- 7 Ağustos 2016
- 1.746
- 1.893
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.681
Sivilceleri gecti simdide konak cikti..Canım
Sivilcelerinz nasıl geçti bizim kafa sivilce dolu ucları da var bide yüzü oldu alnınds boş yer kalmadı ellemedim hiç uçları söndü kurudu bazıları yaraya çevirdi çok üzülüyorum
Bence cok iyi düşünmüşsünüz canm hem seninde kafan dağılır iyi gelir sanadaKizlar biz yazlik kiraladik sezonluk buyuk kizim icin. Orada havuza fln girip kafa dagitir kiskancligi biraz azalir diye. Annem ben kizim ve bebek gidicez kismetse. Baba da h.sonu gelecek. Iyi mi yapiyoruz bilmiyorum ama kizim havuz delisi butun kis bekledi ona iyi gelir diye dusunduk.
61 günlük oldu bugün tam 2aylikKac aylik tam olarak canim?
Ben ilk bir haftadan sonra 3 saate bire geçmiştim daha doğrusu kızım zatem 3 saate bir kndiliğinden uyanıp istiyordu.Son zamanlarda gece uyku süresini uzattı 4-5 saate çıkardı yine kendi uyanıypr ben hiç ellemiyorum gündüzleri de ne zaman isterse o zaman veriyorum bazen dolu memeyi emiypr 3 saat uyuyor bazen yarısını emip 1 saat uyanık kalıp tekrar istiyor vs bebeğe bıraktım yani.Senin oğlunda sen hala kendin mi uyandırıyorsun yoksa kendi mi 2 saate bir falan istiyor bu dönem için çok sık bence artıkKızlar ozellikle 2 ayligi gecenler emzirme araliklariniz nasil ? bizim yavas yavas gunduz 3 saate bir gece 3 4 belki 5 saati buluyor. Doktor da artmali araliklar diyor ama cok uzun geliyor bana.
Olabilir ya ben de ne zaman sağılmış süt ya da ekstra bir mama falan versem kustu çocuk demek ki yetiyor gerçi benimki sizinkiler gibi 1.5 1.5 almıyo 900 falan alıyo yetiyo kendine demek ki diyorum zaten istesen de zorla bir şey içmiyor :)Bir yerde okumustum 5-9 arasi sutun en az oldugu zamanmis. Benimkiler iyice sonmus balona donuyor o aralar ahahh:) aslinda yatmadan biberonla sut vereyim diye denedim ama almadi demekki doyuyor.
Bizim tanıdığın çocuğuda çürük aşıdan sakat şuan. Görümcem en tazeşerinden vurdurdu onun çok ağır geçti diğer ikisine vurdurmadı onlar hafif geçirdi bende vuruldum dehşet ağır geçirdim bu nasip cnm geleceği varsa bunların yapsan da yapmasanda geliyor çünkü bunların koruyuculuğu yüzde 60 civarı yani tam değil yarı yarıya gibi.Tatlım bence aşı işini bir daha düşün derim , hepatit kadar diğerleri de önemli su çiçeği kabakulak polio yani çocuk felci hepsi önemli geçirse bile hafif geçiriyorlar aşı sayesinde hele şimdi suriyeliler de geldi yıllardır görülmeyen hastalıkları hortlatacaklar ben bebeğini riske atma derim.İnstagramda tinytoesphotography diye bi hesap var aynı şekilde su çiçeği aşısını gereksiz gördüğü için yaptırmadı ve bebeğinde beyin zarlarına kadar sıçradı hastalık girip bakabilrsin hatta mesajları var bence riske girmeye değmez
offf şu uyku konusu düzene gireceğine beter oluyor kafayı yicemmmGündüz uykularınız ne alemde? Benim kız, ki mama verdiğim için tok olduğuna da eminim, en fazla 45 dk uyuyor. Karnı tok, gazı çıkmış ve altı temiz hâli bu. Yaklaşık 10 gündür böyle.
