- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.241
Sali gunu benimde randevum var bi sefer baska bir dr a gideceğim insallah bizimdr sariligimiz hafiflemistirOldu mu şimdi bensiz doktora gitmeler :) hemen isim alayım ben de iyi bir doktor arıyorum.dün gittim alelacele muayene olduk bir de çok övülen bir doktor anlamadım gitti.yine türkan hoca gibi mükemmel bir doktora ihtiyacım var :) özelden de ismi yazabilirsin canım.2.ay kontrolüne gider denerim.
Kızım 1 ayda 900 gr almış ve 5cm büyümüş kafa 37 cm dopdupunda da böyleydi sizin bebeklerin kafası da büyümüş müydü???
Sarılık testi da yapmadı hafiflemiş geçmiş nerdeyse dedi.ben de kan testine ısrar etmedim
Benimki resmen fotokopisiBenim kaynana da aynı babası diyor ama bana benzeten olunca yüzü burusuyor :) kızım babasına benziyor genelde.
Hakikaten kıskançlıktan sapıtmak bu olsa gerek :)))))Benimde eltim sürekli inşAllah eşine benzer diyordu eşim çok yakışıklıymışta neymiş bebek bana benzedi ve hepsi bayılıyo şuan bu çok güzel bi bebek diye :) kıskançlıktan ne diyeceklerinide bilmiyorlar
Ayy maşallah ne güzelBenim oğlum karma olmuş :) çene ve dudaklar eşim, göz şekli, burun ve yanaklar bana benziyor. Göz rengi de yeşil ya da mavi olursa tam ben olcak, onun için bekliyorum :)
Amann çatlasınlar kabul bile etmiyorum artık geçmişolsun bitti misafir kabul etmiyorum diyorum eşime gelmesinler lazım değiller.Hakikaten kıskançlıktan sapıtmak bu olsa gerek :)))))
Benim eşim çok istiyordu benzetmesini ama olmadı :)) sadece şapka çıkınca hafif andırıyo yüz şekli geri herşeyi benle annem :))Benimki resmen fotokopisi
Ne güzel ben de kabul etmiyorum ama gelip bi de kalıyorlar anca sinir bozuyorlarAmann çatlasınlar kabul bile etmiyorum artık geçmişolsun bitti misafir kabul etmiyorum diyorum eşime gelmesinler lazım değiller.
Maşallah ne güzel, 9 ay taşı hiiiiç benzemesin modundayız biz :) alaka 0 , ten rengimiz bile benzemiyor :)))Benim eşim çok istiyordu benzetmesini ama olmadı :)) sadece şapka çıkınca hafif andırıyo yüz şekli geri herşeyi benle annem :))
Bizimki De ortak yapım olmuşikimize de benziyor.
Ayy maşallah ne güzel
Haha dur özelden yazayım madem detaylı :) bana daOldu mu şimdi bensiz doktora gitmeler :) hemen isim alayım ben de iyi bir doktor arıyorum.dün gittim alelacele muayene olduk bir de çok övülen bir doktor anlamadım gitti.yine türkan hoca gibi mükemmel bir doktora ihtiyacım var :) özelden de ismi yazabilirsin canım.2.ay kontrolüne gider denerim.
Kızım 1 ayda 900 gr almış ve 5cm büyümüş kafa 37 cm dopdupunda da böyleydi sizin bebeklerin kafası da büyümüş müydü???
Sarılık testi da yapmadı hafiflemiş geçmiş nerdeyse dedi.ben de kan testine ısrar etmedim
40 öncesi daha sık kalkardı. Sonrası gece uzun uyumaya başladı. 1 kez kalkıyor sadece. İnşallah böyle gider çünkü ayalta durabiliyorsam tek dayanağım gece uykusymaşallah cnm kızına uyanıkken oyalıyormusun nekadar uyanık duruyo bizimkide dün gece 3 saat uyudu diye baya sevindim 40lıyken nasıl dı bizim bugün 40 bitti :)
Çok zor senin durumun da gerçekten. Biz burada zorlanıyoruz yabancı bi yerde olmak alışmadığın bi kültür hepsi zor.. allah kolaylık versin :)Çok iyi yapıyosun Auralee:) benim durumu biliyorsun,geçen hafta gittim bi doktora ama Allah a emanetti yine. Kilosuna baktı,biz söylediğimiz için boyunu es geçti..neyse iyi ki siz varsınız gerçekten
Canım 1 aylık çektirdik rutin istendi. İhmal etme ilk 3 ayda çekilmeli diye biliyorum. Hem bi sorun varsa da wrken bilmek çözümü kolaylaştırır. Biz ptesi ikinciyi çektiricez ilki problemli çıkmıştı. Düzeldi diye düşünüyorum inşallah yani :)Arkadaşlar dün 1. Aylık kontrolüne gittik ama bize kalça ultrasınundan bahsetmedi sadece kızımnnbacaklarını iki yana bastırdı.bile demedi sormayı da akıl edemedim herkes yaptırdı mı acaba ve ne zaman yapılması gerekir
Ya uykuyu bölüp alt değiştirmek iyi değil bence de. Ben de emdikten sonra değiştiriyorum gece mecbur. Çok aç uyanıyor ağlatmak istemiyorum altını değişirken. Biraz doyurup alt değişip emzirmeye devam ediyorum. Yoksa ağlamaktan helak oluyor uyku da kalmıyor.Yok uyandirmiyorum 2 de uyudu 6 gibiydi kalktığımda kendisi uyaniyor zaten kakasını uyurken yapınca almadım böle rahat uyuyor sabah alıyorum mutlaka.
