- 19 Ocak 2016
- 5.427
- 5.562
- 198
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #49.361
Benim doktorumda aynısını söyledi hapşurma öksürme kusma 10 kereye kadar kaka yapması normal demişti inşallah hasta olmaz bende sanki grip olucam gibiBana doktorumuz bebeklerin hapsurmasi normaldir usuttu diye dusunme demisti. Refleks gibi bir sey demisti.
Her buldugumu yiyip iciyorum gunlerdir. Onu da deneyeyim. Bi de nette arastirma yaparken okudum bazilari dioki damlayi birakinca tamamen kesildi sutum filan. Yani baslarsak surekli kullanmamiz mi lazim acaba emzirmeyi birakana kadar. Bu konuda bir sey biliyor musun canim.
Cok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum canim. Normal şartlarda çok çabuk tükendiği ve katkı maddesi fazla olmadığı icin.. hava almadığı sürece max. 2 hafta filan gider bence. Bize 1 kutu 3-4 gün anca gittiği için tam bilemiyorum. Ocağıma incir ağacı dikildi resmen. İnternetten kampanya kovalıyorum sürekli
Hemen onlem al canim. İlik suya bal limon katip ic. İhlamura bal karabiber zencefil kat. Daha baslamadan onlem almalisinBenim doktorumda aynısını söyledi hapşurma öksürme kusma 10 kereye kadar kaka yapması normal demişti inşallah hasta olmaz bende sanki grip olucam gibi
Iste canm huy değiştiriyorlar açlar ama yemiyorlar uykulari var ama uyumuyorlar zamanla oturacak sanirim bu düzen.bizimkide memeyle resmen oyun oynuyor ne emiyor ne emmiyor hele uyukluyorsa emmiyor felan bunada yeni başladı eskiden adam akıllı emmerdi halbukiAma obur emmesinin uzerinden baya zaman geciyo acikmis oluyo yani ben de onu anlamiyorum.
Sabah da yesildi gecmezse bir sorcam doktorumuzaçok geçmiş olsun Allah şifa versin minik yavruna canım benimki de ıkındıktan sonra öksürüyo hapşırık hep var ama bilemedim şimdi
benimki de aç kaldı bugün anneme uydum az yedim Zayıflamak için sütüm azaldı göğüslerim söndü bebek çıldırdı resmen onun dışında bizimkide öyle bakınan bi çocuk değil ağlıyor mızmızlanıyor babası ve ben dışında kimsede durmuyor :)))
terleyip üşütünce bendeki gaz direk bebeğe geçiyor yada ben gazlıysam bebekte aynı gurultular aynı sancılar :))
Benim ki önce sütüm yoktu açlıktan mahvoldu ağlamaktan sonrada gaz sancısından ıkınmaktan ölüyorum uykusuzluktan
benimde 3 gün kadar yaptı öyle şimdi normale döndü beslenmeyle alakalı yada kulağı ağrıyorsa olur der eskiler
Bilmiyorum ki bugun de yesil yapti. Hafif hiriltili nefes aliyor. Umarim usutmemistir. Karnindan guldur guldur sesler geliyorBizimde dun genelde hep yesildi.. bgnde dikkat edicem.. sindirilmeyen sut yesil yaparmis yada usutmus olabilirmiki?
En iyisi sorayim bir whatsaptan yazip donecegim hemen kizlarbaharinbahcesi demek kı bir çoğumuzun böyle sorunca haber verirmisin canım bende çarşamba gidicem
Dün aynı olay bizim de başımıza geldi uzayan sarılık için tetkik yapılacaktı kan alınacaktı bebek hemşiresi yokmuş normal hemşire geldi önce koldan denediler yawrumun kolunu büktüler ben bu şekildemi alıyorsunuz dedim baktı müdahale var ayağa geçti damar yolunu bulmak için sokup sokup çıkarmaya başlamış iğneyi eşim gördü bağırmaya başladı hemşireye Bırakın çocuğu dedik iğneyi bıraktı gitti ayağında delirdik aldık çocuğumu ordan kan aldırmadan baş hekime şikayet ettik oda gerekeni yapıcam Dedi bizim bakmaya kıyamadığımız yavrularımıza böyle davranılın ca insan deliriyor vicdansızlar işi sadece ticarethaneye dökmüşler yazıklar olsunGunaydin tum anneler.pazartesi gunu burun tikanikligi ve 16 derece sarilikla yatis yaptik.dun aksam kendi istegimle cikardim kizimi hastaneden..bebegimde anne sutu sariligi varmis kuzum hala sari.yenidogan yogunbakimina aldolar melegimi.normalde 0-20 gunlik bebekler aliniyormusbenim 45 gunluk kuzum oraya biraz xlgeldi.3 4 saat yanimda yarim saat kuvozde kaldi yanimdan ayiramadim.kucagima aliyorum hemşireye teslim ederken basliyor aglamaya..tersine aliyorum..hbazende verdikten 10 dk sonra telefon ediliyor denizi annesi alsin diye.hemsire 40 gunluk bebeklerin karakteri olusmaya basliyor anne kucaginda olmak istiyor dedi.yani kizim 5 gunde 20 saatt isin tedavisi gormwdi..neyse sarilik degeri dusmeye basladi buseferde kakasi yesil ve ishal seklindeyi. bebegimin kakasinda rota virusune raslandi..nefes yoluyla bile bulasabilen bi virusmus.diger bebeklre bulasmasin diye acilen oradan cikarip tek kisilik bi oda verdiler.drsonuc burunt tikaniligiyla gittigimiz hastaneden ishalle donduk .bi gece daha kalsaydik bronsit olucaktık nerdeyse......
