tavşanımla yatmıştım :) ) ama bebeklerin tercihi gene bu ürünler de. Mesela benim oğlumun neredeyse 1,5 yıl yanından ayırmadığı (hatta bir kere otelde unuttuk da gidip mecbur yenisini almıştık) havlu olanla arkadaşımın kızı hiç ilgilenmemişti.
Doğru bir örnek mi bilmiyorum ama ablamın oğlu, ablamın bir hırkasına bağlandı. Onsuz asla uyumadı. Hırka yırtıldı yine de o hırkadan vazgeçmedi. Artık yırtıklarını ayak parmaklarına takıp evin içinde bile onla dolaşıyordu. Sonra geçti nasıl geçti bilmiyorum.
sebnemcan
Bu arada bendeki üründe emzikten ayrılabiliyordu bu filcik. Ben ayrı ayrı satın almıştım yani. Sonradan joker mağazasında bir arada satılanlarını gördüm, çok incelemedim ama kullanımını merak ettim. Sendeki ikisi bir olan ürün mü yani emzik file dikili mi? Mesela emzik eskidiğinde emziği değiştirebilecekmisin? Emziği de fili de nasıl temizliyorsun?
bir ara benimde aynıydı sanki basınçta kalmış gibi sürekli tıkalıydı uğuldama şeklinde duyuyordum ama bayadır rahatım olmuyorKızlar kulağım tıkalı bunun gebelik le alakası varmıdır duyanınız varmı yada kulağı tıkalı olan sağ kulağım iptal resmen
Park yatağın içine yün yatak deilde sert ince yataklar oluyor ben kızımda halen kullanıyorum çok rahat ve kullanışlıKızlar ben park yatak aldım bebeğe. Onun içine annem yün yatak yaptıracaktı. İnternetten okuduğum kadarıyla yün sağlıksız sert yatak alın diyorlar. Kafam çok karıştı nasıl bi yatak almalıyım yardımcı olur musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?