- 20 Mayıs 2016
- 3.626
- 4.801
- 63
- 33
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.741
Cnm 23 gunluguz bugunlerde genel olarak sut+mama toplam 120 cc icmeye basladiKafam-karisik cnm sende sagıp verıodn sanırm,bebişin kac gunluk ve kac cc verıosn hıc hesapladın mı
Canim 4 saat uyuyorum ben de artik. Kilo alimi iyi uzayan sarilik uyu dedi. Bu arada sakin sutunu kesme. Cok istiyorsan gunde bir kez 45 cc mama verebilirsin. Doktor bana istersen cabuk dusurmek istersen yapabilirsin dedi. Anne sutu sariligi deyip geciveriyorlar neden bulunamayinca ki hic bir zarari yok anne sutunun. Biraz daha sari gezmeye devam. 3 ayi bulacak bizimki de oyoe gorunuyorkızlar bugün doktor kontrolumuz vardı kızım 32 günlük ve hala sarılıkmart annelerinin ortak derdi galiba uzayan sarılık doktor anne sütünden dedi ama bıraktırmadı anne sütünü acaba mamayamı başlasam sütü bıraktırıp diyorum oda içime sinmio .troid testi yapmıştı yüksek çıkmıştı bugünde yaptı normale dönmüş dedi çok şükür.bide uykudan bahsedilmiş benim kız gece 4 5 saat uyuyo anlam veeremiyorum hiçmi acıkmıyor bu kız ya doktor elleme uyusun dio uzayan sarılıkta uyandırman bi anlam ifade etmez dio ama okadar saat aç kalmasıda iyi değilkiii kan şekeri düşer iyice alarm kuruyorum yinede uyanamıyorum o uyanmayınca ağlayınca uyanıorum anca kendime kızıyorum sonra
canm şimdi düşüşe geçmiş çok şükür değerimiz 5 olmuş ama hala sarı suratı gözleri keşke dönse kendi rengine sağ sağlm nedir bu uzayan sarılık yahu sinir oldum doktora benle alakalı bi durum mu yada yediklerimle mi die sordum tam sebebi bilinmiyor ama yeediklerinle alakalı bişe değil dediKac canim degerin. Bir erken dogum bide uzayan sarilik ortak derdimiz oldu.. bende 1 2 gun sadece mama vermeyle gectigini duydum ama vermek istemiyorum. Uykusunun sarilikla ilgisi var miymis ki yenidogam sariligu degil sonucta? Benimki en fazla 3 saat uyuyor
galiba öyle canım ama ben hiç duymadım eskilerden veya yeni doğum yapan akrabalardan böyle bişe bitek benim bebeğimde varr benden 5 ay önce doğum yapan 3 kişi vardı 3ündede yoktu benimle birliktee doğum yapan akrabamızdada yok nie benim bebeğim bçyle oldu die üzülyorum .aslında gece yatarken 2 saaat snra kalkm die yatyorm bi uyanyorum 5 saat geçmiş bizimki uyanık etrafa bakıo e kızım hiçmi acıkmıosunda aglamıosun diorum sonrada kendime kzıyorm niye bukadar uyudum dieCanım sütü falan bıraktırma sakın senin de sütün azalır , bebek de biberona alışır aynen bu sarılık hepimizde var demek ki sık görülüyor bu forumda bile çoğumuzun sorunu uzayan sarılık çok anormal olsa bu kadsr sık görülmezdi, bahsettiğin durum bizde de var ben de baygın gidermişim çocuk 4-5 saatte anca uyanıyor ama bu hafta kilo alımı az olmuş o yüzden benim canım sıkıldı biraz psikolojik galiba 3 saate bir kalkar oldum besleyeyim diye öncesinde acıkınca kendi uyanıyo zaten diye baygın gidiyor ben de alarm falan duymuyordum ben aile hekimine topuk kanından 2 defa gitmek zorunda kaldım o yüzden haftalık takip edebildim kilosunu sen de haftaya aile hekimine git baktır kiloda az alım varsa süreyi sıklaştırırsın beslenmeyi yoksa bırak uyusun bence de
1 aylık olduk biz cnm doktor bırak uyusun büyüme hormonu en iyi uykuda salınır zaten acıkınca uyanır o dedi bizim doktor fazla rahat galiba bilemedim şimdi şekerli suyu sordum sarılık için annemler vermek istiyo bi etkisi varmı dedim hayr yok eskiden insanlaar şeekerli su verdikten sonra bebekler doyunca kan şekeri yükselince sarılıgı o geçirdi sanıyolarmış ama annenleri kırmaöal adına aradaverebilirsin hiçbi zararı yok dedi düşün yaniCanım dr demişse bişey diyemem ama benim Dr da 3 saatten fazla uyumasın ilk 1 ay dedi alarm kuruyorum. Gerçi son 10 gündür falan alarmdan önce bebişin mızıldanma sesine uyanıyorum, acıkmış oluyor.