Ilk ay bizimkinin her gun oluyordu da sonra bitti. Gorme testi var 3. Ayda sanirim. Bence normaldir ama sen bilirsin doktor konusund61 günlük oldu bugün tam 2aylik
Canim doyuyorsa kilo alimi tamamen yapisal bence. Benim kizim mama takviyeli buyuyordu ama yine de bu kadar kilo almiyordu. Bence annenin o donemki sutu ve cocugun yapisiyla alakali. Doktor bana 800 almis olsa cok guzel doyuyordur dedi tartiya koyarken. Yani seninki de doyuyor belli masallahBen ilk bir haftadan sonra 3 saate bire geçmiştim daha doğrusu kızım zatem 3 saate bir kndiliğinden uyanıp istiyordu.Son zamanlarda gece uyku süresini uzattı 4-5 saate çıkardı yine kendi uyanıypr ben hiç ellemiyorum gündüzleri de ne zaman isterse o zaman veriyorum bazen dolu memeyi emiypr 3 saat uyuyor bazen yarısını emip 1 saat uyanık kalıp tekrar istiyor vs bebeğe bıraktım yani.Senin oğlunda sen hala kendin mi uyandırıyorsun yoksa kendi mi 2 saate bir falan istiyor bu dönem için çok sık bence artık
Olabilir ya ben de ne zaman sağılmış süt ya da ekstra bir mama falan versem kustu çocuk demek ki yetiyor gerçi benimki sizinkiler gibi 1.5 1.5 almıyo 900 falan alıyo yetiyo kendine demek ki diyorum zaten istesen de zorla bir şey içmiyor :)
Gündüz uykularınız ne alemde? Benim kız, ki mama verdiğim için tok olduğuna da eminim, en fazla 45 dk uyuyor. Karnı tok, gazı çıkmış ve altı temiz hâli bu. Yaklaşık 10 gündür böyle.
Bizimki bazen emip emip uyuyor bazende 4 saat uyumadigi oluyor. Bugun mesela 9 da kalktı 12 ye kadar uyumadi. Sonra aciktikca uyandi emdi uyudu. Allah'tan huysuz bir bebek değil. Uyanık kalınca çok yormuyor ama 3 saat uyumayınca uyku sıkıştırıyor bu sefer dalması zor oluyor. Akşam 8-11 arası da uyuyor. Bugün o arada sinemaya kaçacağız eşimle :))
Ay biz de öyle bir aralık kovalıyoruz sinemaya kaçmak için ama acıkma riskini göze alamıyorum, mümkün değil sakinleşmez çünkü acıkınca :))
Canım şu durumunda bile bakış açın o kadar naif ki.. Senin kocan sana bunu yaparak en büyük kaybı kendine yaşattı eğer seni kaybederse.. Sen çok kıymetlisin, anne oldun, bebeğini dünyaya getirdin, ailelerinizi mutlu ettin.. Önür boyu bunun vicdan azabından kurtulamayacak. Demişsin ya biz nasış devam edicez tekrar mutlu olabilecek miyiz. sen olursun canım onunla da mutlu olursun onsuz da mutlu olursun bundan sonra. Asıl o hiçbir türlü mutlu olamayacak vicdan azabından. Merak etme genelde erkekler yakalandıktan sonra bu işi yaptıkları kadından tiksinir ve nefret ederler. Şuan kendinden çok ona kızgındır. Allah ikisini de bildiği gibi yapsın. Ben olsam eşimle barışsam bile kadının kocasına herşeyi anlatırdım. Sakın kocanın ya da o kadının seni ikna etmesine izin verme, kocası duymalı bunları. Ha senin kocanın başına bi iş gelir diye korkma emin ol bunları göze alıp yapmıştır şimdi çeksin çilesini hem o kadın hem de kocan. Cezasını çeksin ondan sonra hala yalvarıyorsa sana barışırsınız merak etme mutlu da olursunuz canım. Sadece onun ve ailesinin boynu hep bükük olur bundan sonra. O kadar sinirlendimki kocana ve o namussuz kadına... İşte herkes anne olamıyor!!! 