2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Kızlar acil bakın ya. Benim oğlan gece 4 saat falan uyuyordu ama bugün tam 6 saat uyumuş bende bayılmışım yorgunluktan normal mi ya çok korktum ve kalktığında da emmedi çok hasta mı acaba
olabilir canim bazen 5bucuk saat uyudugu oluyor. Artik uykulari daha uzun olacak

Canım kusma işi çok zor, allah yardımcın olsun. Benim yeğenim de çok kusma ve gaz sorunu yaşadı, gaz zaten kusmaya sebebiyet veriyor.
Naçizane öneri olarak bebişe alt üst yerine tulum giyidrmeye çalış, yani göbeğine lastik gelmesin, lastik kusmayı ve gaz rahatsızlığını tetikleyebiliyor. Yazın da barbatöz denilen tarzda giydirebilirsin.
Blw önlükleri var dışı havlu içi muşamba, komple giyiliyor pijama üstü gibi. Dışarıya çıkarken özellikle onlardan giydirebilirsin.
Bir de ayaklı reflü yastıkları var. Normal reflü yastıkları gibi değil dizlerin altına destek veriyor. Hem bebek rahat yatıyor kaymıyor hem de pozisyon gereği gaz çıkışını destekleyip karnı-mideyi rahatlatıyor.
Şimdilik aklıma bunlar geldi, en kısa sürese geçer inşallah.

Kızlar ben kızımı ayagımda sallayarak uyutuorum;annemler de alıştırcaksın die kızıolar-başka türlü nasıl uyuyacak?siz ne yapıyorsunuz?kendi haline bıraktığımda aglıyor...
Ben daha ayagimda hic sallamadim.. kucagimda salliyorum bende uykuya dalinca yatiriyorum.. ama buaralar yatirinca uyaniyor hep kucagimda olmak istiyor paşam:)

evet canim muhtemelen gazla alakali hep karnindan guldur guldur sesler geliyor. Sab simplex ve gaviscon da kullaniyoruz.Dedigin onluklere hemen bakiyorum evde de giydiririm gerekirse camasir makinasi habire oglan icin calisiyor yetistiremiyoruz kiyafet,onluk. Reflu yataginda da en buyuk sorunumuz kaymasi ayakli reflu yatagina da bakayim. Cok tesekkur ederim bilgiler icin. Yegeninin 6.ay gibi gecti mi? genelde oturmaya baslayinca geciyor diyorlar

Kızlar ben kızımı ayagımda sallayarak uyutuorum;annemler de alıştırcaksın die kızıolar-başka türlü nasıl uyuyacak?siz ne yapıyorsunuz?kendi haline bıraktığımda aglıyor...

Gercekten uyuyasi varsa emerken uyuyor, iyice dalınca yatağa yatırıyorum.
Emerken uyumazda kucakta biraz pispislayip, gözler bayılma ya başlayınca yere bırakıp yerde pispisliyoruz. Tabii epey homurdaniyor ama homurdandikca daha kuvvetli vuruyoruz pes ediyor. Bazende pes etmiyor iyice gözlerini açıyor kaldırıp yüz üstü dizime yatırıyorum orada pispisliyorum. Bazen oda kar etmiyor kucağa devam. Yani her zaman aynı yöntem ise yaramıyor ama sallamiyorum. Alisirsa uğraşamam valla. Şimdi 5 kilo yarın 15 kilo olunca kim saklayacak.

Allah kolaylık versin canım. Benimki dünden beri sadece sütümu kusuyor , mamayı kusmuyor diye moralim yerlebir. Senin ki daha zor. İnşallah çok uzun sürmez sizin reflü..

canım ablamın 4-5 ay civarı geçmişti, sanırım sindirim sistemi gelişip gaz sorunu da bittiği için. Pufy delta baby yatak var çok güzel ama pahallı fiyatı, sevi bebe de yeni çıkarmış ayak destekli olanlardan ona bakabilirsin. İnşallah rahatlar minik kuzucuk.
Bir de oyuncak konusu geçmiş, ben çok dertliyim bu konuda mamaroonun toplarını bile takamıyorum. Büyük kız saldırıyo hemen. Dönence de öyle, asılıyor üstüne çok tehlike yaratıyor. Ana kucağı sallanan oyuncağını da çekip yere atıyor. Chicconun minik bir ay dedesi var müzik çalıyor, geçen büyük kız uyuyunca onu açtım minişe, bir hoşuna gitti bakarak uyudu. Benim de içim gitti tabi. Ne yapıcam böyle bilmiyorum. Mamaroo da kısmen bozuldu, çalışırken oyuncaklarını arasına soktu, mekanizma bozuldu. Bebişi her yıkadğımızda maşrapayla kend kafasından aşağı su döküyor. Emzik olayı ise en kötüsü bebiş ağzından düşürdüğü anda kapıp kendi ağzına sokuyor, ve daha neler neler çok dertliymişim yaz yaz bitmedi.

