- 1 Haziran 2009
- 4.882
- 6.692
- 683
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #46.441
Yulaf ve süt al canım cok süt yapıyorKızlar,doğumdan sonra süt içmeye devam ediyor musunuz? İçmek gerekiyor mu? (Doğumdan sonra bi süre dışarı çıkamam diye gerekliyse stok yapmak istiyorum da)
Bir de ne kadar süre sonra dışarı çıkılabilir,öyle bi süre sınırı var mı acaba? Market ihtiyacı için falan bunu bilsem iyi olacak da.
Bir de bir de:) evde bulunsun illa ki dediğiniz yiyecek-içecek var mı doğum sonrası için?
Benim kızda da var ne zaman geçecekti? Capaklanma var hala anne sütü damlattik gözüne geçmediKızlar 4 gun sonra kırkımız cıkacak ama kızım hastaneden cıktıgımızdan beri gozunun altında beyaz sıvılce var gecmıyo doktora sorduk normal gecer dedi sizde varmı
Dr bana emzir ağlarda uyumayip meme isterse verme gezdir pispisla yada emzik ver dedi ki benimde oğlum senin dediğin gibiydu Dr dediğini yaptim her istediğinde emzik verdim oyle öyle şimdi 26 günlük düzene oturdu 2 saatte bir kendi açılıp kalkio ama gece ben uyandiriom biraksam sabaha kdr yatar
ya peki kucağımda sakinleştirsem olurmu kucağıma çok alışmasından korkuyorum şimdi yine aranıyordu tok olduğu halde ayağımda salladım uyuduCanım @ftm yldz doğru yazmış her istediğinde meme vermek işi sadece kısır döngüye sokuyor , bebeklerde emme ilkel bir refleks sıkıntıya düştükleri anlarda da gösterebiliyorlar illa aç demek değil memede rahatladıklarından onu istiyolar , yeterince emdiğini düşündüğünde baktın gaz var hıçkırık var kusma var sürekli meme verme kısır döngüden çıkarmak için oyalayın biraz bir de beslenmenin hemen sonrasında gazı çıkartmak lazım mideden bağırsağa indiği an sancıya dönüşüyor çıkartmak da çok zor oluyor baktın memeyle savaşıyor gazı var demektir hemen çıkart gazı öyle devam edin.
Kucağına alırsın annesi niye korkuyorsun kı evlat kokusu tadımaz mı:) bak kucağına almamalik etme boşver milleti o kızıyom valla. Aman alışmasın diyip kendileri alıyor seviyor ohh sora kızım kucağıma alınca ağlamaya başlamaz mı dedim ya milleti dinlemeseydim.. alıp oh doya doya kokla saydım emzirseydim diyom sora hep aliyom artık bakmiyom millete meme aranıyormu o halde hemen emzir. Korkma benim kızda hep aranirdi şimdi aramiyor pek..açıkınca aranıyor:)ya peki kucağımda sakinleştirsem olurmu kucağıma çok alışmasından korkuyorum şimdi yine aranıyordu tok olduğu halde ayağımda salladım uyudu
Ohhhh darısı bize maşAllah size :)))Uçtu uçtu 40 uçtu teyzeleri
Canım beslenir beslenmez çıkarıyor musunuz? Bak sana bi yol daha söyleyeyim besledikten hemen sonra omzuna al sırtının üst kısmında omza doğru yani yuvarlak daire çiz bakalım bi de öyle dene gaz sancısı başladıktan sonra çıkartmak çok zor malesef beslenir beslenmez midedeyken çıkarmak en kolayıDelirmek uzereyimmmm.. gazli ve uykusuz bi gece.. herseyi denedim ama bu gaz cikmio oglumdan resmen.. o da ugrasio kiyamam gece 4ten bu saate kdr gaz cikartmaya calisiom.. sinirlerim cok bozuk kizlar
Bol bol koklaşıyoruz ama her zaman kucağımda olması çok zor olur benim için burda kimsem yok bir başımayım. Çok emiyo sürekli ağzından süt akıyo artık sancılanıyo çok ağlıyo ondan meme vermiyorum ama sürekli aranıyor çok yorucu Allah tan 3 gündür gece uyuyor buna da şükür. Birde doktorda fazla yemesi rahatsızlık verir bebeğe kokla konuş sakinleşsin oyala meme verme dedi ama oyalayacak birşey bulamıyorumKucağına alırsın annesi niye korkuyorsun kı evlat kokusu tadımaz mı:) bak kucağına almamalik etme boşver milleti o kızıyom valla. Aman alışmasın diyip kendileri alıyor seviyor ohh sora kızım kucağıma alınca ağlamaya başlamaz mı dedim ya milleti dinlemeseydim.. alıp oh doya doya kokla saydım emzirseydim diyom sora hep aliyom artık bakmiyom millete meme aranıyormu o halde hemen emzir. Korkma benim kızda hep aranirdi şimdi aramiyor pek..açıkınca aranıyor:)
Cnm bgn brz dha ii sanki ama suan ac gbi,mememde bgn enazindn aglamadi.aksam biberon vericm sbh birz kasikla verdim unutsun die bgnde pes etmicm.Ah cnm arkadaşım aynı şeylerden geçtim bnm kızım dra göre 5 gün önce doğdu.. kaldırmazsan kalkar aslında ama sen saat geçmesin diye kaldırdığın için anlamıyorsun. Bn 3 saatte bir besliyordum geceleri hala öyle 3 saati geçince kalkar ama daha küçük sen uyandırmaya çalış hatta uyanmadan bile biberonu verebilirsin bnmki uyurken biberon alıyordu :) genizde kaçmada olcak cnm daha çok minik ah bn az mı korkuyordum ters çevir sırtına vur ahhh ah ömrümden ömür gitti sonra biberon değiştirdim çok azaldı genizde kaçma olayı.. yok cnm moralini bozma zaman çabuk geçiyor ve çabuk büyüyorlar hele küçük Doğanlar daha çabuk büyüyor Allah'ın izniyle Toparlayacak oğluşun ilaçlarda normla maalesef bizim bebeklerimizde ilaçla büyüyecek :)
Bu arada memeden vazgeçme bi kere çeksin ama çeksin her gün 1-2 dene ama çok yorma bi 3 kilo olsun alcak merak etme sadece unutmasın hem sütün içinde iyi olur..
