- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.181
Malesef yaramadiişe yaradı mı peki?
Ani bebek olumlerinde risk 9 kat fazlaymis doktorlar da 1 yasina kadar sirtustu veya yan yatmayi oneriyorlarmis kalca cikiikligi orani da fazlalasiyormus yuzustu yatanlarda..internetten arastirmalarim bu yonde ama kontrolde doktoruma da soracagim.Bu doktora da sarilik icin goturmustum onun da konu ile ilgili videosunu ekliyorum
hayır çok sabırlıdır surat yaparak ne yaparsa yapar ama çocuğun bayılcak birşey olucak korkusundan herhalde. Karakteri şiddet eğilimli olmasa da çok zor biri hamileliğimde moralimi çok yüksek tuttum bebeğim için ozaman anlaşıyoduk çok iyi, ama benden yana en ufak bir şeyi kabul etmez suratıyla misliyle ödetir.Ah canim ya bebek olunca durduk yere kavga bile oluyor haklisin ama el kaldirmasi hic hos degil demekki sinirli ve siddete egilimli birisi onunla ds gecinmek zor gercekten allah yardimcin olsun önceden de var miydi bu tarz hareketleri insallah geçici bir durumdur
Günaydın Mart anneleri, uykusuz bir geceden herkese merhaba :) Benim gazlı bebeğim sürekli kucak istiyor ve ben de sling almaya karar verdim. Önereceğiniz bir marka var mıdır?
Malesef yaramadi
Hahahaha
mavi_lina bende bu sabah q
1 saat öyle uyuttum güya başında beklicektim çünkü yumuşak yere yatırmıştım ama bende uyumuşum oda uyumuş misler gibi uykumuzu aldık
Ay canım ya çok üzüldüm okuyunca, ve de sinir oldum. Allah yardımcın olsun, aile danışmanına giden arkadaşlarım oldu sonuç alan da var alamayanda çiftlere göre değişiyor sanırım ama en güzeli bence de profesyonel destek almak. En çok üzüldüğüm bireysel anlaşmazlıklardan ziyade akrabalar yüzünden tartışmaların çıkmasıbizim de uzun süredir anlaşmazlığımız var...doğumdan sonra ayrılmayı planlamıştım.bir ay önce çok ciddi bir kavgamız oldu.topladım eşyalarımı, uçak bileti alıyorum, ama kızımın kimliğini sakladı biz gitmeyelim diye..ha sebep de onun insana benzemeyen abisi evime gelip üstüme yürüdü, sümsük kocam da ses etmedi.adamı evden kovdum falan filan...sütüm çokk azaldı ama kesilmedi çok şükür..mama verdim almadı.kırkım yeni çıkmıştı düşünün..ailem devreye girdi, olaylar çok büyüdü anlayacağınız.şimdi aynı evde yaşamaya devam ediyoruz,kızım çok küçük...o da aile danışmanına gidelim diyor.tamam dedim ama seansı 210 lira.ilk aylar haftada bir çağırıyorlrmış.işe yarar mı bilmiyorum.yazmak istemezdim ama bu konuda bilginiz var mı?ayda 900 lira vericem, işe yararsa veririm de ya yaramazsa?para tuzağı olduğunu düşünüyorum.
Benim doktor önerdi zaten yüzüstü yatırmayı sonra da bayıldı bizimki yüzüstü uyumaya , şuan sırt üstü asla uyumuyor
Hadsiz gerizekali bir kaynin varmisbizim de uzun süredir anlaşmazlığımız var...doğumdan sonra ayrılmayı planlamıştım.bir ay önce çok ciddi bir kavgamız oldu.topladım eşyalarımı, uçak bileti alıyorum, ama kızımın kimliğini sakladı biz gitmeyelim diye..ha sebep de onun insana benzemeyen abisi evime gelip üstüme yürüdü, sümsük kocam da ses etmedi.adamı evden kovdum falan filan...sütüm çokk azaldı ama kesilmedi çok şükür..mama verdim almadı.kırkım yeni çıkmıştı düşünün..ailem devreye girdi, olaylar çok büyüdü anlayacağınız.şimdi aynı evde yaşamaya devam ediyoruz,kızım çok küçük...o da aile danışmanına gidelim diyor.tamam dedim ama seansı 210 lira.ilk aylar haftada bir çağırıyorlrmış.işe yarar mı bilmiyorum.yazmak istemezdim ama bu konuda bilginiz var mı?ayda 900 lira vericem, işe yararsa veririm de ya yaramazsa?para tuzağı olduğunu düşünüyorum.
