- 4 Kasım 2011
- 287
- 188
- 303
- Konu Sahibi endless love
-
- #36.281
Kiralamayı bende duymuştum şimdi hazır varken birdahaki almam mantıksız olur gibi geliyor banadaİçin rahat olsun al kullan canım. Hastanelerden de kiralanabiliyor riskli olsa kiralamazlar. Parçaları kaynar suda beklet yıka güzelce steril olur o. Ben aventi 209 liraya aldım sabah geldi kargom çok güzel görünüyor. Meme başlığında silikon bir parça var o hiç acıtmıyormuş. Almak istersen aklında olsun. Bu arada 1. popüler lansinoh 2. philips aventmiş o da aklında olsun canım
Canım çiftli bana çok gerekli gibi gelmedi. Yani arada 50-60 tl fark olsa neyse de baya fark çıkıyor. Gerçi kullanmış olanların yorumları daha sağlıklı olacaktır ama 5 dakika için değmez tabi bu bana göre. Ben avent aldım sabah geldi kargom çok güzel görünüyor. Yalnız 1. popüler lansinohmuş 2. aventmiş o da aklında olsun canım. Bir de aventte meme başlığında silikon bir parça var can acıtmasını engelliyormuş istersen netten yorumlara bak canımKızlar sizce tekli göğüs pompası mı çiftli mi? Bir de avent mi lansinoh mu :):)
Güle güle güzel günlerde giysin minnak ayaklarına tatlı kızınKızlarr bu da benim minik prensesimin ilk ayakkabılarıminnak ayaklarında da görmek nasip olur inşallah yakında
Tabiki onun yerine bebişine başka birşey alırsın annesi. Ne güzel arkadaşında varmış ben bulamadım mecbur aldımKiralamayı bende duymuştum şimdi hazır varken birdahaki almam mantıksız olur gibi geliyor banada
Canm çok haklısın valla.Bende cok sinirliyim canim o konuya birincisi dogum kadinin istegine kalmis birsey bunun baska bi insana sorulmasi bile sacma he bide normal yap diye kendini ovmeye calisanlar ve baski yapmaya calisanlar var en sinir oldugum tipler.mesela ben dvletteki doktorumu cok seviyorum ve ben sezeryan istiyorum cunku 6 yilnsonra tup bebekle hamile kaldim binbir zorlukla ayrica panikatagim transferim bile zor oldu tikaniyorum bianda kitleniyorum oyuzden normal dogum yapabilecegimi sanmiyorum ama doktorum devlt hastanesi size tup bebek gozuyle bakmiyor dedi 30. Haftamda konusucam bakalim dogum isini israr edicem ozel hastane desen evet dune kadar dusunuyodum ama burdaki hastaneler soyguncu olmus resmen aralik ayinda 1600 lira olan dogum ucreti suan 3bine cikarilmis zam farkina bakarmisin? Bide ozel dedigime bakmayin devlet daha luks kaliyo yaninda oylede siradan bakimsiz hastaneler.
Arkadaşlar bu arada emzirmeyle ilgili de nacizane bir tavsiyem olacak. Benim fibroadenomlarım (iyi huylu tümör) var iki memede de operasyon da geçirdim. Bu sebeple dr kontrolündeyim hep. Biliyorsunuz emzirme meme kanserini büyük oranda engelliyor. Dr bana bebek emmese bile sütünü sağ bu tümörler geçer ayrıca seni meme kanserinden de korur demişti. Tabi benim böyle bir rahatsızlığım olduğundan ekstra dikkat etmem gerekiyor. Bebek sık sık ememezse lütfen sütünüzü mutlaka sağın pompaları gereksiz görmeyin. Belki erkenden emmeyi bırakırlar bilemeyiz o arada sağmak çok iyi olur bana göre. Sevgiler
Rica ederim canım. Biz ekstra dikkat etmeliyiz. Allah korusun hormonlar sebebiyle risk artıyor tedbirli olmak lazımBende de iyi huylu kist çıkmıştı aldirmistim, bunu söylediğin iyi oldu, daha dikkatli olurum teşekkürler
Kerem daha güzel benceKızlar Ersan veya Kerem ismi nasıl sizce?
