- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.721
Bnm kizimdada hirilti vardi ve oksuruyordu doktora gittik burnu tikanmis dedi burun damlasi verdi ama pek ise yaramadiBenim oğlum hapsiriyo ve burnu akıyo(( üşüdü heralde off sm ve orti bebeyle çekiyorum ama insallah ilerlemez
Ay hepimiz 6 ayi gorelim insallah kazasiz belasiz.Bende De ancak bebeğimin öğünü kadar süt var. Ne yazık ki bende süt sagamiyorum. Mama da veriyorum aslında. Ama azaltmaya çalıştığım için her öğünde emzirmem şart.
Bnm kizimda arada oyle yapiyor sanki uyumamak icin direniyormus gibi gozlerini kapatmak istemiyor gibiYaa kızlar bi kere dha sormuştm bebişim memede uykuya dalarkn gözlerını yukarıya kaldırıo 3-4sn sdece beyazı görunuo.uykuya tam dalınca kesıo normal mi,bska bebişi bole yapan var mı
Yaa iyi olmuş aslında biz ilk oğlumu yaptırmadık hala sünnetsiz artık bekliyoruz bira daha büyüsün bunu yaptıralım da dedik erkenden cabuk iyileşir seneye beraber yapıcaz sünnet düğününü. Canım bide şey sorucam kakasını yaptıgında pipiye geldyse nasıl temizledin nasıl oldu pipi bandajlımıydı açıkmıCan'ım sadece ilk gün işlemden 4-5 saat geçince bağırarak ağladı. Biliyordum öyle olacağını korkma sen de işeyince ağlıyormuş. Ertesi gün normaldi klasik bebişim ağlıyor uyuyor falan ama bağırtısı olmadı. 5. Gün banyo yaptırdık iyileşmiş gibiydi tam bir hafta olunca da Dr A gittik krem falan kullanma bişi kalmamış iyileşmiş dedi. Beze kalınca bir tabaka sürdüm o kremleri karıştırıp. Beze değmiyordu yani. Dedim ya Dr birer kutu yazdı ben her birinden 3 kutu bitirdim:)
Bu arada orada bekleyen 1 yaş civarı bebiş vardı çok ağladı korktu. Bizimki Dr nedir yabancı insanlar falan anlamadığı için rahattık. Ağrısı olmuştur ama korkusu olmadı en azından
Canım olur öyle üzülme merak etme korumuştur gözünü refleks olarak bile kapatır illa ki.Onların hücrelerinin yenilenme hızı çok yüksek bizimki gibi değil hemen iyileşir ben de çıkarmadım daha kessen bile tırnaklar ince olduğu için sivri oluyor gerçektenKızlar moralim cok bozuk birkac gun once eldiveni konusmustuk ben de cikarmistim birkac gun once ama cok pismanim. Deniz gozunu cizdi. Hem de birkac yeri kavramis. gozkapaginin uzerinden gozpinarina oradan da asagiya dogru inmis cizik,burnunda da var. cok agladi yavrum, ben de agladim benden oldu cikarmayacaktim diye. Gozunun beyazina bakiyorum birsey goremiyorum ama tam gozpinarinin oradan iniyor cizgi umarim o sirada gozunu kapatmistr. Icinde birsey gorunmuyor ama goz yani cok tedirginim.Tirnaklari da o kadar uzun degildi gecirmis resmen oraya :/ yavrum ben aglamaya baslayinca guldu bayagi hissediyorlar herseyi... Cidden uzman falan dinlemeyecegim. bazen icgudusel davranacağım,sinirlerim bozuldu
Benimki hep öyle canım sallarken gözleri gidiyo uykusuzluk tan sonra yavaş yavaş gözlerini kapatıyo.Yaa kızlar bi kere dha sormuştm bebişim memede uykuya dalarkn gözlerını yukarıya kaldırıo 3-4sn sdece beyazı görunuo.uykuya tam dalınca kesıo normal mi,bska bebişi bole yapan var mı
Evet canim biraz da olsa stok yapmak gerek gibi.O bende de var. Annemi ben de uyarıyorum senin gibi, zaten ilk defa çarşamba günü bırakıcam ama 5 dk mesafede bir yere gidicem onun rahatlığı var :) Bir de annem babam çok seviyorlar, çok ilgileniyorlar her ne kadar acaba mı desemde güveniyorum onlara aslında. Çevreye alışması için de önemli buluyorum bi yandan.
Ben de sağmadım, sağmak istiyorum ama göğüs ucum çok hassas hemen kanıyor ve sütüm kanlı oluyor maalesef. Fakat sağmak da çok istiyorum bir yandan, cesaret edebilirsem emzirdikten sonra sağmayı düşünüyorum, stok yapmak iyi olcak sanki.
