- 11 Şubat 2013
- 4.942
- 11.629
- 408
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #31.661
benim bu hafta geldi dolabı ama kokuyor açtım kapaklarını felan havalansın diye iyice hafta sonu silerim artık. kokusu ne kadar zamanda çıkar bilemedim. daha kıyafetleri yıkamadım ben amazezeozge evet canım kıyafetlerini yıkayıp ütülemiştim hurçlara koymuştum şimdi dolabını silerim güzelce yerleştiririmm daha da ağırlaşmadan işleri bitirmiş olurum inşAllah :)
Bu 37 ye kadar çalışma işini kim çıkarmış acaba. Ben resmen eşimin zoruyla çalışacağım. Öyle bir baskı kuruyor ki üzerimde. 37 hafta artık doğumun bile olabileceği hafta. İs siniri stresi. Sabahın 6 sında evden çıkıyorum. Akşam 2 saate eve geliyorum. Bizim annelerimiz babalarımız böyle değildi. Annem beni bu şartlarda doğurmadı. Oh ne güzel çalışan kadın . Haftaiçi işte çalışsın , haftasonu evde çalışsın. Kocasının çamaşırlarını yıkayıp ütülesin karnı burnunda.Bide kilo aldın derdi var beyimizin. Çalışıyorum şirketin bana yaptığı özel sağlık sigortası var. Doğumda da 5 kuruş çıkmayacak cebimizden.Hala daha fazla bu kadını nasıl çalıştırabilirim hesabı kitabı. Utanmasa 40 kadar çalış diyecek. Ay bilmiyorum bugün moralim inanılmaz bozuk.
kızlar benim kan tahlillerimde kolestrollerim yüksek çıkmış. kan ilaçları veya gebelikle alakası var mıdır.birde baya kilo aldım 15 nerdeyse.
al tabii canım kasılmaların var sonuçta keyfi değil ki.... bende pazartesiye izin aldım kızımın odası geliyor normalde bi ay sonra gelcekti nolduysa erken çıkmış yola geliyormuş çok sevindiiimmm
hiçbişey evde uzanmanın yerini tutmuyo ya resmen kanepeyle aşkkk yaşıyorummmmm eve gidince hemen atlıyorummm üzerine
benim bu hafta geldi dolabı ama kokuyor açtım kapaklarını felan havalansın diye iyice hafta sonu silerim artık. kokusu ne kadar zamanda çıkar bilemedim. daha kıyafetleri yıkamadım ben ama
canım sanci belden başlar göbeğe kadar çember şeklinde uzanır. bir de sanci baslamasi icin once suyun gelmesi gerekir icin rahat olsun bunlar yalanci sancilar seni doguma hazirliyor vücut.
Günaydin:) canimcim sanci baslamasi icin önce suyun gelmesi gerekir demissin ya sıkıntı yasama diye söyliyim dedim.dogum sancilarinda illa ilk su gelir sonra sanci diye bisi yok.ilk sanci da baslayabilir.su sonradan gelebilir hatta benim gibi hic patlamadan doguma kadar durabilirsin benimkini ebe patlatti dogumhaneye gtmeden önce:)
canım bazen toplanabiliyor o zaman kalkıp biraz yürümen iyi gelirKizlar bebegim sanki bazen bi yere toplanio,karnimn orasi tas gbi oluo ozellikle geceleri oluo normal mi aranzda bu durumu yasayan var mi
canım bende 6 buçukta uyanıyorum. benim oğlumda çok hareket etmiyor ama korkmuyorum artık alıştım. arada bikaç kıpırdandımı bana yetiyor.Kızlar Günaydın ... Bebek hareketleri ile ilgili bişey soracağım bebeğiniz ne sıklıkla hareket ediyor yani sürekli oynuyor mu ? Benim ki sabah pek hareket etmiyor. Ben 6 da uyanıyorum. Bebeğim 1-2 kez çok hafif kıpırdadı ama akşam daha hareket li oluyor. Ama çok güzlü değil sanki bu ara. Hep korkuyorum.
