2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Benimkilerinde arası 17 ay.. büyüyorlar dimi hep böyle kalacaklarmış gibi geliyor zaman çabuk geçsin biraz büyüsünler istiyorum ama bu hallerinide çok ozleyecegimi biliyorum
Buyumezler mi 2 3yasina bir gelsinler rahat edeceksin. Bizimkiler biri 8 biri 9 oldu bile. Bu arada ablam da aktif olarak calisiyor bir sorun o

tam sevmelik oldular tak tuk vuruyorlar cidden surata.Aynada kafasi cok karisiyor kendine bakiyor sonra beni goruyor arada huzunleniyor gibi oluyor.Yavrum ne dusunuyorsa artik kim bu cocuk diyordur belki de annemi dealmis falan

Emzirme danışmanları var. İnternete birini bulup istersen görüşmeye git.

Şimdi benim bebiş de tam 30 günlük. Doğduğu gece mama verdik. Sütüm geliyordu ama meme başının üzerinde ancak 1-2 damla. Bütün gece ağlayınca hemşire 5cc mama verelim dedi. Meme ucu karmaşası yaşamasın diye kaşık ile verdik. 2. Gün de emzirmeye çalıştım yetmediğini düşündüğümüz noktada mama verdik.

3. Gun benim memeyi tutamamaya başladı.
Sanırım kaşık daha hoşuna gitti emme derdi yoktu. İlk gün memeyi tutan çocuk çiğneyen çocuk ciyak ciyak ağlayıp memeyi reddediyorDu. Sanki beni anneliken reddediyor gibi geliyordu. Meme uçlarım nasıl yara emdikte canım çok yanıyordu. Ben de ister istemez acidikca çekiyordum. Ondan dolayı bana içerlerDi, üzdüm onu diye düşünüyorum. Lohusa depresyonu da var. Bir de kilo çok verdi vs. 5. Gün artık ölüyordum kahrımdan. Çok mutsuzum, açım, yorgunum, uykusuzum. Sürekli ağlıyorum. Memelerim aciyor ama ben bütün gece süt sagmaya çalışıyorum. Elimde tek bir tane el pompası. 1 saat uğraşıyorum. 15 cc ancak geliyor. 20 cc sağınca mutlu oluyorum. Vs vs.

Neyse 30. Gündeyiz şimdi. Hala mama veriyorum. Bebek şimdi memeyi tutuyor. Allaha binlerce kez sukur. Meme ile kavgası ikimiz içinde çok yipraticiydi. Ikimizde ogrendik gibi emzirme isini. Pompayi değiştirdim yeni pompa aldım. Bir de elektrikli pompam var artık. El pompasi ile maks 40 cc falan cikiyordu. Elektrikli pompa ile iki memeden topla 85, 75 ve 65 cc sağdim şu ana kadar. Emziriyorum yetmediği noktada mama veriyorum. Önceden sadığım sütüm varsa onu veriyorum. Seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun.

Şimdi bebek her türlü annesinin memesini seviyor. İçinde süt olsun olmasın. O sineye yatmayı seviyor bir kere. Sana önerim memelere bol bol masaj. Cocuğa mamayı ver karnını doyur. Sonra memeyi ver senin memende uyusun.

Canım her ne sıkıntın varsa Rabbim bir an önce çözmeni nasip etsin, feraha çıkarsın seni. O düşünceyi de at kafandan, kendi sıkıntını görmezden gelerek yine en önce bebeğini düşünmen bile ona ne kadar iyi anne olacağının göstergesi. Eğer bizimle paylaşmak istersen, derdine ortak olmaya hazırız ama bana kalırsa seni anlayacak biriyle derdini paylaş ki, daha da huzursuz olup, çaresiz hissetme kendini canım. Rabbim yardımcın olsun.

tam sevmelik oldular tak tuk vuruyorlar cidden surata.Aynada kafasi cok karisiyor kendine bakiyor sonra beni goruyor arada huzunleniyor gibi oluyor.Yavrum ne dusunuyorsa artik kim bu cocuk diyordur belki de annemi dealmis falan

