- 25 Mayıs 2015
- 4.170
- 9.656
- 158
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #30.341
İlaç veriyorlar o iyi geliyor epey canım aklında olsun sana zaten hastanede gerekli tedaviyi uygulamışlardır. Dualarımız sizinle.Yaa insallah insallah,konusuorum gelme vaktini bekle diorum kustum sana diorum cok uzgunum dr.mda bise diemem dio ama yuzune bakinca olumlu olmadigini anlıyorum yeter sorma dio artk bekler mi die ama okdr emek baglilik Allah kimseyi bebisyle ewladiyla sinamasn
Evdir kirlenir temizlenir :)Bende öyle diyorum bünya meselesi işte birde dediğin gibi risk olunca tehlikeye atamam yani evde pis olsun ne yapim hkiç derdim değil
helal olsun sana ne diyimBende bütün işimi temizliğimi kendim yapıyorum bitane de evde var cocuk tatil şimdi onunla oynuyorum ama sonra mahvoluyorum agrıdan uyuyamıyorum.. Kv burnumun dibinde ama il dışında olsa daha cok ilgilenirdi belki daha hamileliğimde evime adım atmadı annem desen oda yakın ama gelmez aramazda pek.. Eşim sağolsun herkesten cok yardımcı olur
aynen zaten hamileyim diye kayınvalidemlerden başka kimsr gelmiyor rahatım ondanEvdir kirlenir temizlenir :)
Ewet ablamlar yola ciktilar, eger senin dayandiysa aman cnm sakin yurume bi anda oldu bnm dikkat et kndine,cok yorulmaCanım çok geçmiş olsun. Benim bebeğimde kafasını rahme dayamış durumda ama seninki daha farklı bir durum sanırım. Sen gönlüne de aklına da ben vakitli doğuracağım diye yaz inşallah geçecek sağlıkla vaktinde doğacaktır yavrun. Yardım edebilecek biri bar mı sürekli yanında ?
Ateşli hastalığımda 130 ları bulmuştu canım.anlamıyorum valla gece bir uyanıyorum sanki halı saha maçı yapmışcasına çarpıntım oluyor.defalarca kere kardiyoloğa gittim hiç bişey çıkmadı şükür.şimdi de hem hamilelik hem panikatak birleşiyor sanırım.hayırlısıyla bir doğursaydık.magnezyumu benim ellerimde ayaklarımda ani hareketle kramp giriyordu ondan verdi.kalsiyumuda yaştan dolayı ve ikinci hamileliğim olduğu için verdi.ilkinde kullanmamıştım.Benim de panik atak geçmişim var canım ondan emin olamıyorum doktorum da 126 ya kadar gebelikte olabilir diyor. Ama 126 bir kere başıma geldi 16 haftalık olduğum zaman o gerçekten çok yorucuydu. 130 çok yüksek sen bir şey yapıyor musun onun için? Bana magnezyum takviyesi vermedi doktorum. Çok şükür kramp da yaşamadım ama doktor her kontrolde soruyor kramp oluyor mu diye?
Yoook kalkarmiymm hic bi tek lavaboya okdrCanım şükür çıkmışsınız dinlen bol bol yorma kendini sakın
Canim icini ferah tut.dik ayaklari yat.20 li haftalarda olan arkadaslar var bu sekilde aciklik olan var yatiyorlar zamaninda geliyor.bir arkadasimda oyle oldu 6 cm acikla zamaninda dogum yapti.bizim surada azicik i vakit kaldi.ilac vermislerdir zaten herhalde.Yoook kalkarmiymm hic bi tek lavaboya okdr
Ama yinede kisitlabnm suan cnm cok skkin smdiki aklim olsa hic okdr hareket etmem bnm bebek suan gobek deligimn iki parmak altinda.ve bebiste cok hareketlenme oluo bn 3gundur dokunmuorm bile heyacanlanip tam gelmk istemesin die.su bi ayida atlatsaydk ohh dicm yaniCanim icini ferah tut.dik ayaklari yat.20 li haftalarda olan arkadaslar var bu sekilde aciklik olan var yatiyorlar zamaninda geliyor.bir arkadasimda oyle oldu 6 cm acikla zamaninda dogum yapti.bizim surada azicik i vakit kaldi.ilac vermislerdir zaten herhalde.
