- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #22.281
Cevabını bizede yazarsan çok sevinirimEvet ya bende duydum onu tedbirli gidicem:) jiletle alamiyorum artik ya alt kisim zorluyor karnim engel oluyo cok buyumedi ama yine de rahatsiz edici zorlaniyorum. Agda yasakmi hala acaba sormadim da adami da agda icin aramak istemiyorum ne biliyim:) ama arayacagim buyuk ihtimal
Ay ben onun 23 cm boyunu 408 gr kilosunu yerim yaaaafındık yeğenim benim. Bu arada sen öyle örnek verince dün haberlerde izlemiştim sizinlede paylaşacaktım bebiş 750 gr doğmuş şimdi 4 yaşında maşallahıda vardı.
Yazdıklarını okurken o kadar duygulandımki detaylı ultrason benim yaram.. ve böyle iyi bebişler duyunca o kadar mutlu oluyorumki. Sanki hepinizi yıllardır tanıyor gibiyim.
Canım benim gözünaydın diyim sağlıklı denmiş bebişin herşeyi yolundaymış.
Seninde dediğin gibi gerçekten emin ellerdesin senin doktorunun ününü çok duydum ben. Ve baya arkadaşımı sayabilirim sana onda doğum yapan ve ardından bütün ailesini ona götüren:)
Canım babanda nodül var demek ki.biyopsi yaptılar mı canım.biyopsiye göre nodülün sıcak(kanser ihtimalli)soğuk olduğunu söylerler ona göre bir yol izlerler.bendede aynen nodül vardı biyopsiyle iyi huylu olduğu ortaya çıktı şükür.Canım benim inşallah hepimiz birbirimize iyi haberler veririz.
Babamın ilk teşhisi konuldu: multinodüler guatr.
Doktor pek tatmin etmedi açıkçası. Açıklama yapmadı.
CANım tedavi şimdilik Yok sadece takip önerdi yüzde beş ihtimal varmış
Ben iyiye dönüyorum yüzümü ama daha evvel annem yüzde iki risk ile takip ettirdiği meme lezyonun düğünümüze 4 -ay kala kanser olduğunu öğrendik.
İnşallah canım tez vakitte Salim haberler verecek bir hekimle karşılaşırız. Alanında deneyimli başka bir hekim arayış sürecindeyiz
Canım gözün aydın olsun cok sevindim güzel şeyler yazmışsın. Damar akımla ilgi benimde bir problemim olduğunu 1bucuk ay önce doktorum söylemişti. Detaylıda daha dikkatli bakıcağını söyledi banada. AMa benim bebeğin kan akışı sağdan gibi laflar dedi. Ben de hiç birsey anlamadım. Sağlıklı olsunlar allahım bebeklerimizi korusın. Bende 10 gün sonra gideceğim bende cok heyecanlıyım senin gibi.Kızlarr...
Ben geldimmm...
Benden sonra annemin kontrolü, trafik, yemek derken ancak yazabiliyorum... Merak eden soran herkese teşekkür ederim önceliklee...
Haberler genel olarak iyi , kızımın her şeyi yerli yerinde , yolunda , sağlıklı çok şükür... Ama annesinin minik bir damarsal pürüzü çıktı. Geçici bir durum gibi görünüyor şimdilik önemli değil ama 26.haftada göreceğiz.. Yazımın devamında ayrıntılı olarak anlatacağım fakat lütfeennn sakın evham yapıp üzülüp bende de çıkar mı acaba filan diye düşünmek enerjinizi düşürmek yokk...
Kontrol 35-40 dk sürdü 5 dksı açıklama muhabbet olsa gerisi kontrol süresiydi. Tüm organlarına bakıldı , kalp beyin ayrıntılı bakıldı. Mideyi gördüm. Parmakları saydık. Mavi,kırmızı renkli kan akışı görüntüleri filan gördüm çok bir şey ifade etmese de :)) göbek çevresi kafa çevresi femur uyluk kemiği yine ölçüldü bakıldı ikişer defa da üstünden geçti sağlamasını yaptı bebiş pozisyon değiştirdikçe.. Bu alete göre %85 sağlıklı bir bebeğiniz olacak ama %100 ü tabiii Allahın bileceği iş dedi..ama o dklar bana ömür gibi geldi. 2 defa ağladım karanlıktı Allahtaan oda , kendi kendime duygulandımm heyecan korkuuu boşaldı sinirler renkli kanlı canlı görünce :.(
Gelelim benim damarsal pürüzüme..
