- 22 Haziran 2013
- 1.679
- 1.924
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.641
Kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum simdi bizim mamaya zorla baslama olayimizi biliyorsunuz dr günde 3 defa 90 cc vermemi söyledi.1 emzir 1 mama ver 1 emzir bir mama ver dedi ama ben öyle yapinca cocuk tamam yiyor mamayi ama meme krizi tutuyor bende ilk basta emzirip sonra mama teklif ediyorum bu sefer yemiyor bu doydugu anlamina gelmiyor mu ? Ac olunca yiyor doktorn dedigi gibi yapinca yani.ama emzirip üstüne mama verince yemiyor ee bende doymus ki yemiyor diyorum ısrar edince de 2 yudum alip sonra fışkırır tarzda kusuyor bu durumda mamada ısrarcı olmanin gereksiz oldugu düşüncesindeyim siz olsaniz naparsiniz ? Doktorun dedigi gibi mi yaparsiniz yoksa yaptığım gibi önce emzirip sonra mi mama teklif edersiniz ?zaten mama gazdan maf etti çocuğu
Genelde doktorlar emzir ustune mama ver diyorlar ki bos kalan kisim dolsun. Demekki dotuyor bebisin. Toparlamasi adina yarim saat 1 saat sonra az bi mama verip diger ogunde yine emzirirdim ben.Kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum simdi bizim mamaya zorla baslama olayimizi biliyorsunuz dr günde 3 defa 90 cc vermemi söyledi.1 emzir 1 mama ver 1 emzir bir mama ver dedi ama ben öyle yapinca cocuk tamam yiyor mamayi ama meme krizi tutuyor bende ilk basta emzirip sonra mama teklif ediyorum bu sefer yemiyor bu doydugu anlamina gelmiyor mu ? Ac olunca yiyor doktorn dedigi gibi yapinca yani.ama emzirip üstüne mama verince yemiyor ee bende doymus ki yemiyor diyorum ısrar edince de 2 yudum alip sonra fışkırır tarzda kusuyor bu durumda mamada ısrarcı olmanin gereksiz oldugu düşüncesindeyim siz olsaniz naparsiniz ? Doktorun dedigi gibi mi yaparsiniz yoksa yaptığım gibi önce emzirip sonra mi mama teklif edersiniz ?zaten mama gazdan maf etti çocuğu
Bende henüz gormedim. Hatta bugun annemle konustuk. Sut korur diye bisey yok evet ama adet olmadigin surece hamile kalmassin korkma dediEmziren annelere soruyorum adet gören varmı?
Insallah gecici bir seydir cnm daha 2 yillik evliyiz 1 yili hamilelik dogumla gecti zatenilk doğumlarda genelde aynı sorun yaşanıyor.erkek, anne modeline alışıyor ve yaklaşamıyor.birde uzun bir süreayrı kalındığı için eski düzene dönmek zaman alıyor.endişelenme canım, birkaç aya kadar eski düzeninize dönersiniz.
Cnm biraz sacma bir soru olabilir ama bu maya dedigin tam olarak ne oluyor hamurlara katilan maya tozu muCanım 1 su bardağı su + 1 çay kaşığı toz maya+ 1 tatlı kaşığı pekmez i karıştır iç. günde 3-4 defa :) tadı berbat ama gerçekten işe yarıyor. İnşallah sende fayda görürsün :)
Bn oldum cnm 4 gun surduEmziren annelere soruyorum adet gören varmı?
Bu erkekleri anlamak cok zor sonumuz hayrolsunAl bizden de o kadar :/
Vallamı :) bende şubatın son günü bianda doğurdum :)))ben seni Subat annelerinden hatirliyorum ha dogurdum ha doguracagim diyordun. Ben sizi okurken 11 Subatta doguruverdim cogumuz Subat annesiyiz burada
Ya bende bunu anlayamadım kızlar ben cocugunluk mama nerdeyse hiç almıyor adet olmadım 2 aydır?? Korkmaya başladım hamile falan değilimdir dimi .Emziren annelere soruyorum adet gören varmı?
Genelde doktorlar emzir ustune mama ver diyorlar ki bos kalan kisim dolsun. Demekki dotuyor bebisin. Toparlamasi adina yarim saat 1 saat sonra az bi mama verip diger ogunde yine emzirirdim ben.
Bende henüz gormedim. Hatta bugun annemle konustuk. Sut korur diye bisey yok evet ama adet olmadigin surece hamile kalmassin korkma dedi
Insallah gecici bir seydir cnm daha 2 yillik evliyiz 1 yili hamilelik dogumla gecti zaten
Simdiden bu kadar uzaklasmasi cok tuhafima gitmeye basladi
Cnm biraz sacma bir soru olabilir ama bu maya dedigin tam olarak ne oluyor hamurlara katilan maya tozu mu
Bn oldum cnm 4 gun surdu
Her zaman önce emzirip sonra mama teklif etmelisin canım sonra seni bırakır. Ben yaşadım bunu. 1 öğün emzirip öbür öğün göğsüm yumuşak diye boş sanıp direk mama veriyordum. Sonra mememi reddetmeye başladı o zaman aklım başıma geldi. Baktım boş gibi görünen memede süt var. Zorla bağırta bağırta emzirerek tekrar memeye alıştırdim. Şimdi sadece gece veriyorum ki dün onu da vermedim sütümde arttı. Bazen emziriyorum ama doymadigini düşününce 30 cc yapıyorum açsa içiyor toksa ağzını açmıyor. Yani seninki de icmiyorsa, ve emdikten sonra uyuyorsa toktur.
