- 3 Ekim 2016
- 1.845
- 2.240
- 53
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.701
Bizim oglani emzikle oyaliyorum yoksa cok emiyor zaten cok kusan bir bebek de olunca 2 saat 3 saatten once vermiyorum. Gece uykulari daha uzun genelde 4 saat bazen uzuyor ama 5 saate yaklasinca tedirgin oluyorum ben de. Bu ay az alacak gibi kilo cunku onceden ne zaman istese veriyordum. 1bucuk kiloyu oyle almisti ki cok kusuyor bizimki de. Onemli olan bence de duzeni oturtmak ve yeterli kilo almasiBen ilk bir haftadan sonra 3 saate bire geçmiştim daha doğrusu kızım zatem 3 saate bir kndiliğinden uyanıp istiyordu.Son zamanlarda gece uyku süresini uzattı 4-5 saate çıkardı yine kendi uyanıypr ben hiç ellemiyorum gündüzleri de ne zaman isterse o zaman veriyorum bazen dolu memeyi emiypr 3 saat uyuyor bazen yarısını emip 1 saat uyanık kalıp tekrar istiyor vs bebeğe bıraktım yani.Senin oğlunda sen hala kendin mi uyandırıyorsun yoksa kendi mi 2 saate bir falan istiyor bu dönem için çok sık bence artık
Olabilir ya ben de ne zaman sağılmış süt ya da ekstra bir mama falan versem kustu çocuk demek ki yetiyor gerçi benimki sizinkiler gibi 1.5 1.5 almıyo 900 falan alıyo yetiyo kendine demek ki diyorum zaten istesen de zorla bir şey içmiyor :)
Ya ben de disari onlarsiz cikamiyorum bir de esimden baskasina cocuk bakimiyla ilgili bir guvensizlik var. Sacma gelebilir ama kendi anneme bile soyle tut falan diyirum. Icgudusel birsey sanirim dogdugundan beri cocuguma en iyi ben bakabilirmisim hissi vardi. Dun 2 saat disari cikip arkadaslarla bulustum aklim hep umarim oglus acikmazda idi. Bir de ben de hic sagip birakmadigim icin garip geliyor onsuz olmakAy biz de öyle bir aralık kovalıyoruz sinemaya kaçmak için ama acıkma riskini göze alamıyorum, mümkün değil sakinleşmez çünkü acıkınca :))
Çok sağol canım iyikş detaylı yazmışsın kaç günr iyileşti bide bezi pipiye degince aglıyomuydusupremee
Can'ım biz 38 günlükken yaptırdık Dr çok ideal Zaman dedi ilk bir ay.
Hiç bi sıkıntı olmadı babası kararsızdı şimdi iyi ki olmuş diyor.
Önce bi iğne yapıyorlar orda ağlıyor. Ondan sonra işlem yapılırken emzik emiyordu düşün. Yalnız yapılırken tavsiyem yanında birileri olsun ve işlemi izlemeyin :) annem izlemiş fena oldu tansiyonu düştü, niye bakıyorsa:)
Sonrasında 2 krem bi de vazelin toplam 3 kremi karıştır bezine bolca sür dedi Dr.
Pipisine de olur ama acıyabilir dedi. 3 kremden 3 kutu bitirdim ben pinpikliyim bol bol sürdüm. Ama bi hafta sonra kontrole gittik Dr çok güzel iyileşmiş dedi
İlk gün uyuşturucu etkisi geçince ağlıyor biraz ama ağrı kesici fitil vermişti onu verdik uyku yaptı galiba nerdeyse tüm gün uyudu. Ertesi gün rahattı zaten. Burdan da arkadaşlar yaptır demişti saolsunlar
Kızlar sizinle bir endisemi paylasmak istiyorum. Ben inatla sut sagmiyorum. Bu dusuncenin ardinda gogsumden hemen emsin sutun degeri gitmesin dusuncesi de var sanirim. Ama dunyanin binbir turlu hali var Allah korusun bir ilac kullanmak zorunda kalsam o aralikta ne olacak. Sutum de sadece Denize kadar sagarsam ac kakir gibi de geliyor. Sacma biliyorum ama stok yapan annelerden bundan sonrasi icin buzluga sut nasil atmaliyim? Sut pompaya cok gelmiyor Deniz bosalttigi icin. O torbalari nasil dolduruyorsunuz ? biraz bilgi verebilir misiniz.
Kızlar daha once yazmıstım kırkıma yakın kanama oldum doktora gıttım kırk bası kanaması dedi10 gun surer dedi azalarak devamettı hep kahveye döndü falan kurtuldum derken şimdi 4 gundür tekrar basladı ve baya kırmızı kan geliyo doktoruma yazdım eger asırı degılse düzensiz kanamalar olabılır dedi ama adet gıbı yani baya gelıyo napsam ya benım gibi olan varmı nette okuduklarım korkuttu cıkamıyorımda cok yogunum benım gıbı olan varmı??