Sağ ve sol uterin alterde notch çıktı yani bizim dilimize anlayacağımız şekle çevirmek gerekirse rahmi besleyen sağ ve soldaki her iki damarda çentik diye geçiyor. Kan akımı zaman zaman normal düzeyinden azalıyor. Perinatolog şöyle izah etti : hortumla bahçeyi sularken hortumun bir kısmı kırılır da su daha az gelir ya işte öyle bir durum. 26. Haftada bu durumu yaşayan anne adaylarına tekrar detaylı ultrasonda bakılıyor (ben de tekrar gireceğim yani) ve %90 bu durumun ortadan kalkıp damardaki akımın normal/sağlıklı seyrinde devam ettiği görülüyormuş. İnşallah ben de bu %90'lık dilime girerim ve her şey tam anlamıyla yolunda olur. Ha kötü ihtimal ne derseniz da %10 'luk kısımda bu durum kalıcı oluyor ve sonuçta anne-bebeğin daha sıkı takip edilmesi gerekiyor. Tansiyondur gebelik zehirlenmesidir bu tarz durumlar beraberinde gelebiliyor. Bebeğin beslenmesi sıkıntıya giriyor sonuçta düşük kg'lı bebekler (2200-2700 gr civarı) hatta erken doğum (32.hafta fln gibi) durumları olabiliyor. Ama bunlar dediğim gibi en en kötü ihtimaller. Küçük doğan, düşük kglı doğan bebeklerin çabuk toparlandığını büyüdüğünü belki siz de okumuşsunuzdur. Yani en kötü ihtimal başıma gelse bile ki Allah yazdıysa yapacak bir şey yok, bebeğin hayatını tehlikeye atan ciddi bir durum oluşmuyor gelişim kontrol altında tutulduğunda.
Şuan zaten perinatolog da kadın doğum doktorum da beni hiç telaşlandırmadılar şu süreçte bebiş de iyi olduğu için normal açıklama yaptılar , ben biraz düştüm tabi moral olarak ama emin ellerde olduğumu biliyorum tecrübelerine güveniyorum. Allah hayırlı yazılar yazsın miniklerimizi korusun... Şimdilik çok şükür gelişimi kilosu her şeyi haftasına göre normal. Sat'a göre 20+2 yiz ölçümlere göre 20+6 çıktık yani benim damar çentikleri miniğin gelişimine etki etmemiş , boyu 23 cm , kilosu 408 grammış.. Bu damar olayı da nazar boncuğumuz olsun inşallah 26.haftadaki kontrolde normale döner içim rahat olur... Dualarınızda bizi de unutmayın bu konuyla ilgili
Minnoşumun resmini de koyuyorum bir Maşallaahınızı alırız güzel teyzeleri... Gözleri ben burnu babası sanki :)))) hemen benzettim klasik Türk annesi :)))) Perinatolog dedi ki güzel gözlü , güzel dudaklı bir vatandaşa benziyor bu :)))) soğuk bir adamdı ama ince bir esprili sevecen tarafı da vardı. Yine de kendi kadın doğum doktorumu dünyalara değişmem! :))
Bizde durumlar böyle kızlarr... Önümüzdeki ay normal kontrol 26. Haftada ise damar akım kontrolü için detaylı ultrasonumuz olacak...
Haaa söylemeyi unuttum 26. Haftada damardaki akım düzene girmezse corasprine başlayacaktık sonra doktorum dedi ki fazlasının zararı yok nasıl olsa 32. Haftaya kadar kullanabiliriz şimdiden başlayalım iyi olur dedi... Vitaminle beraber bir de sabah tok karnına kan sulandırıcımız oldu yani. Önümüzdeki haftaiçi tetonoz aşımı olacağım, kan testi sonucumu da maille göndereceğim ona göre vitamin değerlendirmesi yapacak. Şimdilik decavit devam..