İnsallah insallah canım benim merak etme cok iyi anlıyorum seni . İkili test zmanı bana da benzer seyi soylemişlerdi ve aglamaktan helak olmustm ama sonra detaylıya gittigimde hic oyle bi riskin olmadığını söylemisti perinatolog. Rabbim hayırlısını verir. Biz duamızı eksik etmeyelim yterki . İnsallah sapasaglam dogacak hepimizin yavrusu saglıkla . Mutluluklarımızı paylasıcaz bu kez burdanİnşallah canım tek umudum düzelmesi önceki kadar üzülmüyorum ilk gittiğim ayrıntılı ultrasonda kalbindede ufak bi parlaklık var down sendrmu belirtisi hangi doktora gidersen amiyosentz yapmak istiycekler demişti ,ağlamaktn helak oldum akşama kadar , akşamına başka bi perinataloğa gittim kalbindeki parlaklığın önemli olmadığını böbrrklerinde tıkalı olabileceğini doğumdan sonra düzelebileceğini hiçbir hastalık belirtisi olmadığını söyledi , içime biraz su serpti , dün kendi doktorum da böbreğin biraz daha büyüdüğünü söyledi ama en azından hastalık belirtisi olmadığı için seviniyorum , inşallah normal boyutlarına ulaşır bebeğimin böbrekleri
kizlar yatak odamiz icin bu tarz besik dusunuyoruz, tecrubeli anneler bu konuda fikir verebilir mi? Yataga yanaşik durmasi guzel olur diye dusunduk
O kadar haklısın ki canım. Yakın zamanda bebek bakmadılarsa hem herşeyi biliyor anlıyor modunda oluyorlar ama zaman geçtikçe unutuyorlar aslında bazı şeyleri. Süt mevzusu sanırım her yeni annenin yaşadığı bir şey. o yüzden tek tarafta 40 dk, diğer tarafta 40 dk daha emzirirdim aradan yarım saat geçmeden acıktı diye getirirlerdi. Sonra da emerken uyur kalırdı. Ağzından çıkarınca ağlardı. Bu yüzdende çatlaklar en büyük sorunum olmuştu. Bebeği uyutamadığımızda acıkmış derlerdi. Kimse fazla uyaran almış olabileceğini, uyku zamanını kaçırmış olabileceğimizi düşünmezdi. Neyseki annem sonrasında emzik alabildiğini keşfetti de bir aydan sonra biraz rahat etmiştim.Kizlar aklima geldikce ilk oglumda yaptigim hatalari yazayim, ben yaptim siz yapmayin.
Annelerinizin ve kayinvaalidelerinizin eger ilk torunu olacaksa onlarda sizin kadar tecrubesiz davraniyorlar.
Bebek dogdugunda bebegin kafasini donusumlu olarak saga ve sola yatirmaniz gerekiyor. Bu onemli ben bilmiyordum ve kimse beni uyarmadi oglum hep ayni sekilde yattigi icin kafasinin bir yeri normal bir yeri iceri cokuk oldu. Esimle 4 aydan sonra sabahlara kadar nobetlese coken tarafa yatmamasi icin ugrastik. Cok sukur duzeldi hic bir sikinti kalmadi. Ama ozellikle erken dogan bebek anneleri buna cok daha dikkat etmeli.
Size annelik ic gudulerinizle bebeginiz doymus gibi geliyorsa kimseyi dinleyip bebege doymadi diye mama vermeyin, doymadigini siz anliyorsunuz. Bana annemde kv dem de bu cocuk ac diye cok baski yaptilar, simdi olsa asla ben doydugunu dusunuyorsam mama vermezdim. Biberondan mama hizli akarak geldigi icin bir zaman sonra bebek emerek gelen sut biberona gore daha az geldigi icin emmeyi reddedebiliyor.
Bebeginiz dogmadan bebeginizin bogazinda bir sey kalma durumunda uygulamaniz gereken ilk yardim yontemini videolardan izleyin. Bilmediginizde eliniz ayginiza dolasiyor. Ek gidaya gecmesini beklemeyin, cunku sutte kalabiliyor.
gecen bende öyle cok sancilandim ama sirf gazdicnm aradan 3-4 saat geçmişti ama yedim 4 saat tv basından kalkmadım eritmedim yanibelki olabilir evet
Maşallah bebeğine canım Rabbim sana bağışlasın , rabbim şifa verir iyileşir inşallah benim bebeğim decanım inşallah düzelir ve daha büyümez...Benim de bebeğimde beyinde kistler vardı 4 hafta sonra ufaldılar ve kayboldular
inşallah senin yavrunun da düzelir...umutsuz olma Rabbim büyük
bazen gelişim haftaya göre değişebiliyor
İnşallah canım Allah razı olsun desteğin için dualarını esirgeme bizden , İnşallah sağ salim alırız yavrularımızı kucağımızaİnsallah insallah canım benim merak etme cok iyi anlıyorum seni . İkili test zmanı bana da benzer seyi soylemişlerdi ve aglamaktan helak olmustm ama sonra detaylıya gittigimde hic oyle bi riskin olmadığını söylemisti perinatolog. Rabbim hayırlısını verir. Biz duamızı eksik etmeyelim yterki . İnsallah sapasaglam dogacak hepimizin yavrusu saglıkla . Mutluluklarımızı paylasıcaz bu kez burdan
Cnm ayni hisleri paylasiyrz dogurun diolar sonrada dogrma sekline karisolar benm saglgm bebegmn sagligi kime ne ya bizde biliyrz en iyisi normal dogm ama bu isin psikolojik boyutu varGünaydııııınnnnnnnnn
Kızlar dün haberlerde izlediniz mi annenin isteğine göre sezeryan kaldırılmış.Artık Keyfi sezeryana 2 bin TL ceza gelmiş.
Çok saçma ya bu kadar aç insan , fakir insan varken şehit-terör, maaşlarda sıkıntı, geçim zorluğu yaşanırken , yüksek seyreden enflasyon, gelir dagilimda dengesizlik ve egitim seviyesinin yetersizligi varken uğraştıkları konuya bakın.
Kadının sezeryan olması yasaklanıyor.
Ama düşünmüyorlar kadının normal doğum için kendini hazır hissediyormu,yaşadığı korkuları neler,psikolojik olarak yaşadığı problem var mı geçmişinde normal doğumla ilgili?Belki bu nedenle bile sezeryan olmak isteyebilir.
Biraz sinirlendim akşam bu habere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?