canım eşin neden öyle yapıyor bilmiyorum. beni eşim zorlamasa da ben kendimi zorlayacağım. bebeğimle nasipse daha fazla vakit geçirmek istiyorum çünkü. devlet seni zorlamıyor. 32 itibariyle ayrılabilirsin izne. aslında en doğru zaman. ama işte 8 hafta kısa olduğu için doğumdan sonraya mecbur atacağım.Bu 37 ye kadar çalışma işini kim çıkarmış acaba. Ben resmen eşimin zoruyla çalışacağım. Öyle bir baskı kuruyor ki üzerimde. 37 hafta artık doğumun bile olabileceği hafta. İs siniri stresi. Sabahın 6 sında evden çıkıyorum. Akşam 2 saate eve geliyorum. Bizim annelerimiz babalarımız böyle değildi. Annem beni bu şartlarda doğurmadı. Oh ne güzel çalışan kadın . Haftaiçi işte çalışsın , haftasonu evde çalışsın. Kocasının çamaşırlarını yıkayıp ütülesin karnı burnunda.Bide kilo aldın derdi var beyimizin. Çalışıyorum şirketin bana yaptığı özel sağlık sigortası var. Doğumda da 5 kuruş çıkmayacak cebimizden.Hala daha fazla bu kadını nasıl çalıştırabilirim hesabı kitabı. Utanmasa 40 kadar çalış diyecek. Ay bilmiyorum bugün moralim inanılmaz bozuk.
Yaaa iste bn o arkadasin gbiydim,her dkka merdiven inip cikiodum ewe yuruyerk donup yemek yap et temizlik smdii bnyo yapmakta bile zorlaniorm.Ama inan bolede vakit geciremiyorm calisinca bi pazartesi oluodu bi cuma oluodu.tabi bn moral olsun die dedim yoksa bu bi esin vericegi karar degil anneye birakilmali gaz vermis gbi olmim ama@cancangunes daha uzun calisman eşine ne faydasi olucak acaba? Sonrasinda dogum izninin uzamasi sana ve bebegine yarari olucak diye biliyorum degil mi? Sigorta yönunden degilse Eger kendini iyi hissetmiyorsan izin al canimcim ya.son zmanlarda stres dogumu cok etkiliyor kendini dinlenmis olarak doguma girersen emin ol daha mutlu olursun cunku sonrasi daha cok iş düsücek annesi gel acıkmis bu annesiiii gel agliyo bu annesiii gel uyumuyo bu seni istiyooo:)vb. H Hayirlisikismet bir tanidigim da hatta calisriken bende derdim kendimi cook dinliyorum calisayim ben derdim.Ama hamileyken iyiki calismiyorum diyorum.o arkadasim da merdiven in cık ayakta 8 saat dur cok da hareketliydi bebegi erken kanala girdi sonra plesantasi cok sıkınti oldu diyordum hep allah askina yat biraz diye dinlemezdi.bi gun hatta yere cömelmis duruyo belini tutuyo zorla revire götürmüstum azcik oturdu dur dersim var diye kalkmaya calismisti:) sende dinlen azcik iyidir dinlenmek:)
ben saç şampuanı,vücut şampuanı ve vücut kremini johnson's baby bed time aldım, oğlumda da bunları kullanmıştım çok memnundum kokuları da mükemmel. sebamed pişik önleyicisini aldımSelam Herkese;
Bende alışveriş kısmının bir çoğunu şükür hallettim.Yıkama ütüleme kaldı.Şampuan ve pişik kreminde kararsız kaldım almadım.Önereceğiniz şampuan ve pişik kremi var mı?