Birde bebegin hareketlerini nerede hissediyorsun? Ben bagirsaklarimda sanki geziniyo birkac kere sordum normal dedi doktorum rahim boyum 3.5 ustunde genelde.bu persembe gidicem nasipse ama tedirgin olmuyor degilim benimde kizim var hareketlerim cok kısıtlayamiyorum malum:)
Allah yardımcın olsun canım helal olsun vallaBende bütün işimi temizliğimi kendim yapıyorum bitane de evde var cocuk tatil şimdi onunla oynuyorum ama sonra mahvoluyorum agrıdan uyuyamıyorum.. Kv burnumun dibinde ama il dışında olsa daha cok ilgilenirdi belki daha hamileliğimde evime adım atmadı annem desen oda yakın ama gelmez aramazda pek.. Eşim sağolsun herkesten cok yardımcı olur
Dualarım seninle canım yat bol bol dinlen ve sürekli olumlu düşün zamanında doğacak inşallah de az zamanımız kaldı pozitif düşünce gerçekten çok önemliKizlar iki gündür hastane de yatiodum,bgn ciktik 14gun heyet raporu snrada izne cikarick,aranizda bebegi ters donen varmi?bide dualarinzda bizi unutmayin nolur.cok korkuorum su 7Hafta gecermi acaba ne isi varsa erkenden kafasini doğum kanalina koymus.siz siz olun bu ara cok yürümeyin
Canım çok sevindim hepimiz böyle güzel haberlerle döneriz inşallah beni 32 haftamda tekrar çağırdı 2 haftada bir gel demedi bakalım bu sefer nasıl devam edecekNst sonucu temiz sıkıntı yok çok şükür. Ben 26+3 te kasılmam var demiştim o zaman ilk nstye sokmuştu sonra 28+3 te ve bugünde girdim. Nedenini sormadım. Ultrasonda kalp sesini dinliyor ama yine de nst ye sokuyor. Benim doktor biraz pimpirikli yani her yönden kontrollü gidiyor. Baştan beri 2 haftada 1 gidiyoruz kontrole nst ye de başladık erkenden. Bebişlerin sağlıkları yerinde olsun da önemli değil.
İnanirmisn sagdan sola destek alarak donuorum,herseyin hayirlisi diorum ama yinede korkular..insallah nisan anneliinde gozum yok artk marta bile razi oldumDualarım seninle canım yat bol bol dinlen ve sürekli olumlu düşün zamanında doğacak inşallah de az zamanımız kaldı pozitif düşünce gerçekten çok önemli
8 metre canımHastane odası kapısi için tül nasıl almak gerek.kac metre gerekir? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mı?
Korkunu çok iyi anlıyorum canım daha doğmadan annelik kaygıları başlıyor zaten ama şuan 500-600 gr bebekler bile yaşıyor hele 1 kilonun üzerindeyde oran daha yüksek tabi ki zamanında gelsin istiyoruz hepimiz o riske girmek istemiyoruz ama hep sağlıkla doğacak bişey olmayacak diye düşünüp dua edelim gerisi Allaha kalmış kimseyi evladıyla sınamasın inşallahİnanirmisn sagdan sola destek alarak donuorum,herseyin hayirlisi diorum ama yinede korkular..insallah nisan anneliinde gozum yok artk marta bile razi oldum
canım merhaba bu konuda sen beni aydınlattın teşekkür ederim daha hiç bilgim yoktu açıkçası.. fotoğarfçı içinde cansu hanımı duydum fiyat öğrenirsem yazarım mutlaka.. kendimiz fotoğrafçı götüremiyoruz o halde değil mi? bebek sandığı nasıl? 300 tl lik pakette neler var. kendim uğraşacak güçte değilim sanki bu ara çok yoruluyorum sen ne düşünüyorsun?D Desenn canım nerelerdesin???? Kent hastanesinin anlaşmalı organizasyon şirketi olarak tek firma varmış. Bebek Sandığı. Bugün randevu alıp gittim görüştüm fiyatlar 300 tl den başlıyor 2000e kadar çıkıyor tabi her ekstra da fiyat 100-200 tl artıyor. Fotoğrafçı da Cansu Binay hanımmış. Fiyat bilgisi alamadım. Senin bilgin var mı canım?
