- 6 Kasım 2008
- 2.680
- 390
- 688
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.101
Canım bu yenibebek 2 numara mı? Benimkinde gösterge yok içi de beyaz :/ premium carein içi böyleydi bende göstergede onda vardı
Cnm ılk bebeğım prematüre demıssn kacıncı haftada doğmuştu,bnmde bebiş premature tecrubelernde brz bahsedebılırmsn.yaşıtlarını nasıl yakaladı nezmn yakaladı.premature bebektn snr ıkıncısı epey bi kolay gelıodrBenim de 5 var.12 almıştım 7 gitti 5 i aynen duruyor.Yemesem sütüm azalıyor kalitesi düşüyor yesem gram oynamıyor tartı.İlk kızım prematüreydi onda kolay vermiştim mama takviyeli gitmiştim bunda sadece anne sütü diye diyet de yapamıyorum çok da yemiyorum ama tartı aynı pantolonlar dar benim de nolacak bilmem...
Bilemedim nasıl gidecekYarim mekik 10 kere yine sirtustu yatip kalcayi yukari kaldirip 5sn bekletmek 10 kere. Bana bunlari onerdi her gun yap desi ama unutuyirum. Su an icin 10 kg fazlam var sanki hic gitmeyecek gibi bu kilolar. Acikinca da yiyorum. Sozde ekmegi kestim ama arada yine yiyorum. Emziriyorum canim cok tatli istiyor gubde 1 gofret yiyorum. Eski pantolona bacagim bile girmedi denedim. Nasil gidecek gercekten....
Çok şükür canım bu kızım ondan genel olarak daha sakin bir bebek o yüzden de daha rahat tabi bir de tecrübenin de etkisi oluyor.Ben 34. Haftada doğurdum canım preeklampsiden , 10 gün küvezde kaldık.Bebeğim küçüktü ama çok bi problem yaşamadık kilosu düşüktü sadece hala da zayıftır yapısı öyle galiba biraz da iştahsız bir çocuk.Gelişim olarak düzeltilmiş yaşa göre 10 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü.1-2 aylık sapmalar oldu yani en fazla onlar da normal kabul ediliyor.Genel olarak nörolojik gelişimde falan çok problem yaşamadık biz daha çok kiloda yaşadım 1800 doğmuştu preeklampsiden gelişememiş iyi sonraki süreçte de kilosu alt sınırda oldu hep ama bünyesi iyi çok şükür ondan başlarda üzülsem de çok takılmıyorum artık.Senin bebeğin ne kadarlık şuan ayına göre yapması gerekeni yapıyorsa dert etme canım büyüyorlar bi şekilde inan sen bile şaşırıyosunCnm ılk bebeğım prematüre demıssn kacıncı haftada doğmuştu,bnmde bebiş premature tecrubelernde brz bahsedebılırmsn.yaşıtlarını nasıl yakaladı nezmn yakaladı.premature bebektn snr ıkıncısı epey bi kolay gelıodr
mavi_lina süper canım benmde eşim saolsun cok destek akşamları genelde o bakıo gündüz bigün annem bigün kv gelio ama ben kızımı bırakp cıkamıorm icimden gelmio :) hafta sonları eşimle cıkıorz kızımızıda gezdiriyoruz :)
Ben hep çeşme suyuyla yıkadım kaynatmadım.ilk bebekte insan çok titizleniyor ama ikinci de öyle olmuyormuş pek ya da evde bakım bekleyen 2. Çocuk varlığı etkili oluyor biberonları koyacağım suyu bile üşeniyorum bazen mecburiyetten yapıyorum :)Kızlar, bebeğinizi kaynamış soğumuş suyla mı yıkıyorsunuz? 20 günlük olduk ama ben artık yoruldum kaynat soğumasını bekle yıka işinden. Ne zaman çeşme suyu ile yıkayabilirim acaba?
Kızlar oğlumun gaz çıkartmaya çalışırken burnundan geliyor süt, o zaman da böyle nefessiz kalırmış gibi oluyor. Yaşayanınız var mı bunu? Hani böyle nefesiniz daralır da nefes alırken hııh diye bi ses çıkartırsınız ya öyle oluyor. Tam anlatamadım ama umarım anlaşılmışımdır.
Konuyu ben açtım ama zayıflamak maksatlı değil. Dikkat etmek maksatlı açmıştımEvet doktorlar asla zayiflamayi caliayi onermiyorlar zaten
Bence bebisle cikmak daha zevkli :) Ben esime oglani birakip ciksam da eve donmek icin can atiyorum,onlarsiz eksik gibiyim. Cocukla kim demis gezilmez diye di mi :) yurtdisi tatil planlari bile yapiyoruz biz. Artik sezaryan agrilari da gecti. Cevredikler esimle bize giptayla baktiklarini soyluyorlar. Sanki 40 yillik anne baba gibi olduk. Sanirim yalniz olmanin avantaji da bu. Kizlar yalnizliktan korkmayin cocuk baglayici falan da degil cikin disari bolca. Kiz arkadaslarinizla da arada bulusup birer kahve icin. Esimden Allah razi olsun, cok sansliyim
Kızlar, bebeğinizi kaynamış soğumuş suyla mı yıkıyorsunuz? 20 günlük olduk ama ben artık yoruldum kaynat soğumasını bekle yıka işinden. Ne zaman çeşme suyu ile yıkayabilirim acaba?
Kızlar, bebeğinizi kaynamış soğumuş suyla mı yıkıyorsunuz? 20 günlük olduk ama ben artık yoruldum kaynat soğumasını bekle yıka işinden. Ne zaman çeşme suyu ile yıkayabilirim acaba?
Ayy cok sukur. Ara ara cikarip ver bakayim oyle alisir sen de rahatlarsin. Vallahi yagli mi acaba bilmiyirum ki. Dr 2 kere mama veriyor musun diye sordu inanamadi:) masallah diyo. Ben kendim zayif yapiliyim. Sen gitrinmi kilo alimi nasil?Göğüs ucuyla tuttu sonunda beyfndi,belkı de sutun yağlıdr.işin sırlarnı istiorz
Bnm kiziminda arada burnundan geliyorKızlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Bnm kiziminda arada burnundan geliyor
Gazini cikarmadiginda oluyor genellikle
Hatta bir ara yine burnundan geldi bayagi nefessiz kaldi acile gittik akciger filmi cekildi kanina bakildi temiz cikti
Doktor gazini tam cikarmadigindan olmustur demisti ve cok fazla mama verme demisti
Bugün çıktım kırmızı gecelik aldım çarşıdan heheheSizin yerinize kocalar lohusalık yaşıyor herhalde :) benim 40 yeni çıktı kanamam da hafif devam ediyor o yüzden ilişki düşünmedim henüz. Ben dün dedim 40 çıktı ama maalesef daha kanamam devam ediyor diye. Eşim bana ne 40 tan 50 den sen ne zaman rahat edecek hazır olacaksan o zaman olacak ve ben seni hazır görmüyorum dedi. Bende evet değilim dedim. Gerisi boş benim için dedi. Ama benden uzaklaşma filan yok aksine daha da aşık olmuş gibi. Eve koşa koşa geliyor 50 kere arıyor. Zorla dışarı çık gez dolaş bunalma diyor, cikmamissam zorla çıkarıyor kahve ismarliyor sağolsun. Gece 2 ye kadar emzirme harici çocugu bırakmıyor elinden. Ben o arada kitap keyfî yapıyorum ve uyuyorum. Ben bile bu kadarını beklemiyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?