- 30 Ağustos 2016
- 1.481
- 3.491
- 48
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #22.301
biliyorum canım vicdanım pek rahat değil ama başka bi seçeneğim yok.doktoruma hiç sormadım.şu jilet işini yapabilsem keşke deniycem en azından bi dahakine
Bebeğin sağlıklı maşşallah canım darısı bizim ayrıntılı ultrosana,evet ya ben de teyit ettireceğim sonra alış veriş yapıp kalmayayım pembelerle
Evet canım ama işte tıp söz konusu oldu mu yüzde beş büyük bir yüzde gibi geliyor insana
İnşallah canım benim.
İnşallah hepimiz iyi hekimlerle karşılaşırız.
ya jilet de alt kısımlar zor oluyordu hep ama hallediyordum uğraşa uğraşa. artık olmuyor sanki kasığım ağrıyor eğilince falan rahatsız hissediyorum. dikkat et jiletle yaparken bastırma hafif hafif al aynı yerden de üst üste çok geçme canım. o an anlamazsın yarım saat sonra yanmaya başlar.kuru alma ıslak alsan daha iyi. venüs var kadınlar için jilet onunla al :)
Canım ben Avrupa yakasındayımSağol canımm... Amiin inşallah güzel haberlerle atlatırsınızz bu detaylı kontrolü de..
:))) evet cinsiyet garantilenmeden alışveriş pek yapmamak lazımmış neyseki bizde süpriz olmadı... Ebebek web sitesinde yok mu beşik yaaa ? Ay merak ettim bakacağım. Sen hangi şehirdesin istanbul bostancıdaki şubeye gitme şansın var mı orda vardır belki..
anladım canım bakıp alıcam söylediğini.eşimle de konuştum şimdi bana yardımcı olcağını söyledi. bi bu işe el atmadığı kalmıştı zatenalt kısımları yinede halledemeyebilirim ama nasıl olcak bilemiyorum içimde bi tuhaf oluyo düşündükçe
Tabi ki canım en doğrusu en net teşhisi bir an evvel öğrenmek ve tedavi yokunda adım atmak. Babamın ailesinde guatr genetik yatkınlığı var annemebiyoğsi yapıldığında canı acımıştı belki de acıyan insanın ruhu oluyor.Yok canım ince bir iğneyle ultrasonla alıyorlar.çok acımıyor.ama adı biyopsi olunca korkutuyor sadece.ayrıca 2 dk sürüyor.bence üniversite hastanesinin endokrin bölümüne gidin canım.biyopsi çok önemli.benim iyi çıktı şükür ama korkutmak istemem babam tiroit kanseriydi bizde ırsi bu hastalık biraz.önce ameliyat sonra atom tedavisiyle kurtuldu çok şükür.zaten en tehlikesiz kanser türlerinden biri çok şükür.amacım korkutmak değil önleminizi alın canım.inşallah temiz çıkar.
Evet canım biraz hüzünlüyüm ve bastıramıyorum gerçekten aslına bakarsan.Olsun canım benim siz yine iyi ihtimali düşünün... Ben seni üzgün moralsiz görüyorum olmazzz önce sizin inanmanız lazımmm her şeyin iyi olacağınaa... Bebişhin de hissseder bak o dedesine uğurlu gelecek ben inanıyorum..
Hadi hayırlı olsun.sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah.Kızlaaarrr harmony testimin sonucu cok sükür iyi cıktıııı :)
Maşallah bebeğine canımKızlarr...
Ben geldimmm...
Benden sonra annemin kontrolü, trafik, yemek derken ancak yazabiliyorum... Merak eden soran herkese teşekkür ederim önceliklee...
Haberler genel olarak iyi , kızımın her şeyi yerli yerinde , yolunda , sağlıklı çok şükür... Ama annesinin minik bir damarsal pürüzü çıktı. Geçici bir durum gibi görünüyor şimdilik önemli değil ama 26.haftada göreceğiz.. Yazımın devamında ayrıntılı olarak anlatacağım fakat lütfeennn sakın evham yapıp üzülüp bende de çıkar mı acaba filan diye düşünmek enerjinizi düşürmek yokk...
