2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Sagol canım ilgin için. Dr zinnat verdi acaba ben içince ona mı uyku yapıyo
Yok tatlım ilk günler öyle oluyolar.Sarılık da başlayınca hele hiç göz açamıyorlar.Ben artık soyup ıslak pamuk değdiriyodum ona bile pek tepki vermiyordu.En son çareyi şırıngayla az biraz mama vermekte bulduk öyle gözünü açabilir hale geliyodu sonra ben memeyi veriyodum.yoksa o mayışıklıkla memeyi tutabilmesi mümkün değildi :))

Kızlar bebeğin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz. Benimki beni emdikten sonra bazen 90 bazen 100 hatta bazen 120 cc mama içiyor üzerine. Bugün 20 günlük kızım. Kestiremiyorum az mı çok mu? Bana çok mama veriyorum gibi geliyor ana vermeymce de deli gibi aranıyor. İçeceğini içip bırakıyor.

Seni kaç dk emiyor canım sütün nasıl? Bana çok gibi geldi ya her öğün mü böyle yapıyor , mamaların üzerinde 2-8 hafta 90 cc yazıyor 7-8 öğün yani anne sütü almayan bebeğin beslenmesini yapıyor gibi kızın.Kusması reflüsü falan oluyor mu?

Hayır canım çok şükür kusması reflüsü yok. Beni toplamda 40 dakikadan fazla emiyor ama benim sütüm az. Yani iki göğsü birden sağsam 30 cc falan ancak çıkıyor. 10 günlüklen kontrolde doktoru 10 günlük bebek 90 cc içebilir demişti. Ona göre yapıyorum ben de. Ortalama 3-4 saatte bir besleniyor. Bazen 40 cc içip bırakıyor mamadan bazen de dediğim gibi 90-100 içiyor. Sütüm çabuk dolmuyor maalesef benim.

Canim benim oglan da 6 gunluk gunduz cok uyuyo gece bikac sefer emmeye uyaniyo sarilik olcak diye cok korkuyorum bende

O zaman normal canım hani ben göğsünden de 50-60 cc alıyorsa üstüne 90 fazla olabilir diye düşünmüştüm de 3-4 saate bir besleniyosa da normal bence zaten fazla gelse kusar ya da rahatsız eder bebeği gaz kusma reflü olmadığı sürece kendi aldığı kadar vermeye devam et bence canım :)

Kızlar benim kız yan yatarak rahat edıyo kafası yana buyudu ya moralım bozuluyo gece için besıgını ters cevırdım ama gunduz bı turlu ote yana durutamıyorum nasıl olcak anlamadım cumartesi doktora sorcam siz napıyosnz?

Canim kesinlikle bu sebeple moralini bozma ama asla da pes etme. Gunde bir iki kere emseler bile beyne uyari gider sutun azalmaz merak etme ama pompanin da iyi olmasi lazim. Istanbuldaysan yardimci olayim sana pompa kiralama konusunda

Arkadaşlar göbeğimiz düştü ama yuvarlak ve içi kapanmamış durumda.bebeğinin göbeği böyle olan var mı?bişe nitrat tam hatırlayamadım o sürülür demişti aile hekimi

Arkadaşlar göbeğimiz düştü ama yuvarlak ve içi kapanmamış durumda.bebeğinin göbeği böyle olan var mı?bişe nitrat tam hatırlayamadım o sürülür demişti aile hekimi
Kaç günlük canım 17 günlük bugün ama ağlayınca hafiften açılır gibi oluyo ve kanıyorda çok ıkınmaktan çok değil azda olsa geliyor kan yarın sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gidicez gösteri cem bende

250 cc cikjyorsa niye mama veriyorsun canm
Doktor 7 öğün 70cc anne sütü ile kesin besle yetmezse sütün mama ver dedi o yüzden

1 gunde toplam o kadar cikiyor sanirim

9 gunlukken dustu canim ama ici kanliydi hemsire dedi ki baticonu pamuga dok iyice gobege yedir sizinki islak kalmis baya. Ben 9. Gun sabah aksam o u yaptim ve kuruyup o gece dustu cok sukur. Sen de o sekilde yapabilirsin ici eger kanli duruyorsa.
Düştü sabah.ama göbek yuvarlak ve için kırmızı

Biz 7.gun kestik. O zaman kesilir derler.. Çok çabuk uzuyorlar 3 günde bir kesiyoruz neredeyse.
bşzimkinn ucu kırılıyor eldivensiz çok kötü yanaklarını çiziyor.daha kesmedim ama törpüleyebilirim

Bizim kordon biraz kalinmis o yuzden 12. Gun dustu..10. Gununde k vitamini asisi 2. Doz yapildi o sayede kuruyup duduverdi
Düştü de yuvarlak ve içi kanlı.
Ne güzel :) sütğn günlük kaç cc çıkıodu??
Emiyosa napcan sağıp ne güzel işte.emip göğsün boşalmıyorsa sağarsan çoğalır die biliyorum.

10 günlük canım.zorlanınca kanama olabşlir dio.internette de göbek fıtığı resimlerine benziyo korktum biraz.bugün doktora gidicez inşallah hemen düzelir sana da haber veririm.resmini atsana ben de uyansın yükleyim karşılaştıralım

Bnmkide oyle canm hep yan yatiyor kafasi yanlamasina bir tuhaf oldu gibime gidiyor o yuzden uyanikken iki tarafindan yastikla destekleyip sirt ustu yatmasini sagliyorum
uyurken yan yatiriyorm bogazina kusmugu kacar haberim olmaz diye

Canim kesinlikle bu sebeple moralini bozma ama asla da pes etme. Gunde bir iki kere emseler bile beyne uyari gider sutun azalmaz merak etme ama pompanin da iyi olmasi lazim. Istanbuldaysan yardimci olayim sana pompa kiralama konusunda
Ewt cnm cok sevınırm ıstanbuldaım anadolu yakasnda.aynen hıc olmadı gogsumu acıp orda uyutuorum.bırde bnm bebışm erken dogdu ondn mı acaba dıorm dha cok zayıf kucuk.acaba buyudukce memeyı arada cerez nıetıne cekmeyı ogretebılırmıyım

Esime soyledim olur gideriz numuneye dedi 1 aylık kontrolu var pazartesi onun icin arastirmaya girdim canim. Bende diger hastanede yanima yedek battaniye almistim onu sermistim ama mantikli o alt acmalar kullan at tarzi cunku canim :)
Canım eşim girişten almış sıra sonra yukarı çocuk bölümüne çıkmış bi baktım bizi ilk sıraya aldı dedi 1 yaş altı önceliğinden dolayı sonra bebeğin altını temizliyolar demiş doktora da o ara biz evden çıktık geldik bebişle , içerdeki hasta çıkar çıkmaz da girdik.Benimkinin de sarılığı hala tam geçmedi epey azaldı ama çook hafif var gibi ben de belki bir aylık kontrole yine oraya götürürüm , 23 günlük olduk biz de.Alt açma iyi oluyo evet hastane mikrobu sonuçta nolur nolmaz küçük daha bebişler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…