Ewt ama bnmkı uyku halıne gecmiş oluo yarı uykulu normal yanı dımı panık oldmBnm kizimda arada oyle yapiyor sanki uyumamak icin direniyormus gibi gozlerini kapatmak istemiyor gibi
Bende çıkarıyorum bazen ama hep gözüm üzerinde benimkide yüzünü mıncıklıyo bizi cırıyo. Eldiven kirlenince kalmayınca çorap ütüleyip geçiriyorum eline canım sende en azından uyurken ve kendi kendine oyalanır ken geçir. Sıkma canını olucak okadar çocuk Allah koruyor ben daha bebekken kendi gözünü çizmiş zarar görmüş birini tanımıyorumKızlar moralim cok bozuk birkac gun once eldiveni konusmustuk ben de cikarmistim birkac gun once ama cok pismanim. Deniz gozunu cizdi. Hem de birkac yeri kavramis. gozkapaginin uzerinden gozpinarina oradan da asagiya dogru inmis cizik,burnunda da var. cok agladi yavrum, ben de agladim benden oldu cikarmayacaktim diye. Gozunun beyazina bakiyorum birsey goremiyorum ama tam gozpinarinin oradan iniyor cizgi umarim o sirada gozunu kapatmistr. Icinde birsey gorunmuyor ama goz yani cok tedirginim.Tirnaklari da o kadar uzun degildi gecirmis resmen oraya :/ yavrum ben aglamaya baslayinca guldu bayagi hissediyorlar herseyi... Cidden uzman falan dinlemeyecegim. bazen icgudusel davranacagim,sinirlerim bozuldu
Esim de oyle diyor refleks olarak kapatmistir diye. Kendimi cok suclu hissettim esim o kadar cikarmayalim demisti.Sutumu surdum kanamis yerlere. Gozunun icini takip edecegim birsey olsa kizarir diye dusunuyorumCanım olur öyle üzülme merak etme korumuştur gözünü refleks olarak bile kapatır illa ki.Onların hücrelerinin yenilenme hızı çok yüksek bizimki gibi değil hemen iyileşir ben de çıkarmadım daha kessen bile tırnaklar ince olduğu için sivri oluyor gerçekten
Yaaa nedense gece gece cok kafama takıldı normal mı dıe,su tecrubesızlık cok zor yaBenimki hep öyle canım sallarken gözleri gidiyo uykusuzluk tan sonra yavaş yavaş gözlerini kapatıyo.
Ben hep dikkat ediyordum ama esime birakmistim o sirada. Oglanin da uykusu geldi herhalde o zaman ellerini gozlerine goturuyor gozlerine. Cizik gecer icine gelmistir retinaya zarar gelir mi endisesiyle cok agladim. Bu acidan ne zor annelikBende çıkarıyorum bazen ama hep gözüm üzerinde benimkide yüzünü mıncıklıyo bizi cırıyo. Eldiven kirlenince kalmayınca çorap ütüleyip geçiriyorum eline canım sende en azından uyurken ve kendi kendine oyalanır ken geçir. Sıkma canını olucak okadar çocuk Allah koruyor ben daha bebekken kendi gözünü çizmiş zarar görmüş birini tanımıyorum
Hepimiz burda içimizi rahatlatıyoruz problem olup olmadığını buradan öğreniyoruz ama bunu takma bu çok normal büyüyünce de olucak buYaaa nedense gece gece cok kafama takıldı normal mı dıe,su tecrubesızlık cok zor ya
Emzigi dene canim, baktin emzigi de almadan agliyor iste o zaman gercekten de acikmistir :)Ama agliyo ne bilim ben de agladikca veriyorum gerci pek emmeyip birakiyo:)
Doktorumuza uyku saatini sorarken hic soyle 7 saat uyudugu olmadi mi annesi? diye sormustu. Nasil yani uyuyabilir mi olmustum. Kilo alimi yeterli olunca uyandirmayin demisti. Benim uzamis sariliktan gelen bir tedirginligim var sanirim.Benim ilk bebeğim de feciydi canım battaniyeyle sallamadan uyumazdı zaten prematüreydi çok çektim bunda Allah acıdı galiba daha sakin bir bebek çok şükür yoksa biliyorum saat başı uyanmayı derdi ne anlayamayıp susturamadığın bir bebeğin olmasını ama hepsi geçiyor merak etme sabır sadece :)
Gece uykuları uzasın canım boşver daha iyi çünkü büyüdükçe ona ihtiyaç olacak ne kadar uzun uyumaya alışırsa o kadar iyi beslenme açığını gündüzle kapatmak daha mantıklı ki seninki zaten iyi emen bir bebek endiselenme bence :)
Benim kızım da ilk günlerde dudağının üstünü çizmiş eldiven düşünce ertesi gün bi baktım yok olmuştu o derece hızlı iyileşiyor.Aslında artık çıkarmak lazım da ben de tırnak kesmeyi hiç sevmem bebekte erteledikçe erteliyorum çıkarmadım hala.Daha düşecekler dizleri kanayacak annesi üzülme olur bunlar :)Esim de oyle diyor refleks olarak kapatmistir diye. Kendimi cok suclu hissettim esim o kadar cikarmayalim demisti.Sutumu surdum kanamis yerlere. Gozunun icini takip edecegim birsey olsa kizarir diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?