Kontrol 35-40 dk sürdü 5 dksı açıklama muhabbet olsa gerisi kontrol süresiydi. Tüm organlarına bakıldı , kalp beyin ayrıntılı bakıldı. Mideyi gördüm. Parmakları saydık. Mavi,kırmızı renkli kan akışı görüntüleri filan gördüm çok bir şey ifade etmese de :)) göbek çevresi kafa çevresi femur uyluk kemiği yine ölçüldü bakıldı ikişer defa da üstünden geçti sağlamasını yaptı bebiş pozisyon değiştirdikçe.. Bu alete göre %85 sağlıklı bir bebeğiniz olacak ama %100 ü tabiii Allahın bileceği iş dedi..ama o dklar bana ömür gibi geldi. 2 defa ağladım karanlıktı Allahtaan oda , kendi kendime duygulandımm heyecan korkuuu boşaldı sinirler renkli kanlı canlı görünce :.(
Gelelim benim damarsal pürüzüme..
Sağ ve sol uterin alterde notch çıktı yani bizim dilimize anlayacağımız şekle çevirmek gerekirse rahmi besleyen sağ ve soldaki her iki damarda çentik diye geçiyor. Kan akımı zaman zaman normal düzeyinden azalıyor. Perinatolog şöyle izah etti : hortumla bahçeyi sularken hortumun bir kısmı kırılır da su daha az gelir ya işte öyle bir durum. 26. Haftada bu durumu yaşayan anne adaylarına tekrar detaylı ultrasonda bakılıyor (ben de tekrar gireceğim yani) ve %90 bu durumun ortadan kalkıp damardaki akımın normal/sağlıklı seyrinde devam ettiği görülüyormuş. İnşallah ben de bu %90'lık dilime girerim ve her şey tam anlamıyla yolunda olur. Ha kötü ihtimal ne derseniz da %10 'luk kısımda bu durum kalıcı oluyor ve sonuçta anne-bebeğin daha sıkı takip edilmesi gerekiyor. Tansiyondur gebelik zehirlenmesidir bu tarz durumlar beraberinde gelebiliyor. Bebeğin beslenmesi sıkıntıya giriyor sonuçta düşük kg'lı bebekler (2200-2700 gr civarı) hatta erken doğum (32.hafta fln gibi) durumları olabiliyor. Ama bunlar dediğim gibi en en kötü ihtimaller. Küçük doğan, düşük kglı doğan bebeklerin çabuk toparlandığını büyüdüğünü belki siz de okumuşsunuzdur. Yani en kötü ihtimal başıma gelse bile ki Allah yazdıysa yapacak bir şey yok, bebeğin hayatını tehlikeye atan ciddi bir durum oluşmuyor gelişim kontrol altında tutulduğunda.
Şuan zaten perinatolog da kadın doğum doktorum da beni hiç telaşlandırmadılar şu süreçte bebiş de iyi olduğu için normal açıklama yaptılar , ben biraz düştüm tabi moral olarak ama emin ellerde olduğumu biliyorum tecrübelerine güveniyorum. Allah hayırlı yazılar yazsın miniklerimizi korusun... Şimdilik çok şükür gelişimi kilosu her şeyi haftasına göre normal. Sat'a göre 20+2 yiz ölçümlere göre 20+6 çıktık yani benim damar çentikleri miniğin gelişimine etki etmemiş , boyu 23 cm , kilosu 408 grammış.. Bu damar olayı da nazar boncuğumuz olsun inşallah 26.haftadaki kontrolde normale döner içim rahat olur... Dualarınızda bizi de unutmayın bu konuyla ilgili
Minnoşumun resmini de koyuyorum bir Maşallaahınızı alırız güzel teyzeleri... Gözleri ben burnu babası sanki :)))) hemen benzettim klasik Türk annesi :)))) Perinatolog dedi ki güzel gözlü , güzel dudaklı bir vatandaşa benziyor bu :)))) soğuk bir adamdı ama ince bir esprili sevecen tarafı da vardı. Yine de kendi kadın doğum doktorumu dünyalara değişmem! :))
Bizde durumlar böyle kızlarr... Önümüzdeki ay normal kontrol 26. Haftada ise damar akım kontrolü için detaylı ultrasonumuz olacak...