Ayy o nası bi karakter ya pat diye giriyo zaten 2. Çocuğun niye okadar karısıyo laf arasında söyle anne 2. Bu az çok biliyorum ne yapcağımı de yatak odan kitlenmiyomu kitleyi ver yada eşine söyle o uyarsın sen dedin mi gelin olur adın... kıskançlık konusu bizdede aynı oğlum 3 yaşında çok agresif oldu aynen biseyler fırlatmaya başladı dikkat ediyoruz ama genede kıskanıyo kendi yemek yerdi artık yemiyo beşiğinde odasında yatiyodu yanıma geliyo artık off çok zor onun için yaptık ama iyimi oldu kötümü oldu bilemedim yoksa çocukla uğraşmaya meraklı değildim yanlız kalmasın dedik çocuğa daha çok zarar verdikslm kızlar okuyorum ama pek yazamiom benim paşa 43 günlük oldu gazimiz çok yok ama akşam 9 gibi oluo bigaia veriodum rahatlatiodu ama pek değil metsil aldım 3 gündür çok rahat maşallah hatta masaj yapmadan cikario bende artik herşey gaz yapio die sadece helva su yeşillik yiyorum zaten çok zayifladim tatlı yiyorum arada bizdeki değişiklikler artik etrafa bakio gülüyor konuşunca dinlio tek sıkıntım kızım oda kıskançlık tan aşırı asabi olmuş eşya atıyor bana vuruyor hep dedesi ve babaannesi yüzünden kız bebeğe yaklasio ikisi birden kızıp yaklaşma dio bebekler
ilgileniolar kizima sen git sen çirkin sin gbi laflar ediolar bazen beni de çok geriyorlar arada kiziyorum anne bana kizma deyip aglio uf sinir sistemim alt üst oldu bunların dışında kayınvalide bebeğim le ilgili herşeye karisio o elbiseyi nie. giydirdin çok emdirme eldiven takma onu yapma bunu yapma çocuk kakasini yapamio bazen diyorum ki zeytinyağı sürüm popusuna yapsin hayır yapmasin kilo yapsın bide benim ailem den biri gelip ogluma güzel dedimi kaynanam neden güzel diolar nazarlari degicek neden onların kucağına verion dio kendi kızları gelip alıp opuncr ben bisi demiom ama of kızlar kizimda olduğu gibi oglumda doya doya sevemiom 40 gün yanımda yattı daha yatardı gorumcem ayıp yeter dedi ki sürekli fatma uyuyon dedi esimle yatioz uç gündür oda yan yana deil ayrı koltuklar da cünku 4 defa gece gelip kapıyı lak DİE açıp uyandikmi bebeğe kalktik mi DİE bakio
Çok sağol cnm kıyaslama deil de sanki bi yerine bisi olmuş gibi bagiriyor . Hep uyanıkken mizmizlaniyorbaska bebeklerle kiyaslama. Benim ikizlerden biri sakin mesela etrafa bakiyor inceliyor kendi kendine durabiliyor, digeri avazi ciktigi kadar bagriyor sanki biri cimcikler ya oyle. Karni tok alti temiz neden bagriyor anlamiyorum. Kac kere doktora gittik birsey yok kucak istiyor :) ama gene de doktoruna sor ihmal etmemek lazim sonucta dertlerini anlatamiyorlar
Bizimkide öyle hep bagiriyor .bazen nazlangır gibi bagiriyor bazende çığlık çığlığa. Anca ayakta gezdiriyorsak biraz sakinleşiyorbenimkisinde herşeye ağlıyor canım uyanıksa
Bende snein gibiyim canım bütün herşeyi uyuyunca yapabiliyorum yapısıgiz bizde sürekli kucakta olmak istiyor koyamıyorum koltuğa falan sakinlestiriyorum kucakta .sonra koyunca yine başlıyor. Alınca susuyor dönence mi desen müzik mi desen neler neler çocuğun ilgisini çekmiyor ben bu halimle şekilden şekile evin içinde bale yapar oldumOylemi bize 1.5 ay oldugunda bakicam dedi bu hafta goturmesem bi hafta dha mi bklesem acaba nasi olsa yapılacak bisey yok diyolarmis. Bizide muayene ettiginde 5 6 gibi duruyor dedi doktor. Ya ben anlayamiyorum cocugun oyke cok sari gelmiyor bna gözüm alisti sanirim. Ama eliyle yuzu arasinda bariz bi fark var. Elleri pamuk gibi...