Ben de aynen hep Allah'a emanet diyorum , elden başka bişi gelmiyor çünkü asla uyumuyorİzledim canım. Yatmıyor başka türlü yapacak birşey yok. Zaten anne yani beşiğinde gözümün önünde. Uykumda hafiftir Allah'a emanet artık.
Çok kızdım çok!!!! Sen birde eşinin olduğu şehire gitmiştin , kıymet bilsin azcık ya. Ahh canım, kalkan eli kopsun !ben sezeryan olmama rağmen bende de doğumdan sonra çıktı ama hamdolsun kısa sürdü geçti bol su iç inşAllah rahatlarsın
durum aynı gına geldi ama benim sütüm açıyo hamdolsun serum fizyolojik bi işe yaramadı bizde birde banyo yaparsa çok güzel açılıyo burnu
benim eşimde bana görümcemin yanında el kaldırdı vurmadı ama bebek olmasa asla kabul edeceğim birşey değil ailemin yanına hava almaya yolla diyorum gidersem dönmicem biliyo o yüzden yollamıyo. Oğluşun yüzünden ilk kavgamızı ettik ilk ağlama krizinde bu olay geldi başımıza sakinleştirmek için kucağına verdim bebek bayılacak gibi ağlıyodu susmadı bağırarak geri istedim diye bana el kaldırdı soğudum resmen ailelerimizi bırakıp geliyoruz emek veriyoruz ama karşılığını görememek çok üzüyo ki ben hergün dışarda olan okul okuyan biriydim evlendiğim yerde çevrem yok eve kapandım resmen ona rağmen memnun değil
canım gitmelisiniz eminim işe yarar benim arkadaşlarım gitti sorunları çözülmesine rağmen hala gidiyorlar üstelik onların o parayı verecek halleri de yoktu ama faydasını görünce herşeyden kesip yine de gittiler. Şimdi ordan öğrendikleriyle bana bile yardımcı oluyor arkadaşım baya bi etkilemiş onları.bizim de uzun süredir anlaşmazlığımız var...doğumdan sonra ayrılmayı planlamıştım.bir ay önce çok ciddi bir kavgamız oldu.topladım eşyalarımı, uçak bileti alıyorum, ama kızımın kimliğini sakladı biz gitmeyelim diye..ha sebep de onun insana benzemeyen abisi evime gelip üstüme yürüdü, sümsük kocam da ses etmedi.adamı evden kovdum falan filan...sütüm çokk azaldı ama kesilmedi çok şükür..mama verdim almadı.kırkım yeni çıkmıştı düşünün..ailem devreye girdi, olaylar çok büyüdü anlayacağınız.şimdi aynı evde yaşamaya devam ediyoruz,kızım çok küçük...o da aile danışmanına gidelim diyor.tamam dedim ama seansı 210 lira.ilk aylar haftada bir çağırıyorlrmış.işe yarar mı bilmiyorum.yazmak istemezdim ama bu konuda bilginiz var mı?ayda 900 lira vericem, işe yararsa veririm de ya yaramazsa?para tuzağı olduğunu düşünüyorum.
