- 6 Ağustos 2009
- 3.237
- 3.063
- 333
- 41
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.181
Bizde de gunduz ara ara meme emerken resmen savasiyor. Ben de dun ayaga kalktim az yurudum sakinlesti oyle devam ettim.
2 gundur Deniz huy degistirdi gibi buyume atagi dedikleri sey sanirim bu... gunduzleri neredeyse hic uyumuyor, geceleri de boluk borcuk uyuyor. Dun verem asisiñi da oldu onun huzursuzlugu da eklenice 2 gundur hic uyumadik sanirim. Bir ara acaba doymuyor mu dedim sutum az gibi geldi ama kusunca e midesine girmis birseyler oluyorum. Cok sık emmek istiyor o zaman da sut dolamiyor sanirim. Su anda ayagima aldim oyle guvende hissediyor kendini. Ah uyku ah :)
Ayy daha cokk kucuksun ya bu yastabonca yuk binmis omuzlarina. Sen cocuklarina bak ev isini de oldugu kadar yap ne yapacaksin. Peki kocan nerde baska sehirde fln mi calisiyor?maalesef 4 senedir boyleyim ve değersizim iş güç umrumda değil ama değersiz olmak emeklerinin sayılmaması çok kötü bisi bnm ayrı olmam gibi bisey yok çünkü kocam yok üstelik KV eltimin çocuklarına bakio eltim calisio yetmiomuş gibi onlarda evimi maf edio yapma desem KV benle kavga edio iki gün burnumdan getirio daha yaşım 22 ama biktim hayattan bi kadının okuyup ayaklarının üstünde durması gerekio ben okuyamadm maddi sebeblerden dolayı ve evlendim yanı çocuklarım sağ olsun ama pismanimbenim dertlerin bitmez ruzigarr
Canım seni takip eden bi sağlık ocağı yok muydu gebelikte bana hamilelikte en az 4 defa gitmen lazım ki aşıları vs yapabilsinler demişlerdi.Hastanede ilk gün alınıyor ama beslenmeye bağlı hastalıklar bi süre anne sütüyle beslendikten sonra ortaya çıkıyor o yüzden bir defa daha vermeniz gerekli.Anneler, herşeyi soruyorum burda ama en iyi bilgiye burdan ulaşıyorum. Hepinizi sağlık ocağından arayıp bebeğin topuk kanını vermenizi söylediler mi? Benim bebeğimin topuk kanını doğum yaptığım hastanede aldılar. Sağlık ocağından beni kimse aramadı. Hiç de gitmedim. Hatta bebeğimin aile hekimi kim onu da bilmiyorum. Sağlık ocağına siz mi gidip bildiriyorsunuz doğum yaptığınızı? Şart mı acaba?
Aynen canım merak etme o küçücük bebiş büyüyecek ne ara büyüyüverdi diceksin.Benim kızlrın yapısal galiba küçük olan da 3 kg doğdu 38+2 de şimdi de çok obur bi bebek değil ben de hamilelikten önce 50 kgdım kilo takıntım vardır bunlar da bana çekmiş galiba :))Cnm yaaa sağlıklı olsunlarda inan kılo hıc önemlı degıl mesala suan herkes zayıflamak ıstıo.1850gr doğdu bnmkde 33haftalık doğduk.tabı bn duygusal olark cok zor zmnlar yasadım.dha 2aylık bile olmadk ama dha dr.bizi 1haftalık kabul edıo,ılk ıkı ay uyanamadık bile ağlayamıodk okdr düşn bzde 2hafta kaldk ıı olduklarını duyunca cok sevınıorm.ınsallah sağlıklı olsnlarda napalım 1ay gecten gelsnler.insallah bzde büyürz
Cnm bazı bebeklerın kıkırdak gelısımı tam bitmıoms eğer bebeğın zayıf doğmussa dha cok normal.3-4aya gecermş
Aa canım bu bebiş nasıl yatıyo böyle nefesi nasıl alıyo :) maşallah bebişlerniz nasıl saçlı benim kız kel ya sarışın diye galiba hiç saçı yok :)Günaydın kızlar. Yavru kuş beni uyandırdı kendi misil mışıl uyuyor şimdi :))
Eki Görüntüle 1985242
2 gundur Deniz huy degistirdi gibi buyume atagi dedikleri sey sanirim bu... gunduzleri neredeyse hic uyumuyor, geceleri de boluk borcuk uyuyor. Dun verem asisiñi da oldu onun huzursuzlugu da eklenice 2 gundur hic uyumadik sanirim. Bir ara acaba doymuyor mu dedim sutum az gibi geldi ama kusunca e midesine girmis birseyler oluyorum. Cok sık emmek istiyor o zaman da sut dolamiyor sanirim. Su anda ayagima aldim oyle guvende hissediyor kendini. Ah uyku ah :)
3 gündür benim oğlan da gündüz çok az uyuyor gece de bölük pörçük. Uyku sıkıştırınca da mizmiz oluyor. Resmen uykuya savaşıyor.