Oyy kıyamam :)) bizde ayna olayı daha yok, şapşik öylecene bakıyor pek çözemedi aynayı. Ama her gün izlemek çok keyifli, bir de anne derse çıldırcaz heralde

Evet canim ben de onu diyorum esime sevincten oturup hungur hungur aglariz artik

hangimiz dörtldürtlük bakıyoruz ki canım bende üzülüp ağlıyorum ama sonuçta bizde hassasız bu dönemlerde geçici dönemler sıkma canını inşAllah sıkıntın neyse hallolur biran önce

aynıydı gece hiç değişiklik olmadı hatta gündüz 4 saat filan uyurdu banyodan sonra ama gece yine 2 saatte bir Uyandık uykumuzda hep yarı göz açık şekildeydi . Galiba benim sütüm yağsız tatmin etmiyor o yüzden hem sık acıkıyor dem derin uyuyamıyor

Canm noldu sana neden kötüsün böyle neye canini sıktın bu kadar ?

Ağlayarak mı uyanıyor ki? Benimki de gece 5 ten sonra ıkınmaktan derin uyuyamıyor mesela. Tam dalıyor sancı giriyor açıyor cam gibi gözlerini. Kilo alımı yerindeyse sütün yarıyordur, yağlıdır ona kafanı takma canım olan sütüne zeval gelmesin birde. Büyüme atağı da olabilir bak eğer 2-3 gündür böyleyse.

E efeninefesi bu arada canım biliyorsundur ama humana still tea ve galactago damla da al derim.Galactago ben de sipariş ettim henüz kullanmadım ama kullananlar memnundu.Bozanın da süt yaptığını duymuştum.Bunun dışında pompayla sağmayı da emzirmeyi de bırakma düzenli aralıkla sağ ve emzir bebeğin boş çekse pompada gelmese dahi , bekleyeyim süt biriksin bebek öyle emsin falan deme sütü artıran en önemli şey göğüslerin boşalmasıdır bir fabrika gibi düşün ne kadar ihtiyaç varsa o kadar üretim olur yeme içme sadece ek takviye sağlar.Hem belli miktar sütün olduğunda göre üretim var demektir talep çoğaldıkça süt de artar.burda mama takviyeli giden arkadaşlar her seferinde emzirmeyi hiç bırakmadı bir süre sonra sütleri çoğaldı ve mama miktarı azalmaya başladı.Bir de bebeğin çok açken memeyi vermek onu çok ağlatıyor seni de strese sokuyorsa hafif tokken az biraz mama takviyesinden sonra falan ver en azından o açlık krizi gitmiş olur bebekteki.Bir de unutma sen onun annesisin bebeğime yetemiyorum diye düşünme mamayla ya da anne sütü aç bırakmıyorsun açıkta bırakmıyorsun hayatı boyunca yanında olacağı kişi sensin senden daha fazla da kimse sevemez onu doğurup sokağa atanlar var bol bol bebişle temas et göğsünde uyut çok severler o da süt artırımını sağlar ve en önemlisi sana köstek olan strese sokan sürekli aç bu çocuk aç diye etrafında dolanan kim varsa evden gönder canım.

Son düzenleme:
Suyun derecesini sormuştun unuttum 39 derece civarında çok seviyor banyoyu gaz bırakmıyor ki uyuyup dinlensin yine uyudu hemde yorulup uyuyor ıkınıp uyanıyor çok ağlamıyor kuzum ama ağlayarak uyanıyor kaka yapıyor gaz çıkarıyor ama yinede bitmiyor ıkınma. Valla ayağımda sallarken ona bere bile ördüm bu gidişle sırf Yavrucak dinlensin diye hep ayağımda sallıcam kendi de dalabiliyo ama sancı uyandıyor

