- 24 Mayıs 2016
- 237
- 280
- 103
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #27.581
Ayy ne güzel yaaaaİkinci gebeliklerde çok daha net hissediliyo. İki gün önce kaburgamda bi baskı hissettim elimi sürdüm ve tuttum hemen eşimin elini koydum oda elledi korktu çekti sanırım ayağı yada eliydi miniğimin.eşim elleme rahat bırak çocuğu diyo ama selamlaşıyoruz boyle
Aynen bir günleri bir gğnleri tutmuyor geçen hafta benim kız hiç oynamadı akşam oturdum ağladım bebeğime bişey oldu diye ben ağladım oynamaya başladı :)Dün benim kızım da çok hareketsizdi korkuttu beni. Bugün maşallah hareketli 8 de gözümü açtım oynuyorduBir günü bir günlerine tutmuyor bu bebişlerin
hani çikolata yiyince hareket eder diyorlar bende oda hiç olmuyor :) ama dediğin gibi bazı günler çok hareketli bazen durgun.sağlıklı olsunlar inşallah :)Dün benim kızım da çok hareketsizdi korkuttu beni. Bugün maşallah hareketli 8 de gözümü açtım oynuyorduBir günü bir günlerine tutmuyor bu bebişlerin
Merhaba canım ben baştan park yatak almayı düşünüyordum hatta çoğu modeli gidip inceledim ama içime sinmediler mobilya almaya kadar verdim https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx ikeadan bu karyolayı ve https://www.ikea.com.tr/urun-katalo.../20307037/gulliver-alt-degistirme-masasi.aspx bu alt değiştirme ünitesini aldım burda gözüktüğü gibi küçük değil çok geniş ve sağlam bir ürün yerinde görüp incelemeni tavsiye ederim26. haftadan merhabaaa anneler nasılsınız herşey yolundadır inşallahben de ufak ufak alışverişlere başladım, bu arada resmini attığım beşikten oğluma almıştık ben şuan tekrar beşik almayalım onu kullanalım uyku seti alırız diyorum eşim de onu kurmayalım park yatak alalım diyor sizin tercihiniz hangisi ?? park beşik almalı mıyım mobilya beşiği mi kullanayım çok kararsızım. bir de bnm vitaminim bitmişti dr. devam edelim vitamine dedi. vitamin,balık yağına devam magnezyuma yeni başlıycam
slm kızlar bugün dr kontrolüm vardı. beniö kasılmam vardı kasılma agnında kalp carpıntım ve ateş basmam oluyodu yogun bi şekilde. neyse drum sag böbregime baktı ve böbrekte büyüme var erken dogum riskin var ilk kızımıda erken dogum yapmıştım nedenin böbrek olacagını söyledi. ürolojiye yönlendirdi. ordada sag böbrekte normalden fazla büyüme oldugunu solda ise hafif oldugu saptantı kan aldılar stent takılma durumu var valla şaştım kaldım aranızda böyle bi sorun yaşan varmı
Aha dedin şu meşhur zor denilen 3. Trimester:)ama gerçekten ben yavaştan ağarlaştığımı hissediyorum.yere oturunca falan zor kalkıyorum.elimden sürekli bişey düşürüyorum ama alamıyorum:)okulda düşen tsbeşirleri çocuklara toplatıyorum onlarda alıştı ben demeden yere koşuyorlar:)11 kilo almışım bugün aç karnına tartıldığımda.maşallahım var.ilkinde 22 kilo almıştım şimdi yine azimliyim valla:)
Merhaba canım ben baştan park yatak almayı düşünüyordum hatta çoğu modeli gidip inceledim ama içime sinmediler mobilya almaya kadar verdim https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx ikeadan bu karyolayı ve https://www.ikea.com.tr/urun-katalo.../20307037/gulliver-alt-degistirme-masasi.aspx bu alt değiştirme ünitesini aldım burda gözüktüğü gibi küçük değil çok geniş ve sağlam bir ürün yerinde görüp incelemeni tavsiye ederim
Peki bu böbrek büyümesi ağrı yapıyor mu belin sağ tarafına
Ben de ara ara bel ağrısı çekiyorum sağ taraf ağrıyor ve sağ kasığım da ağrıyor o an şiddetli olarak. Oturmadan yatmadan geçmiyor. Bu gün iki kez oldu 10 15 dk sürdü çok korktumErken doğum hiçbirimiz yapmayız inşallah. Allah korusun.
slm kızlar bugün dr kontrolüm vardı. beniö kasılmam vardı kasılma agnında kalp carpıntım ve ateş basmam oluyodu yogun bi şekilde. neyse drum sag böbregime baktı ve böbrekte büyüme var erken dogum riskin var ilk kızımıda erken dogum yapmıştım nedenin böbrek olacagını söyledi. ürolojiye yönlendirdi. ordada sag böbrekte normalden fazla büyüme oldugunu solda ise hafif oldugu saptantı kan aldılar stent takılma durumu var valla şaştım kaldım aranızda böyle bi sorun yaşan varmı
canım ben böbrek agrısı hissetmedim ama gecenlerde acayip sancılanmıştım afedersiniz hani ishal olursunuzda karnınızda agrı olur ya onun şiddetlisi 4 beş kez girdi girdi çıktı. ben üşüttügüme baglaıştım. ama bende en belirgin şey kasılma karnım taş gibi oluyodu o anda avayip kalp carpınsı ateş basması ve içim çok daralıyo. megersem o bebegin büyüyen böbrege baskı yapmasından dolayıymış. erken doguma neden oluyomuş. bence sende canım dra görün
Çok geçmiş olsun canım benim inş sıkıntı olmaz önemli Rabbimin izniyle.başka dokatrada görünün derim arkdaslrin dediği gibi.slm kızlar bugün dr kontrolüm vardı. beniö kasılmam vardı kasılma agnında kalp carpıntım ve ateş basmam oluyodu yogun bi şekilde. neyse drum sag böbregime baktı ve böbrekte büyüme var erken dogum riskin var ilk kızımıda erken dogum yapmıştım nedenin böbrek olacagını söyledi. ürolojiye yönlendirdi. ordada sag böbrekte normalden fazla büyüme oldugunu solda ise hafif oldugu saptantı kan aldılar stent takılma durumu var valla şaştım kaldım aranızda böyle bi sorun yaşan varmı
Çok geçmiş olsun ilk defa duydum...
