2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
60ile hamile kaldım. Şimdide 67 küsürüm ama son haftalarda kilom hızlıca artmaya başladı hedef 10du ama geçecek gibi inşallah 12yi geçmez

Merhaba hanımlar herkes iyidir inşallah çok uzun zamandır girmiyorum eşim bakmamı çok istemiyor bir de yan sebeplerden biri ama dayanamadım birine üstü kapalı birşeyler demek istiyorum kime yazdığımı anlayan kişi kendisini etiket etmese iyi olur komik duruma düşmesini istemem , öncelikle eskiler bilir burda bazı tartışmalar oldu hamileliğin verdiği hormonlar etkisiyle tepkiler farklı oldu falan filan ama daha da kötüsü insanların duygularıyla oynayan oldu ben kendi adıma diyeyim çok üzülmüştüm bu kişiye çünkü ikinci el kıyafet giydiricem bişey alamıcam maddi durumum iyi değil öyle böyle bişiler ama bakıyorum bu üzüldüğüm arkadaş dizmiş herşeyi resmen üstüne ekstra neler nelere geçmiş doğumlar Doğumda olucak ekstrem şeyler vs... ben hayretler içerisinde okuyorum şükürler olsun maddi durumum yerinde olmasına rağmen ben o kadar uçamadım uçsam da çakılırdım yere herhalde böyle bir mantıkla, insan yalanlarını unutabilir evet ama tartışma yaşadıysa aklında kalır ben böyle bir ajitasyon yaptım bir sürü şey alsam yapsam bile kalsın bende insanlar yanlış anlamasın diye .. bu kişiye sesleniyorum allah gerçekten düşürmesin seni arkadaşım , o zaman böyle almayı bırak kimseden istemeye bile ne yüzün olur ne de sana verecek insan ..

Tartışma tamamen bu mesajın bana yazılmasıyla başladı. Durup dururken ortada bir şey yokken. Yani amaç neydi ben anlayamadım. Uzunca bir süre bunu düşündüm. Ki ben bu kişiyi uzun süredir burada görmedim etmedim , yazışmadım , kavgalı da değildim. Birden bire bunu okuyunca şok oldum. Kim olsa şok olurdu. Çünkü dediğim gibi benim bu kişiyle bir tartışmam olmamıştı ki burada..en bİkinci el kıyafet giydireceğimi acitasyon yapmak yada insanların duygularıyla oynamak için de söylememiştim. O zamanlar ikili testler ve pahalı özel testler mevzuydu burada. Bunlar konuşuluyordu. Her anne de bunu yaptırmak istemez mi , evladının sağlığından emin olmak istemez mi tabii ki ister. Ama şartlar el vermeyince ne yapsın , ikili teste güvenmek ister. Bir arkadaşta çıkıp ikili testin hiçbir güvenirliği yok diyince ortalık karışmıştı. Belki ben o zamanki psikolojimle ikinci el kıyafet giydireceğim zaten durumum bu o testlerden nasıl yaptırabilirim ki üzüntüsüne düşmüş olabilirim. O psikolojiyle böyle konuşmuş olabilirim. Gocunarak yada dramatize bir şekilde söylemedim ki bunu. Etim budum bu ben bu kadarım anlamında konuştum. Yanlış anlaşılmışım. Yoksa kızım ikinci el giymiş sıfır giymiş çokta mühim değil , sağlıklı olması yeter bana. Her anne bunu ister. Ama bahsettiğim gibi o zamanların o testlerden yaptıramamış olmanın üzüntüsüyle yazmıştım.
Yani o zamanların mevzusu şimdi niye bu zamana taşınıp ortam gerildi ki gerek var mıydı? Hayretler içerisinde okunacak şeyler de yazmadım buraya. Bir sürü şey de almadım. Kızıma gardrobumdan iki raf ayırdım çeyreği bile dolmadı. Hiçbir zaman da yalan konuşmadım neysem oyum. Ne dediysem de arkasındayım demedim demedim ki.
Burada bir arkadaşla konuşmuştuk en başta. Kalp atışlarını duyduğumuz an bebeklerimize kumbara yapacaktık. Ben söylemeyi unuttum gerçekleştirdim onu. Hergün olmasa da arada üç beş attım kenara koydum. Doğum parasına ekleyecektik onu. Ama o kadar büyük bir meblağ değil. Sonra doğum ücretlerini konuşurken hastanenin fotoğrafçısı olduğunu öğrendik belki onu oraya veririz diye düşündük eşimle. Onu burada paylaştım o sevinçle. Tutmayız fotoğrafçı çokta mühim değil. Olsa da olur olmasa da olur. Daha ateş ölçer almadım süt sağma makinası almadım onları alırım doğumdan sonra kısmet olursa. Extrem şeyler buysa olmaz dert değil.
Ben kimseyi de vebal altında bırakmıyorum. Niye bırakayım ki evet her yerim döküntü içinde gebelik alerjisi olmuşum egzamalarım arttı. Belki kafaya fazlaca taktım o yüzden bu kadar çoğaldı ama sorumlusu sensin demedim.
Herkesin söylediğinden ettiğinden vicdanı rahatsa sorun yok. Benim de rahat. Çünkü bana böyle bir şey yazılmasaydı ortam gerilmezdi.

