- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #49.261
Insallah canim allahim bir an once kurtulsak su sariliktan her gorene aciklama yapmak da ayri cabasi valla baska dert vermesin allah ama zormusBir sure sonra cok takmamaya calisiyorsunuz kizlar cunku bizim her turlu tetkik defalarca yapildi. Icimiz rahat etti ama cocugumun kani ve degerleri de dustu. 3 aya kadar yuzunden ancak gidecek gibi geliyor bana da. Bacaklar,govde sonumlendi. En son gozlerden ve kafadan gidecekmis. Bitse de kurtulsak hepimiz
Hayir canim yoktu. Pztsi hastaneye yattik.persembe gunu ishal seklindw yesil ve kokulu(ben koku almadim yanimdakiler var dedi)yapmaya basladi.antibiyotik veriliyordu once ona bagladim ama dra sorunca tahlil yapildi oyle cikti ortaya...dr 20-25den fazla kusar ve ishal seklinde kaka yaparsa atesi cikarsa mutlaka getirmemi soyledi...canm çooo çook geçmiş olsun sağlıgına cabuk kavuşsun minik bişe sorcm bzim kızda 1 haftadır yeşilli kaka yapıo senin bebişte bi belirti varmıydııı bu virüsle alakalıı
Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin bebeklerimize.Gunaydin tum anneler.pazartesi gunu burun tikanikligi ve 16 derece sarilikla yatis yaptik.dun aksam kendi istegimle cikardim kizimi hastaneden..bebegimde anne sutu sariligi varmis kuzum hala sari.yenidogan yogunbakimina aldolar melegimi.normalde 0-20 gunlik bebekler aliniyormusbenim 45 gunluk kuzum oraya biraz xlgeldi.3 4 saat yanimda yarim saat kuvozde kaldi yanimdan ayiramadim.kucagima aliyorum hemşireye teslim ederken basliyor aglamaya..tersine aliyorum..hbazende verdikten 10 dk sonra telefon ediliyor denizi annesi alsin diye.hemsire 40 gunluk bebeklerin karakteri olusmaya basliyor anne kucaginda olmak istiyor dedi.yani kizim 5 gunde 20 saatt isin tedavisi gormwdi..neyse sarilik degeri dusmeye basladi buseferde kakasi yesil ve ishal seklindeyi. bebegimin kakasinda rota virusune raslandi..nefes yoluyla bile bulasabilen bi virusmus.diger bebeklre bulasmasin diye acilen oradan cikarip tek kisilik bi oda verdiler.drsonuc burunt tikaniligiyla gittigimiz hastaneden ishalle donduk .bi gece daha kalsaydik bronsit olucaktık nerdeyse......
Bizim bayagi var oyleyse 11lerde bizimki de. Ayni zamanda uzayan sariliklarda bebisin ilerde bunyesi de saglam olurmus.Yeni dogan doktorumuz demisti.Ise olumlu tarafindan bakmak acisindan soyluyorum :)Ay Allah korusun sürekli kontrol etmek gerekiyor tabi ki. Şimdi 2 numaraya geçtik bakalım nasıl olcak onunla.
Yüzden gitmesi anca 2 nin altına düşmesi ile oluyormuş galiba canım. Bizde 1 aylık olcaz pzt günü, perşembe günü gittiğimizde vücudunda yok, yüzü de ağarmış yer yer 3-4 civarıdır şu an dedi mesela. Pek lanet bir şeymiş vallahi, zor gidiyor meret ama Allahtan çocuğa huzursuzluk veren bir rahatsızlık değil çok şükür.
