2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Bizim oglani emzikle oyaliyorum yoksa cok emiyor zaten cok kusan bir bebek de olunca 2 saat 3 saatten once vermiyorum. Gece uykulari daha uzun genelde 4 saat bazen uzuyor ama 5 saate yaklasinca tedirgin oluyorum ben de. Bu ay az alacak gibi kilo cunku onceden ne zaman istese veriyordum. 1bucuk kiloyu oyle almisti ki cok kusuyor bizimki de. Onemli olan bence de duzeni oturtmak ve yeterli kilo almasi

Ay biz de öyle bir aralık kovalıyoruz sinemaya kaçmak için ama acıkma riskini göze alamıyorum, mümkün değil sakinleşmez çünkü acıkınca :))
Ya ben de disari onlarsiz cikamiyorum bir de esimden baskasina cocuk bakimiyla ilgili bir guvensizlik var. Sacma gelebilir ama kendi anneme bile soyle tut falan diyirum. Icgudusel birsey sanirim dogdugundan beri cocuguma en iyi ben bakabilirmisim hissi vardi. Dun 2 saat disari cikip arkadaslarla bulustum aklim hep umarim oglus acikmazda idi. Bir de ben de hic sagip birakmadigim icin garip geliyor onsuz olmak

Kızlar sizinle bir endisemi paylasmak istiyorum. Ben inatla sut sagmiyorum. Bu dusuncenin ardinda gogsumden hemen emsin sutun degeri gitmesin dusuncesi de var sanirim. Ama dunyanin binbir turlu hali var Allah korusun bir ilac kullanmak zorunda kalsam o aralikta ne olacak. Sutum de sadece Denize kadar sagarsam ac kakir gibi de geliyor. Sacma biliyorum ama stok yapan annelerden bundan sonrasi icin buzluga sut nasil atmaliyim? Sut pompaya cok gelmiyor Deniz bosalttigi icin. O torbalari nasil dolduruyorsunuz ? biraz bilgi verebilir misiniz.

Kızlar daha once yazmıstım kırkıma yakın kanama oldum doktora gıttım kırk bası kanaması dedi10 gun surer dedi azalarak devamettı hep kahveye döndü falan kurtuldum derken şimdi 4 gundür tekrar basladı ve baya kırmızı kan geliyo doktoruma yazdım eger asırı degılse düzensiz kanamalar olabılır dedi ama adet gıbı yani baya gelıyo napsam ya benım gibi olan varmı nette okuduklarım korkuttu cıkamıyorımda cok yogunum benım gıbı olan varmı??

Çok sağol canım iyikş detaylı yazmışsın kaç günr iyileşti bide bezi pipiye degince aglıyomuydu

Bende De ancak bebeğimin öğünü kadar süt var. Ne yazık ki bende süt sagamiyorum. Mama da veriyorum aslında. Ama azaltmaya çalıştığım için her öğünde emzirmem şart.

Benimde daha kanamam bitmedi canım. 2-3 gün damla damla geliyor tamam bitiyor diyorum ertesi gün biraz daha fazla. Fazla dediysem reglin son günü gibi. Çarşamba kontrolum var bakalım ne diyecek doktor.

Kızlar benim bebiş de saniyelik temaslar kuruyor sizinki de saniyelik mi başladı? Artık bakıyo ama geri çeviriyo gözünü uzun tutmuyor ve artık sesli gülüyor :)

bakışlar kısa süreli başlıyor da şimdi biz gözlerimizi birbirimizden alamıyoruz..bi de tatlı gülüşü agulaması var.yakında seninki de uzun süreli temas kurar canım.

Kİzlar oglumun kafasinin istu hep oonak oldu.. 2 defa zeytinyagi surdum 1saat beklettim yikadim.. baska ne yapabilirim? Beyaz kabuk oldu hep kafasi.. sampuanida mustela konak onleyici ama baska bisey yapilabilirmi?

konak için sebamed yenidoğan şampuan kullan.oğlumda dalin kullanmıştım, konak olmuştu.dr. tavsiyesiyle bunu almıştım.geçirmişti.şimdiki bebişimde konak olmadı.