Uykusuz anneler:) bende 57 ile basladim 64.5 um kendimle cebellesiyorum.biraksam yicem ama tutuyorum hamurisi tatli yedigim an bir anda aliyorum ben yoksa digerlrryle sabit kaliyorum.birkac gündur yedim mesela bi baktim 2 haftadir sabitti 300 gr almisim.hedefim 67 ile bitirmek ama bakalim nasip:)

Ben son 3 kilomu iki haftada aldım.hızlandı iyice kilo artışı.o zaman sende bana yetişmişsinir.iyi bari yalnız değilim:)
geçmiş bile olabilirim aman kilo olsun derdim veririm doğumdan sonra veririm kızımı alimde kucağıma sağlıkla

Ben yesemde alıyorum yemesemde sanırım vitaminler yapıyor kilo bir ay ekmek hamur işi tatlı yemedim yine aldım kilo

Benim bebis legen kemige habire tosluyor hanımlar yaaa ben mi bi garibim benim bebekler mi garip bilemedim sol legen kemigime cocuk vurup duruyo dönmeye mi calisiyo napiyo bilmem caprazlama kalmis gibi cocuk ayaklari da sag kaburgamda.persembe doktora sorcam nasil bir durustur bu ya rabbim

Ben yesemde alıyorum yemesemde sanırım vitaminler yapıyor kilo bir ay ekmek hamur işi tatlı yemedim yine aldım kilo
Cok duzenli kullaniyor musun canim?ben gun asiri magnezyum aradaki icmedigim gunler bir demir hapini diger gun decaviti sirayla döndürüyorum bide troid ilacim var.ondan cok farketmiyor benim.

Cok duzenli kullaniyor musun canim?ben gun asiri magnezyum aradaki icmedigim gunler bir demir hapini diger gun decaviti sirayla döndürüyorum bide troid ilacim var.ondan cok farketmiyor benim.
ben sadece demir hapı ve decavit alıyorum onlarıda hiç aksatmadan alıyorum mağnezyumu doktorum gerek görmedi bu haftaki muanede başlayabilir inşAllah başlamaz sevmiyorum hep içmeyi triod ilacı bende alıyorum o kilo yapmıyor zaten hamilelik öncesidw alıyordum ben

Decavit yapabilir o zman kilo.bide internette okudum ne kadar dogru ama magnezyum bebeklere kilo aldiriyormus.benim kasilmalarim oluyordu günde 3 4 kere ondan basladim 2 haftadir.iyi geldi sükür.hemde baldirlarim falan aciyordu.ilkinde hic kullanmamistim.niyeyse doktor vermemisti.kalsiyum baksada verse onuda icerim kizimda bi gün son zmanlarda böyle hurmaya baslamistim acilma rahat olsum diye bi isirdim disim kirildi elime geldi sonra ugras dur.ondan korkuyorum diş zor bisi

Doktor kasılman varmı diye sordu yok dedim süt içiyorsan yoğurt yiyorsan şimdilik gerek yok dedi şu anda da şükür kasılmam yok birde ben hap kullanınca bişey yiyemiyorum genelde doktorumda bilince durumu sanırım ondan vermedi

Ne guzel olmasin da daha insallah canim.vucudunda yeterli varmistir o zman.
Pinberem bende sabah ekmek yiyorum sonra hic yemiyorum.ama ikindi cayi gibi falan kurabiye kek encok da sütlü tatli varsa dayanamiyorum yiyorum:) evde yapmamya calisiyorum ama disari cikmissam annelre falan onlarda ye dedimi tutamiyorum :)

İnşAllah gerek kalmaz canım

ben de magnezyum kullanmamak için süt ve süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum. şükür pek agrim olmuyor. günde 2 bardak süt düzenli içmeye çalışıyorum. bir litre içenler varmış ben o kadar icemem. bugün bebisim az hareket etti sabahtan öğleye kadar pek hissetmedim. şimdi ise maşallah i var. bu bebek dogunca da mi böyle olacak gündüz uyur gece fink atarsa bakicaz bilmem ayy neyse olsun da sağlıklı bir şekilde bir müddet bu duruma katlanicaz elbet.

Ben de kızlar bugün akşam tartildim ama gunduz tartilmak gerek ac karnına. bu ay hic kg almadim diyordum aksam fazladan 1 bucuk kg fazla gosterdi sabah ta tartilip tam kac kg aldığımı söylerim

Sağol canım senin nasıl gidiyor kum varmı hala tatil en azından evde dr daha rahat geçer umarım oğluşun nasıl herşey yolundadır inşallah
Evet tatil çok iyi geldi bana çok mutluyum açıkçası :))
Kum henüz bitmedi ama bence iyiye doğru gidiyoruz çünkü sancım azaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…