2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Ay ne güzel 36 bol gelmiş :)
Benim 4 kilom kaldı hiç bir pantolonum olmuyor galiba 40 beden oldum. Ah şu kısa boyum.

36 olsa razıyım arada kalınca da kıyafet bulmak zor. Şimdi mecbur azıcık dikkat Edip o yarım bedeni eritmek gerek.

Anneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?

Bizim de hastanede alınmıştı, sonra sağlık ocağına gittim ben kendim dedim doğum yaptım diye, ebe 10 gün sonra topuk kanına getir dedi. Hastanede alındı dedim, anne sütüyle bir süre beslendikten sonra tekrar yapılması lazım dedi bana böyle açıklamıştı canım

Hastanede alıyorlar birde sen sağlık ocağına gidiyorsun orda doğum bilgilerini kayıtediyorlar ben de yanlış hatırlamıyorsam doğumum 3. Ya da 4. Günü gitmiştim sağlık ocağına orda ayrıca veriyorsun topuk kanını onu ankaraya göndeeriyorlar 40 güne kadar sonucu belli oluyor eğer seni ararlarsa sorun var demektir yoksa aranmıyorsun. Bildiklerim bu kadar Can'ım umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ay vallahi ben kapı dışarı çıkamıyorum annemle ablama bazen mecbur kalıp bıraksam ortalık ayağa kalkıyor meme diye tutturutormus,mama verilsede beni istiyor illa daha bi aylık oysaki,çok bunaldım anlatamam

Cnm yaaa sağlıklı olsunlarda inan kılo hıc önemlı degıl mesala suan herkes zayıflamak ıstıo.1850gr doğdu bnmkde 33haftalık doğduk.tabı bn duygusal olark cok zor zmnlar yasadım.dha 2aylık bile olmadk ama dha dr.bizi 1haftalık kabul edıo,ılk ıkı ay uyanamadık bile ağlayamıodk okdr düşn bzde 2hafta kaldk ıı olduklarını duyunca cok sevınıorm.ınsallah sağlıklı olsnlarda napalım 1ay gecten gelsnler.insallah bzde büyürz
Kızlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Cnm bazı bebeklerın kıkırdak gelısımı tam bitmıoms eğer bebeğın zayıf doğmussa dha cok normal.3-4aya gecermş

Hastanede bilgilendirmeleri gerekti bnde bilmiyordum ama dogum yaptigim hastane mutlaka saglikocaginda yaptir demisti

canım benim bebeğim öyle olurdu 15 günlükken öyle oldu napacagimi şaşırdım öldü zannettim çocuk elimizde morardi o gece hemen acile gittik film çekildi kan idrar alindi hepsi temiz çıktı Dr çok emio gazi olunca da baskı yapio süt nefes borusuna kaçıo dedi canım sana tavsiyem oğlun kusarsa sakin ol yan çevir ve yüzüne bi iki defa hafif ufle işe yario benim oğlum hala öyle oluo ufluyom yan çeviriyorum çocuğun başı şekilsiz oldu yan koya koya ama dikkat et o an kaldırıp etme sakin kusmasi akciğere kaçar allah korusun daha kötü şeyler olur

canım benim bebeğim öyle olurdu 15 günlükken öyle oldu napacagimi şaşırdım öldü zannettim çocuk elimizde morardi o gece hemen acile gittik film çekildi kan idrar alindi hepsi temiz çıktı Dr çok emio gazi olunca da baskı yapio süt nefes borusuna kaçıo dedi canım sana tavsiyem oğlun kusarsa sakin ol yan çevir ve yüzüne bi iki defa hafif ufle işe yario benim oğlum hala öyle oluo ufluyom yan çeviriyorum çocuğun başı şekilsiz oldu yan koya koya ama dikkat et o an kaldırıp etme sakin kusmasi akciğere kaçar allah korusun daha kötü şeyler olur

banada aynisini dedi

A aa nasil yani? Bebek 1 haftalikken gidip topuk kani vermen sart. Hastanedeki doktor bile ozellikle soruyor verdiniz dimi diye.. Senin kaydin yokmu saglik ocagina? Beni hemsiremiz ariyor her asamada hamileligimden beri. Sen bi an once arastir onu. Asilar baslayacak 1. Ayda onlari saglik ocagi yapiyor ihmal etme.

kızlar ben cam siliyorum mutfak dolabı iki günde bir hergun süpürge ac toz al sil kek yap börek yap yemek yap utu yap kizimla ilgilen oglumla ilgilen kaynanam la birlik olduğum için gelen giden yemek vs vs bunları kendimi övmek için anlatmiyorum ama vakit buluyorum oğlumu yatırıp o hızla yapıyorum ara ara ama çocuklarım dışındaki Yaptıklarım hariç hic memnun değilim kendimi yorgun ezik ve bitkin hissediyorum manevi konuda hic destekçim yok ne kendi ailem ne eşimin ailesi hic bi şekilde destek yok

kızlar ben cam siliyorum mutfak dolabı iki günde bir hergun süpürge ac toz al sil kek yap börek yap yemek yap utu yap kizimla ilgilen oglumla ilgilen kaynanam la birlik olduğum için gelen giden yemek vs vs bunları kendimi övmek için anlatmiyorum ama vakit buluyorum oğlumu yatırıp o hızla yapıyorum ara ara ama çocuklarım dışındaki Yaptıklarım hariç hic memnun değilim kendimi yorgun ezik ve bitkin hissediyorum manevi konuda hic destekçim yok ne kendi ailem ne eşimin ailesi hic bi şekilde destek yok

Gebelik takibini yapmadı mı sağlık ocağı? Onlar için bu yasal zorunluluk çok sıkı takip etmeleri gerek cezası var diye biliyorum. O yüzden çok aradılar hatta gidemiyorsan ayağına geliyorlar. Topuk kanı hastane alıyor 1 hafta sonra da sağlık ocağı alıyor. Sonra da aşıları yapıyorlar düzenli olarak. Bu arada biz doğduğundan beri musluk suyuyla yıkıyoruz. Sadece sıcak suyu kaynatıyordum soğuk çeşme suyuyla karıştırıyodum artık direk çeşmeden..

Ay vallahi ben kapı dışarı çıkamıyorum annemle ablama bazen mecbur kalıp bıraksam ortalık ayağa kalkıyor meme diye tutturutormus,mama verilsede beni istiyor illa daha bi aylık oysaki,çok bunaldım anlatamam

Neyseki benimki birkaç öğün biberon ile idare ediyor.. akşam ve gece meme çok arıyor. O yüzden rahatım.

ruzigarr canım bebegin bu ayki gelişi nasıl ilknay biberon veriodun bu ay meme DİE biliyorum hani diodun ya sanki doymuyor gibi hissediyorum DİE o yuzden sordum bende şuan oğlumun doymadigini hissediyorum da söylemek istemezsen sen bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…