2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Hhah indirdim şimdi, zaten uykusuzuz nasıl mayıştırdı ses beni ilk huysuzlanmada deniycem zaten yakındır uyanması

Ay valla bak benimde canım çekti şimdi (Utku memede şu an) bitsin işimiz hemen açıp uykuya yelken açayım :) çoook uykum var çooookkkk :))

Bugün ilk defa 30 cc mamaverdim, sarılığımız sınırda olduğu için. Ben biraz da ona bağladım hatta, olabilir sanki dimi? Sonraki 2 kakası yine sarıya döndü çok şükür çünkü.
Evet mama ile beslenenlerinki daha yeşil oluyor sanırım ben de vermiştim bir iki defa ama çok ayrıntılı bakmamıştım rengine , takip et bakalım tekrar olmazsa mamadandır canım.

Bizde rutin alt açma hafiften ağlama , meme uyuma gaz çıkartma gaz çıkartırken uyanma tehlikesi şeklinde...Acaba dediğin gibi daha mı iyi olur ama benim kız kendi kendine uyur mu emin değilim ama yattığı yerde uyuya kalan bebek benim hayalim bunda hazır her şeyin başındayken denesem mi zira meme dışında bi yerde uyumuyor senin sıralama daha mantıklı geldi bana en azından gaz çıkartırken uyanınca tekrar meme bu kez tekrar gaz şeklinde işler sarpa sarmaz gibi

Biz 2 aylığız artık belki bunun etkiside vardır diycem ama düşünüyorumda ilk günler bende aman pişik falan olur korkusuyla hemen alt açmaya çabalıyordum fakat aç olduğundan ve o ıslak mendil yüzünden ağlıyıp fıkır fıkır yerinde durmuyor ve beni çok zorluyordu. Sonra uykusundan uyanır uyanmaz meme+mama vermeye başladım. Doyup hemen gazınıda çıkarınca rahatlıyor sonra alt açmak çok kolay. Rahatladığı içinde bir süre sonra kendi uyuyor benimki. Bence bir dene sende. Umarım işe yarar. Haber ver sonucu

Benim kız sürekli memede uyuyakalıyor bazen ne denesem uyanmıyor. Siz nasıl yapıyorsunuz? En son çare soyuyorum öyle uyanıyor ama hasta olacak diye korkuyorum.

Ay valla bak benimde canım çekti şimdi (Utku memede şu an) bitsin işimiz hemen açıp uykuya yelken açayım :) çoook uykum var çooookkkk :))
Galiba hepimizin buraya girebildiği tek aralık emme esnasında ya da uykularında iyi bari tek değilmişim beslenme seanslarını fırsat bilen. Gerçi o sırada oyalanacak bir şey bulmazsam zaman geçmez çok uzun sürüyor ya

Merhaba hamis kardeslerim :)
Size normal dogum hikayemi anlatmak istiyorum korkunuzu gidermek icin. Oncelikle dogum psikoloji isi. Ben dogumdan hic korkmadim dokuz ayimi hep dua ile gecirdim ve kendime kolay olacagini inandirdim. Yaparim ya dedim. Herkes yapmis benmi yapamayacam.
Saat sabah sekizde benim sancilarim basladi nisanimla birlikte. Hafif kanli akintim gelmisti. Sancilar okdr hafifti ki adet sancisi kdr bile degildi ki benim adet sancilarim asiri olurdu siyah noktalar gorurdum acidan. Elim ayagim titrerdi. Neyse iste duzensiz hafif sancilarim oluyordu uzun araluklarla. Tamam dedim icimden bugun dogurcam
Gece 23:00e kdr cektim samcilari dayanilirdi. Nefes kontrol ile dayaniliyordu . Bol bol uyuyordum ama sanki tum enerjim cekilmis gibiydi. Bir yandanda doguma cok enerji ihtiyac olacak uyu uyuyabildigim kdr diyordum icimden. Bu sirada hep hafif kanli akinti gelmeye devam etti. Gece 23:00 kimsye soylemeden esimle hastaneye gittik kontrole. Eve bakti kontrol etti acikligin iki santim olmus gitme istiyorsan birda kal dedi. Dedim yok eve gidecem dayanbildigim kdr evde dayamacam. Eve gittik yataga girdim uyucam( saat gece yarim civari) suyum geldi ilk tam anlamadim noluyor diye odrarmi kacoyoriyorum la yoksa dedim tutmaya calistim tutamadim . O an anladim su oldugunu. Biz esimle tekrardan hop hastaneye tabi. Su patladiktan sonra sancilarimin siddetide hafoften artmaya baslamisti. Ama hala korkulacak derecede degildi. Dayaniyordum. Konsantre olmustum full konusmuyordum hic nefes alip veriyordum sancim gectigimdede icimden dua ediyorudm. Hastaneye vardigimizda acikligim dort santimdi. Hic yatmadim hep ayakta sallaniyordum. 6 santime ksr dayandim . Sonra baktim olmiyor epidural istedim. Ama buraya kdr ne agladim ne bagordim. Normal adet sancisinin fazlasi iste . Uc defa epidural igneyi yapmayo calisti anestezist beceremedi cancagizim.en sonunda yapti ama bende pek ise yaramadi acikcasi sanci gitti ama hep bir baski hissediyordum. Sanki kabiz olmusum ama cikaramiyorum. Asiri bir vaski uyluk kemigime. Velhasil epiduralden bir saat sonra dogum yaptim. Gece 1 gibi hastaneye gittik 5:40da oglum dogmustu. Dpguracak olanlara tavsiyem bol bol sivi icip tuvalete gitmeleri. Idrar kesesini hep bosaltainlar. Acilma daha kolay oluyor. Ikinma aninda ben en cok zorlandim yalan yok.ama toplasan belki yarim saat zorlanmisimdir. Dogumdan sonra zaten tum acilar anonda bitiyor. Ikinci derece yortigim varmis dikti doktor onuda ztn ilk uyusturuyorlar sonra dikiyorlar bes dakikada onu halletiler. Yani sozun ozu hic korkmayin herkes fazla abartiyor. Yeterki siz gareketli olun ve korkmayin!korktugunuz zaman rahim acilmiyor. Rahat olun ve kendinize guvemin. Bukdr kotu birsey olsa dogum kimse dogurmaz. Saglicakla kalin bir avazda pirtlatin insallah. Korkunuzu giderebildiysem ne mutlu bana