Sarılık bizde de geçmemiş
kilo alımına bişe demedi ayda kaç kilo alması idealki acaba ? bizimki çok şükür düşüşte tekrar yükselme imkanı varsa verim mama? bizede 2. ayda biter dedi sarılık için.inşallah hep sağlıklı olur yavrularımız allah onların acısını göstermesin bugün hastanede bi kadın ağlıoduu bebeğini amelyat edceklermiş galiba randevu alıodu gözünden patır patır yaş dökülüodu içim parçalandı o halineCanim 4 saat uyuyorum ben de artik. Kilo alimi iyi uzayan sarilik uyu dedi. Bu arada sakin sutunu kesme. Cok istiyorsan gunde bir kez 45 cc mama verebilirsin. Doktor bana istersen cabuk dusurmek istersen yapabilirsin dedi. Anne sutu sariligi deyip geciveriyorlar neden bulunamayinca ki hic bir zarari yok anne sutunun. Biraz daha sari gezmeye devam. 3 ayi bulacak bizimki de oyoe gorunuyor
benm kız 1 aylık canm eskiden dediğin gibi 6 bez değişirdik oda en az şimdi 1 veya 2 bez kakalı oda yeşilli kakası doktora söyledim test yapalım kakasını al dedi cıvık kakayı almak ne mümkün bez emio hemeno yüzden veremedim sonra doktorda bidahakine bakarm önemli bişe olsa huzursuz olrdu dediKızlar birsey soracagim ozellikle 2.aya yaklasanlar.bebislerinizin kaka sayisinda azalma var mi? bizimki daha onceleri 7-8 kez yapardi. Birkac gundur 4 keze dusmustu. Bugu sadece 2 kez yapti ama idrarini dolu dolu yapiyor. Doktoruma danismali miyim sizce?
Bnmde saclar kicimda suan ve hep tepeden toplamaktan basim agrior kisa kestircem bnde haftayaAyy ben de haftaya yapıcam, aynen ne giyecem yaa ben de kotondan bluz pantolon bakayım dedim evime yakın bi avm var sadece koton var bilindik. Üst kıyafetlerim oluyor da alttan olmuyor, bi tane pantolon alayım bari dedim bıktım hamile taytlarından.
Bir de kuaföre gideyim saçımı kısalttırayım, doğumdan eve gelince saçımdan fenalık geldi verdim anneme makası kırptı birazkuaför düzeltir artık
Ya ne guzel cikmissiniz.. point daha yeni duzgundur emzirme yeri.. forumda d&r in ordaki wclerde ufak bi bbk bakim odasi var.. iki kiyafet deneyip hoop emzir gel yapcaz heralde:))Biz baya cikmaya basladik pazara carsiya bile gittik :) forumu bilmiyorum point e gttik bikackez orda dedigin gbi wclerin orda bebek bakim odalari oluyor rahatca emziriyosun avm ler en iyisi gezilebilecek bebekle onu anladim
Alt açınca malesef uykuları açılıyor bizde alt değiştirdik 1 buçuk ta n beri uyumaya çalışıyoruz hala birde sancısı var memede 5 10 dk anca yediKizlar bu saatte memeye uyaninca altini degtiriyim dedigim an uyaniyor oglus.. uyutmak bi saatimi aliyor..
