- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #49.241
Keske bitse canim 2. ay da devam ederse test isyecekler bizden sizin sebep belliymiş bizde sebep de yok o yuzden bakilacak yine bulunamzsa beklemekten baska care yok 12.haftaya kadar suren varmis sadece rengi sari başka bir belirtimiz yok şükürBiz de 37. Gündeyiz canım;yanaklar kızarmaya;kulaklar beyazlamaya başladı ama gözünün akı hala sarı.ne geçmez bir sarılıkmış anlamadım.doktor bizde alt kan uyuşmazlığı oldupu için sarılık riski yüksek demişti-ondan uzadı galiba-2.ay devam etmez di mi?
Valla benden bi annem gelicek şehir dışından 2 tanede arkadaşım diğer herkez kendi arkadaşları akrabaları diye zaten biraz gösteriş gibi yani senin anlicağanYardimci olacaksa ne guzel. Ben o kadar cesit yapamam maalesef.
Geçmiş olsun canım ya üst üste zor valla neyseki dönmüşsünüzGunaydin tum anneler.pazartesi gunu burun tikanikligi ve 16 derece sarilikla yatis yaptik.dun aksam kendi istegimle cikardim kizimi hastaneden..bebegimde anne sutu sariligi varmis kuzum hala sari.yenidogan yogunbakimina aldolar melegimi.normalde 0-20 gunlik bebekler aliniyormusbenim 45 gunluk kuzum oraya biraz xlgeldi.3 4 saat yanimda yarim saat kuvozde kaldi yanimdan ayiramadim.kucagima aliyorum hemşireye teslim ederken basliyor aglamaya..tersine aliyorum..hbazende verdikten 10 dk sonra telefon ediliyor denizi annesi alsin diye.hemsire 40 gunluk bebeklerin karakteri olusmaya basliyor anne kucaginda olmak istiyor dedi.yani kizim 5 gunde 20 saatt isin tedavisi gormwdi..neyse sarilik degeri dusmeye basladi buseferde kakasi yesil ve ishal seklindeyi. bebegimin kakasinda rota virusune raslandi..nefes yoluyla bile bulasabilen bi virusmus.diger bebeklre bulasmasin diye acilen oradan cikarip tek kisilik bi oda verdiler.drsonuc burunt tikaniligiyla gittigimiz hastaneden ishalle donduk .bi gece daha kalsaydik bronsit olucaktık nerdeyse......
Benim de oyleboldu ya bi gece sertlesiyor gunduz sunuyo resmenKızlar gogsum yumuşacık sütüm mı az acaba? Çok sert oluyordu ne oldu böle
Gozun aydinn:)Kizlar bebegim emmeye basladi
Doyar mi bilmiyorum ama yarim saattir emiyor
6 saat iyiymis benimki 2 saati doldurmadan uyaniyor:)Kızlar biz dün gece alt değiştirip emip 2 gibi yattık gece uyanırız diye düşündüm ama oğlan 8 e kadar uyudu bende bayılmışım resmen bende uyanamadım iki gündür böyle bu çocuk acikmiyor mu
İnsan her değişiklikte korkıyor işte normal mi değil mi diye. Emme sıklığı bizim de düştü ama kakanın maşallahı var. İçeride stokladı heralde canı sıkıldıkça sallıyorya ağzının etraf çok fena görünüyo pis bi görüntü. Yumulacık cildi ne hale geldi..
Bende duydum erken diyenleri ama 35 günlükkken cektirdim bende dr oyle istedi bi ayljk kontrolundeyken randevu verdirdi.Bize 1. Ayda kalça usg si çektirdi doktor erken mi ki
Biz ne zaman dışarı ciksak o gun belden tasma oluyor zibin atlet falan hepsi kaka oluyor maalesef. Prima kullaniyorum bnde degisik cesidiymis primuim care in memnun değilim kizardi poposu sanki bugun molfix alip denicem. Mevlut isini halledersiniz esin yardimci oluyorsa o bile halleder sana ağırlamak kalir. Bna sorsan ben yapamazdm ama cesaret edemezdm yani biraz ertelerdim yada lokma doktururdum maksat hayir yapmak sonucta zaten suan cok yorgunuz bebek bakmak kolay degil hele tek... Allah yardimcin olsun canimŞu bezden kacirma olayi sizlerde de cok fazla oluyor mu? prima premium care kullaniyoruz rutin olarak 2 ya da 3 saatte bir degistiriyorum (genelde her emzirmeden once, daha az kussun diye) ama son zamanlarda cok sık idrar ya da kaka kacirdigi oluyor ve kiyafetlere kusuk disinda yine degistiriyoruz ve makine hep calisiyor..Dun buradaki yorumlardan huggies aldim. Ilk denemede o da kakayi gecirdi. Ben mi takamiyorum duzgun desem, daha once takan da bendim boyle olmuyordu. Kakasi ve idrari cok dolu aliyorum ondan mi acaba ? Bazen o kadar cok oluyor ki hangi bezi takarsam takayim yine yogunluktan gececek gibi. Sık da degistiriyorum. Ne yapsam bilemedim.