senin bebeğin kaç hafta doğdu cnm bu arada şimdi kaç haftalık?
Bnm kızım 33 hafta doğdu 34. Haftanın içinde memeyi almaya başladı ama tam emmesi 3 kilonun üstüne çıkınca oldu :))
Canım bağırsaktaki gazın da sebebi o çıkartmadığın gaz malesef.Yuttuğu hava mideye iniyor annenin yedikleryle falan ilgisinin olmadığı söyleniyor ki bence de öyle ben kızımda gaz çıkartmazsam sancı çekiyor çıkarırsam rahat yatıyor.Evet memede uyursa gaz çıkartınca uyanabiliyorlar malesef ama sonrasında sancıyla da uyanıyorlar bende bazen bu gaz çıkarma geri uyanma tekrar meme döngüsünden çıkamıyorum ama gaz çıkartmadan yatırmıyorum.Zaten gazı varsa yatar yatmaz başlıyor kıvranmayagazını geceleri uykusu harab olmasın diye çıkartmıyorum pekk arada çıkaryorum ama ssorun bagırsagındaki gaz sanırım bi türlü bitmio kıvrandırıyo bende dediğiniz gibi her serefinde meemeye tutturuyorm ama başka türlü susturmak ne mümkünn allahtan emzik tutuyo da bazen oyalanıo memede ses gelmio ama süt hızlı geldiği için kendini geri çekerek emio o arada hava yutuyor olabiliryardımınız için teşekkürler :)
Cnm vakumu cok azaldi gogsumn basini kavramio.yere dusurdm bikere ondan mi bilmiorm.peki senin bebis hem biberon hem meme gdebilio mu?hani sdece meme yesede olmaz.kiralama isini nerden yapiorzCnm bnm öyle üzme kendini daha zararlı biliyorsun.. tutar memeyi yavaş yavaş.. Ben hastane tpi ameda kullanıyor çok memnunum 15 günlüğü 75 tl istersen kirala bi de onu dene göğüslerin doluysa demekki süt var makineye mi bi şey oldu acaba!
Canim bir gece aynisini yasadik ne gaz ne kaka hemen kundak yaptik oncesinde de sicak su torbasi tuttum ayaklarina dayanabilecegi sekilde. o sekilde sakinlemisti yavrum. umarim size de iyi gelirDelirmek uzereyimmmm.. gazli ve uykusuz bi gece.. herseyi denedim ama bu gaz cikmio oglumdan resmen.. o da ugrasio kiyamam gece 4ten bu saate kdr gaz cikartmaya calisiom.. sinirlerim cok bozuk kizlar
Teşekkür ederiz, darısı başınıza :)Ohhhh darısı bize maşAllah size :)))
Canim bizim sık sık kontrol ediliyor gerek kanla gerek de makineyle. Makineyle de bakılabilir aslında. Orada yuksek cikarsa kan tahlili isteyebilirler. Bana da sari geliyor simdi ama en son bastan gidecekmis sarılık. Bacaklardan yukarı olacak sekilde.
Ah ikimizin de uzamış sarılık. Bir gecse en azından cocugu uyandirmayiz uykusundan biz de biraz da olsa dinlenmis oluruz
Canım biz maalesef hiç istemememize rağmen doktorun önerisiyle çözümu emzikte bulduk. Obur olacak seninki de anlasılan :)Bol bol koklaşıyoruz ama her zaman kucağımda olması çok zor olur benim için burda kimsem yok bir başımayım. Çok emiyo sürekli ağzından süt akıyo artık sancılanıyo çok ağlıyo ondan meme vermiyorum ama sürekli aranıyor çok yorucu Allah tan 3 gündür gece uyuyor buna da şükür. Birde doktorda fazla yemesi rahatsızlık verir bebeğe kokla konuş sakinleşsin oyala meme verme dedi ama oyalayacak birşey bulamıyorum
Dedigin gibi de yapiyorum cnm hatta yagla ovuyorum karnini o rahatlatio ama herzaman deil.. memeden sonra gegirio ama sorunu alt tarafta.. kakasini sanki kabizmis gibi ikina ikina zorla yapmaya calisio.. kabiz da deil ama cok zorlanio yavrum..Canım beslenir beslenmez çıkarıyor musunuz? Bak sana bi yol daha söyleyeyim besledikten hemen sonra omzuna al sırtının üst kısmında omza doğru yani yuvarlak daire çiz bakalım bi de öyle dene gaz sancısı başladıktan sonra çıkartmak çok zor malesef beslenir beslenmez midedeyken çıkarmak en kolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?