- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.461
Canım 4,5kg normal 2 no için biraz arkayı daha uzun tutarak bağla istersenBu arada kızlar bebeğiniz kaç kg ken prima aktif bebekte 3 numaraya geçtiniz? Benim kızım 4.5 kg henüz ama son 3-4 bezdir hep belden taşma problemi yaşıyoruz başta yoktu bu.Emerken kaka yapıyor sesi duyar duymaz değiştirmeme rağmen şuna bir bakın lütfen tamam benim kız da hafif sıvı ve birden gazla yapıyor ama bu da fazla değil mi? Bir üst numaraya geçmeli miyim?
2 çocuktular kırkayak gibi oluyo :) dimi valla bende kesin birini yemek yedirirken biri uyuyo oluyo yada tam tersi ayy bikac yıl çok zorlanmaz heralde insallah sonra rahat ederizBüyüdükçe tutmana gerek kalmicak canım küçükken burun kapanıyo da büyüyünce burun açıkta kalıyo zaten kendliğinden ben de bi elle emzirip bi elle yemek yiyorum valla ya da burda mesaj yazıyorum :))
Ben dr a götürdüm damla verdi ve masaj geçti bi git istersen zararı varmı bilemem ama uzun süredir var diyosunKızlar oğlumda yaklaşık 20.gününden bu yana gözünde çapak var, zaman zaman azalıyor ama hiç tamamen geçmedi. Damla kullanmadım, anne sütü ve masaj uyguluyorum ama düzenli yapamadığımdan sanırım sıforlanmadı. Bu çapağın ciddi bir zararı var mıdır? Hiç bir zaman gözünü açamayacak derecede olmadı ama göz kenarında kuru kuru kalıyordu ağladıktan sonra.
Yaaa o gece çok mızırdanmıl annem bana kıyamamış ama olan yavruma olduAç kalsa ortalığı yıkardı annesi, benimki öyle yapıyor vallahi son gücüyle yardırıyor acıktığında :)) onun için uyuyorsa bırak elleme uyusun.
Kıyamam canım ya şu aşı derdi çok fena hep ateşlemişti büyük oğlum bakalım bu nası olcak aşı ateş yapmaz diyolar ama yapiyo valla calpol rahatlatır ama uyur belki geçmiş olsun
Sen benim memeleri görMemeyi iyice kavradiktan sonra elimi cekebiliyirum. Kizima yemegini verip sonra tekrar tutuyorum tabi bazen agzindan kacirabiliyo cunku benim memeler baya buyuk:)))
Uzun emiyorsa yetiyordur herhalde 6-7 defa..ben hiç saymıyorum. Genel olarak çok dikkat de kesilmiyorum herşeye. Annem yanımda sürekli,şimdilik ona güveniyorum. O da hep uykusu daha elzem diyor. Zaten aç kalmazlar yavrular bence, öyle bi ağlıyor ki benimki meselaYeni doğanlar için günde 8-12 kere besleme yapmak gerekiyormuş. Bizim 6-7 yi geçemedi maalesef
O zaman doktorumuza bir sorayım canım sağol. Bir de sizin bebeklerde de bu ışığa doğru özellikle akşamları kucaktayken kendini geri atıp meraklı meraklı bakma var mı:)
baharinbahcesi canım sen önden gittiğin için sana da sorayım aynı soruyu :))