@ yesilagac44 a katılıyorum.oğlum anaokulunda bir aşıyı kaçırdı.galiba KKK aşısıydı.kardeşim doktor.ona anlattım.acilen götür yaptır, suriyelilerden çok hastalık geldi.hastanede çok ölümler oluyor dedi.biz de toplum sağlığına gidip yaptırdık.çocuk felci aşısını 2 doz yaptırmıştık, salgın görülünce ev ev gezip 1 doz daha yaptırdılar.ben çocuğuma aşı yaptırmama riskini göze alamazdım..senin fikrin tabi, karışmak değil niyetim.bir daha düşün derim sadece.

Biz yaptrfik cnm.. kesinlikle yaptir.. 2 gun sonra bandaji cikiyor sonramerhemini suruyosun ve inan anlamiyor bile.. ilk cisini yaparken cok agladi o da normal yanmistir onun disinda hic bi sorunu yok..
Bende korkuyorum açıkçası cok aglarmı eve dönünce bakımını tek başıma yapabilir miyim bilmiyorum sen nasıl yaptın kolay mı evde bakımı kaç güne iyileşti

Kızlar kalça ultrasonunu nezaman çektirsiniz 2aylıkken dedi aile hekimi hemşiresi ben daha erke hatırlıyorum bide 1aylık aşımızı olucaz aile hekimliğinde yapılıcakmış sizinde öylemiydi

O bende de var. Annemi ben de uyarıyorum senin gibi, zaten ilk defa çarşamba günü bırakıcam ama 5 dk mesafede bir yere gidicem onun rahatlığı var :) Bir de annem babam çok seviyorlar, çok ilgileniyorlar her ne kadar acaba mı desemde güveniyorum onlara aslında. Çevreye alışması için de önemli buluyorum bi yandan.

Ben de sağmadım, sağmak istiyorum ama göğüs ucum çok hassas hemen kanıyor ve sütüm kanlı oluyor maalesef. Fakat sağmak da çok istiyorum bir yandan, cesaret edebilirsem emzirdikten sonra sağmayı düşünüyorum, stok yapmak iyi olcak sanki.

Kizlar genital bolgesine lazere giden var mi? Bu hafta basliycam diod lazere. Acir mi benim canim tatli biraz dayanabilir miyim

Ben 2 gün önce götüreceğim nasipse

Ama agliyo ne bilim ben de agladikca veriyorum gerci pek emmeyip birakiyo:)

Yok karıştırmadim canım akşam yatmadan önce banyo yaptirip sürdüm birde sabah ilk bez değişiminde sürdüm bencede ketoral a göre daha iyi geldi

Çok sağol canım iyikş detaylı yazmışsın kaç günr iyileşti bide bezi pipiye degince aglıyomuydu

Can'ım sadece ilk gün işlemden 4-5 saat geçince bağırarak ağladı. Biliyordum öyle olacağını korkma sen de işeyince ağlıyormuş. Ertesi gün normaldi klasik bebişim ağlıyor uyuyor falan ama bağırtısı olmadı. 5. Gün banyo yaptırdık iyileşmiş gibiydi tam bir hafta olunca da Dr A gittik krem falan kullanma bişi kalmamış iyileşmiş dedi. Beze kalınca bir tabaka sürdüm o kremleri karıştırıp. Beze değmiyordu yani. Dedim ya Dr birer kutu yazdı ben her birinden 3 kutu bitirdim:)

Bu arada orada bekleyen 1 yaş civarı bebiş vardı çok ağladı korktu. Bizimki Dr nedir yabancı insanlar falan anlamadığı için rahattık. Ağrısı olmuştur ama korkusu olmadı en azından

Maşallahh ya. Bizimki kaç kere uyanıyor 8 e kadar
Benim ilk bebeğim de feciydi canım battaniyeyle sallamadan uyumazdı zaten prematüreydi çok çektim bunda Allah acıdı galiba daha sakin bir bebek çok şükür yoksa biliyorum saat başı uyanmayı derdi ne anlayamayıp susturamadığın bir bebeğin olmasını ama hepsi geçiyor merak etme sabır sadece :)
Gece uykuları uzasın canım boşver daha iyi çünkü büyüdükçe ona ihtiyaç olacak ne kadar uzun uyumaya alışırsa o kadar iyi beslenme açığını gündüzle kapatmak daha mantıklı ki seninki zaten iyi emen bir bebek endiselenme bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…