2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kiralamayı bende duymuştum şimdi hazır varken birdahaki almam mantıksız olur gibi geliyor banada

Kızlar sizce tekli göğüs pompası mı çiftli mi? Bir de avent mi lansinoh mu :):)
Canım çiftli bana çok gerekli gibi gelmedi. Yani arada 50-60 tl fark olsa neyse de baya fark çıkıyor. Gerçi kullanmış olanların yorumları daha sağlıklı olacaktır ama 5 dakika için değmez tabi bu bana göre. Ben avent aldım sabah geldi kargom çok güzel görünüyor. Yalnız 1. popüler lansinohmuş 2. aventmiş o da aklında olsun canım. Bir de aventte meme başlığında silikon bir parça var can acıtmasını engelliyormuş istersen netten yorumlara bak canım

Canm çok haklısın valla.

Kizler bugün aklıma 26.haftasında doğum yapan ve bebeğini kaybeden Anguskusu muydu neydi linki o arkadaş geldi, nasıl acaba kendini toparlayabil mi? Onunla aynı haftadayım şimdi bu hafta hep onu anarım artık...

Bu arada kızlar siz hepiniz nerdeyse benden öndesiniz, hedefim hepinizi teker teker doğuma yollayıp tecrubelerinuzden faydalanmak, nasıl planım

Arkadaşlar bu arada emzirmeyle ilgili de nacizane bir tavsiyem olacak. Benim fibroadenomlarım (iyi huylu tümör) var iki memede de operasyon da geçirdim. Bu sebeple dr kontrolündeyim hep. Biliyorsunuz emzirme meme kanserini büyük oranda engelliyor. Dr bana bebek emmese bile sütünü sağ bu tümörler geçer ayrıca seni meme kanserinden de korur demişti. Tabi benim böyle bir rahatsızlığım olduğundan ekstra dikkat etmem gerekiyor. Bebek sık sık ememezse lütfen sütünüzü mutlaka sağın pompaları gereksiz görmeyin. Belki erkenden emmeyi bırakırlar bilemeyiz o arada sağmak çok iyi olur bana göre. Sevgiler

Bende de iyi huylu kist çıkmıştı aldirmistim, bunu söylediğin iyi oldu, daha dikkatli olurum teşekkürler

Kızlar haftasonundan haftasonuna tartılıyorum ve biraz önce tartıldım çok moralim bozuldu. Yine 1,2 kilo almış görünüyorum bu hafta offf yaa valla cnm sıkılıyor hayır yesem umrumda olmaz derim o kdr yiyorum alıyorum pek fazla yemiyorum. Hatta bu iki hafta midem de bulanıyor die iştahımda hiç yok azcık yiyorum doyuyorum. O zaman bu kilolar nerden geliyor yaa

İnsallah insallah canım benim merak etme cok iyi anlıyorum seni . İkili test zmanı bana da benzer seyi soylemişlerdi ve aglamaktan helak olmustm ama sonra detaylıya gittigimde hic oyle bi riskin olmadığını söylemisti perinatolog. Rabbim hayırlısını verir. Biz duamızı eksik etmeyelim yterki . İnsallah sapasaglam dogacak hepimizin yavrusu saglıkla . Mutluluklarımızı paylasıcaz bu kez burdan

kizlar yatak odamiz icin bu tarz besik dusunuyoruz, tecrubeli anneler bu konuda fikir verebilir mi? Yataga yanaşik durmasi guzel olur diye dusunduk

Anne yanı yataklar bana da çok pratik görünüyor. Gece emzirmelerinde rahat olur. Kullanan bir arkadaşım vardı. Rahat etmişti ama bebek kendi başına tutunmaya başladıktan sonra kullanamadı. O da ikinciyi hatta üçüncüyü düşündüğü için sorun etmedi. Bebek biraz büyüdüğünde zemine yakın seviyeye ayarlanabilecek şekilde iki kademeli olabilse daha iyi olurdu aslında.

6 ay sanki uzun zaman gibi geliyor çünkü bebişi beklerken şimdi zaman geçmiyor gibi ama doğduktan sonra nasıl hızlı geçtiğini anlamayacağız bile:) 3 ayda kıyafetler küçük gelince ne hızlı büyüyorlar diyeceğiz

O kadar haklısın ki canım. Yakın zamanda bebek bakmadılarsa hem herşeyi biliyor anlıyor modunda oluyorlar ama zaman geçtikçe unutuyorlar aslında bazı şeyleri. Süt mevzusu sanırım her yeni annenin yaşadığı bir şey. o yüzden tek tarafta 40 dk, diğer tarafta 40 dk daha emzirirdim aradan yarım saat geçmeden acıktı diye getirirlerdi. Sonra da emerken uyur kalırdı. Ağzından çıkarınca ağlardı. Bu yüzdende çatlaklar en büyük sorunum olmuştu. Bebeği uyutamadığımızda acıkmış derlerdi. Kimse fazla uyaran almış olabileceğini, uyku zamanını kaçırmış olabileceğimizi düşünmezdi. Neyseki annem sonrasında emzik alabildiğini keşfetti de bir aydan sonra biraz rahat etmiştim.

Şimdi okuyorumda 2700un üzerinde kilosu olan 4 günlük bebek tek taraftan en fazla 40 dk süt aldığında (50 ml) 2,5 saat boyunca beslenme ihtiyacı duymuyormuş. Bebeğin emdiği süt makina ile sağılan sütten 30 ml daha fazlaymış. Yani sağdığınızda 20 ml süt çıkıyorsa bebek 50 ml emebiliyor demek oluyor. Tabi bebegin durumuma göre değişir ama bir referans noktası en azından. O zamanlarda çok araştırmıştım ama internetin bu konuda yeterli olmadığını sonradan farkettim. Tam anlamak için doğrudan kitabından okumak lazım.

Emzirme ve uyku düzeni konusunda farklı (talep üzerine, ferber, west, yatır-kaldır-easy vs.) yaklaşımlar var. Doğumdan önce biraz okuyup hangisi mantığınıza yatıyorsa onu takip etmekte fayda var bence. Etraftan gelen seslere de çok ta kulak asmamak

İlk yardım konusundaki önerinde çok isabetli

Maşallah bebeğine canım Rabbim sana bağışlasın , rabbim şifa verir iyileşir inşallah benim bebeğim de

İnşallah canım Allah razı olsun desteğin için dualarını esirgeme bizden , İnşallah sağ salim alırız yavrularımızı kucağımıza

Cnm ayni hisleri paylasiyrz dogurun diolar sonrada dogrma sekline karisolar benm saglgm bebegmn sagligi kime ne ya bizde biliyrz en iyisi normal dogm ama bu isin psikolojik boyutu var

Kizlar dunden beri temzlk yapiyrm annemlerdeydm bi ewe gelm dedm esim temzlk yapmadgi icin icike sinmedi yerleri supurdm sildm. Banyo wc yikadm. Kiyafetleri katladm ortaligi toparladm falan simdi de govwgmn alt kismi agrio. Siz temzlk islerini nasl hallediosnz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…