Benim kız da omzuma tünedi bugün resmen:) uyusun da büyüsün yavrular. Biz annemle tembihleme yöntemini kullanıyoruz:) tavsiye ederimKizlar su 3 gundur biz buyume atagi yasiyorduk sanirim geceleri boluk borcuk gunduzleri de toplasan 1 2 saat. Surekli emmek istiyordu ve yatirdigimda bas bas bagiriyordu,emzigi de tutmuyordu. Dun aksam 11 45de yatti. 4deuyanmadi ben de kiyamadim altini almadim ama memeye tuttum gozunu acmadan emdi ve 6ya kadar yine uyudu. Sabah 1 2 saat yine uyudu. Simdi babasi Deniz ben 2 saat uyumusuz :) cok sukur ya kac gun memede durdu. Uyusun uyandirmayacagim
Canım, benim bi önerim yok. Tecrübeli de değilim. Benim kız 2.250 doğmuştu zaten. Sütüm benim de çok değil ama yavrum küçük olduğu için yetiyor sanırım,inşallah hep yeter ama..psikoloji herşeydir..hele ki süt olayında stres çok etkili. Ben sadece süt olayına odaklanıp kendini daha kötü hissetmemeni salık verebilirim. Yürüyüş yapma şansın varsa çık yürüyüş yap. İnşallah artar sütün. Bdv de bi konu vardı bu arada ordaki önerilere de bi göz atKızlar,
Bugün 22.günümüz ve ben ağır bir depresyona strese girdim...Nedeni ise sütümün bebeğime yetmemesi. Sürekli mama veriyoruz. Bebeğim artık mememi istemiyor bile çünkü süt gelmediğini biliyor. Yazık her defasında deniyor emiyor birkaç dakika ama sonra gelmediğini görünce ağlamaya başlıyor ve mama veriyoruz. Doğduğundan beri böyle... Günde 3 lt su içiyorum 1 lt meşrubat, bulgur yiyorum dereotu fln. 3 saatte bir hastane tipi pompa ile sağıyorum ama 50 cc geliyor o da bir öğün için yeterli değil bebeğim için. Üzerine 30 cc mama vermem gerekiyor. Bazen hiç sütüm gelmiyor 60 ya da 90 cc mama verince doyuyor. Bu beni kahrediyor. Sütünüz ne zman çoğalmaya başladı? 3 saatte bir sağdığınızda ne kadar sütünüz geliyor? Çok üzülüyorum kahroluyorum ya bebeğime yetemiyorum diye. Oğlum 4 kilo doğmuştu şimdi 4,5 kilo mama sayesinde. doktor çok obur bir bebek,yapacak bişey yok her istediğinde ver mamayı çocuk doymuyor ki ağlıyor diyor. Sizinkiler doyup uyuyor benimkisi hep aç ve uyanık çok üzülüyorum ya.
Haa öyleyse bizimki kuruyor cok şükür hemde bayaa cok oldu kurali :) teşekkür ederim canım cevabın içinBizim gözümüzün içine canım :) ama onlar da önemli, renkli cisimlere tepki vermesi gerekiyor. Zaten biri başladı mı ötekisi de yavaş yavaş geliyor :)
Oyle oyle ama hic onermem bu kadar az yas farkini:)Ya masallah size cidden arasi az olan cocuklarda anne level atliyor. Allah guc veriyor sanirim bi
Haydaaa tam bir beze iyi diyorm birsey çıkıyor bizde suan 2 numara kullanıyorz 3e geçince gene mi sıkıntı yasayacagz valla yoruldum sürekli bez değişmektenKizlar bugun bezinden 3 defa cis gectibusyune ve yatagina.. kiyafet degistirmekten cocuk skildi valla.. daha yeni gectik prima 3 numaraya ama bikac gundur kullaniyorum hic boyle olmamisti bgn 3 kere ustuste oldu.. bide 2 numarada yoktu 3 numarada binpudra kokusu gibi bi koku var bnm hic hosuma gitmedi.. kokusu bebege siniyo resmen..