Ayyy o ne oyle... Ne bicim.insan bu gorumcen. Yeni dogum.yapmis kadina hesap soruyorsun. Cok dusuncesizler. Ben de dogumdam ciktim odaya geldim kaynanam hemen bebegin kilosuna bakti 2800 dogdu oglum. Hemen dedi bu ne kizim sen bebegi hic beslememissin.. Ben sok oldum ama hiiiiic g.tume takmadim yani. Kendi 3.5 dogurmus da bilmem ne de.. Cahillik iste.biliyorum yaramayacağını...konuşmak desen biz de konuşuyoruz.alında birbirimizi çok seviyoruz ama onun tüm ailesi burda ve çok baskıcılar.her şeye karışan kötü tipler.eşim iyi ama ailesiyle çok sorun var...düşünün, doğumda narkoz almışım, bayıltılmışım, sonrası inlemelerim....doğumun travmaydı...görümcen eşimi evine çağırmış, duymamışım..baktım bizimki gidiyor...ben de acı içinde kıvranıyorum.tek soru eşime "nereye "demişim....ooooo....o gece gelmiş, yakamı tutmuş diyor ki "senin o nereye lafın öyylleee zoruma gitti ki"""niye sordun bunu...kardeşim evime gelemez mi falan...ne dersiniz yani?aile danışmanı onun ailesini mi düzeltecek?bizimki de onlardan korkuyor, onların tepkisini çekmemek için bana yükleniyor.çünkü benim bu lanet şehirde kanımda canımdan sadece çocuklarım var.biliyor ki burda kimsem yok.
Vucut sari kirmizi gibi oluyor ozellikle bacaklarda oldu bizim ama sarilik degerleri yuksekti genelde ondan oldu sanirim.baharinbahcesi canım bu arada soracaktım unuttum sönümlenme görüntüsü dediğin neydi?
Ayyy o ne oyle... Ne bicim.insan bu gorumcen. Yeni dogum.yapmis kadina hesap soruyorsun. Cok dusuncesizler. Ben de dogumdam ciktim odaya geldim kaynanam hemen bebegin kilosuna bakti 2800 dogdu oglum. Hemen dedi bu ne kizim sen bebegi hic beslememissin.. Ben sok oldum ama hiiiiic g.tume takmadim yani. Kendi 3.5 dogurmus da bilmem ne de.. Cahillik iste.
Evet canm göğüslerm pompaya aliskin degil o yüzden az cikti sanirim valla annem calisiyo k.valideden felan da yardm istemiyorum çünkü mamaya baslayacagmdan haberi yok bi ton laf eder yoksa hic cekemem simdiesmerm91 canım göğüslerin pompaya alışık değilse az çıkar bu normal.Benim ilk kız hiç biberon almadı kaşıkla verdim ama zor oldu bu da başta alıyodu şimdi almıyor.Sen korkuyosan ailede daha tecrübeli biri var mı annen falan çağır yardımcı olsun ama biberonda öğürebilir kusacak gibi yapabilir hatta boğazına da kaçabilir hemen omzuna al alnını çektir sırtına vur olur yani bunlar.Biberondan kaynaklı da tutmuyo olabilir bi de farklı biberon dene istersen benimki tutarsa lansinoh pompanınkini tutuyor dr browns aldım cam bir sürü para verdim tutmadı çocuk
Sagol canm arastiraym biCanım benim demek ki oğlun aç değil ki mamayı içmiyor, onun için rahatla bir öncelikle. Gece göğüslerin dolar zaten, yarın akşam yine denersin, acele etme sakin olmaya çalış. Ben de bebeğim için mama vermicem diye direndim, sarılık oldu hastanede yattık sonra 2 hafta boyunca verdim ve daha çok küçüktü düşün. Biberon olarak avent kullanmıştım, beni de bırakmamıştı, biberonu da almıştı. Kullananlar lansinoh'un biberonundan da memnunlar, sağma mk harici satılıyor mu bilmem ama araştır onu da istersen.
Kilo alimi azmis yani tabi şöyle genele bakinca dogdugundan beri pek kilo alamadi kuzum ondan israr ediyor sanirim mama icinCanım mamanı var bende onu kullanıyorum oda bazen süt sağduyumda onla veriyorum ilk başlarda tikaniyodu alıştı ama arada kullanıyoruz biraz dik şekild e veriyorum çok yatırmadan daha rahat tırmanmadan yiyo şırıngayla dene belki biberon sevmiyodur benim büyük birkere bile bisey içmedi suyu bile çay kaşığıyla iciyodu asla yalancı meme emmedi bu öyle değil allahtan birde aslında iyi kilo almış bebegin niye illa mama diye tutturdu dr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?