Ben hiç ayağımda sallamadım canım. Kucağımda sımsıkı tutup hafif aşağı yukarı, sağa sola yaylanıyorum öyle yavaş yavaş gidiyor bakıyorum ki sonra beşiğine koyup onu sallıyorum.

Tamam canım bakayım ben onlara, birde şu ellere takılan birde çorap olan çıngıraklı şeyler çok hoşuma gitti, onlardan da alayım. Bir kaç tane oyuncak işimizi görür zaten şimdilik :)

Valla canım şimdi kucucukler zaten bir şeye alışmaz da zamanla onlar bizi yönlendirir hale geliyor çok gördüm sallamam deyip eve çingene beşiği kuranları:) yanı bebek huzursuzsa uykuyu sevmiyorsa uyusunda nasıl uyursa uyusun diyorsun bir süre sonra benimki şu an gazını çıkarırken omzumda uyuyakaliyor ama ilerisi ne olur bilmem inşallah hepsi uykuyu seven huzurlu sakin bebisler olur

Al benden de o kadar çocuğun ağzında emzik bırakmıyor üstünü çıkarmak istiyor şurup vermek istiyor ama dün kardeşi kusmuştu aaa kustu deyip mendil getirdi

Bizim de dün öğlenden beri hiç kakasını yapmadı, inşaallah bugün yapar da rahatlar yavrum ya. Valla o gürültüyü duymayı o kadar istiyorum ki :)

Bizimki de pazartesi gece yaptı enson daha yapmadı. İkiniyor gaz çıkarıyor ama kaka yok..

Sağol cnm ya moral oldun bana.Sütüm de uyudukça artıyor ama bebek uyumazsa ne mümkün...mecburen her yolu deniyorum

Mama kullanan arkadaşlar . Mamalarin 400 Gr olan var ve açıldıktan sonra bir ay içinde kullanılması lazımmış. Ben günde bi kere veriyorum ve bir ay içinde bitmiyor baya bı kalıyor.. yazık yani ucuz da değil.. daha az olanı var mi

Canım benimki genelde memede emerken uyuyor ama son zamanlarda koyunca uyanıyor , omzuma dik alıp gaz çıkarma pozisyonunda sırtını sıvazlayarak uyutuyorum ben ya da göğsüme koyup öyle çok seviyor ve rahatlıyor.Bazen de birinin kucağında dolaşırken uyuyor.Mümkün mertebe sallamadan uyut derim çünkü büyüdükçe bi süre sonra basit sallamadan tatmin olmamaya başlıyolar iş zorlaşıyor.

Hep aklımda aynı soru acaba benimki doymuyor da mı uykuya dalamıyor sizinkiler gibi çok nadir omzumda uyuyor;günde bir kere akşamları mama vermeye başladım-mamayı verir vermed uyuyor-sizce doymuyor mu bu çocuk?

Cnm ben de bir kere veriyorum eşime söyledim;daha küçükleri varmış-o da yetmez die almamış.varmış yani...

Hep aklımda aynı soru acaba benimki doymuyor da mı uykuya dalamıyor sizinkiler gibi çok nadir omzumda uyuyor;günde bir kere akşamları mama vermeye başladım-mamayı verir vermed uyuyor-sizce doymuyor mu bu çocuk?
Kakası ne renk canım? Yeşilse doymuyor olabilir ya benim sütüm ne zaman azalsın kızım memeyle savaşsın kaka yeşile dönüyor direk.Benim de dünden beri yine süt sorunum var göğüsler yumuşak ve doymuyo kızım uyurken çıkan sütü sağdım 60 cc lıkır lıkır içti demek ki doymuyo benimki de, uykuya da dalamıyo pek evet genelde iyi doyarlarsa uzun uyuyorlar ama belli de olmuyor.Şuan aynı sorunları yaşıyoruz muhtemelen senin de mi göğüsler yumuşak ben artık bi birini bi birini veriyorum resmen oyalıyorım çocuğu :/

Ya ben yeşil kaka süt fazla geldiğinde oluyor diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba. Bazen yeşil yapıyor çok sık emdiğinde.

2. Ay kontrolumuzden geldik kizlar. Dr.a diyorum bu cocuk gunduzleri kendini doyurmuyo biberon da almiyo. Bakalim kilosuna anlariz dedi. Bi bakti 1500gr almis masallah:) bu mu doymuyo dedi bi gulustuk:) almaz tabi diyor alsa kusar. Boyumuz da 4cm uzamis teyzeler bizden haberler boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…