Böbrek büyümesi görevini yerine tam getiremediği anlamına mı geliyor canım?
Hamileliğe bağlı mı oldu yoksa bu bünyesel bir böbrek rahatsızlığı mı?
Bu durumda sezeryan doğum gerekir sanırsam. Normal doğum kalbi de zorlayan bir şeymiş.
İnşallah erken doğum riski olmaz zamanında sağlıkla gerçekleşir doğumun. Stent taktırmadan bir doktora daha (hatta araştırarak alanında iyi bir doktora) görün bence canım.. ikinci bir göz her zaman iyidir..
Anladım canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Benzer belirtiler bende de var. Kadın doğumcum anlar inşallah.
Çok geçmiş olsun canım benim inş sıkıntı olmaz önemli Rabbimin izniyle.başka dokatrada görünün derim arkdaslrin dediği gibi.
çok saol cnım. valla benim hiç aklıma gelmezdi böbregin olması ben hatta erken kasılmalar başladı falan diyodudum hatta dr çok sık kasılmalarım var çok daralıyorum dedigimde kalma degildir falan dedi bende kalp carpıntım ve ateş basmamda oluyo deyince hemen böbregine bakalım dedi bakar bakmaz büyüme var ürülojiye git erken dogum yapma ihtimalın var tetikliyo agrılar dedi. ürolojidede ayrıntılı baktılar ultrasonla ordada baya büyüme var dedi. aslında hamilelikten önce falanda bnim böbrek agrılarım hatta idrarda kanamam olurdu ama hiç gitmemiş dra ihmal etmemek lazımmış. kızımı normal dogurmuştum bakalım yarın drum ne diyecek.
canım ayrıntılı anlat internetten baktım biraz böbrek ihmale gelecek bişey degil zaten ultrosanla bakınca hemen anlıyo allah korusun bebekleriize bişey olmasın.
çok saol canım yarınki kan sonucumdan sonra karara göre başka dr araştırmasıda yapacam. inşllah bişey cıkmaz.
Bizi de haberdar et canım... inşallah güzel haberler alırsın..
Bende de son 2-3 haftadır kasılmaaa gibi karnımın bir yeri top gibi sertleşmeler oluyor , doktoruma üstüne basa basa izah ettim ama ısrarla kasılma değil o bebek diyor... gerçekten de elimle oraya pıt pıt yapınca iniyor o kısım. Ağrı sızı yapan bir kasılma değil. Yine de her türlü erken doğum belirtisini kasılmayı vs dikkate almak lazım her ayrıntıyı doktora söyleyerek. Bir belirti bile olayı değiştirebiliyor.. sendeki örnekteki gibi. İyiki ateş basma ve çarpıntıyı söylemişsin de sorunun kaynağı tespit edilmiş...
Benimde yürüyüşüm değişti.erken gibi gelmişti ama sende de olduğuna göre normal herhalde.Ya bende iki haftadır çok hantallaştım.aslında 4-5 kilo kdr aldım ama hareketlerim yavaşladı penguen gibi yürüyorum
Allah allah çarpıntı ve ateş basmasıyla böbreğin alakalı olabileceğini kırk yıl düşünsem tahmin etmezdim.çok geçmiş olsun.inşallah erken doğuma sebep olabilecek bişey değildir.slm kızlar bugün dr kontrolüm vardı. beniö kasılmam vardı kasılma agnında kalp carpıntım ve ateş basmam oluyodu yogun bi şekilde. neyse drum sag böbregime baktı ve böbrekte büyüme var erken dogum riskin var ilk kızımıda erken dogum yapmıştım nedenin böbrek olacagını söyledi. ürolojiye yönlendirdi. ordada sag böbrekte normalden fazla büyüme oldugunu solda ise hafif oldugu saptantı kan aldılar stent takılma durumu var valla şaştım kaldım aranızda böyle bi sorun yaşan varmı
Allah yardımcın olsun.eşinin hamilelikte yanında olmaması çok zordur.neyse az kalmış gelmesine allahtan.22 mii.. Oooo baya almışsın. Bana doktor max 16 kg la bitirmelisin bu işi dedi. Su ana kdr 7 aldım varis var, damar direnci var. Var da var. Çürük anne ben. :)
1 ay daha Allah acısa da güzel geçse şu 3.trimester
Eşim gelmeden kramp sancı olmasın , aksiyon olmasın bana.
Annem de panik. Araba kullanabileyim en azından 1 ay daha rahat.
Şubatta eşim geliyor Allah nasip ederse.
Hamilelikte parasetamol içeren ilaçları içebilirsin.parol ve minoset bu gruba giriyor.ama plus olanları kullanma.Kizlar bel agrisina dayanamiyorum parol icsem zararı olurmu
Kizlar bel agrisina dayanamiyorum parol icsem zararı olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?