- 5 Eylül 2015
- 3.050
- 3.271
- 83
- 39
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #39.461
Kızlar gaz sancılarınız nasıl. Biz sabaha kadar uyumadık. Neler kullanıyorsunuz acaba? (Gaz damlası olarak veya başka alternatif çözüm). Dün elma yağı ile ayaklarını ovdum, biogaia damla kullanıyoruz onu verdim karnına masaj yaptım zeytinyağı ile ama yok yavrum sabaha kadar çığlıkla ağladı çıkaramadı. En sonunda sabah 7 gibi bi kere çıkardı gazını. Kiraz çekirdekli yastık aldım bugünde o gelicek bakalım işe yarıcakmı. Sizin yöntemleriniz neler acaba
Benim ki 50.gününde 4500 falan dı bugün tam 60 günlük kucağıma alıp tartıyorum evdeki baskülde 4800 falan gösteriyo doğruluğu tam yok ama 5 e yakın olmalı.çok şükür sağlığı gelişimi boyu iyi 50.gün doktoru ölçtü 56cmdi.iri olmayı tombul olmayı ölçü olarak gören insanları anlamıyorum bebek bu büyür illaki ne garip bir toplumuzBnmkide 2800 doğdu beş gün sonra 2600.du. 15 sonra 3100. Bir aylıkken 3700. Iki ayı 28 inde doluyo Kilosunu bilmiyorum ama tombullasiyo. Benimkide ufak yani bazı lari banada diyo bebek ufak diye morel bozuyolar.sonuçta bu çocuk alması gereken kiloyu alıyo. Iri bebek degilki benimki. Çok takmamaya çalışıyorum yine de uzuluyo insan. Seninki ne kadarlık
:) ben her hali ile seviyorum minik kızımı küçük ellerini ayaklarını yerim.sadece zaten evdeyim yoruluyorum işe başlamaya az kaldı sitresim fazla insanların saçma salak yorumları bardağı dolduruyorÖnemli olan sağlıklı olması boşver sen etrafı. Bişey diyen olursada ben küçük bebek seviyorum o yüzden öyle yaptım de :))
Çok şükür Rabbime :)En önemlisi sağlıklı olması hiç takmayınmnt sen ki zor durum atlattın boş ver Allah'a şülürcsağsalim kucağımıza aldık bebeklerimizi
Ben bazen ayaklarını yere değdirerek yürür gibi yapıyorum ay bu boyda yürüse ne garip olur diyorum minicik bişi geliyo peşinden heryere :)Benimki de öyle, 3400 doğdu 10 gün önce 3950 idi. 54 günlüğüz. Küçümenim diye seviyorum ben kızımı :) İştahlı da halbuki ama durumu böyle. Dr sağlıklı dedi ama benim içim içimi yiyor.
ben ilk başlarda gece iki saatte bir kaldiriyordum şimdi kendi uyanıyor iki saate bir emziriyorum . gündüz yarım saatte bir emmek istiyor beş dakika emip doyuyor.Kızlar geceleri bebeği kaç kere emziriyorsunuz bazen kalkmıyo da ben kaldırıyorum uykusundan gece dogrumu sizce gündüz zaten emziriyorum
Benim.bebek daha 5 kilo olmamıştır cünkü en son aynı kilosundaydı 3.600 grm doğdu keşke dedigin gibi şanslı olsam şuan bile beşik sallıyorum hala birsey yiyemedim bebegim çok gazlı bi türlü geçmiyo gece 2 buçukta bi başlıyo ağlamaya artık susmuyo başım ağrıyo uykusuzlukdan bazen uyuyo bende kararsız kaldım kaldırsammı ne yapsam keşke dedigin gibi olsa Canım ya bide daha 25 günlük bebek yinede sagol insallah biran önce 5 kilo olurZaten tek küçük olsa hiç sorun değil.asıl bütün enerjimi iliğime kadar sömüren büyük.artık benim sinirlerimde laçkalaştı.olaya hiç pedogojik açıdan yaklaşamıyorum.herşeye hemen öfkeleniyorum bağırıp çağırıyorum azarlıyorum.valla onada yazık banada artık.
İlk kızımda doktorum 5 kiloya ulaşınca artık gece kendi kalkmazsa kaldırma demişti bana ama bizimki memeç bir tip olduğundan sabaha kadar yüz kere kalkıyorduk.bundada öyleyiz ne yazıkki.sen şanslı nadir annelerdensin.gelişimi iyiyse yat uyu valla doya doya.
O kadar kötüsün yani.ee bebek emerken ilaç mı kullanıcaksın bu durumda?
Benimde 26 günlük aynı dertler bende de var hele şu gaz sancısı delli etti beni denemediğim şey kalmadı heralde kolik müziği bile dinletiriyorum aynı aglıyo şuan beşik sallıyorum başım dönüyo bebek yerine ben uyuya kalıyorum evinin hali zaten berbat şuan tek derdim bebegin iyi olması bende doktora gidince sorucam hepsiniKızlar günaydın size birkaç sorum var . Oğlum 25 günlük .