Canim kasilma dedigimizde sancı zaten:) sadece yalanci sanci dogum sancisi farki suhazirlasin bakalim yoksa bu yalancisiysq hazirliksiz gercegine yakalanmak istemem :):) hayirlisuyla zamaninda gelseydi bebislerimiz
oyy o zaman sanci kasilma arasindaki farki nasil anlayacagiz ki biz
:)))))) aynı durumu yaşamışız, işitme testi için götürdüğümüzde teyzenin biri az mı kaldı doğuma dediği an kendimi çok kötü hissetmiştim. bu arada ben de pazartesi çalışmaz raporumu alıyorum çok şükür darısı diğer arkadaşlarımıza inşallahŞimdiki bedenime göre aldım ben.sezeryandan sonra sanki bebek hiç karnımdan çıkmamış kadar büyüktü göbeğim ilk bir iki hafta.hatta kızımı bir haftalık olduğunda hastaneye kontrole götürdüğümde teyzenin biri sizin ne kadar kaldı doğuma diye sormuştu bana.ağlamamak için zor tuttum kendimi:)normal doğum yapan bir arkadaşımı doğum yaptığı gün ziyarete gittik geçenlerde.onun göbekte çok şişti.rahim zaten büyük oluyor bebek çıksada.birde ödemde oluyor vücudunda.ona göre küçük alma yani.
Dogru diyorsun:) demek sende fazla açıldın insallah dogumunda kolay olur.36 dan sonra harketlenirsin yine o o zman korkma in cik.bende 36.yi bekliyorum suaralar yatış pozsiyonundayim doktorun dedigi bisi yok ama ben cocugun asagida hareket etmesi tedirgin ediyo.Yaaa iste bn o arkadasin gbiydim,her dkka merdiven inip cikiodum ewe yuruyerk donup yemek yap et temizlik smdii bnyo yapmakta bile zorlaniorm.Ama inan bolede vakit geciremiyorm calisinca bi pazartesi oluodu bi cuma oluodu.tabi bn moral olsun die dedim yoksa bu bi esin vericegi karar degil anneye birakilmali gaz vermis gbi olmim amaesim dese bnde cok alinirdm.keske bu calisan annelerin izni dha cok olsa 16hafta nedirki
Dogru diyorsun:) demek sende fazla açıldın insallah dogumunda kolay olur.36 dan sonra harketlenirsin yine o o zman korkma in cik.bende 36.yi bekliyorum suaralar yatış pozsiyonundayim doktorun dedigi bisi yok ama ben cocugun asagida hareket etmesi tedirgin ediyo.
Keske ilk 6 ay izin olsa anne sütu alir guzel guzel hem psikolojik sonra ek gida geciliyor 6 ay ile 1 yasina kadar da flexible calisma saati olsa :)) ne kadar hayalperestim dimi:)
Dogru diyorsun:) demek sende fazla açıldın insallah dogumunda kolay olur.36 dan sonra harketlenirsin yine o o zman korkma in cik.bende 36.yi bekliyorum suaralar yatış pozsiyonundayim doktorun dedigi bisi yok ama ben cocugun asagida hareket etmesi tedirgin ediyo.