Benim.oğlan beslenmesini yapıp uyumustu tam 4 saat uyumuş bende uyanamadım şimdi bi kalmışım var açlıktan öldü çocuk diye görmeniz lazım

Benim.oğlan beslenmesini yapıp uyumustu tam 4 saat uyumuş bende uyanamadım şimdi bi kalmışım var açlıktan öldü çocuk diye görmeniz lazım
Bazen vucut artik kalkamiyor bende bir sonraki beslenme icin calar saat kuruyorum. En uzun zamana genelde calar saat calmadan uyaniyorlar ama uyanmadiklarinda o saati duymuyorum. Normal de en ufak tikirtiya uyanirdim. Insan uyuya kalinca ici gidiyor

Bu arada 2 de uyandik hala ayaktayiz

Kesinlikle takip et canim bol besle uyandir dicem ama uyandirmak ne zor bilirim.. topugunu sık diyolar ama ne yapsak uyanmiyordu bizimki. Altini alinca uyaniyodu ama memeyi agzina vernce tekrar uyuyodu.. olctur icin rahat etsin

Ayy inanki bende oyleydim tik desen uyanirim alarmi duymuyodum resmen. Şimdi kurmuyorum aciktikca uyaniyo zaten tas catlasa araliksiz 3 saat uyur o da nerde.. gündüz belki..

Ayy inanki bende oyleydim tik desen uyanirim alarmi duymuyodum resmen. Şimdi kurmuyorum aciktikca uyaniyo zaten tas catlasa araliksiz 3 saat uyur o da nerde.. gündüz belki..
Aynen hala ayaktayiz bu gece uyumayacaklar sanirim. 1 de uyuyup 2 de kalktik o kalkis :) 2 ay oldu pertim cikti daha be kadar bole surecek merak ediyorum. Bide gece tatli tatli gulumsemeye basladilar. Bakismak oynamak istiyorlar artik ama benjm gozler kapaniyor

Bende uyanıp uyanıp doğduğunu hayaledip yeniden uyuyordumki kabuslar uyandım,soluma yatmam onu biraz rahatsız ediyor diye hep sagima yatmaktan kalcam çok ağrıdı,doktor canı yanmaz onun sen yat dedi diye döndüm soluma kipirdandi ama uyumuşum öyle kabusla uyandım binbir özürlehareket etsin diye bekliyorum kiyamam ben kuzuma hic

Bende uykusuz moddaym hareketlerimmi yawaşladı die taktm kafaya onu takip ediyorm yawaş dewam ederse eşimi uyandırıcam dr a gidelm

Bende uyandığımda kızlar. 2.gunden beri göğüs tıkanıklığı ile bogusuyorum..
2 saatte bir emiyor ama o 2 saat Aralık'ta bile tıkanmış oluyor. Daha bu sabah hastaneye gidip orada boşaltım. Eve geldim yemek yiyip sagdim. Şimdi yine tıkanmış ikisi birden taş gibi hemde. 15 dakikadir sagiyorum 10 cc anca cikti. Meme ucum kopacak..Çıldırmak uzereyim.

Allahım sabır versin canım biz de yeniden uyandık :) süt sagarken yazıyorum

Süt sağmada deneyimli anneler, ilk günlerde makinede sagdiginizda kaç cc süt çıkıyordu? 4.gunluk anneyim ven, Goguslerim kocaman oldu ama yarım saatte 30 cc anca çıkıyor. Sonra ucu çok şiştiği için bırakıyorum sağmayi. Siz kaç dk sağiyor sunuz? Bunun bir zaman sınırı varmı, dayanabildi Güniz kadar sagiyor musnuz?

16 günlük sağım konusunda aşırı deneyimli anne olarak 15 dakika sagmak yeterli diye düşünüyorum meme uçları açısından. Benimde ilk hafta en fazla tek gogusten 40 cc çıkmıştı 30 cc iyi bence

Çok sağol canım o kadar işkence çekiyorum boşuna mı diye düşünmeye başlamıştım.

Bir meme sirasinda foruma bakanlardanim bnde.. gece kafam pat dusuyor yoksa valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…