2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Merhaba kızlar. Uzuuuunn bir süredir yokum . Nasılsıniz bebisler nasıl :) biz iyiyiz gibi daha Babamız askerden gelmedi bir buçuk ay var . Bende ara tatilden sonra izne ayrilacam ikinci dönem gitmicem okula ama şimdiden sıkıldım :) annemlerde kalıyorum onla biraz aramız soğuk moralim düşüyor ama onun dışında hayat sıradan gidiyor hem eşim hem oğlum için şafak sayıyorum :) çatı ağrılarım arttı vs vs :)

çok az kaldı kızlar az daha sabredin sayılı günler kaldı kendinizi hiç kimse için uzmeyin deli_mavi_59 bu aralar ben de çok hassaslastim hiç olmayacak şeylere ağlıyorum hepsi geçecek buna ınan. sıkma tatlı canını. Annelik ışte daha karnimizdayken ne fedakarlıklar yapıyoruz ben mesela kendime sadece bir pantolon aldım veren oldu hamilelik ablam falan sağolsunlar ama bebisime en güzelliğinden en kalitelisinden aldım . şimdiden böyleyiz ahh annelik sen nelere kadirsin ...

Gereksiz konulara büyütüp can sıkmayın hamilesiniz siz kendinizden önce karnınızdakini düşüneceksiniz kimse herşeyi döry dörtlük yapamıyor zaten bende birkaç yeni bişey alacam gerisini görümcemle kuzenimin gönderecek kıyafete para vereceğime diğer eksikleri alırım yani kafana takacağın bir durum yok canım üzme bebişini boş yere bu dönem kapa kulaklarını kendi ailen bile olsa kötü yorum yapan takılma stres olma kızında stres olmasın deli_mavi_59

Önemli olan kendime bir şey alıp almamam değidi aslında. Belki çok ayrıntılara girerek hata ettim. Söylemek istediğim durumum bundan bundan ibaretken niye bana böyle bir mesaj yazıldı ki? Tamamen ön yargılarla bilmeden yazılan bir mesajdı. Ama insanın gücüne gidiyor. Hatta o gün ben o kişiye hiç cevap yazmadım çekildim kenara ama unutamadım işte yazılanı. Çok değil en fazla bir hafta önce yazılmıştır. Bir de kendimi ifade edince şükürsüz mutsuz oldum.. Aksine her zaman şükrederim ama bu aralar benim de bazı günlerim ağlamaklı geçiyor tamamen hamilelikle alakalı bir durum.. Keşke bana böyle bir ön yargıyla yaklaşılmasaydı ben de bunları yazmasaydım.

İşte tam da o mesajda herşeyini dört dörtlük yaptığım şeyler yazılmıştı bana. Ben bir şey almadım ki kızıma beşik ve arabasının yarı fiyatı haricinde. Bir de durup dururken yazıldı şok oldum. Bebeğimi üzmüyorum zaten ama zoruma gitti işte yazılan şeyler. Ne yapmışım ne etmişim ki ben? Durumum bundan ibaret diye de çok uzun yazdım işte döküldüm ama hata ettim yazarak. Ne zaman derdimi sıkıntımı paylaşsam hata oluyor yanlış anlaşılıyor.

yazmakla kötü yapmadin iyi yaptın canım bazen gerçekten insan yazmak ister ve bu gerçekten rahatlatıcı bir eylemdir. ben de bazen yazıyorum çoğu üzüntüm geçiyor Allah kalıcı dert vermesin.
hepimiz aynı haftaları aynı psikolojiyi yaşıyoruz. Birbirimizi emin olun en iyi biz anlıyoruz ben neleri kafayı taktım sağolsun iyi ki böyle bir KK var. benimle ayni durumda olup teselli edenler sayesinde endişelerimi yendim rahatladım. sana diyeceğim tek şey arkadaşım kimsenin lafını fazla onemseme kafana tokadan başka bir şey takma. Hayat çok güzel karnimizda minik canlilar bizim sevgimizle ilgimizle besleniyor bol pozitif düşüncelerle bebeklerimizin yolunu bekleyelim

Yok canım yanlış anlamak değil kendini anlatacaksın ama kendini yıpratma bunlar için

Bunu bana yazan da bir bebek bekliyor bir anne adayı. Ama ben onun kadar kimseye acımasızca yaklaşmadım burada. Yok hani beni bilse tanıyıp etse tamam dicem de. Üzüntülerle üzülüyorum ben de burada mutluluklarla seviniyorum. Derdi sıkıntıyı paylaşmaya çalışıyorum. Ama her seferinde sen git sen girme buraya mutsuz oluyorsan deniliyor. Hamile biri beni anlamıyorsa başka kim anlayabilir ki? Bilmiyorum canım sıkıldı işte

takma boşver canım ya insanların ne dediği senin bebeğinin sağlığından önemli mi ya hu ? şimdi gözünü kapat ve bebeginle güzel hayallere dal ya bir de var ya ben ne zaman uzulmeye kalksam benim karnimda ki oglusum başlıyor hareketlere ben de gülüyorum o an neye üzüldüğümü bile unutuyorum hemen oglusumla iletişime geçiyorum;
bak minik kuş ben seni çok seviyorum evet anne yine üzüldü ve senin mesajını aldı uzulmuyor artık ama hayat böyle oglus bazen güldürüyor bazen aglatiyor. iyi ki sen varsın diyorum.
bir de tekme atıyor. teselli yumurcagim o benim . Allah a şükürler olsun

Zaten oldukça hassasız bir de üzerine böyle yorumlar tuz biber oluyor. Yok hani gerçek olsa tamam dicem haklısın dicem ama değil. Ben bana yapılanı asla unutmam yapım bu kişiliğim bu. Her insan bir mi değil.. Babam bana bir bakış atardı günlerce ağlardım. Eşim azıcık sesini yükseltse yine ağlıyorum. Bir o kadar da duygusal ve hassasım. Zaten zor zamanlardayız keşke insanlar bunu daha da fazla zorlaştırmasa...