Kızlar benim bebiş de saniyelik temaslar kuruyor sizinki de saniyelik mi başladı? Artık bakıyo ama geri çeviriyo gözünü uzun tutmuyor ve artık sesli gülüyor :)
Kİzlar oglumun kafasinin istu hep oonak oldu.. 2 defa zeytinyagi surdum 1saat beklettim yikadim.. baska ne yapabilirim? Beyaz kabuk oldu hep kafasi.. sampuanida mustela konak onleyici ama baska bisey yapilabilirmi?
. Sancısı yoksa yediği yarıyordur derler eskiler kaka yapmayınca belki kabız değildir. Doktordan sonra haberdar edermisin gözüyle ilgili ben sadece hepatit yaptırdım diğerlerini yaptırmıcam koruyuculuğu yüzde 60 üstü olmayanları boşuna yaptırmıyorum :)
Bende korkuyorum açıkçası cok aglarmı eve dönünce bakımını tek başıma yapabilir miyim bilmiyorum sen nasıl yaptın kolay mı evde bakımı kaç güne iyileştiBiz yaptrfik cnm.. kesinlikle yaptir.. 2 gun sonra bandaji cikiyor sonramerhemini suruyosun ve inan anlamiyor bile.. ilk cisini yaparken cok agladi o da normal yanmistir onun disinda hic bi sorunu yok..
Ya ben de disari onlarsiz cikamiyorum bir de esimden baskasina cocuk bakimiyla ilgili bir guvensizlik var. Sacma gelebilir ama kendi anneme bile soyle tut falan diyirum. Icgudusel birsey sanirim dogdugundan beri cocuguma en iyi ben bakabilirmisim hissi vardi. Dun 2 saat disari cikip arkadaslarla bulustum aklim hep umarim oglus acikmazda idi. Bir de ben de hic sagip birakmadigim icin garip geliyor onsuz olmak
Ben 2 gün önce götüreceğim nasipseArkadaşlar haftaya bebişimin 2. Ay aşıları olacak. Şu rota virüsü kafamı karıştırdı. Dr 2-4. Aylarda yaptırabilirsin dedi, ebe de 3-5. Aylarda. Siz naptınız?
Bir de 2. Ay kontrolüne aşılardan önce mi sonra mı götürüyorsunuz?
Ama agliyo ne bilim ben de agladikca veriyorum gerci pek emmeyip birakiyo:)Canim ben emzik veriyorum kilo alimi iyi olunca doktor 2 saatten once asla verme meme dedi. Cunku haril haril kusuyor bu sefer. Gunduzleri az uyuyor Deniz. mesela sabahtan beri hafif uyuklayarak gecirdi bayagi bir oyun halisinda oynadi simdi uyumaya calisiyor.Yani 3 saat uyumadigi fazlaca oluyor.
Yok karıştırmadim canım akşam yatmadan önce banyo yaptirip sürdüm birde sabah ilk bez değişiminde sürdüm bencede ketoral a göre daha iyi geldinarin333 canım mantarla ilgili trosyd kullanmaya başladım doktor ketoral ı önermedi. Trosyd i günde kaç kez sürdün prospektuste 2 kez yazıyor bi de başka bi kremle karışık mi sürdün sadece onu mu sürdün ve de kaç günde geçti
2 aylik asini yaptiranlar neler vardi icinde.biz 2 kol ve 1 bacak tan olduk.sizde rota asisi varmiydi
Çok sağol canım iyikş detaylı yazmışsın kaç günr iyileşti bide bezi pipiye degince aglıyomuydu
Benim ilk bebeğim de feciydi canım battaniyeyle sallamadan uyumazdı zaten prematüreydi çok çektim bunda Allah acıdı galiba daha sakin bir bebek çok şükür yoksa biliyorum saat başı uyanmayı derdi ne anlayamayıp susturamadığın bir bebeğin olmasını ama hepsi geçiyor merak etme sabır sadece :)Maşallahh ya. Bizimki kaç kere uyanıyor 8 e kadar
Gece uykuları uzasın canım boşver daha iyi çünkü büyüdükçe ona ihtiyaç olacak ne kadar uzun uyumaya alışırsa o kadar iyi beslenme açığını gündüzle kapatmak daha mantıklı ki seninki zaten iyi emen bir bebek endiselenme bence :)Bizim oglani emzikle oyaliyorum yoksa cok emiyor zaten cok kusan bir bebek de olunca 2 saat 3 saatten once vermiyorum. Gece uykulari daha uzun genelde 4 saat bazen uzuyor ama 5 saate yaklasinca tedirgin oluyorum ben de. Bu ay az alacak gibi kilo cunku onceden ne zaman istese veriyordum. 1bucuk kiloyu oyle almisti ki cok kusuyor bizimki de. Onemli olan bence de duzeni oturtmak ve yeterli kilo almasi
Benimki de sık sık ama kısa emmeye başladı bu ara keyiflerine göre takılıyo galiba bu bebişler :)Ama agliyo ne bilim ben de agladikca veriyorum gerci pek emmeyip birakiyo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?