Haaa söylemeyi unuttum 26. Haftada damardaki akım düzene girmezse corasprine başlayacaktık sonra doktorum dedi ki fazlasının zararı yok nasıl olsa 32. Haftaya kadar kullanabiliriz şimdiden başlayalım iyi olur dedi... Vitaminle beraber bir de sabah tok karnına kan sulandırıcımız oldu yani. Önümüzdeki haftaiçi tetonoz aşımı olacağım, kan testi sonucumu da maille göndereceğim ona göre vitamin değerlendirmesi yapacak. Şimdilik decavit devam..
Son 1 dk ise vajinal ultrason ile baktı , 38 mm diye bi ölçüm söyledi asistanına o kadar. Rahim ağzı çapı genişliği gibi bir şey. Bizim hastanede standart buna bakıldığını biliyordum bu her yerde bu şekilde uygulanmıyor tabiii size yapılmazsa bana neden yapılmadı demeyin
Sanırım her şeyi yazdım.. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplarım canlarım...
İnşallah sizler harika sonuçlar alırsınızzz bizim gibi ufak nazar boncuğunuz bile olmazz...Allah hiçbir anneyi üzmesin , hiçbir evladının tırnağın ucuna bile bir şey olmasın... Amiiiinn!
Canım belki vücudun değişik bölgelerinde farklı hissediliyordur acı.üzülme lütfen.inşallah iyi sonuçlanacak canımTabi ki canım en doğrusu en net teşhisi bir an evvel öğrenmek ve tedavi yokunda adım atmak. Babamın ailesinde guatr genetik yatkınlığı var annemebiyoğsi yapıldığında canı acımıştı belki de acıyan insanın ruhu oluyor.
Çok iyi ettin bilgi vermekle çok teşekkür ederim canım
Bişey olmaz canım yardımcı olsun yapacak bişey yok artık doğuma kadar :) son aylar ağda yaptırırsın zaten. ben eğildikce bebeği eziyorum gibi hissediyorum bide her şekle giriyorum alayım diye de zorlanıyorum en iyisi ağda yaptırmak mecbur artık ne yapalım. yok ya için tuhaf olmasın acı falan yok sadece bastırma hafif hafif al o kadar
Aynen canım iyi olsunlar da. Seninki de büyük ihtimal büyümeden dolayı ağrıyordur. . Rabbim korusun herkesin yavrularinj inşallahAnladım canım çok geçmiş olsun. Benim kasıklarım ağrımıyor. Yeter ki yavrularımız iyi olsun biz çekeriz bu ağrıları zaten ne kaldı doğuma
Evet canım biraz hüzünlüyüm ve bastıramıyorum gerçekten aslına bakarsan.
İyi ihtimal yüzde beş bile olsa ona bağlanmak lazım.
Bebeklerimiz en büyük umudumuz canım benim :) sen iyi misin esas bir türlü bulamadım fotoğraflarını da derdini de
ya jilet de alt kısımlar zor oluyordu hep ama hallediyordum uğraşa uğraşa. artık olmuyor sanki kasığım ağrıyor eğilince falan rahatsız hissediyorum. dikkat et jiletle yaparken bastırma hafif hafif al aynı yerden de üst üste çok geçme canım. o an anlamazsın yarım saat sonra yanmaya başlar.kuru alma ıslak alsan daha iyi. venüs var kadınlar için jilet onunla al :)
Canim tekin acardan aldim. Watsons da daolabilir. Kapsamli eczanelerde de vardir. Lip shimmer alma onlar renkli ve naneli. Kuruyan dudagi yakiyor. Ama benim clasic balli burt bees yogun nemlendirir. Yalniz gunde 2 kez yenilemelisin. Ben cantamda gezdiriyorum.Nerden alabilirim watson gratis vari yerlerde var mı canım
Ultrason odası karanlık oluyor zaten aleti sokarken 10 saniye bakıyor bakmıyor yani sonra hep ekrana bakıyor oluyor.. :))) jiletle alabildiğin kadarı halletseniz yeterr temiz olsun işte
Merhaba canım benim tüp bebek transferimi osman develioglu yaptırmış ti ben gürkan uncuya gidiyorum belki duymussundur oda doğuma kadar devam dedi folik asit için siz bıraktiniz mi osman hocayı ?Kızlar gittiğim doktor bana folik asiti bırak dedi ama Osman develioğlu Doğuma kadar kullanıcaksın demişti ne yapmalıyım karar veremedim
Kızlarr...