Bak güzelim susuyorum neyse diyorum ama sen haddini baya baya iki üç kez aştın Bebek bekliyor hamile öyle böyle , öncelikle eğer benimde bebeğime birşey olursa senin yüzünden vebali sana tamam mı hadi şimdi böyle dertlen ağla zırla birazda , sen yazdıkların kadar duygusal olsan ikide bir her tartıştığında burda ki her anne adayına böyle bir veballe suç atamazdın bu ilk yaptığın şey değil. Ben senin almana etmene değil yok diyip ajitasyon yapıp sonra çok zengin ayağıyla anlatmana daha sonra yine ağlamana kızdım. Sen bize demedin ki şu vericek sen bize dedin ki ikinci el giydirecek ne kadar zor kimse bu durumda olsun istemem bizim hepimiz bir çok kişiden kıyafet alacağız bu zorumuza giden bişey değil ben öyle safım ki sen o konuları yazdığında ciddi ciddi alsak etsek diye düşündüm burda bir tek ben değil kaç kişi de düşündü ama nedense sonra herkes bi çekildi sebebi ise tamamen sensin. Bizeler senin kocanın gece de çalışmasından madem kötü durumun oturana kadar sende çalışabilirdin evden birileri yapar satardın maddi durumum iyi ya da kötü ben bile bazı şeylerde kendim böyle yapar bundan alırım ederim kocama ek masraf olmasın diyorum sen neden fotoğrafçı parasını daha çok ihtiyacın olan birşeye harcamıyorsun mesela herkesin hevesi olabilir ama sen burda kimsenin sana tenkitte bulunmasından dolayı kötü gösteremezsin. Ben çok daha önce yazacaktım sana ama müthiş zengin olduğumdan evimde misafirlerim vardı bir de biz çok elitaj insanlarız yemeği ellerimle yaptım temizliği de o yüzden yazamadım gece elimde ballı sütüm ayaklarıma masaj yapılırken anca fırsat buldum da yazdım sana yoksa evvelden cuk diye yazdığın konularda yazardım. Şimdi benim midem yanıyor ve sebebi sen ve salakça ajitasyonların pazartesi kontrole gidicem senin yaşattıklarından dolayı midem delindiyse buraya gelip bende bir ajitasyon yaparım ağlayacağım zaten günlerce de ama sen engellediğinde yanıt vereceğim sana daha rahat oluyor arkadan atmak bir tek ben değil burda benimle aynı görüşe sahip o kadar çok insan var ki yeniler çok bilmiyor olanları o yüzden sen booool bol yaz annem tamam mı ? Ben bir kere bebeğimi kaybettim acısını öyle iyi bilirim ki eğer bir daha bu kadında hamile üstelik yok Bebek bekliyor bilmem ne ya kısacası ben ve bebeğimle ilgili birşey yazarsan Tekirdağ'a kadar gelirim hiç üşenmem dava da açarım ama sen mahkemede de ağlarsın çekemem . Düzgün bir şekilde sadece kendini ifadenle ilgili yaz amenna sakın ha sakın bir daha diyorum ben ve bebeğimle ilgili birşey yazma hastalığında beni ilgilendirmiyor çünkü benim vicdanım gerçekten çok rahat sadece tek taraflı dar düşünen bir insan değilim hatam var olsa derim ağlamam ortalıkta

Biz sana ne söylüyoruz, sen anlatıyorsun. Bıraksalar sayfalarca yazıcan arkadaş! Tamam biz hatalıyız biz suçluyuz nasihat ettik yanlış ettik oldu mu için rahat etti mi? hadi artık kapat konuyu tamam...

iyi akşamlar herkese :)
aslında kimse kimsenin aldığıyla ya da alamadığıyla ilgilenmiyo.burda mesele önce maddi durumunun kötü olmasından dert yanıp sonrasında tam tersi yorumlar atılmasından kaynaklanıyo.burdaki biçok kişi zor şartlarda çalışıyo hamile haliyle eşine destek oluyo ya da eşi zor şartlarda çalışıyo.hepimiz çalışma geçim sağlama peşindeyiz.biçok kişinin ailesi destek oluyo bebeğin eşyalarını alıyo ufak tefek de olsa büyük eşyalar da olsa.biçoğumuz gereksiz masraf görüp bazı şeylerden kısıyoruz.yeri geliyo ikinci el eşya da kullanıyoruz.küçükken aramızdan kaç kişi kuzenkerinin kıyafetlerini giymedi.ayıp değil utanılcak üzülcek şeyler değil bunlar.kimse böyle görüp böyle yansıtmamalı bence bunları.ve kimse kendisine daha önce yapılan ve yapılmasını istemediği şeyi bi başkasına yapmamalı, vebal altında bırakmamalı...

Son düzenleme:
Bende 42 kiloyla hamile kaldım geçen hafta 54 kiloydum senden farkım yok yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…