1 ) oğlum her alt açışta tam makatını temizkerken yeniden kaka yapıyor başına gelen var mı yada doktoruna soran ?
2) bazen köpüklü normal renginde normal kıvamında kaka yapıyor ama köpüklü olması bir sorun teşkil eder mi acaba?
3) uyanık olduğu zamanlar hep ağlıyor çocuğumun dilinden anlayamıyor muyum diye üzülmeye başladım. Büyük ihtimal gaz var ama ne bitmek bilmeyen gaz bu?
4) gaz yaparken ve kaka yaparken cok ağlıyor acaba normal mi?
Bu arada bu soruların hepsini doktora da sorucam az kaldı randevumuza ama sizler de yaşıyor musunuz merak ettim?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
canım hepsi normal bizde tıpa tıp aynısını yaşıyoruz 3 maddenin. içini ferah tut. sadece ben ağlamasınin dilini çözdüm bebekler ağlayarak isteklerini anlatırlar. altını degistirirsin, karnını doyurursu gazını cikarirsin yine aglayabilir sakin ol bebis ilgi istiyor kucağına al biraz evin içinde dolastir . gazi olunca ve kaka yaparken kendini sıka sıka ağlar. yumuşak ağlarken ya ilgi ya meme ister bu kadar basit tatlım :)Kızlar günaydın size birkaç sorum var . Oğlum 25 günlük .
1 ) oğlum her alt açışta tam makatını temizkerken yeniden kaka yapıyor başına gelen var mı yada doktoruna soran ?
2) bazen köpüklü normal renginde normal kıvamında kaka yapıyor ama köpüklü olması bir sorun teşkil eder mi acaba?
3) uyanık olduğu zamanlar hep ağlıyor çocuğumun dilinden anlayamıyor muyum diye üzülmeye başladım. Büyük ihtimal gaz var ama ne bitmek bilmeyen gaz bu?
4) gaz yaparken ve kaka yaparken cok ağlıyor acaba normal mi?
Bu arada bu soruların hepsini doktora da sorucam az kaldı randevumuza ama sizler de yaşıyor musunuz merak ettim?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Bu dagınıklıgın ve stresin içinde paylaşımını okuyunca kendi kendime güldüm yaa ama gülmek iyi geldi saçma olucak ama sagol ya. Bu milletin derdi ne ya sanki kendileri hiç yasamamış kar benimde bi Komşum var aynı kaynanan sürekli bana laf sokma derdinde bi daha görüşmek bile istemiyorum onunla ikiz çocukları var diye yok ben ikiz büyüttüm yok çok kolaydı ben cok pimpirikliymişim kadının lafları e ilk bebegim tabiki öyle olucamBide kv diyo ki bu cocuk cok gazli.dedim anne bagirsaklari anca gelisiyormus evet duydum dedi gorumceminde bebegi var. Ama yinede bu gazli esim gazli degilmis bu bana cekmis.tobee tobee diyorum gulup geciyorum.suc degil gunah diil cekilcek bisey de degil her bebek dogum sonrasi tibbi bisi yani.
Ki gorumceminki acayip agliyor gaz cikana kadar kiyamam.benimki oldugu yerden cok sukur mikir mikir ediyo geciyo.insanlara laf anlatmak zor is:)
vurdum duymazsa insan kolay oluyor her şey tabiki de sende ne biçim insanlar tv başında çocuk büyütüyorlar sonrada akıllı çocuk bilmem neBu dagınıklıgın ve stresin içinde paylaşımını okuyunca kendi kendime güldüm yaa ama gülmek iyi geldi saçma olucak ama sagol ya. Bu milletin derdi ne ya sanki kendileri hiç yasamamış kar benimde bi Komşum var aynı kaynanan sürekli bana laf sokma derdinde bi daha görüşmek bile istemiyorum onunla ikiz çocukları var diye yok ben ikiz büyüttüm yok çok kolaydı ben cok pimpirikliymişim kadının lafları e ilk bebegim tabiki öyle olucam
Canım dr a bugün sordum midesi genişliyormuş bebeklerin o yüzden hıç kırıyorlarmş yani sindirimin başladiğinin habercisiymiş.Anneler lütfen bilgilendirin beni !!! Bebek emdikten sonra hickiriyorsa bu neye işaret? Doyuyormu acaba? Sarılık falan derken kilo kaybimiz oldu şimdi doyuyormu anlamiyorum
Canım ben 2 ile 3 saat arasında kaldıriyorum emziriyorum gerçi çok uykulu oluyo kızım biraz emip uyuyoKızlar geceleri bebeği kaç kere emziriyorsunuz bazen kalkmıyo da ben kaldırıyorum uykusundan gece dogrumu sizce gündüz zaten emziriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?