Haydaaa tam bir beze iyi diyorm birsey çıkıyor bizde suan 2 numara kullanıyorz 3e geçince gene mi sıkıntı yasayacagz valla yoruldum sürekli bez değişmekten
Benden kaynakliydi sanirim sizintilar.. dunden beri daha siki kapatiyorum bezini sizinti olmadi cnm

Görümce buradayken benim psikolojimi bozdu 3 gün. Gerçekten BU ÇOCUK AÇ kelimesi anneyi kahrediyor bende öyle oldum bol olan sütüm o sütün yok memelerin boş dedikten sonra gitti meğer bebeğin ağlaması gazdanmış ve emdikçe süt gelirmiş bir daha yok dediğinde hayır var yetiyor bebeğime karnı tok bezi kirli yeter fazlası rahatsız eder zaten hem yok dedikçe yok olur var dicem olucak benim sütüm dedim o akşam pantolonuma kadar ıslandım moral çok önemli ve yok dedikçe süt gidiyor hakikaten. E efeninefesi

Gayet de sıcakmış. Hani dedim acaba ılık da su mu ayıltıyor çocuğu. O bizde de var maalesef, ıkınmaktan istediği gibi uyuyamıyor o da mızmızlık yapıyor oğlumda. Geçicek inşaallah geçicek :)

Ya sorma benim gorumcem de ilk 3 gun sut inme asamasinda benim boyle fiskirirdi senin sert degil derdi. Kv de cocuga sutun yatamiyor mu, hastalikli mi(sariliktan dolayi). Sut sari geliuor ve Deniz kusumca leke yapiyordu. Ben de olmadi cok degisik sutun falsn demeler. Ya benim de basiretim baglandi o sirada bu agiz sutu diyemedim cok agladim,dua ettim. Sonra cocuk doktoruna gittik sariliktan yipranmistim hastaneye git vs mama vereyim diyordum dusunun yani. Doktor ne mamasi gunde 50gr aliyor bize 25 yetiyor demisti. Kim sana sutunle ilgili ne diyorsa unut o sari sut dunyanin rn yararli sutu dedi. Ya bir miktarini sagip attim ya beyaz sut gelsin diye hala inanamiyorum. O gun doktordan ciktiktan sonra herseyin iyi gittigini dusundum ve o gun bugundur emziriyorum. Simdi dusunuyorum da belki baska bir doktor mama da ver deseydi verirdim belki de diye. Cunku 300 gr da kilo vermisti.. Iyi ki de o doktorla karsilasmisim. Simdi en buyuk dilegim yeni dogum yapan kimle karsilasirsam karsilasayim tecrubelerimi anlatmak ve onu olumlamak olacak. Yasananlardan sonra tum soylenenlerden sonra ailelerden resmen sogudum kizlar. Esimle birbirimize daha cok baglandik. o ilk gunler ne aglakmisim ne kadar cok ezdirmisim kendimi aptal gibi kv karsima gecip 5 aylim gibi kalmissin dedi dogumumun 3.gununde. Kosusturmadan normal kiloma indim simdi ah ne guzel oldun dediklerinde yuzu dusuyor gorumcemle kvnin. Hatta gorumcem korse mi taktin dedi bir kere he korse taktim. Sezaryan halimle her gun hastanelerdeydik sariliktan dolayi,yemegimi aglaya aglaya yapiyordum. artik kinseyi icim almiyor ve o kadar sinirliyim ki kim karsima gelse cat cat cevabini veririm

Çok geçmiş olsun. Allah kısa zamanda derdine çare versin. Eğer lohusalik sebebiyle depresyon yaşadıgini düşünüyorsan tehlikeli olabilir. Lütfen yardım aramaktan çekinme. En kısa sürede feraha çıkman dilegiyle

ben de aynı şeyden muzdaribim hiç geçmiycek gibi düzenli masaj yapamıyorum ondanmı

Şükret benimkilerde okadr küçükki yatarak zoraki emziriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…