Bilmiyordum bak bize söylemedi mantikli :)
Benim kizimla aynı ama uzadi
Benim gobegim gitti ama yana dogru yayildim sanki genisledim yani 20 gunlukken eski pant. Girdim tabi dugme zor kapandi12 kg verdim 8 kg duruyor baslangic kilomla gitmiyor sabitlendi sanki ama cok tatli yiyorum gitmeyecek sanki.
Benimki cok garip uyanik oldugu zaman yuzde yuz kucagimda. Popoda iğne var sanki biraktigim an basiyo cigligi ya. O uyanikken wc ye bile gitmem mumkun degil. Yemek yemek icin uyutmaya calisiyorum bu beni cok yoruyor. Fon makinasi sesinde 1 2 dk duruyor sadece onunda etkisi geçince aglmaya basliyor. Yapisik ikiz gibi geziyoruz surekliyatip etrafinabakinacagi günleri iple çekiyorum
Benimde öyle cnim dün doktora gittik biyerinde bişeyi yok gazı varmış lavman falan yapıldı orda sakın eve gelince yine bas bas bağırdı. Bi 3 4 aylık olsakta rahatlasak biraz. Ben o çok ağlayınca sinirleniyorum ağlıyorum çaresizlikten.çok geçmiş olsun Allah şifa versin minik yavruna canım benimki de ıkındıktan sonra öksürüyo hapşırık hep var ama bilemedim şimdi
benimki de aç kaldı bugün anneme uydum az yedim Zayıflamak için sütüm azaldı göğüslerim söndü bebek çıldırdı resmen onun dışında bizimkide öyle bakınan bi çocuk değil ağlıyor mızmızlanıyor babası ve ben dışında kimsede durmuyor :)))
terleyip üşütünce bendeki gaz direk bebeğe geçiyor yada ben gazlıysam bebekte aynı gurultular aynı sancılar :))
Benim ki önce sütüm yoktu açlıktan mahvoldu ağlamaktan sonrada gaz sancısından ıkınmaktan ölüyorum uykusuzluktan
benimde 3 gün kadar yaptı öyle şimdi normale döndü beslenmeyle alakalı yada kulağı ağrıyorsa olur der eskiler
Bizimde kucakta sakın. Eskiden bende öyle yattığı yerden totosuna vura vura uyuturdum şöyle bi 25 30 günlük olunca huyu suyu değişti şimdi hep bagiriyor çağırıyor. Susturamiyoruz .hep altı temiz karni tok gazı çıkmış oluyor ama inatla bagiriyor . Çok nadir sakın halleri oluyor ama dün doktora götürdüm çaresizlikten karni sert mis biz yeteri kadar çıkaramıyoruz gazı galiba. Onlar lavman yaptı çıkartti . Ama hastane de sakın olan bebek eve gelince yine bağırmaya başladı. Artık yorgunluktan mi bilmiyorum bir 15 20 dk sustu . Ayağımda sallarken . Bakındı falan uyudu . 5 gün sonra kontrolde kendi doktoruma sorucam . . Bide dışarı çıkıp arabada olunca uyuyor . Evde cins :))Her bebek farklıdır canım. Mesela bizimki sadece acken bağırır ağlar. Ağzına mama veya meme dayanmadan susmaz. Sonra yere koyarsak ikinir sikinir kucağına alırsın sakın sakın durur. Kucağa alıştırdik biraz :) ama gece pispislayinca uyur, biraz ikinir ezilir büzülür kucağa alın diye. Yattığı yerden sırtına vura vura uyuturuz. Acikmadan kalkmaz. Altı pismis filan umurund değil. Karnı çok guruldayinca mizmizlanir omzumuza alınca rahatlar.
Bebekten bebege degisir bence. Deniz bilincli olarak 34.gun gulmustu. Simdi agulanmaya basladi. Ama ablamin kizi 54.gun gulmus mesela. Bizimki tiz sesle konusup suratina dokundugumda cok guluyor. Farkli seyler dene bugun yarin yakalarsin sen deBugün 52 günlük olduk ama bizi sadece dinliyor . Tepki vermiyor birazcık sesler falan çıkarıyor. Ama hala gülmedi bebeği gülen varmı merak ettim kime sorsam erkek bebekler geç güler diyorlar:) kizlar cilveli olurmuş erken gülermiş:))
Ben ebebekte satilan malt icecegini iciyorum koliyle aldik faydasini gördüm hemen hemen hergun 1 tane içiyorum koliyle aldım arkadasim tavsiye ettiKızlar jokerden esim vita malt almis. Tadi berbat otesi. Bu malt iceceklerini duzenli kullanan var mi? Ise yariyor mu?
Benimki dogdugu gunden beri karnı doyunca guluyor ama refleks mi bilmiyorum su anda anlamli gulmeler basladi 44 gunluguzBugün 52 günlük olduk ama bizi sadece dinliyor . Tepki vermiyor birazcık sesler falan çıkarıyor. Ama hala gülmedi bebeği gülen varmı merak ettim kime sorsam erkek bebekler geç güler diyorlar:) kizlar cilveli olurmuş erken gülermiş:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?