Kızlar,
Bugün 22.günümüz ve ben ağır bir depresyona strese girdim...Nedeni ise sütümün bebeğime yetmemesi. Sürekli mama veriyoruz. Bebeğim artık mememi istemiyor bile çünkü süt gelmediğini biliyor. Yazık her defasında deniyor emiyor birkaç dakika ama sonra gelmediğini görünce ağlamaya başlıyor ve mama veriyoruz. Doğduğundan beri böyle... Günde 3 lt su içiyorum 1 lt meşrubat, bulgur yiyorum dereotu fln. 3 saatte bir hastane tipi pompa ile sağıyorum ama 50 cc geliyor o da bir öğün için yeterli değil bebeğim için. Üzerine 30 cc mama vermem gerekiyor. Bazen hiç sütüm gelmiyor 60 ya da 90 cc mama verince doyuyor. Bu beni kahrediyor. Sütünüz ne zman çoğalmaya başladı? 3 saatte bir sağdığınızda ne kadar sütünüz geliyor? Çok üzülüyorum kahroluyorum ya bebeğime yetemiyorum diye. Oğlum 4 kilo doğmuştu şimdi 4,5 kilo mama sayesinde. doktor çok obur bir bebek,yapacak bişey yok her istediğinde ver mamayı çocuk doymuyor ki ağlıyor diyor. Sizinkiler doyup uyuyor benimkisi hep aç ve uyanık çok üzülüyorum ya.
Ahahahh:) ben de kilolu degilim 1.80 boyum var zayifim. Ama memeler halalara cekmis masallahi var napam:) ilk dogum yaptigimda bide sisebildigi en zirve noktasina kadar sisip tas gibi olmuslardi aman allahim her biri 2 kilo:Sen benim memeleri görküçüklüğümden beri alay konusuydu "sen bi hamile kal,emzir memelerin g teyzenin memeleri gibi yere değecek diye...bugün de bohçacı kızlarına benzemişsin dediler
Yavrumun kafasının suyu çıkıyordu mememin altında ilk günler,şimdi azıcık koruyorum:) Ben ancak emzirmeyi bıraktığımda ellerimi boşaltırımayyy bi de benim memenin başı da o kadar büyük ki kızımın ağzına bile büyük geliyordu ilk günler..ha bu memeler 34 beden bi insan yavrusuna ait
Canm öncelikle kafani rahatlat bi lütfen.. senin kafan rahat olmadigindan sütün cogalmiyor..seninki en azindan geliyormus 50 cc bile olsa..benim ilk 3 gün 1 damla bile gelmedi ve ben hep sütüm gelmiyor mama verelim diyip mama verdik.sonra bir gün sicak dus aldm komposto ictim bulgur pilavi yedm bir güzelde uyudm ve şunu dedm sütüm gelecek ve bebegime yetecek.Allah bu cocugu bana verdiyse onun rızkını da verecek çocuğum ac kalmayacak dedm şükürler olsun sonra yavaş yavaş gelmeye başladı hic bir zaman sütüm az yetmiyor demedm hep sütüm cok masallah bebegim doyuyor diye diye kendimi teselli ettm şükürler olsun isede yaradi..ha seninki artmasa da canını sıkma her bebek emecek diye bir kural yok cok şükür mama alacak imkanın var ya oda olmasaydi da çocuğun ac kalsaydi ? Ha o zaman üzül derdim sana.ama cocugun şükür ki öylede olsa böylede olsa doyuyor mu ? Doyuyor..hic canini sıkma lütfen sen canını sıktıkca olan sütün de gider üzüntüden..burda cok arkadas can sıkıntısı yüzünden sütünün azaldigina şahit olduKızlar,
Biz de herseyi konusuyoruz oglanla. Asiya giderken bileBenim kız da omzuma tünedi bugün resmen:) uyusun da büyüsün yavrular. Biz annemle tembihleme yöntemini kullanıyoruz:) tavsiye ederimbi güzel tembihliyoruz arada dinliyor arada dinlemiyor ama olsun
Ablamdan biliyorum sute guvenip hamile kalmisti tam birbucuk yas var aralarinda. Cidden zor oldu ama is mevzusu acisindan avantajli da oldu. Allah guc versin sanaOyle oyle ama hic onermem bu kadar az yas farkini:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?