Son 1 dk ise vajinal ultrason ile baktı , 38 mm diye bi ölçüm söyledi asistanına o kadar. Rahim ağzı çapı genişliği gibi bir şey. Bizim hastanede standart buna bakıldığını biliyordum bu her yerde bu şekilde uygulanmıyor tabiii size yapılmazsa bana neden yapılmadı demeyin
Sanırım her şeyi yazdım.. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplarım canlarım...
İnşallah sizler harika sonuçlar alırsınızzz bizim gibi ufak nazar boncuğunuz bile olmazz...Allah hiçbir anneyi üzmesin , hiçbir evladının tırnağın ucuna bile bir şey olmasın... Amiiiinn!
happymom87 gözün aydın canım maşallah bebeğine de.içini ferah tut bak bebeğin sapasağlammış çok şükür ki.damardan kaynaklı bi sorun olcağını da düşünmüyorum ben çok düşük bi olasılık sonuçta.doktorun da zaten gerekeni yapıcaktır korkmana gerek yok :)
Teşekkür ederimm dünürcümm... Gelinin çok iyi maşallahı var ama dünürün biraz çürükk.. Damarsal konularda üretim hatası var bende :)
İnşallah bunu da güzel haberlere çevireceğizz dualarınızlaa dualarımlaa her şey iyi olacak inanıyorum... Resimlerini gördün müüü şapşik yaa perinatoloğa yan yan kötü kötü bakmış anası kılıklı :)))böyle gördüm yaa renkli gerçek bir bebek gibi ekstra bir bağ daha oluştu aramda .. sanırım evladı için düşünmeden canını verebilecekler kervanına bugün tam anlamıyla katıldım... :.( Allah hepsini korusunn.. Sizlerden de çok güzel haberler alalımm inşallahh...
Canım henüz biyopsi önermediler 7 tane nodül varmış o bölgeden biyopsi zorluyor mu canım? İnşallah babamınki de iyidir canım.Canım babanda nodül var demek ki.biyopsi yaptılar mı canım.biyopsiye göre nodülün sıcak(kanser ihtimalli)soğuk olduğunu söylerler ona göre bir yol izlerler.bendede aynen nodül vardı biyopsiyle iyi huylu olduğu ortaya çıktı şükür.
Nerden alabilirim watson gratis vari yerlerde var mı canımBurt bees clasic balli olan etkili cnm dudak icin
Evet canım ama işte tıp söz konusu oldu mu yüzde beş büyük bir yüzde gibi geliyor insanaCanım yüzde 5 ihtimal nedirkiii... Her şey iyi olacak içini ferah tut sen... Torun sevinci de onu iyileştiriri... Tüm hastalıkların ilacı inanç ve sevgiden geçiyor... Ailecek atlatacaksınız bu günleri dedoktor konusu da biraz şans. İnşallah içinize sinecek iyi birine denk gelirsiniz...
Cevabını bizede yazarsan çok sevinirimbende ilk defa haftaya gideceğim ağdaya. Yani gitmeyi düşünüyorum. Düzenli ağdacımda yok çünkü hamilelik öncesi epislasyona gidiyordun bitti derken hamilelik hormonlarıyla birlikte çoştular:)
Canım ya.. ağlattın beni zaten her daim ağlamaya hazırım tamamen kuşatıldım hormonlarım tarafından:)Güzel kalpli Pinkelomuncum benimmsen de çok güzel haberler alacaksınn hatta daha da güzel... Güzel yüzün hep gülecek buna inan.. !Ultrason esnasında yatarken doktor damar cart curt dedi sonra sen aklıma geldin biliyor musun.. Benimki inşallah önemsiz düzelecek bir şey ama senin yaşadıklarını düşündüm , o zamanlar ne kadar güçlü olmak durumunda olduğunu hissettim tam anlamıyla olamasa da.. İçimden sarılmak geldi sana cumartesi
sarılırım... neyse duygulandırmıyım daha fazlaa Çok şükür Rabbim sana sağlıklı bir kız evlat nasip etti..minnoş minnoş idealtepe sahilin bebek ikonları olacaklar :))))) Bebişlerimiz iyi olsunn doktorlarımız da iyi görsün iyi söylesinnn hep inşallah amiiiiinn...
