2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kızlar çok bulantı oluyor benim, gittikçe artıyor, geçmesi gerekmez mi..özellikle akşamüstü başlıyor geceye kadar, feciyim...yarın 15. Haftaya girecez bitmesi gerekmez miydi

Kızlar merhaba, konusuldu mu bilmiyorum, geçmişi okuma fırsatım cok olmadı.

İkili test yaptırıp düsük risk cıkanlar, üclü ya da dörtlü test yaptıracak mısınız? Benim şahsi fikrim yaptırmamaktan yana, ikilideki gerginlik bile bana yetti. Ama bi yandan da aklım gitmiyor degil. Doktorum da cok gerek görmedi ama gene de kararı bana bıraktı, ben de size bi danısayım dedim. Siz ne yapacaksınız??

Bencede gerek yok cnm zaten 20-22. Haftada ayrıntılı ult. Giriceksin ordada herşeyine bakılıyo

3 değil ama 4 lu teste girin diyorlar, o testte omurgası mi ne inceleniyormus, hiç emin olmamakla birlikte öyle duydum sadece

canım benim doktorum gerek yok 2li yaptırdık yeter dedi. sadece alfa feto protein diye bir test varmış ultarson sonuçları ile birlikte anne kanından bebeğin omurga açıklığına bakılıyormuş ondan yaptık sonuçlar henüz çıkmadı.

O nasıl bir test ilk defa duydum ?

Yanlış bilmiyorsam dörtlü testte de AFP (alfa feto protein)'ye bakıyorlar. Ne farkı oldugunu anlayamadım şu an :)

Evet cnm Google dan baktım şimdi 3 lu veya 4 lu testte bakiliyormus.ondan duymamisim erken benim için

Benim gibi tiroit ilacı kullananlara sorum şu kaç mg lık ilaç kullanıyorsunuz?
ben euthrox 25 mg kullanıyorum dün tahlil yaptırdım.
değerim 3,59 doktor pazar günleri çift doz al diğer günler tek doz dedi..Başka da bir ayar yapmadı..
sizce başka bir doktora görünmeliyim yoksa sizde bu dozu mu kullanıyorsunuz?
L Lemonagacim

benim de kafam karıştı şu anda 3'lü 'lü teste gerek yok yaptırmıcaz dedi ama sadece bunu mu yaptırdı ki
Bilemedim valla :)
Her doktorun yogurt yiyisi farklı zaten, benimki de beni esnek bırakınca yanından "yaptırmak istemiyorum" diye cıksam da gene de aklım kalmadı degil Omurga acıklıgına falan bakmaları iyiymis ama ona detaylı ultrasonda da bakarlar herhalde diye düsünüyorum

Son düzenleme:
Yaptirmiycam canim.

Ben hafta ici 50, hafta sonları 37.5 alıyorum birkac aydır. Bu dozda degerlerim iyi geliyor doktora göre. Kişiden kişiye değerler çok değiştiği icin bence buradaki kisilerin kullandıgı dozlardan öte doktorun dedigini yap derim canım. Belki sana o doz yeterli gelecektir

Bu a

sormamın nedeni doktora güvenmemem 1 ay önce değerin 2,52 idi
şimdi 3,59 a yükselmiş ama doz aynı..gebelerde 2,50 altında olması lazım...oyüzden değerleri dozları öğrenmeye çalışıyorum

Anladım canım
Ama sanırım ikinci trimesterda 3'e kadar normal kabul ediyorlar TSH degerini. İstersen başka bir doktora göster o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…