Keske ilk 6 ay izin olsa anne sütu alir guzel guzel hem psikolojik sonra ek gida geciliyor 6 ay ile 1 yasina kadar da flexible calisma saati olsa :)) ne kadar hayalperestim dimi:)
canım ben en iyisini sma olarak duydum ondan alacağım.. sma diğer mamalar gibi çocuğu boş şişirmiyor gerekli besinleri bebek alıyor ama kilosu da gereğince artıyor.. sağlıksız ama kilolu bebek yapmıyorHanımlar bebek maması konusunda ne düşünüyorsunuz? Aptamili kafadan eledim gdo'lu ve şekerli olduğu için, hipp organik diyolar ama her gün olumsuz yeni bi haber çıkıyo mamalarla ilgili, tam güvenemiyorum yine de. Golden goat diye bi mama var bir de keçi sütünden yapılıyormuş ve yerli malı. Çevrenizde duyan ya da kullanan var mı? Hangi mamayı tavsiye edersiniz? Uzun vadede değil de inşala sadece bir kutu alıp ilk ay ihtiyac oldukca vereyim diyorum. Yoksa anne sütünün muadili olamaz tabi ki
Hanımlar bebek maması konusunda ne düşünüyorsunuz? Aptamili kafadan eledim gdo'lu ve şekerli olduğu için, hipp organik diyolar ama her gün olumsuz yeni bi haber çıkıyo mamalarla ilgili, tam güvenemiyorum yine de. Golden goat diye bi mama var bir de keçi sütünden yapılıyormuş ve yerli malı. Çevrenizde duyan ya da kullanan var mı? Hangi mamayı tavsiye edersiniz? Uzun vadede değil de inşala sadece bir kutu alıp ilk ay ihtiyac oldukca vereyim diyorum. Yoksa anne sütünün muadili olamaz tabi ki
canım ben en iyisini sma olarak duydum ondan alacağım.. sma diğer mamalar gibi çocuğu boş şişirmiyor gerekli besinleri bebek alıyor ama kilosu da gereğince artıyor.. sağlıksız ama kilolu bebek yapmıyor
Ben hipp aldım. Ya Hipp ya da sma tavsiye ediyorlar. Golden Goat'ı çok araştırdım. Anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür o yüzden faydalı gibi gözükse de doktorlar bu mamanın besleyici özelliğinin çok fazla olmadığını Onu ancak, bebek; inek sutu proteinini hazmedemiyorsa, (vitamin takviyesi ile) verdiklerini söylüyorlar
Canım senin iletini görmemişim pardon. Sen golden goat öneriyosun demek, haklısın hep anne sütüne en yakın keçi sütü diye duyduk ama bazı arastırmalar da tam tersini söylüyo. Zaten her türlü gıda konusundaki görüşler hem uzmandan uzmana hem de dönemden döneme çok değişiyo. İnsan neye güveneceğini şaşırıyo doğrusuE examiner canim ben bi ara mama kullanmk zorunda kaldim rahatsizlik gecirmistim antibiyptik kullnmistim o sira cok arastirdim.Sma internette cok sıkayeti var o yuzden kullanmadim.aptamil malum zaten.dedigin gibi hicbir mama anne sutunu tutamamz ozellikle seker koyuyorlar mamaya.o yuzden ben dogal en yakin ne var baktigimda anne sutune de en yakin sut keci sütüdür.golden goat keci sutünden mamayi buldum.yerli mali degil o yanlis hatirlamiyorsam yeni zelandadan mi ne geliyor ama pazarlamasini Türkiyeden bir anne bulup getirtmis.kendi evladi alerjik yapisi varmis bebegi icin alirken sonradan bu ise girismis.belli bir süre onu kullandim sonradan da hero baby kullandim.
Yani önerme diyemem de cunku hicbiri güvenilir gelmiyor.sadece kullandim bi gariplik görmedim.sma nestlenin 2011 yilinda kursun ve benzeri maddelr fazlasiyla bulunmus hipp de icindeymis sadece hipp duzeltilmis.hipp alman firmasi.sma nin icinde cok fazla kil kagit plastik parca cikan olmus topaklasma olup kurtlar gorulmus.hero baby ulker diyoruz ama o da isvicre üretimli.yani bi kendimizin urettigi guvenilir bir marka yok.Canım senin iletini görmemişim pardon. Sen golden goat öneriyosun demek, haklısın hep anne sütüne en yakın keçi sütü diye duyduk ama bazı arastırmalar da tam tersini söylüyo. Zaten her türlü gıda konusundaki görüşler hem uzmandan uzmana hem de dönemden döneme çok değişiyo. İnsan neye güveneceğini şaşırıyo doğrusuSma konusunda ne şikayet duydun canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?