Tamam canım bekliyorum:)Ayneeeen öyle bende lazere gidiyordum da jilet vura vura eskiye döndüler sağolsunlar :) benim gittiğim 2 yer vardı biri kavacıkta ona gideceğim galiba güvendiğim bildiğim yer olması lazım yavaş yavaş alması lazım hamilelikten dolayı korkuyorum. Hijyende çok önemli tabi aman iyi araştır gideceğin yeri. Yarın öğrenip paylaşırım canım :) artık arıycam adamı mecbur utana sıkıla
kızlar bu kıl tüy meselesi benim de kafamı kurcalıyo.ben tüy dökücü krem kullanıyorum malesef zorunlu olarak.çünkü daha önce kasılmam olduğu için ağdadan korkuyorum ve hijyen açısından da tedirginim.kendim de yapamam.ve ben hayatım boyunca hiç jilet kullanmadım bilmiyorum nası yapıcağımıkorkuyorum bi yerimi kesicem diye düşününce bile içim tuhaf oluyo.çok sık kullanmamak şartıyla tüy dökücü krem kullanıyorum
Yok canım ince bir iğneyle ultrasonla alıyorlar.çok acımıyor.ama adı biyopsi olunca korkutuyor sadece.ayrıca 2 dk sürüyor.bence üniversite hastanesinin endokrin bölümüne gidin canım.biyopsi çok önemli.benim iyi çıktı şükür ama korkutmak istemem babam tiroit kanseriydi bizde ırsi bu hastalık biraz.önce ameliyat sonra atom tedavisiyle kurtuldu çok şükür.zaten en tehlikesiz kanser türlerinden biri çok şükür.amacım korkutmak değil önleminizi alın canım.inşallah temiz çıkar.Canım henüz biyopsi önermediler 7 tane nodül varmış o bölgeden biyopsi zorluyor mu canım? İnşallah babamınki de iyidir canım.
Canım ya.. ağlattın beni zaten her daim ağlamaya hazırım tamamen kuşatıldım hormonlarım tarafından:)
O kadar zordu ki.. her gittiğim doktordan umut bekledim biride çıksında arkadaş umut var desin yok! Hatta sana söylenen şeyin bana söylenmesini o günlerde herşeyden çok istedim. "Git bilmem kaçıncı haftada tekrar gel" desinler diye. Ama yok 18.haftadan sonra bir daha değişmez bütün organların oluşumu bitti dedi hepsi.
Neyse bi şekilde atlattık. Hatta kafayı sıyırmadab atlattığım için çok şükür.
Size doğumlarımızı yaptıktan sonra birde cerrahpaşada yaptığım doğumu anlatiyim tam bir felaketti!
Ama bugünlerimize gerçekten çok şükür.
Allahım miniklerimizi sahilde bebek arabalarında gezdirdiğimiz "ay benimkininde dişi çıkıyor bu aralar çok huysuz" dediğimiz günleride göstersin bizlere inşallah
Senin olayındada gerçekten teselli için söylemiyorum ama bu durum bebişine zarar verecek olsaydı bu zamana kadar çoktan zarar verirdi ama maşallah bizimki tontiş olmuşbunlar hep geçici gerçekten bir problem olsaydı perinatologun telaşlanırdı hemen bir prof a git derdi. Bende öyle oldu ve benim gittiğim prof a giden hamilelerede hep doktorları "hemen bir prof a git" demişler o yüzden çok üzerinde durma canım. allah bilir annelerimizin karnındayken bizim ne problemlerimiz vardı:)
Herşey çok güzel olacak zaten ben bile "benim hala umudum var" dediysem ooo senin durumun hiiiçbişe:)
Canım bildiğim kadarıyla tüy dökücü önermiyorlar doktoruna danıştın mı? Bende kullanacaktım geçen ay arkadaşım bırakmadı saçmalama kullanamzsın dedi. İnternettende baktım pek önermiyorlar ama doktorun daha iyi bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?