Bebeğin kilosu çok mu düşük? Neden ısrarla mama diyor doktorun? Bizim doktor 700 gr ve üzeri normal diyor kilo alımına. Senin özel bir durumun mı var? Düşük kilolu mu doğdu? @minnakkaguya nin bebeği de çok düşük kilolu doğdu ama bildiğim kadarıyla sadece emziriyor ve sıkıntı yok. Tek meme ver bence 1 hafta sonra sağlık ocağında tarttir eğer çok az kilo aldıysa doktorun dediğini yap.
Anm 3300 dogdu ama 10.gün tartildiginda 3kilo geldi sonra 20 günde 700 gr aldi tabi 3 cm mi ne boyu uzamis yani 1 aylik kontrol de 3700 geldi 2.ay kontrolde de 4 cm uzadigini 800 gr aldigini gördük iste dr o yüzden mama verelim süt yetersiz dedi :/Canım kaç günlük bebeğin ve boy/kilo kaç sakıncası yoksa yazar mısın? Tabii 2 doktor da aynı şeyi söylüyorsa dinlemekte fayda var. Mama verdiğin öğün sağ sütünü o zaman azalması bence.
Bende öyle deneyeym bakalm sağol canımGenelde doktorlar emzir ustune mama ver diyorlar ki bos kalan kisim dolsun. Demekki dotuyor bebisin. Toparlamasi adina yarim saat 1 saat sonra az bi mama verip diger ogunde yine emzirirdim ben.
Bende henüz gormedim. Hatta bugun annemle konustuk. Sut korur diye bisey yok evet ama adet olmadigin surece hamile kalmassin korkma dedi
Amin :/Bu erkekleri anlamak cok zor sonumuz hayrolsun
Heyooo bu gece 6 saat araliksiz uyumusuz
Ben de senin yaptığın gibi yaparim canım niye süt varken mamayla doysun ki sütten sonra mamayı içmiyorsa bencede doymusturKizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum simdi bizim mamaya zorla baslama olayimizi biliyorsunuz dr günde 3 defa 90 cc vermemi söyledi.1 emzir 1 mama ver 1 emzir bir mama ver dedi ama ben öyle yapinca cocuk tamam yiyor mamayi ama meme krizi tutuyor bende ilk basta emzirip sonra mama teklif ediyorum bu sefer yemiyor bu doydugu anlamina gelmiyor mu ? Ac olunca yiyor doktorn dedigi gibi yapinca yani.ama emzirip üstüne mama verince yemiyor ee bende doymus ki yemiyor diyorum ısrar edince de 2 yudum alip sonra fışkırır tarzda kusuyor bu durumda mamada ısrarcı olmanin gereksiz oldugu düşüncesindeyim siz olsaniz naparsiniz ? Doktorun dedigi gibi mi yaparsiniz yoksa yaptığım gibi önce emzirip sonra mi mama teklif edersiniz ?zaten mama gazdan maf etti çocuğu
Benimde 2. Sezeryan ilkinden bir farkı yoktu canim bünyeyle ilgili sanırım aynı yerden 2 kere kesildi ama çok şükür ağrı sizi bir şey yok kesilmemiş gibiyimYaaa benimde daha ikinci olmadan hep onu düşünüyorum ilkinde tamam sezaryan agrisi yasadim ama ya ikincide nasil olacak ayni yerden yeniden acilacak karnim o zaman daha cok acimayacak mi canm diyorum ve fazlasiyla korkuyorum valla sezaryanlilarn isi bu konuda cok ama cok zor
Yok canım ya öyle bir şey yok 1 sene bile olmayabilirsin kv unutmuş herhalde bu işleri:)) adet olmayınca hamile kalınmaz diye bir şey de yok tabi tedbirli olmak lazımEn az 5 yıl geçmesi lazım tamamen toparlayabilmesi için. Ben 10ay içinde hamile kaldım o yüzden üçüncusunu düşünemiyorum. 5-6 yıl düşünmüyorum..
Ha geçen gün kaynanam adet olman lazım dedi ben hala adet olamadım kızlar. emzirirken adet olan varmı??
Hamilelik şüphesi yaşadım negatif çıkınca rahatladım.. Allah korusun su an dusunmemiyorum
Benimki uyaninca emiyo. Nasil emmiyo?doğumlarımız aynı sayılır arada2 gün falan var.deniz de 3 gündür aralıksız 6 saat uyuyor, ben de uyuyorum ve emmiyor.demekki bu zamanlarda böyle olucak.
Benimki uyaninca emiyo. Nasil emmiyo?
Bana dr direkt göz damlası vermişti canımKızlar oğlumun gözü çapaklandı 3 gündür geçmedi kendi sütümle temizliyorum ama yine de aynı fizyolojik serum var onu kullanan var mı gözde Nasıl uyguluyorsunuz direk göz kapağına döküp mü temizliyorsunuz? Kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?