benimkide dün öyleydi saatlerce ayağımda salladım ayağımda bile zor sakinledi uykusuzluk çok huzursuz yapmıştı gece ilk defa 3 saat büyüdü emmeye uyanmadı2 gundur Deniz huy degistirdi gibi buyume atagi dedikleri sey sanirim bu... gunduzleri neredeyse hic uyumuyor, geceleri de boluk borcuk uyuyor. Dun verem asisiñi da oldu onun huzursuzlugu da eklenice 2 gundur hic uyumadik sanirim. Bir ara acaba doymuyor mu dedim sutum az gibi geldi ama kusunca e midesine girmis birseyler oluyorum. Cok sık emmek istiyor o zaman da sut dolamiyor sanirim. Su anda ayagima aldim oyle guvende hissediyor kendini. Ah uyku ah :)
bizde öyleyiz dünden beri Emdirip yerine bıraktığım çocuk çıldırmıştı nr ayakta duruyordu ne de susuyordu. Nasıl kurtulucam ayak ve emzikten3 gündür benim oğlan da gündüz çok az uyuyor gece de bölük pörçük. Uyku sıkıştırınca da mizmiz oluyor. Resmen uykuya savaşıyor.
Canım seni takip eden bi sağlık ocağı yok muydu gebelikte bana hamilelikte en az 4 defa gitmen lazım ki aşıları vs yapabilsinler demişlerdi.Hastanede ilk gün alınıyor ama beslenmeye bağlı hastalıklar bi süre anne sütüyle beslendikten sonra ortaya çıkıyor o yüzden bir defa daha vermeniz gerekli.
Aynen canım merak etme o küçücük bebiş büyüyecek ne ara büyüyüverdi diceksin.Benim kızlrın yapısal galiba küçük olan da 3 kg doğdu 38+2 de şimdi de çok obur bi bebek değil ben de hamilelikten önce 50 kgdım kilo takıntım vardır bunlar da bana çekmiş galiba :))
Aa canım bu bebiş nasıl yatıyo böyle nefesi nasıl alıyo :) maşallah bebişlerniz nasıl saçlı benim kız kel ya sarışın diye galiba hiç saçı yok :)
İlginçmiş :) yalnız bebeklerde bu yatırış biraz tehlikeli diye biliyorum ben yemek borusu arkada soluk borusu önde olduğundan Allah korusun kustuğunun direk soluk borusuna girme ihtimali varmış.Siz bilirsiniz tabi ama en azından kafasını yan çevittirin derim en azından kusarsa görürsünüz.Bizde nasıl nefes aldığını merak ediyoruz, böyle seviyor. Eller hep yüzünde.ultrason fotoğraflari da hep böyleydi :) bayağı saçlı doğdu evet.
Benimki de öyle oldu 40'ı çıktıktan sonra. Huy değiştirmiyordur inşaallah diyorum hatta. Gerçi gaz sancıları arttı biraz ama eskiden gece tutmazdı, bu gece 5 te ağlayarak uyandı yavrum. Bakalım geçicek bu dönemde :)
Benimkinin de bu gece öyle oldu. Eskiden gece tutmayan sancı, 40 gün sonra bu gece tuttu ağlayarak uyandırdı Ömerimi. Hayır olsun geçer gider inşaallah :)
İlginçmiş :) yalnız bebeklerde bu yatırış biraz tehlikeli diye biliyorum ben yemek borusu arkada soluk borusu önde olduğundan Allah korusun kustuğunun direk soluk borusuna girme ihtimali varmış.Siz bilirsiniz tabi ama en azından kafasını yan çevittirin derim en azından kusarsa görürsünüz.
Anneler ben göz rengine taktım çok merak ediyorum hangi renk olucak diye 40 ı çıkan anneler sizin hangi renk şuan bizim koyu yeşil gri gibi annemin göz rengine çok benziyor
baktım ama orda şey dio fazla yiyosa sarı kusar dio bana pek doğru gelmedi fazla yese beyaz kusar fazlalıgı atar değil mii doktorada sormadım hiç olmadı msj atıp sorayım ah şu bebekler pimpirik ettiler valla biziBaktinmi sari kusma neden oluyormus internetten. Ya da dr.una bir sor bakalim
Ama usutmekten fln olabilir bence. Kizim cok kusardi ama hep beyazdi peynir yapiyordu.
bizimkide hep mavi yeşil arası değişir diyoduk değişmedi henüz bizim kahve ama :)))Bizim ki en başından beri bariz bal rengi/açık kahve. Babasının gözleri:)
Valla canım benim dr öyle dedi, 2 ay dolduktan sonra kısa süreli olur 1 saat dedi. Kendinin de oğlu var ve açıkçası oldukça güvendiğim bi doktor. 3 kere doktor değiştirip bu doktorla devam etme kararı aldık. Bunun yanısıra rahatça kullanabilirsiniz diyen doktor da var. Eşimle ztn direkt vazgeçtik biz.Tam olarak 2 ay dolunca 1 saat mi takabiliyoruz canim? Kacinci aydan sonra kanguru rahatca takilabiliyor? Ben de aldim bekliyorum
Benim göz mavi-yeşil, eşimin kahverengi, oğlum maşallah babasının fotokopisi, hatta ziyarete gelen arkadaşlarım ak koyunun kara kuzusu diye seviyorlar oğlumu :)))))bizimkide hep mavi yeşil arası değişir diyoduk değişmedi henüz bizim kahve ama :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?