2 tane çocuğun var senin yaaa bu nasıl bir ahlaksızlık arsızlık. Kim olduğunu bilsem ben gidip haddini bildirrim o kadına!Kadının kocası da bizim iş arkadaşı başka mağazada müdürlük yapıyor benim esimin yanına uğruyor gidiyor muhabbetleri var söylersem kadın ağlıyor söyleme die soylersem esimde burda duramaaz adam sonucta hakli olarak dövse yeridir .. bir müddet napcshimi bilmiyorum ailem destekçi ama hemen boşanma olmaz diyor bilmiyorum hayatım yıkıldı karardı . Şuan eşim iyi konuşuyor ağlıyor üzülüyor en son kadar bende sanırım . Yarın benim evlilik yildonumdu esimin doğun günüydü 24 nisan . Dugunde kocamın doğum gününüde ayrı kutlamıştık . Ve ben bunları yaşadım inanamıyorum bendemi sorun var . Kendime küstum. Çocuğumu düşünüyorum tek. Of çok zor gerçekten ne yazcagimi bile bilmiyorum allaha dua ediyorum şuan bana yol göstersin die . Severek evlendik . Yani sövüp sayarak cirkefledtirmekte içimden gelmiyor . Çocuğum ortalıkta telef olcak die korkuyorum hiç kolay bisi edilmiş . Görür görmez dünyam başıma yıkıldı omzumdsn kaynar su döktüler sanki ama burdaki bi arkadaş çocuğunu kaybetti . Varsın başıma bunlar gelsin yeterki bebeğim iyi olsun .. daha kötüleri yasatmasın
benimkisi de . Doktor tekrarlarsa gel dedi. Neden acabaGünaydın kızlar. Bebeği sarı kusan arkadaşlar bir sorun yaşadiniz mı geçti gitti mı? Benim oğlanın pek kusma huyu yoktur, çok nadir kusar. Sabah sabah sarı katı kustu. Üşüttü mu acaba?
Ben günde 3 defa mama veriyorum canım. O yüzden rahatım. Acikirsa mama veriyorlar. Yoksa bu kadar rahat olamam. Kuaföre filan gitmek zor olur. Gerçi o zaman bebeği De götürürüm, kuaföre gitmeden olmaz
Kizlar bu balgammi acaba? Usutuyor da geniz akintisi mi oluyo?Eki Görüntüle 1986679
benimkisi de . Doktor tekrarlarsa gel dedi. Neden acaba
Benimki de yaklaşık 50 günlük.Gece uykusuna alıştırmaktan kastın belli saatte belli rutinle uykuya dalması mı? Benimki 11-12 gibi uyuyor genelde emerken uyuyor veya kucakta gezerken , gece 4 gibi de emmek için uyanıyor hızla altını değiştirip emziriyorum emerken tekrar uyuyor sabah 8 gibi kalkıyor.En azından son 10 gündür bu rutinde yani gece uykuları düzenli çok şükür ama böyle gideceğinin garantisi yok o yüzden bu tarz bir uyku eğitimine şimdiden başlamalı mıyım emin olamıyorum.3. Aydan sonra tracy hogg yatır kaldırı uygulamayı düşünüyordum belki bekler onu denerim bu arada kitabın yazarı kimdi? Ya da yöntemin bi adı var mı EASY yöntemine benziyor sanki
Canim ben emzik veriyorum kilo alimi iyi olunca doktor 2 saatten once asla verme meme dedi. Cunku haril haril kusuyor bu sefer. Gunduzleri az uyuyor Deniz. mesela sabahtan beri hafif uyuklayarak gecirdi bayagi bir oyun halisinda oynadi simdi uyumaya calisiyor.Yani 3 saat uyumadigi fazlaca oluyor.Bizim 22sinde 2 aylik oldu. Gunduz iyi emince 1 saat cok rahat duruyo sonra biraz mizmizlaniyo ben meme veriyorum ama aktif emmiyor oyalaniyor. Ben de diyordum bu cocuk neden emmiyo demek acikmiyo:) baksana senin 3 saat durabiliyormjs gunduz. Peki 3 saat uyanikken de duruyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?