Bide sen nasil tartiyorsun canim?ooo neyle doyurulmayı planlıyo acaba :) benimki de olayı abarttı biberonda da cukcukluyo.Dilinde damağında mı bir şey var acaba diyorum ama görünmüyo bir şey de anlam veremedim.Bu da bazen çok iyi emiyor bir mutlu oluyorum ki sorma düzeldi galiba diye sonra yine aynı :) ondandır benim de azalıyo eskiden süt kaygısı yaşamazken şimdi en ufak şeyde kesilecekmiş gibi bi hali oluyor sütün düzgün emsin diye kendimi paralıyorım denemediğim pozisyon kalmadı yine de pek değişen bir şey olmadı.
Gunaydin tum anneler.pazartesi gunu burun tikanikligi ve 16 derece sarilikla yatis yaptik.dun aksam kendi istegimle cikardim kizimi hastaneden..bebegimde anne sutu sariligi varmis kuzum hala sari.yenidogan yogunbakimina aldolar melegimi.normalde 0-20 gunlik bebekler aliniyormusbenim 45 gunluk kuzum oraya biraz xlgeldi.3 4 saat yanimda yarim saat kuvozde kaldi yanimdan ayiramadim.kucagima aliyorum hemşireye teslim ederken basliyor aglamaya..tersine aliyorum..hbazende verdikten 10 dk sonra telefon ediliyor denizi annesi alsin diye.hemsire 40 gunluk bebeklerin karakteri olusmaya basliyor anne kucaginda olmak istiyor dedi.yani kizim 5 gunde 20 saatt isin tedavisi gormwdi..neyse sarilik degeri dusmeye basladi buseferde kakasi yesil ve ishal seklindeyi. bebegimin kakasinda rota virusune raslandi..nefes yoluyla bile bulasabilen bi virusmus.diger bebeklre bulasmasin diye acilen oradan cikarip tek kisilik bi oda verdiler.drsonuc burunt tikaniligiyla gittigimiz hastaneden ishalle donduk .bi gece daha kalsaydik bronsit olucaktık nerdeyse......
çok geçmiş olsun Allah düşürmesin oralara canım hastanede kapmış rota virüsünüde belli Allah şifa versin. Senlik birşey değil canım yoğunbakıma nasıl müdahele ediceksin ki birde bebekelerde ve yaşlılarda damar yolu çok zor gerçekten sıkma canını sütün sancı yapar bebeğeBi sey daha.kizima damar yolu acilmis.elleri sisimeye baslayinca ayagindan acmislar.bunu bizim yanimuzda degil yogunbakim servisinde yaprilardun aksam gordumki.5yerde delik var.yani 5 kez denemislerki bunu ayni anda yaptiklarindan eminim..simdi gidip orayai baslarina yikmak geliyor icimden...ki pztsi kontrum var kendime hakim olamayabilirim....siz siz olun kesinlikle takip edinki yapicaginizdan eminim bu tamamen benim aptalligimdan oldu.simdi kizimin yizune bakamaya utaniyorum
iyi cnm bi sıkıntı çıkmadıysa ben fark edememiştim üşümüştü sancı yapmıştıSoğuk değil ki, sıcak sıcak yapıyor valla :)) ıslak ıslak kalması kötü, bazen o an değiştiremeyeceğim için yarım saat koyuyorum bez, çok şükür bir sıkıntı da çıkmadı.
Oyle oluyor buyukler icin. Bebisimiz icin dua okunacak en onemlisi bu, digerleri de keyifli seyler tabi. Allah kabul etsin dualarimiziValla benden bi annem gelicek şehir dışından 2 tanede arkadaşım diğer herkez kendi arkadaşları akrabaları diye zaten biraz gösteriş gibi yani senin anlicağan
Evet ya emdirmeninde bu yonu skntiliymis simdiye kadar hep olcuyle besledigim icin cocugun ac olup olmadigini anliyordum boyle hic bir sey anlamadimKizlar bana bir akil verin. Bu bebis her emmesinde vakumlayip emmiyo doyuyor mu bilmiyorum kontrole daha var. Biberon mu versem gunde 2 3 kez? Cok guzel emen bebege bisey oldu anlamadim.
Evet 1 numarada boyle olmuyordu. Kucuk mu geliyor desek 2 numara 6 kiloya kadar diyor. Buyudukce idrar ve kaka yogunlugu da artiyor gibi. Su aldigim huggies bitsin ben de molfix deneyecegim. Verdigimiz paraya yazik cidden. Ust bas degistirmeyi gectim cocuklar hasta olacak.Bende duydum erken diyenleri ama 35 günlükkken cektirdim bende dr oyle istedi bi ayljk kontrolundeyken randevu verdirdi.