Ben geldimmm...
Benden sonra annemin kontrolü, trafik, yemek derken ancak yazabiliyorum... Merak eden soran herkese teşekkür ederim önceliklee...
Haberler genel olarak iyi , kızımın her şeyi yerli yerinde , yolunda , sağlıklı çok şükür... Ama annesinin minik bir damarsal pürüzü çıktı. Geçici bir durum gibi görünüyor şimdilik önemli değil ama 26.haftada göreceğiz.. Yazımın devamında ayrıntılı olarak anlatacağım fakat lütfeennn sakın evham yapıp üzülüp bende de çıkar mı acaba filan diye düşünmek enerjinizi düşürmek yokk...
Kontrol 35-40 dk sürdü 5 dksı açıklama muhabbet olsa gerisi kontrol süresiydi. Tüm organlarına bakıldı , kalp beyin ayrıntılı bakıldı. Mideyi gördüm. Parmakları saydık. Mavi,kırmızı renkli kan akışı görüntüleri filan gördüm çok bir şey ifade etmese de :)) göbek çevresi kafa çevresi femur uyluk kemiği yine ölçüldü bakıldı ikişer defa da üstünden geçti sağlamasını yaptı bebiş pozisyon değiştirdikçe.. Bu alete göre %85 sağlıklı bir bebeğiniz olacak ama %100 ü tabiii Allahın bileceği iş dedi..ama o dklar bana ömür gibi geldi. 2 defa ağladım karanlıktı Allahtaan oda , kendi kendime duygulandımm heyecan korkuuu boşaldı sinirler renkli kanlı canlı görünce :.(
Gelelim benim damarsal pürüzüme..
Sağ ve sol uterin alterde notch çıktı yani bizim dilimize anlayacağımız şekle çevirmek gerekirse rahmi besleyen sağ ve soldaki her iki damarda çentik diye geçiyor. Kan akımı zaman zaman normal düzeyinden azalıyor. Perinatolog şöyle izah etti : hortumla bahçeyi sularken hortumun bir kısmı kırılır da su daha az gelir ya işte öyle bir durum. 26. Haftada bu durumu yaşayan anne adaylarına tekrar detaylı ultrasonda bakılıyor (ben de tekrar gireceğim yani) ve %90 bu durumun ortadan kalkıp damardaki akımın normal/sağlıklı seyrinde devam ettiği görülüyormuş. İnşallah ben de bu %90'lık dilime girerim ve her şey tam anlamıyla yolunda olur. Ha kötü ihtimal ne derseniz da %10 'luk kısımda bu durum kalıcı oluyor ve sonuçta anne-bebeğin daha sıkı takip edilmesi gerekiyor. Tansiyondur gebelik zehirlenmesidir bu tarz durumlar beraberinde gelebiliyor. Bebeğin beslenmesi sıkıntıya giriyor sonuçta düşük kg'lı bebekler (2200-2700 gr civarı) hatta erken doğum (32.hafta fln gibi) durumları olabiliyor. Ama bunlar dediğim gibi en en kötü ihtimaller. Küçük doğan, düşük kglı doğan bebeklerin çabuk toparlandığını büyüdüğünü belki siz de okumuşsunuzdur. Yani en kötü ihtimal başıma gelse bile ki Allah yazdıysa yapacak bir şey yok, bebeğin hayatını tehlikeye atan ciddi bir durum oluşmuyor gelişim kontrol altında tutulduğunda.