Mesajını gerçekten de şaşkınlık içinde okudum. Öncelikle şunu söyleyeyim hepimiz çok harika bolluk içinde bir gebelik geçirmiyoruz. Hepimizin eksikleri oldu, fedakarlık edip almadıklarımız oldu ama bunu dile getirmek çok saçma birşey olur.Arkadaşlar öncelikle hepinizden özür dileyerek uzunca bir yazı yazacağım buraya. Vaktinizi alacağım belki ama nolur affedin.. Çünkü bayadır içimde birikti ve bir şekilde kendimi ifade edip içimi boşaltmam lazım.. Çünkü söylenilenler içimi çok acıttı , hele de bunları söyleyen içinde bir can taşıyan bir anneyse bu bana daha da fazla dokundu ve beni üzdü..
Dediğin gibi kendimi etiket edip küçük düşürüyorum komik duruma düşüyorum belki ama senin gibi söylediklerinden böbürlenip büyüklük taslamıyorum hiç olmazsa. Büyüklük taslamaktan bu daha iyidir..
Lütfen kimse bunu tartışma kavga çıkarmak için yazdığımı düşünmesin , dediğim gibi kendimi ifade etmek istiyorum , dökülmek istiyorum. Çünkü bu benim en doğal hakkım değil mi ? Bana yazılan bir şey var ve benim buna cevap vermek en doğal hakkım. Ben yazılan şeyleri o kadar içimde büyüttüm ki , düşündüm durdum günlerce ya allah allah ben neler yaptım neler dedim ki böyle dedim diye düşündüm. Gerçekten düşündüm ve bazen gözlerim dolu dolu oldu. Ardından birkaç gün geçmedi ellerim yüzüm egzamalarla doldu. Benim egzama rahatsızlığım vardı çünkü strese ve üzüntüye bağlı. Arkasından karnımda döküntüler çıktı birleşip yanık gibi oldular. Allahtan çok şükür kolestaz değilmiş , tahlillerim temiz çıktı , gebelik ürtikeri olmuşum. Belki çok fazla içime atmaktan oldu bilemiyorum..
Sen yine bunlara da acıtasyon dersin insanların duygularıyla oynamak dersin. Ama beni tanısaydın yada benimle bir saat vaktini geçirmiş olsaydın böyle demezdin. Ön yargılı olmak , bilip bilmeden konuşmak böyle bir şey işte.. Neyse en azından ben de gerçek ve sahte dostlukları arkadaşları öğrenmiş oldum sayende..
Evet ben kızıma ikinci el kıyafetler giydireceğim dedim. Bunu diyenlerden biriydim daha doğrusu. Ama ben kimseden ne kıyafet istedim ne de dilendim. Bana bunları veren 13 yıllık bir ablamdı aile dostumuz. Onun kızı şuan 3 buçuk 4 yaşında kızının küçülenlerini bana verdi ben istemedim ki? Verdiklerinde pek yeni doğan yoktu hepsi genelde büyük şeyler 1 yaş sonrası. Bizde mecburen yenidoğan aldık. Hani demişsin ya herşeyini düzmüşüm ekstra ekstra bir sürü şeyler almışım extrem şeyler yapacakmışım. Peki buraya yazdığım bir mesajımda annem ve canım ablam sağolsun yazdığımı gördün mü , beni çok sıkı takip etmişsin hayretler içinde kalmışın ya?
Senin maddi durumun iyi olduğu halde benim aldıklarımı ettiklerimi yapsaymışsın yere çakılırmışsın demişsin ya! Ne almışım ben extrem ne yapmışım çok merak ediyorum. Annem aldı çoğu şeyini bebeğimin. Bir onlu bir beşli hastane çıkışı o aldı , ben hastane çıkışı bile almadım. Battaniyesinden ağız mendillerine kadar annem aldı. Kızımı geçtim benim pijama takımlarımı terliğimi bile annem aldı Allah razı olsun bin kere. Allahım anneme daha çok ver diye dua ediyorum her seferinde. Ben annemden hiç bir şey istemedim. Ama o benim ve torunun birşeyden mahrum kalmasını istemedi herhalde. Tüm anneler de bunu yapmazlar mı güçleri el verdikçe? Ben sana aldıklarımı söyleyim. Bebek arabamız 1100 liraydı , 500 lirasını annem verdi. Bir mobilya beşiğe bir ninni beşiğe toplam 700 lira verdik. Beşikleri kendimiz aldık. Bunlar mı düzdüğüm her şey? Eşim gece 2 lere 3 lere kadar çalışıyor. Ben hep yalnızım. Niye çalışıyor