Biz ne zaman dışarı ciksak o gun belden tasma oluyor zibin atlet falan hepsi kaka oluyor maalesef. Prima kullaniyorum bnde degisik cesidiymis primuim care in memnun değilim kizardi poposu sanki bugun molfix alip denicem. Mevlut isini halledersiniz esin yardimci oluyorsa o bile halleder sana ağırlamak kalir. Bna sorsan ben yapamazdm ama cesaret edemezdm yani biraz ertelerdim yada lokma doktururdum maksat hayir yapmak sonucta zaten suan cok yorgunuz bebek bakmak kolay degil hele tek... Allah yardimcin olsun canim
Bir sure sonra cok takmamaya calisiyorsunuz kizlar cunku bizim her turlu tetkik defalarca yapildi. Icimiz rahat etti ama cocugumun kani ve degerleri de dustu. 3 aya kadar yuzunden ancak gidecek gibi geliyor bana da. Bacaklar,govde sonumlendi. En son gozlerden ve kafadan gidecekmis. Bitse de kurtulsak hepimizKeske bitse canim 2. ay da devam ederse test isyecekler bizden sizin sebep belliymiş bizde sebep de yok o yuzden bakilacak yine bulunamzsa beklemekten baska care yok 12.haftaya kadar suren varmis sadece rengi sari başka bir belirtimiz yok şükür
canm çooo çook geçmiş olsun sağlıgına cabuk kavuşsun minik bişe sorcm bzim kızda 1 haftadır yeşilli kaka yapıo senin bebişte bi belirti varmıydııı bu virüsle alakalııBi sey daha.kizima damar yolu acilmis.elleri sisimeye baslayinca ayagindan acmislar.bunu bizim yanimuzda degil yogunbakim servisinde yaprilardun aksam gordumki.5yerde delik var.yani 5 kez denemislerki bunu ayni anda yaptiklarindan eminim..simdi gidip orayai baslarina yikmak geliyor icimden...ki pztsi kontrum var kendime hakim olamayabilirim....siz siz olun kesinlikle takip edinki yapicaginizdan eminim bu tamamen benim aptalligimdan oldu.simdi kizimin yizune bakamaya utaniyorum
çok geçmiş olsun Allah düşürmesin oralara canım hastanede kapmış rota virüsünüde belli Allah şifa versin. Senlik birşey değil canım yoğunbakıma nasıl müdahele ediceksin ki birde bebekelerde ve yaşlılarda damar yolu çok zor gerçekten sıkma canını sütün sancı yapar bebeğe
iyi cnm bi sıkıntı çıkmadıysa ben fark edememiştim üşümüştü sancı yapmıştı
Bir sure sonra cok takmamaya calisiyorsunuz kizlar cunku bizim her turlu tetkik defalarca yapildi. Icimiz rahat etti ama cocugumun kani ve degerleri de dustu. 3 aya kadar yuzunden ancak gidecek gibi geliyor bana da. Bacaklar,govde sonumlendi. En son gozlerden ve kafadan gidecekmis. Bitse de kurtulsak hepimiz
Esimin tarafinda 40i cikmadan okunuyot benimde ailem sehir disindan geldigi icin 10 gunlukken okuttuk. Zaten o kdar cok gelen giden oluyor ki benimde isime geldi. Adete gore bi tebrige bi mevlude geliyolar e mevlude isi cikip gelemeyenler sonradan geliyolar hala tam bitmis degil bebek ziyaretleri. Lohusa takimi giyip yatakta bebekle yattim ben hicbir ise bulasmadim. Pilav keskek kalburabasti lohusa serbeti lokum falan dagitildi evin icinde adim atacak yer yoktu cocugum hastalanacak diye cok korktum atlattik cok sukur. Bizim tarafta boyle olmaz anne bebek toparlanir 2 3 ay sonra okutulur tabi yataktada yatiyo olmaz dogal olarak etrafta dolasir :) oyle boyle oluyor iste bir yasin okunsun hayir yapilsin yeter bebeklerimizden kiymetli degil. Esimin tarafi cok kalabalik ve birbirine duskun onun artisi yoksa yapamam bendeEvet 1 numarada boyle olmuyordu. Kucuk mu geliyor desek 2 numara 6 kiloya kadar diyor. Buyudukce idrar ve kaka yogunlugu da artiyor gibi. Su aldigim huggies bitsin ben de molfix deneyecegim. Verdigimiz paraya yazik cidden. Ust bas degistirmeyi gectim cocuklar hasta olacak.
Mevludu de gozum almiyor Mayisa erteledim. O yuzden de pek evde yapmak istemiyorum isin icinden cikamam gibi geliyor. Kolay seylere bakmaya calisiyorum. Dedigin gibi onemli olan hayir ve dua okunmasi. Digerleri ufak heyecanlar iste :) siz ne yaptiniz siz mi yapmistiniz 40 mevludunu?
Kizlar ben molfix 2 numara kullaniyorum ve simdiye kadar hic disina cikmadi cok memenunum hatta kizim bugun o kadar cok kaka yapmiski nasil disari tasmadi hala anlamadim
bildiginiz bezi 1 kilo gelirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?