benimkide öyle canım doktor tahlil istedi veremedikKızlar bebeğim çok yeşil kaka yapmaya başladı acaba niye doymuyormu acaba
hı bu arada ilk hızlı sütü sindiremediği için mi yeşil kakası dedim hayr öyle bişe yok deedii şaşırdımKızlar bebeğim çok yeşil kaka yapmaya başladı acaba niye doymuyormu acaba
Bizde bi bucukta uyandik bu saate kadar babasi salladi ancak uyutabildik ama zaten bi saate uyanip tekrar meme ister:) gece altini acmasam cok guzel uyukluyo emerken ama acmasak da piser totolari.. biz bide sunnetliyiz ondan daha cok degistiriyorum altini..Alt açınca malesef uykuları açılıyor bizde alt değiştirdik 1 buçuk ta n beri uyumaya çalışıyoruz hala birde sancısı var memede 5 10 dk anca yedi.
Bebek cok yiyip sindiremediginde fazlasini yesil atarmis yada usutup gazli oldugunda yesil olurmus.. bizim dr arada yesil olur dedi..Kızlar bebeğim çok yeşil kaka yapmaya başladı acaba niye doymuyormu acaba
Canım bu krem değil, pamukla sürülen bir su, hazır bulunmuyor zaten eczane hazırlıyor. Ama dediğim gibi doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaz özellikle bez bölgesine. Bir de pudranın içinde talc varsa bence kullanma. Hiç masum değil maalesef, özellikle bebişin hiç solumamasına dikkat et. Onun yerine mısır nişastası da kullanılıyor ama o da mantara sebep olabiliyor ve yine solumak tehlikeli. Domuz yağı iyi gelebilir, bir de mavi kutulu bir krem var muhacır pazarlarında satılan, göçmen tanıdığın varsa onlara sorabilirsin mavi kremle domuz yağını. Allah şifa versin bir an önce.
Bizde bi bucukta uyandik bu saate kadar babasi salladi ancak uyutabildik ama zaten bi saate uyanip tekrar meme ister:) gece altini acmasam cok guzel uyukluyo emerken ama acmasak da piser totolari.. biz bide sunnetliyiz ondan daha cok degistiriyorum altini..
800 gr civari normal sanirim zaten yetrrsiz olsa doktorun soyler. Bu arada 5 cok dusuk bir seviye, goruntuye cok takilma kafadan baslar en son kafadan gidermis sarilik. Biraz sure alacak o kadar. Bakalim biz de bir dussek oralarakilo alımına bişe demedi ayda kaç kilo alması idealki acaba ? bizimki çok şükür düşüşte tekrar yükselme imkanı varsa verim mama? bizede 2. ayda biter dedi sarılık için.inşallah hep sağlıklı olur yavrularımız allah onların acısını göstermesin bugün hastanede bi kadın ağlıoduu bebeğini amelyat edceklermiş galiba randevu alıodu gözünden patır patır yaş dökülüodu içim parçalandı o haline
Bir yerde okumustum sanki kaka sayisi azalacakti ama ne zamandi bilemedim. Bir takip edelim oyleysebenm kız 1 aylık canm eskiden dediğin gibi 6 bez değişirdik oda en az şimdi 1 veya 2 bez kakalı oda yeşilli kakası doktora söyledim test yapalım kakasını al dedi cıvık kakayı almak ne mümkün bez emio hemeno yüzden veremedim sonra doktorda bidahakine bakarm önemli bişe olsa huzursuz olrdu dedi
:) ayniyiz. ih ih ihh seslerinden mahvoldum. Simdi tekrar emdi refluden dolayi yarim saat dik tutuyorum uyuklamayayim diye de burayi okuyorumŞu saate kadar sadece 1.5 saat uyuyabildimuyumuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?