bu kadar daha fazla satış yapsın 3 5 kuruş daha fazla prim ve bahşiş alsın da kızımızın açıklarını kapatabilelim diye. Düne kadar yazlık ayakkabılarıyla gidiyordu işe botları yoktu ayağında dün yalvar yakar bir dükkana soktum da kışlık ayakkabı aldık ona. Aldığına bile pişman oldu niye para harcadık diye. Çünkü doğum parası biriktirmeye çalışıyoruz az bir zamanımız kaldı , yetiştiremezsek annemlerden borç alacağız. İster inan ister inanma yemin bile edebilirim ben hamileliğim boyunca kendime tek bir kıyafet almadım. 3 tane hamile çamaşırı aldım öyle pantolon kazak falan hiç almadım. İncecik taytlarla eşofmanlarla kabanımın önü açık dışarı çıkıyorum donuyorum. Alamaz mıydım kendime bir şey elbet alırdım ama kenara para atmak zorundayım , çünkü maddi gücüm ancak bu kadar. Kendimizden kısıtlıyoruz bebeğimize biriktiriyoruz. Mecburuz. Kayınpederim 300 lira vermişti onunla da küvet emzik biberon ufak tefek şeylerini aldık. Yani bebeğimin çoğu şeyini ben almadım annem ve ablam sağolsunlar dediğim gibi. Ben iki tane 5 er liraya çıtçıtlı badi aldım bir yıkadım ağızları burunları bir tarafa kaydı. Ben hala gerçekten ekstra yada extrem neler aldım yaptım çok merak ediyorum. Keşke bilip bilmeden konuşmasaydın. Hastane odasına uçan balonlar istiyorum yada hastane fotoğrafçısı tutacağım dediğim için mi sadece? Uçan balonlar dediysem de 3 5 tane yüzlerce değil.
Bir de Allah seni gerçekten düşürmesin yoksa ne istemeye yüzün olur ne de sana verecek insan demişsin.. Çok yazık gerçekten çok.. Düşmez kalkmaz bir Allah. Ben içimde bir can taşırken bunları yazdığım için üzülüyorum ama sen yazarken elin hiç titrememiş.. İnsanlar tabii ki hayaller kurabilirler bir heyecanla yavrularını beklerken. İmkanlar el verdiğince bunları gerçekleştirebilirler. Ama bunların hesabını tutmak takip etmek niyedir ben anlamadım. Birde büyüklükle böbürlene böbürlene çok güzel bir şey yapıyormuş gibi bunları yazmak... Ne diyeyim...
Mesajını gerçekten de şaşkınlık içinde okudum. Öncelikle şunu söyleyeyim hepimiz çok harika bolluk içinde bir gebelik geçirmiyoruz. Hepimizin eksikleri oldu, fedakarlık edip almadıklarımız oldu ama bunu dile getirmek çok saçma birşey olur.
Hangimizin montu tam kapanıyor Allah aşkına? Bence sen çok ufak şeylerden kendini mutsuz ediyorsun. Sanki burada insanlar sana sürekli kasıtlı bir şekilde kötü yorumlar yazıyor sende hasta oluyorsun, strese bağlı döküntüler oluyor vs. insanları zan altında bırakıyorsun gibime geliyor... Eğer seni bu forum mutsuz ediyorsa sağlığını etkiliyorsa neden giriyorsun, kendini düşünmüyorsan bebeğini düşün o zaman. Alınıp üzülüyorsan girme. Ben aylardır foruma arada girip okuyorum çıkıyorum ama senin bu mesajına kayıtsız kalamadım. Bence küçük şeylerden mutlu olmayı dene. Allaha şükür annen sağ, ondan yardım destek alabiliyorsun. bu kadar rızık endişesi içine girip kendini üzme derim..
Eşim gece yarılarına kadar çalışıyor demişsin. Ben ne yapayım o zaman :)) Karnım burnumda gece 10'a kadar işyerinde çalışıyorum 11 de eve gidiyorum, hatta bazen ertesi gün sabah 7 de işbaşı yapıyorum. ben şimdi buna kafayı takıp kendimi üzersem elime ne geçecek..
Hep şükür eden olmak lazım. eğer şükrederseniz nimetimi arttırırım buyuruyor Allah cc... İnsanlar bebeği olsun diye arabalarını evlerini satıyor yıllarca tedavi oluyorlar, Rabbim sana bir evlat nasip etmiş bunun mutluluğunu yaşa bence biraz, şikayet etme birşeylerden, birilerinden ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?