- 6 Ağustos 2009
- 3.237
- 3.063
- 333
- 41
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.141
Ay ne güzel 36 bol gelmiş :)
Benim 4 kilom kaldı hiç bir pantolonum olmuyor galiba 40 beden oldum. Ah şu kısa boyum.
Anneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?
Hastanede alıyorlar birde sen sağlık ocağına gidiyorsun orda doğum bilgilerini kayıtediyorlar ben de yanlış hatırlamıyorsam doğumum 3. Ya da 4. Günü gitmiştim sağlık ocağına orda ayrıca veriyorsun topuk kanını onu ankaraya göndeeriyorlar 40 güne kadar sonucu belli oluyor eğer seni ararlarsa sorun var demektir yoksa aranmıyorsun. Bildiklerim bu kadar Can'ım umarım yardımcı olabilmişimdir.Anneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?
Ay vallahi ben kapı dışarı çıkamıyorum annemle ablama bazen mecbur kalıp bıraksam ortalık ayağa kalkıyor meme diye tutturutormus,mama verilsede beni istiyor illa daha bi aylık oysaki,çok bunaldım anlatamamNe yalan söyleyeyim ben neredeyse hergun çıkıyorum. Yarım saat bile olsa hava alıyorum. Kuaföre filan gidiyorum. Bugün 3 saat gezdim. Kıyafet filan baktım kendime. Birşeyler aldım. Kahve içip kitap okudum. Kendime geldim valla :)
Cnm yaaa sağlıklı olsunlarda inan kılo hıc önemlı degıl mesala suan herkes zayıflamak ıstıo.1850gr doğdu bnmkde 33haftalık doğduk.tabı bn duygusal olark cok zor zmnlar yasadım.dha 2aylık bile olmadk ama dha dr.bizi 1haftalık kabul edıo,ılk ıkı ay uyanamadık bile ağlayamıodk okdr düşn bzde 2hafta kaldk ıı olduklarını duyunca cok sevınıorm.ınsallah sağlıklı olsnlarda napalım 1ay gecten gelsnler.insallah bzde büyürzÇok şükür canım bu kızım ondan genel olarak daha sakin bir bebek o yüzden de daha rahat tabi bir de tecrübenin de etkisi oluyor.Ben 34. Haftada doğurdum canım preeklampsiden , 10 gün küvezde kaldık.Bebeğim küçüktü ama çok bi problem yaşamadık kilosu düşüktü sadece hala da zayıftır yapısı öyle galiba biraz da iştahsız bir çocuk.Gelişim olarak düzeltilmiş yaşa göre 10 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü.1-2 aylık sapmalar oldu yani en fazla onlar da normal kabul ediliyor.Genel olarak nörolojik gelişimde falan çok problem yaşamadık biz daha çok kiloda yaşadım 1800 doğmuştu preeklampsiden gelişememiş iyi sonraki süreçte de kilosu alt sınırda oldu hep ama bünyesi iyi çok şükür ondan başlarda üzülsem de çok takılmıyorum artık.Senin bebeğin ne kadarlık şuan ayına göre yapması gerekeni yapıyorsa dert etme canım büyüyorlar bi şekilde inan sen bile şaşırıyosun
Cnm bazı bebeklerın kıkırdak gelısımı tam bitmıoms eğer bebeğın zayıf doğmussa dha cok normal.3-4aya gecermşKızlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Hastanede bilgilendirmeleri gerekti bnde bilmiyordum ama dogum yaptigim hastane mutlaka saglikocaginda yaptir demistiAnneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?
Kızlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Kızlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Rahatlamana sevindimAy çok rahatladım canım çok çok sağol Allah razı olsun.. çıkartıyorum her seferinde ama yetmiyor belli ki, o sese çok kafamı takıyordum bunu duymak yüreğime su serpti :)
Bnm kiziminda arada burnundan geliyor
Gazini cikarmadiginda oluyor genellikle
Hatta bir ara yine burnundan geldi bayagi nefessiz kaldi acile gittik akciger filmi cekildi kanina bakildi temiz cikti
Doktor gazini tam cikarmadigindan olmustur demisti ve cok fazla mama verme demisti
A aa nasil yani? Bebek 1 haftalikken gidip topuk kani vermen sart. Hastanedeki doktor bile ozellikle soruyor verdiniz dimi diye.. Senin kaydin yokmu saglik ocagina? Beni hemsiremiz ariyor her asamada hamileligimden beri. Sen bi an once arastir onu. Asilar baslayacak 1. Ayda onlari saglik ocagi yapiyor ihmal etme.Anneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?
Sen de yat uyu o uyuyorkenn:) ben yikadim uyuttum hemen yataga girdik kizimla uyuycaz valla:)Kizlar oglusum 4saattir uyuyo suan:)) mikirdanio gerinip tekrar kapatio gozleri..
Gebelik takibini yapmadı mı sağlık ocağı? Onlar için bu yasal zorunluluk çok sıkı takip etmeleri gerek cezası var diye biliyorum. O yüzden çok aradılar hatta gidemiyorsan ayağına geliyorlar. Topuk kanı hastane alıyor 1 hafta sonra da sağlık ocağı alıyor. Sonra da aşıları yapıyorlar düzenli olarak. Bu arada biz doğduğundan beri musluk suyuyla yıkıyoruz. Sadece sıcak suyu kaynatıyordum soğuk çeşme suyuyla karıştırıyodum artık direk çeşmeden..Anneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?
Ay vallahi ben kapı dışarı çıkamıyorum annemle ablama bazen mecbur kalıp bıraksam ortalık ayağa kalkıyor meme diye tutturutormus,mama verilsede beni istiyor illa daha bi aylık oysaki,çok bunaldım anlatamam
Ne mumkun o uyurkrn yemek yedim camasir astim topladim toz aldim kahvemi ictim:))Sen de yat uyu o uyuyorkenn:) ben yikadim uyuttum hemen yataga girdik kizimla uyuycaz valla:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?