Atlatmissiniz iyi olmus.Herkesin adeti farkli cidden.Allah kabul etsinEsimin tarafinda 40i cikmadan okunuyot benimde ailem sehir disindan geldigi icin 10 gunlukken okuttuk. Zaten o kdar cok gelen giden oluyor ki benimde isime geldi. Adete gore bi tebrige bi mevlude geliyolar e mevlude isi cikip gelemeyenler sonradan geliyolar hala tam bitmis degil bebek ziyaretleri. Lohusa takimi giyip yatakta bebekle yattim ben hicbir ise bulasmadim. Pilav keskek kalburabasti lohusa serbeti lokum falan dagitildi evin icinde adim atacak yer yoktu cocugum hastalanacak diye cok korktum atlattik cok sukur. Bizim tarafta boyle olmaz anne bebek toparlanir 2 3 ay sonra okutulur tabi yataktada yatiyo olmaz dogal olarak etrafta dolasir :) oyle boyle oluyor iste bir yasin okunsun hayir yapilsin yeter bebeklerimizden kiymetli degil. Esimin tarafi cok kalabalik ve birbirine duskun onun artisi yoksa yapamam bende
Kızlar bzm prıma bebişmn altına yapısıodu,can bebe aldk cok bi fark yokmhemde yapışmıo.Evet 1 numarada boyle olmuyordu. Kucuk mu geliyor desek 2 numara 6 kiloya kadar diyor. Buyudukce idrar ve kaka yogunlugu da artiyor gibi. Su aldigim huggies bitsin ben de molfix deneyecegim. Verdigimiz paraya yazik cidden. Ust bas degistirmeyi gectim cocuklar hasta olacak.
Mevludu de gozum almiyor Mayisa erteledim. O yuzden de pek evde yapmak istemiyorum isin icinden cikamam gibi geliyor. Kolay seylere bakmaya calisiyorum. Dedigin gibi onemli olan hayir ve dua okunmasi. Digerleri ufak heyecanlar iste :) siz ne yaptiniz siz mi yapmistiniz 40 mevludunu?
Cesidi var mi bilmiyorum ama benimki molfix jumbo 2 numara direk marketten almistim sknti olmayinca ona devam ediyorumBende gecicem molfixe ya onun da cesitleri var mi yoksa direk 2 numara mi alıyoruz. Bu primum care cok kotu kokuyo ya naylon gibi bi yapısi var icime sinmedi
Bizim bayagi var oyleyse 11lerde bizimki de. Ayni zamanda uzayan sariliklarda bebisin ilerde bunyesi de saglam olurmus.Yeni dogan doktorumuz demisti.Ise olumlu tarafindan bakmak acisindan soyluyorum :)
Bu hafta olcturecegiz canim. Su kan alma olaylarini okudukca hastaneye gidesik gelmiyorcountry canim..seninkinin sarilik gitti mi
Bizimkini olcmeye gerek yok deyip yolluyorlar 3 farkli doktora gittik ne yapacagimizi sasirdik hrpsi de 2 .ay dolsun diyor ama direk yuzunden belli 5 falan cikar deger dedilerBu hafta olcturecegiz canim. Su kan alma olaylarini okudukca hastaneye gidesik gelmiyor
Bende kullaniyorum canim evet 5 damla ..gaz sorunumuz cok olmadigi halde rahat kakasini yapsin sariligi atsin diye verdi drKizlar gaz damlasini siz gunde bi kac kez veriyosunuz benim biogaila doktor soylemedi ama propektsune bkarak gunde 5 damla veriyorm ben??? Kullanan var mi
Bende kullaniyorum canim evet 5 damla ..gaz sorunumuz cok olmadigi halde rahat kakasini yapsin sariligi atsin diye verdi drKizlar gaz damlasini siz gunde bi kac kez veriyosunuz benim biogaila doktor soylemedi ama propektsune bkarak gunde 5 damla veriyorm ben??? Kullanan var mi
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin bebeğine göbeğinin iltihaplandığını nasıl anladın benim şimdiye kadar hep kan sarı akıntı vardı görümcem bir haftadır direk göbeğini sabunladı banyo yaptırırken akıntı filan hep kesildiKızlar bu gün oğlumu doktora götürdüm. Sarılığını ölçtürdüm 11 çıktı dr. Yatışa gerek yok dedi. Göbeği iltihaplanmıştı ona da yatış dedi. Yatırmadım antibyotikli krem verdi inşallah geçer. Zaten sarılık için kan alındı içim gitti ağlamamak için kendimi zor tuttum. Kan gelmeyince 3 defa almaya çalıştı o an çok sinirlendim. Kakasınıda sordum meme alır almaz altına yapıyor dedim normal dedi. İnşallah göbeğide iyileşir çok zor onu öyle görmeye dayanamıyorum.