Ama o midesi dolduğu için susmuştur. Bu kadarlık çocuğun o kadar su içmesi iyi değil ki. Hani bir iki kaşık neyse de çok vermeyin anne sütü susuzluğunu keser bebeğin. Ne ihtiyacı varsa hepsi senin sütünde. Doktorlar söylüyor bunu zaten. Tabi içine sinmeyip yine az az veren var da o kadar çok vermeyin bence.Dün kaynanam bol su verdi çocuğa çok susamistir ay yavrunum dedi ver suyu dedi aranmadi sora böle rahatça uyudu çocuk. Çok susamış
Aa çok değişik :)) bak bu renk değişimini okumuştum bi yerde. Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hep içerik değiştirirmiş bak senin de bebeğin için içerik değiştirmiş baya gözle görülür :))sütünü kontrol eden varmı hiç ? benim önceden beyaz suluydu bugün kızım agzından çıkarınca gördüm daha yoğun ve rengi hafif sarımsı olmuşşşş :/ bu arada bizim doktorumuz gaz için şöyle bi konşma yapmıştı bize "bebeğin gazının tamamını çıkarmak mümkün değil sadece yüzeysel gazını alttan ve üstten çıkarabilir geri kalanı içinde kalır ugrassanda çıkmaz hepsi 1 ay sonra rahatlarsınız" dedi .bide kızlar probiyotik kullananlar bebeğinizde belli saatte sancılanma gözlemlediniz mi ? ben kullanmaya başladıgımdan beri belli bi saatte gaz sancısı çekio sonra kaka yapıo ilaçtan oldugunu düşündüm çünkü önceden yoktu
3. Aya dogru azaliyor gaz sancilari bizim kizlar artik pit pit diye ugrasmadan gazlarini cikarmaya basladilar. Umarim dahada duzelecek. Birde uyku duzenimiz olussa ne mutlu :) en fazla 3 saat uyuyoruz oda gece
Merhaba. Turkan hanimin oralarda mi buldugunuz doktor. Ben de o taraflarda cocuk doktoru ariyorum da. Bana da bilgi verir misiniz.Aa süper. Bizimki yine geçti ama tekrar eder yine kesin. Yazayım kenara. Doktor bugğn travazol yazdı yara olan durumları için. Günde sadece 1 kez o da yara varsa sürülecek. Onun dışında mustelaya tekrar şans verdim ve memnunum.
Bu arada kadın doğum doktorumun kafasında bir çocuk doktoru bulmuş oldummedusa76 sayesinde. Zaten kadın doğum doktorumu da onun önerisiyle bulmuştum. Çok sevdim çok açıklayıcı ve detaycı bi doktor. Bebeğe yaklaşımı çok iyi, bezini bile doktor değiştirdi orda kızım muayene boyunca keyif yaptı resmen :) Gelişimi gayet güzel gidiyor çok şükür. Ben de baya gribim çıkarken bana da dolabından bi ilaç verdi bunu kullanabilirsin diye :)) bir dee rota virüs aşısı için sağlık ocağı 3. Aya bırakalım der ama siz 2. Ay yaptırın dedi reçeteye yazıp verdi. En etkin korumayı 2 aylıkken yapıyormuş aklınızda olsun. Zaten damla olarak veriliyor.
Bnm doktor 45 gunden sonra yapiliyor dedi 2.ay kontrolumuzde yapilacak bizimkisiArkadaşlar dün 1. Aylık kontrolüne gittik ama bize kalça ultrasınundan bahsetmedi sadece kızımnnbacaklarını iki yana bastırdı.bile demedi sormayı da akıl edemedim herkes yaptırdı mı acaba ve ne zaman yapılması gerekir
Kilo alımı gelişimi normalse kilosu+1 saat uyuması normalmiş :)Kizlar dun aksam.10 dan beri uyuyo kizim.arada 3 kez emdi. 4 saat once emzirdim simdi hala uyuyo ikinmada yok ....uyandirsammi ilk defa boyle huzurlu uyuyo kiyamiyorumda...
Biz variz .gece ikina ikina uyuyo sabah kakasini yaptiktan sonra biraz rahatliyo.5 ten sonra tekrar buzursuzlasiyo sirti yere degdiginde etini kopariyorlarmiscasina agliyor resmen..dun 1 saat kucagimda halay cektim resmen.10 da anca uyudusütünü kontrol eden varmı hiç ? benim önceden beyaz suluydu bugün kızım agzından çıkarınca gördüm daha yoğun ve rengi hafif sarımsı olmuşşşş :/ bu arada bizim doktorumuz gaz için şöyle bi konşma yapmıştı bize "bebeğin gazının tamamını çıkarmak mümkün değil sadece yüzeysel gazını alttan ve üstten çıkarabilir geri kalanı içinde kalır ugrassanda çıkmaz hepsi 1 ay sonra rahatlarsınız" dedi .bide kızlar probiyotik kullananlar bebeğinizde belli saatte sancılanma gözlemlediniz mi ? ben kullanmaya başladıgımdan beri belli bi saatte gaz sancısı çekio sonra kaka yapıo ilaçtan oldugunu düşündüm çünkü önceden yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?