Şuan zaten perinatolog da kadın doğum doktorum da beni hiç telaşlandırmadılar şu süreçte bebiş de iyi olduğu için normal açıklama yaptılar , ben biraz düştüm tabi moral olarak ama emin ellerde olduğumu biliyorum tecrübelerine güveniyorum. Allah hayırlı yazılar yazsın miniklerimizi korusun... Şimdilik çok şükür gelişimi kilosu her şeyi haftasına göre normal. Sat'a göre 20+2 yiz ölçümlere göre 20+6 çıktık yani benim damar çentikleri miniğin gelişimine etki etmemiş , boyu 23 cm , kilosu 408 grammış.. Bu damar olayı da nazar boncuğumuz olsun inşallah 26.haftadaki kontrolde normale döner içim rahat olur... Dualarınızda bizi de unutmayın bu konuyla ilgili
Minnoşumun resmini de koyuyorum bir Maşallaahınızı alırız güzel teyzeleri... Gözleri ben burnu babası sanki :)))) hemen benzettim klasik Türk annesi :)))) Perinatolog dedi ki güzel gözlü , güzel dudaklı bir vatandaşa benziyor bu :)))) soğuk bir adamdı ama ince bir esprili sevecen tarafı da vardı. Yine de kendi kadın doğum doktorumu dünyalara değişmem! :))
Bizde durumlar böyle kızlarr... Önümüzdeki ay normal kontrol 26. Haftada ise damar akım kontrolü için detaylı ultrasonumuz olacak...
Haaa söylemeyi unuttum 26. Haftada damardaki akım düzene girmezse corasprine başlayacaktık sonra doktorum dedi ki fazlasının zararı yok nasıl olsa 32. Haftaya kadar kullanabiliriz şimdiden başlayalım iyi olur dedi... Vitaminle beraber bir de sabah tok karnına kan sulandırıcımız oldu yani. Önümüzdeki haftaiçi tetonoz aşımı olacağım, kan testi sonucumu da maille göndereceğim ona göre vitamin değerlendirmesi yapacak. Şimdilik decavit devam..
Son 1 dk ise vajinal ultrason ile baktı , 38 mm diye bi ölçüm söyledi asistanına o kadar. Rahim ağzı çapı genişliği gibi bir şey. Bizim hastanede standart buna bakıldığını biliyordum bu her yerde bu şekilde uygulanmıyor tabiii size yapılmazsa bana neden yapılmadı demeyin
Sanırım her şeyi yazdım.. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplarım canlarım...
İnşallah sizler harika sonuçlar alırsınızzz bizim gibi ufak nazar boncuğunuz bile olmazz...Allah hiçbir anneyi üzmesin , hiçbir evladının tırnağın ucuna bile bir şey olmasın... Amiiiinn!
Merhaba canım benim tüp bebek transferimi osman develioglu yaptırmış ti ben gürkan uncuya gidiyorum belki duymussundur oda doğuma kadar devam dedi folik asit için siz bıraktiniz mi osman hocayı ?
hiç kullanmayınca sanki kesicekmiş hissene kapılıyorum alakası olmasa da.son aylarda ağda bende yaptırabilirim.aslında şimdide yapabilirim ama riske atmak istemiyorum hiç.yine kasılırım falan gerek yok yani
Ya öyle de ben kıl konusunda aşırı takıntılıyım jiletle bile çok sık aldığım için tahriş olmuştu artık. arayı biraz açtım mecburen de böyle de gıcık oluyorum hoşlanmıyorum hiç tahammülüm yok. jiletle artık alt kısımları alamıyorum eğilince karnım ağrıyo gibi tuhaf bişey oluyor. ağdaya gidince daha temiz hissediyorum kendimi randevumdan 2 3 gün önce gitsem diye düşündüm de yine de bakayım bi doktor izin verecek mi:) yoksa mecbur dediğin gibi jiletle olduğu kadar artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?