Ay ne kadar zor ya Allah yardimcin olsun buyuk cocugun psikolojisi cok onemlislm kızlar okuyorum ama pek yazamiom benim paşa 43 günlük oldu gazimiz çok yok ama akşam 9 gibi oluo bigaia veriodum rahatlatiodu ama pek değil metsil aldım 3 gündür çok rahat maşallah hatta masaj yapmadan cikario bende artik herşey gaz yapio die sadece helva su yeşillik yiyorum zaten çok zayifladim tatlı yiyorum arada bizdeki değişiklikler artik etrafa bakio gülüyor konuşunca dinlio tek sıkıntım kızım oda kıskançlık tan aşırı asabi olmuş eşya atıyor bana vuruyor hep dedesi ve babaannesi yüzünden kız bebeğe yaklasio ikisi birden kızıp yaklaşma dio bebekler
ilgileniolar kizima sen git sen çirkin sin gbi laflar ediolar bazen beni de çok geriyorlar arada kiziyorum anne bana kizma deyip aglio uf sinir sistemim alt üst oldu bunların dışında kayınvalide bebeğim le ilgili herşeye karisio o elbiseyi nie. giydirdin çok emdirme eldiven takma onu yapma bunu yapma çocuk kakasini yapamio bazen diyorum ki zeytinyağı sürüm popusuna yapsin hayır yapmasin kilo yapsın bide benim ailem den biri gelip ogluma güzel dedimi kaynanam neden güzel diolar nazarlari degicek neden onların kucağına verion dio kendi kızları gelip alıp opuncr ben bisi demiom ama of kızlar kizimda olduğu gibi oglumda doya doya sevemiom 40 gün yanımda yattı daha yatardı gorumcem ayıp yeter dedi ki sürekli fatma uyuyon dedi esimle yatioz uç gündür oda yan yana deil ayrı koltuklar da cünku 4 defa gece gelip kapıyı lak DİE açıp uyandikmi bebeğe kalktik mi DİE bakio
Ruh hastası kaynana! Odanızı kilitle gece bence, bu ne yaslm kızlar okuyorum ama pek yazamiom benim paşa 43 günlük oldu gazimiz çok yok ama akşam 9 gibi oluo bigaia veriodum rahatlatiodu ama pek değil metsil aldım 3 gündür çok rahat maşallah hatta masaj yapmadan cikario bende artik herşey gaz yapio die sadece helva su yeşillik yiyorum zaten çok zayifladim tatlı yiyorum arada bizdeki değişiklikler artik etrafa bakio gülüyor konuşunca dinlio tek sıkıntım kızım oda kıskançlık tan aşırı asabi olmuş eşya atıyor bana vuruyor hep dedesi ve babaannesi yüzünden kız bebeğe yaklasio ikisi birden kızıp yaklaşma dio bebekler
ilgileniolar kizima sen git sen çirkin sin gbi laflar ediolar bazen beni de çok geriyorlar arada kiziyorum anne bana kizma deyip aglio uf sinir sistemim alt üst oldu bunların dışında kayınvalide bebeğim le ilgili herşeye karisio o elbiseyi nie. giydirdin çok emdirme eldiven takma onu yapma bunu yapma çocuk kakasini yapamio bazen diyorum ki zeytinyağı sürüm popusuna yapsin hayır yapmasin kilo yapsın bide benim ailem den biri gelip ogluma güzel dedimi kaynanam neden güzel diolar nazarlari degicek neden onların kucağına verion dio kendi kızları gelip alıp opuncr ben bisi demiom ama of kızlar kizimda olduğu gibi oglumda doya doya sevemiom 40 gün yanımda yattı daha yatardı gorumcem ayıp yeter dedi ki sürekli fatma uyuyon dedi esimle yatioz uç gündür oda yan yana deil ayrı koltuklar da cünku 4 defa gece gelip kapıyı lak DİE açıp uyandikmi bebeğe kalktik mi DİE bakio
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?