2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Normal hamilelik külodu olmaz mı ki

İlkinde çıktıysa; senin yerinde olsam bunda da diyet yapardım yükleme yapmazdım.

Ben ilk hamileliğimde yaptırdığımda şeker çıkmamıştı. İkincide çıktı. Ailemde şeker olduğu için yaptırmamayı hiç düşünmedim. Şimdi hem hamilelik diyabeti için diyet yapıyorum- diyetisyenin verdiği listeye göre- hem de düzenli evde şeker ölçüyorum. Günde yarım saat yürüyüş vb. hareket etmeye çalışıyorum. Oldukça düzene girdi. Birşeyleri fazla yiyip acaba bebeğime zarar verdim mi endişem olmuyor. Kontrol altında olmak beni rahatlattı. Yükleme yaptırmanın bebeğe zararı konusunun abartıldığını, tv malzemesi yapıldığını, şeker varsa ve kontrol edilmezse daha fazla zararı olacağını düşünüyorum. Ama herkesin kendi düşüncesi tabi, sağlıkçı değilim sonuçta, şeker yüklemesi yaptır ya da yaptırma diyemem. Burada yaptıran da yaptırmayan da var. Asm'de açlık ve tokluk kan şekeri ölçtürüp sonuçlarına göre de karar verebilirsin. İllaki yükleme yaptırman gerekmiyor. Bir tanıdığımın doktoru tatlıyı beyaz ekmeği kes, hamur işini azalt, akşam 8-9'dan sonra birşey yeme, bunlara uyarsan yükleme yaptırmam demiş. İstersen farklı bir doktorun daha görüşünü al. Ya da beslenme düzeni ve harekete dikkat ederim yaptırmam diye de düşünebilirsin. Ama ilkinde çıkmış bir risk var yani. Onuda gözardı etme

Önemli bir sorun olsaydı dediğin gibi sık çağırırdı doktorun. Bol su iç, et ye:) İyi gelsin inşallah bebişine

Amin canım inşallah hepimiz kolay kolay yaparız epidural tercih edecek olursam şayet iyi bir doktor ve hastane araştırması yapmam gerekiyor o yüzden okuyorum şuan ki doktorumla da bir sonraki randevumda konuşacağım bakalım o ne düşünüyor

Şu an normal doğum düşünüyorsun galiba. Şimdiki doktorun yapmıyor mu epidural? Yaaa bi de biz doktorla doğumun şeklini konuşacak haftalara geldik mi? Ben şok
Doktor kontrolüne ne sıklıkta gidiyorsun? Ayda bir mi?
Nefret ederim sütten
:)) Bol sıvı da olur heralde, senin güzel hatırın için:)

Hiç bir bilgim yok geçen ki kontrolümde sormayı unuttum şeker yüklemesi falan derken tabiki de doktorum uygun görürse normal doğum olsun isterim ayda bir gidiyorum fakat bu sefer erken çağırdı kan uyuşmazlığı iğnesi vurulacak evet artık doğumu yavaş yavaş düşünür olduk şayet epidural düşünürsem anestezi uzmanı iyi olan bir hastane tercih etmek gerek araştırma yapmak gerekiyor en iyisi sanırım annelerimizin yöntemleriyle doğurmak sancılı

Bizim biraz riskli gittiği için doğumu filan konuşmak hiç aklıma gelmedi. Ne zaman riskli olmaktan çıkar diye sorduğumuzda Dr 32-33. haftaları bir görelim diyordu. O yüzden o zamana kadar beklicem sanırım. Hazırlıklara bile başlayamıyorum. İçimde olumsuz bir duygu yok aslında ama öyle işte. Aslında son muayenede şu an herşeyiyle normal bir hamileliğe döndü dedi ama önceki sözünün etkisi altındayım hala:) Sıklığını da o yüzden sordum artık ayda bir gelebilirsin dedi. Haftada bir görüyordu. Ama önceki hamileliğimden hatırladığım bu aylarda muayene sıklaşıyordu sanki. Unutmuş da olabilirim tabi:)

Kan uyuşmazlığı iğne ile kontrol altına alınan birşey dimi? Bursa'daydın sanırım. Orayı da hiç bilmiyorum ki bir fikrim olsa keşke. İnşallah içine sinen işinde iyi birilerine denk gelirsin. Belki de gerek bile kalmaz en normalinden doğalından yaparsın doğumu. Hayırlısı, en güzeli olsun bebişlerimiz ve bizler için, Anneminki kadar sancılı olmasa da olur:)

Can'ım gözün aydın , senin Adına çok sevindim , maşallah kızçemize.

Senin bir sorun mu vardı canım hazırlıklara başlayamıyorum yazmışsin canım
Kan uyuşmazlığı evet kurtajdan sonra iğne vurulmuştum fakat doktorum 7.ayda yani bu ay yine vurulacagımizı söyledi bakalım evet Bursadayim canım ben aklımda bir doktor var ama kendi doktorumdan da memnunum hayırlısı bakalım nabalim

Ya evde cok degilde sensörmu var nedir dış kapidan cikinca psikolojik cisim var gibi geliyor

Günaydın güzel annişler ve onların güzel kuzucukları bol bol tekmeli bir gün olsunn hastaneye gidicek olanlarda hayırlı haberler versin inş bizim günlerimiz yoğun geçiyor baya odası geldi kızımın dünde kıyafetlerini yıkamaya başladım yoruluyorum ama onları gördükçe çok mutlu oluyorum sizler nasılsınız kuzular nasıl

Zaten sirt ustu yataym agridan duramiyorum. Ben normalde de sola yatarm. Gebelik boyunca da oyle oldu. Dun gece yatiyorum. Sola yattm ama hafif yuz üstü duruyodum. Allahim minnakm kipir kipir. Uzerine yattk hanimin. Sen aklima geldn dedm teyzene dua et kalkiyorm uzerinden. Oyle kibar vuruyo ki rahatsz olduguna inanasm gelmiyor hahah. Cok bal bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…